Amsterdam, waar gaan alle munten heen?

1222896_coins

Wij hebben het er al vaker met u over gehad en zullen dat blijven doen, de besparingen die Den Haag meent nodig te hebben om de financiële kar weer op het spoor te krijgen. Bezuinigen,  spreek meer belastingen heffen, langer werken,  is het parool, maar eens in de eigen winkel kijken of daar nog iets “te verdienen” valt, dat zit er bij de politici niet in. Onlangs hadden wij het nog over het onzinnige rekening rijden project van Arnhem en Nijmegen, en nu vandaag kijken wij weer eens in Amsterdam, waar de heer Job Cohen ( maar what’s new) er ook een financiële puinhoop van maakt. Kennelijk is het met zijn kennis economie, zoals wij al konden vernemen, niet goed gesteld.

Amsterdam heeft zoals iedere gemeente ( of bedrijf) een ITC afdeling. En juist bij deze ICT afdeling van Amsterdam gaan de zaken al jaren hopeloos verkeerd. In 2007 werd het organisatieadviesbureau McKinsey ingehuurd om de ambtenarij te vertellen waar de afdeling ICT faalde EN belangrijker faalt, en wat is er sinds dien gebeurd ? NIETS ! De ICT afdeling huurde een directrice in, die uit het bedrijfsleven kwam , o.a. Siemens, maar die de “ik geef gewoon uit, wat ik wil” cultuur al gauw te pakken had. Maak via de diverse community sites kennis met mevrouw Claudia Andrade de Wit en u zult het beter begrijpen, geen euro zee gaat deze dame te hoog :

http://www.linkedin.com/in/claudiadeandrade

128 miljoen van uw euro’s kostte de afdeling ICT van de sociaal democratisch geleide gemeente Amsterdam afgelopen jaar, dat is rond 9000 euro’s per in Amsterdam werkzame ( nou ja, aanwezige) ambtenaar, terwijl het landelijke gemiddelde op 5000 euro ligt. Dat komt o.a. doordat de diverse deelraden in Amsterdam niet met elkaar samenwerken.

En de verklaring van mevrouw Andrade : Ja de samenwerking kan beter, maar er staat te weinig druk achter het verbeterplan, dus dan komt het er niet van !

Nu, beter kan het niet verwoord worden, eindelijk eens een ambtenaar die het ronduit toegeeft, als je de prikkels weghaalt, zakt het zaakje in en dat zo iets bij de (semi) overheid meer de regel is, dan uitzondering, enfin dat was u al bekend.

Wij gaan de komende weken verder voor u op zoek naar de “big spenders” in ons land.


1 reactie

  1. Sandokan zei:

    Ja, geld uitgeven uit de zakken van de burger is altijd makkelijker dan geld verdienen voor diezelfde burger. Dat er nog mensen zijn die ‘uit een rood nest komen’ bewijst dat er nog steeds hersendode mensen geboren worden, mensen waar het Politburo voor de Achterlijken stapelgek op is!

Comments are closed.