De zigzagkoers van Den Haag

811121_traffic_sign_29Dit bord zou geplaatst moeten worden in alle straten die naar het epicentrum van onze politiek leiden, zeg maar de Mount Hague, daar waar de politieke as en verdere rommel over ons land wordt uitgebraakt. Er is geen peil op te trekken of wij na 9 juni nu naar links, rechts of gewoontegetrouw weer poldermodelachtig gewoon in het midden blijven doorknoeien en ons land nog verder verzakt in een diepe kuil door onze politici hoogstpersoonlijk gegraven.

 

 

Terwijl het op een soort St. Klaas of Kersttijd lijkt voor de kiezer, wat voor moois wacht ons als wij onze stem maar uitbrengen op ???? , de opinie onderzoeken dan weer links, dan weer rechts of het midden als grote overwinnaars aanwijzen, de namen Cohen, Rutte en toch weer Balkenende als DÉ   rivalen aangeprezen worden, moeten wij ons afvragen waar het allemaal naar toe gaat. Beter worden ? Nee, zeker niet, de inflatie veroorzaakt door de banken crisis en niet in de laatste plaats door het ondersteunen van o, zo hulpbehoeftige oplichters in het Middenlandse Zee gebied gaat er voor zorg dragen dat u in de komende 2 à 3 jaren moet rekenen met een inflatie van rond de 5%, dus zeg maar rustig 2 % per jaar.

Een saillant detail is overigens dat de Griekse regering rekent dat er sinds begin van dit jaar 11 milard euro het land uitgesmokkeld is op weg naar veilige oorden. Als je zo iets weet, waarom geen actie, zou je zeggen, maar de Griek zonder een pakje boter op zijn hoofd moet er nog komen en u weet wat boter in de Griekse zon doet,….. smelten.

Maar g0ed met alle politieke voorspellingen en analyses is er geen doorkomen meer aan, maar reeds vanaf 2006 hingen er zeer donkere wolken boven ons vaderlandse politieke toneel. Er dreigde zich een tragi komedie te ontwikkelen die uitmondde in de vervroegde verkiezingen van 9 juni. Door de ontevredenheid van de kiezer werden de linker en rechter flanken in de politiek opeens sterk, de SP en de PVV zijn hier de beste voorbeelden van, maar ik betwijfel of deze trend aan zal houden. Voor de SP, nu op 25 zetels, komt er zeker een terugval, terwijl de PVV, nu op 9 zetels zeker wel op winst uit zal komen, maar zeker niet de gedroomde 30 zetels, de waarheid zal meer rond de 20 zetels komen liggen. Veel “protest stemmers” gaan switchen naar de PvdA ( SP) en VVD ( PVV) en daarmee komen wij weer in het oude vertrouwde politieke speeltuintje van PvdA, CDA en VVD. Een déja vue verhaal dus.

De net gewassen in de wind aan de lijn wapperende lange CDA onderbroeken waar de poepvlekken niet meer uit te verwijderen zijn, mogen zoals wij dat van hen gewend zijn, wat gaan  flirten met de PvdA of als het hen beter uit komt met de VVD of , daar een CDA-er nog nooit door een recht door zee koers is opgevallen, met deze  beide partijen. Maar de vraag is of zelfs die 3 partijen een meerderheid kunnen vormen. PvdA nu op ruim 30, CDA rond de 27 ondanks de in het weekend weer van stal gehaalde Piet de Jong, inmiddels de 90 ruimschoots gepasseerd en de VVD ook met 30 zetels, het zou kunnen en dan zullen alle 3 partijen zeker een zucht van opluchting ) of liever oplichting ? ) slaken, want dan kan de PVV aan de kant gezet worden.

De PVV heeft dit overigens wel zelf over zichzelf  afgeroepen. Fouten in de coalitiebesprekingen in Almere, Den Haag, verkeerde kandidaatsleden op de verkiezingenlijst, nee echt handig is het bij Geert niet gegaan en mag toch wel gezegd worden, dat Geert van solo acteur toch misschien moet gaan wennen  om eens een teamplayer te worden.

Wat gaat het dus worden, de harde rechtse saneerders, de zachte linkse potverteerders of de nietszeggende centrum aan het pluche plakkers ?


4 Reacties

  1. ceck zei:

    Als je ziet hoeveel de Europese landen moeten schokken aan Griekenland, terwijl zij ook met grote tekorten zitten en op de kapitaal markt moeten lenen. NL bijna 5 miljard, Spanje lachwekkend weinig voor zo’n groot land 9 miljard. Maar wel op de geldmarkt lenen. Kan je nagaan wat voor een enrome problemen dat gaat opleveren. De inflatie zal torenhoog stijgen zo ook de rente let maar op. Dus WAANZIN ALLEMAAL !

  2. ceck zei:

    @ Anemarie,

    Daar hoef je geen Yank voor te zijn om te constateren dat de Grieken nooit het geld kunnen terug betalen. Ze staken nu al , terwijl ze amper werken. Dag vogels, dag zon , dag land en vooral daaaaaaaaaaaaagggggggggg centjes !

Comments are closed.