Maarschalk Shaposhnikov, zo zijn onze manieren

Russia Somalia Pirates Tanker Freed

De naam maarschalk Shaposhnikov zal u zo op het eerste gezicht niet veel zeggen, tenzij u roept :” het zal wel een Rus zijn “.

 Dat klopt, maar tevens is het de naam van de hier afgebeelde Russische onderzeebootjager, die voor Somalische piraten net op het verkeerde moment wel op de juiste plaats was.

 

 

Afgelopen woensdag werd ter hoogte van  de Somalische kust de onder Liberiaanse vlag varende Moscow University geënterd door 11 Somalische piraten. De bemanning van het schip wist zich op tijd terug te trekken in de zgn. “Safe Room” een ruimte, die op steeds meer schepen wordt gebouwd, om in dit geval de 23 bemanningsleden, te beschermen tegen overvallen. Vauit deze ruimte die voorzien is met noodrantsoenen en belangrijker communicatieapparatuur, kan dan een noodsignaal afgegeven worden naar de verenigde marineschepen welke trachten de piraterij voor de Somalische kust tegen te gaan.

Pech, of…… voor de Somalische piraten, dat juist het Russisch oorlogsschip het dichtst bij de gekaperde Moscow University was. Naar goed Russisch gebruik werd onmiddelijk een helicopter met commando’s naar het gekaapte schip gestuurd, een kort vuurgevecht waarbij één piraat werd doodgeschoten en was het schip weer in handen van de Russen.

Maar nu het goede nieuws : Officieel moeten piraten worden overgebracht naar het land waar het gekaapte schip vandaan komt in dit geval dus Rusland ( de registratie in Liberia is zoals u begrijpt een fiscale truc). Echter de Russische marinewoordvoerder Kuznetsov deelde aan het AP mee, dat de piraten ontwapend in hun bootje gezet waren en terug mochten varen naar Somalië.  Er zijn zoveel onduidelijkheden in de internationale maritieme wetten, dat wij ook met het oog op nog steeds vastgehouden piraten in de VS, Groot Brittanië en Nederland, de piraten maar hebben laten gaan, aldus Kuznetsov.

Echter …… uit goed ingelichte Russische bronnen is gebleken dat de  10 overgebleven piraten zijn doodgeschoten, laten wij het maar houden op  een klein technisch ongeval naar de beste Russische traditie, waar de westerse landen met hun voor dit soort misdadigers begrip hebbende bezorgdheid een voorbeeld aan mogen nemen.

Spread the News in Somalië !


14 Reacties

 1. David Altern zei:

  Een verhelderend stukje wat volkomen voldoet aan de instinctieve wens van velen om al die piraten zonder pardon te kielhalen of wat dies meer zei. Maar ook een soort gniffelen dat de russen dit blijkbaar gewoon kunnen doen zonder rompslomp. Toch ook een stukje zorg op de achtergrond.

 2. wim3 zei:

  Uitstekend gedaan, Russen!! Maar misschien zou wereldwijde hulp, ter plaatse uitgevoerd, enige verbetering in de levensomstandigheden van dit straatarme land kunnen brengen.

 3. VarAway zei:

  NOW you’re talking!

  Kielhalen was vroeger de enige EN beste manier, om met piraten afterekenen…. Nee, dan de NL K.Marine, wij geven
  deze heren nog noodrantsoenen, schone kleding, brandstof en
  sturen hen met een schouderklopje, op naar het volgende schip. Met dank aan de NL belastingbetalers.

  U moet n.l. begrijpen dat deze piraten helemaal geen echte
  piraten zijn. Dit zijn arme visserlieden, welke WIJ van hun visgronden verdrijven door onze grote fabrieks-diepvries-trawlers. Deze arme vissertjes rest niets anders dan onze
  vloten te kapen. Deze piraten-industrie, met legale vertegenwoordigers ( advocaten in Londen ) hebben via hun
  krijgsHEREN gewoon maar orders te ontvangen, welke schepen
  zij MOETEN kapen. Deze arme/zielige vissertjes hebben helemaal geen keus, zij wel zeeroveren.
  We zullen onze LinkschMenschen maar wat extra ontwikkelingshulp laten brengen. Extra koelhuisje voor de
  niet gevangen vis, extra snelle speedboot voor het vissen,
  eigen haventje, wat extra 4w.drives/SUV’s MET airco en
  communicatieapp. voor met de hengelaars. Misschien
  nog een schooltje?
  Kortom, WIJ doen het gewoon veel BETER dan die brutale Rus-
  sen!

 4. Crazy zei:

  Ja mannen, de VOC mentaliteit waar ik laatst Jan Peter nog over hoorde praten is heeft hij waarschijnlijk uit de geschiedenisboek, want die mentaliteit is ver te zoeken bij de grote grijze massa, voor wie brood en spelen uitgedeeld door onze sociaal democratische bestuurders belangrijker is, dan eens wakker worden en nadenken over je eigen toekomst en die van je (klein)kinderen, ofschoon ook die een Facebook account en een Ipod soms ook weer belangrijker vinden dan hun eigen toekomst, niets ten nadele van de grote groep die wèl zich zorgen maakt.
  Maar ik ben bang dat als er een Tribunaal zou komen, wij in NL met een Giga cellen tekort komen te zitten en elders moeten gaan huren. Dat echter zou betekenen wat Haags tuig voor een maand of 20 naar een Franse of Spannse cel sturen en op zich zelf gaat daar al een corrigerende actie vanuit.

 5. Wim Bierman zei:

  Een executie zonder proces is niet goed. Dat andere landen ze laten lopen is ook niet goed. Beter worden ze in Somalie berecht en opgesloten. Met al die miljarden die er omgaan in de regering weten ze niet eens een humaan beleid te voeren. Triest, zeer triest voor de mensenrechten.

 6. Alexander zei:

  Over Russische manieren gesproken. Bij het lezen van dit artikel denk ik aan een kleine maand geleden. Een vliegtuig met uitgesproken tegenstanders van Poetin stort neer. ( zie bijvoorbeeld de toelichting door de Poolse president bij de herdenking van het begin van WO2, over het Ribentof-Molotow verdrag, en wat de Russen hebben uitgevreten ). De Poolse president geneerde zich hierbij niet in de aanwezigheid van Merkel en Poetin.

  En dan stort er een vliegtuig neer met de uitsgesproken tegenstanders in Wit Rusland, een dictatuur waar de EU graag zn ogen voor sluit als guttmenschen.
  De Russen brengen de lichamen naar RUSLAND, en Rusland onderzoekt dit “incident ” .

  Weer zo’n Poetin KGB operatie ?? Premier Tusk van Polen is een meelopertje van de EU, en Rusland. Die houdt dus zn mondje wel.

  En dan de grote verlosser Oblabla die eenzijdig verdedigingsraketten terug trekt ??

  Zoals David hierboven aangeeft: kan dat ons hier ook gaan gebeuren ??

 7. Bas zei:

  Een lul verhaal.
  Regelrecht uit de incest huizen van koude oorlog strijders.
  Zoals altijd met inteelt gaat het denken achteruit en de wens voor.
  Dit soort mens pompte Europa vol met gelukzoekers uit zandbak landen die ze liever kwijt als rijk waren wat door koud strijders gezien werd als aanwinst in de strijd tegen het commu gevaar.

 8. ceck zei:

  In tegenstelling tot veel reageerders hier stond ik te juichen na het vernemen van het nieuws dat de Russen eens flink hebben uitgepakt. Zo hoort het, m.n. ongedierte moet je uitroeien met wortel en tak. Oog om oog tand om tand, een van ons 1000 van jullie en aanpakken die hap. We weten allang waar ze vandaan komen dit ongedierte deze smerige kakkerlakken. Platgooien met napalm, volledig verdelgen.

  Kan zien dat jullie niks hebben meegemaakt, maar ooit eens nagedacht hoe het is te worden aangevallen met raket werpers en ander wapen tuig, terwijl je onschuldig bent en onmachtig om wat terug te doen. Deze zwarte sluipmoordenaars deinzen nergens voor terug en hebben menig onschuldig eerlijk zeeman naar de andere wereld gestuurd. Stel je voor dat je op je eigen schip gevangen zit en dagelijks een pistool of geweer tegen je slaap krijgt en men de pin van het wapen een paar keer af laat gaan a la Russische roulette. De Russen weten dus van wanten dit in tegenstelling tot de laffe westerlingen die zich laten chanteren en vernederen. Zijn ze een keer opgepakt dan worden ze bij gebrek aan lef weer losgelaten. Gewoon over de muur kieperen , als ongedierte afmaken. Mijn ervaring is dat een zwart joekel meedogenloos en keihard aanpakt ze het eindelijk begrijpen en zich bedenken om je aan te vallen.

  Trouwens heb meer respect voor Poetin dan alle westerse witte borden criminelen die elke dag je zakken rollen met hun leugens, list en bedrog. Kots trouwens van de USA met hun vervloekte dubbel moraal en oplichting praktijken.

 9. antonio zei:

  Al die goedpraters en medelijdenhebbers van het schorem dat “piraat” wordt genoemd weten niet wat het betekend om als HARDWERKEND zeevarende te worden mishandeld en vaak vermoord door dat het criminele tuig dat zij als eerlijke tonijnvissers zien. Die eikels weten niet hoe de zee er uit ziet (hooguit gezien vanaf het strand bij Zandvoort) laat staan wat een schip is. In mijn lange zeemans
  carriere heb ik meerdere malen op de brug van mijn schip gestaan met het zweet in m’n handen wanneer we s’nachts door de Straat van Malakka of de Straat van Singapore voeren en plots een paar kleine witte lichtjes op ons af zagen komen, denkend dat het nu misschien raak zou kunnen zijn. Ik heb gelukkig nooit een overval op mijn schip meegemaakt maar heb gesproken met collega’s die dat wel ervaren hebben. Alvorens die medelijdenhebbers de criminelen
  gelijk te geven denk eens aan de zeelieden op wiens leven en bezittingen dat geboefte het voorzien heeft.

 10. ceck zei:

  @ Antonio

  Vergeet even de w. Afrikaanse kust niet waar het vol zit met eenzelfde gajes. Behalve piraten ook nog verstekelingen die als ze de kans zien zich aan boord verstoppen. Heb vaak het hele schip laten uitkammen en zo ook onze scheep hond een grote Duitse herder waar de zwarten enorm veel respect voor hadden. Heb je ze eenmaal aan boord, kom je er bijna niet meer vanaf, want niemand wil ze hebben. Nou kom je vaak langs Mauritanië waar geen hond woont en dat is je beste optie. Stel voor daar alle illegalen te dumpen !

 11. Bas zei:

  De manier om de Russen een pluimpje te geven voor moord volgens hun traditie is echt, wij goed, zij slecht.
  En fijn dat ze er zijn om dit soort dingen te doen die wij wel willen maar niet kunnen.
  Honderd jaar geschiedenis en de stank van dit denken is erger als een dode zeehond die op je dek beland.
  Een zweem van die lucht hangt over ons land wat bezig is overgenomen te worden volgens de wet, wel willen maar kunnen niet.
  Impotent in aanval en verdediging.

 12. harrie zei:

  allereerst is de shaposhnikov geen onderzeebootjager. dit type schip dateert uit de vroeg jaren 70.
  ten tweede bestaat de kgb niet meer, das nu de fsb,
  Federalnaja Sloezjba Bezopasnosti.
  zoals ceck al meldde, bij mij ook enig gejuig maar was in blijheid ontstoken als men met een .50 het hele zooitje aan gort had geschoten.

 13. ceck zei:

  @ harrie,

  Het gajes de resterende 10 zwart joekels hebben pech onderweg gekregen althans verteld het verhaal en zijn Jonas de Walvis tegen gekomen met hun bootje. Kijk dat kan je de Russen niet kwalijk nemen nietwaar, een ongeluk ligt zeker als je geen echte zeeman ben en ook geen tonijn visser gewoon in een klein hoekje. Gewoon een typisch geval van jammer. Zo af en toe ben ik als het uitkomt ook reuze onhandig en kan het gebeuren dat ik ” per ongeluk ” iemand reuze veel pijn doe. Tja zo is het leven moet je maar uit mijn buurt blijven…………..

 14. steur zei:

  Tijdens de wereldoorlogen gebruikten de Geallieerden Q-schepen ,op het oog onschuldige koopvaarders ,maar tot de tanden gewapend.Zodra een Duitse U-boot boven water kwam om ze tot stoppen te dwingen gingen de zijschotten open en opende men met zwaar geschut het vuur.Als dit ook bij Somalie zou gebeuren nam het animo om schepen te kapen wel af.Alleen Nederland zal hier wel tegen zijn,het is immers niet politiek correct (!!!)Liever losgeld betalen of erger ,hier laten berechten .De piraten zullen hun verdiende(taak)straf zeker niet ontlopen ,en daarna :Asiel zoeken.

Comments are closed.