Frankrijk spoelt weg

1000346_danube_floodFrankrijk spoelt weg, en dan hebben wij het niet alleen over rampzalige uitslag van de wedstrijd gisteren Frankrijk – Mexico, die de Franse haantjes diep in het stof liet bijten. Ook willen wij het (op dit moment) niet hebben over het feit dat de financiële problemen van het land groter zijn, dan die van Spanje, maar door de Franse pers op nadrukkelijk verzoek van “Parijs” verzwegen worden. Nee wij hebben een goede raad aan alle vaderlanders die of een huis in de Provence en dan met name in de Var hebben, of van plan zijn daar een stek te kopen.

 

13 Doden zijn er al te betreuren door het noodweer, dat sinds geruime tijd Zuid Frankrijk teistert. Om e.e.a. wat te verduidelijken, voegen wij een kaart bij van de zgn. Zones Inondables, de gebieden waarvan Frankrijk vergeven is en die er regelmatig voor zorgen, dat u uw zwembad niet meer hoeft te vullen, of zelfs geen bad hoeft aan te leggen, alles is in de koopprijs van uw authentieke Franse Vinex huisje in begrepen, de aardige  verkoper zal het u waarschijnlijk niet verteld hebben.

1374701_5_c262_les-zones-inondables-en-paca

U ziet het op de kaart, het kan spoken in de Provence en tel daarbij op, dat er slechst èèn hoogspanningsleiding naar het gebied leidt, een broodnodige 2e leiding mag /kan er voorlopig niet komen vanwege milieubezwaren, dan weet u hoe donker het in de Var en aangrenzende departementen kan zijn, als door regen en of sneeuw regelmatig de stroom compleet uitvalt en u 2 a 3 dagen gezellig met kaarsen elkaar goed kunt leren kennen.

Inmiddels dalen de huizenprijzen in dit gedeelte van Frankrijk gestadig. Veel buitenlanders verlaten het gebied en niet in de laatste plaats vanwege het feit, dat zij de hautaine houding van de Galliers meer dan beu zijn. Het prachtige klimaat, die vriendelijke buren, de charme van het Franse landleven beginnen hun glans ( terecht) te verliezen, want veel meer dan opgeklopte sprookjes in de glossy bladen over het land of de praatjes van ( Nederlandse) makelaars, die hun klandizie zien verdampen, zit er in feite niet achter de Franse toneelfacade.

Maar, daarentegen, als u altijd al gedroomd heeft om te gaan leven in een echt derde wereldland, Afrika u toch wat te ver is, u onze prins niet als buurman wilt hebben, dan is Frankrijk uiteraard een prima keuze. Een ambtenarij die dagelijks lijkt te groeien, niet existente service, rammelende faciliteiten, slechte bouwkwaliteit, waarbij het soms lijkt of de gipskartonnen platen slechts worden vastgehouden met “le Produit” , ja dan is Frankijk hèt land voor u. Een behoorlijke dosis masochisme uwerzijds erbij en u zult zeker genieten.


3 Reacties

 1. Frans zei:

  Haha! Nog niets veranderd in mijn ouwe moederland!

  In de jaren 50 was het in Besançon al niet anders. Alleen in het centrum was er een(!!) telefoonverbinding met Nederland. Wel aanvragen want dat duurde een half uur…..

 2. Ben zei:

  Ja, dat “Douce France” kunnen we wel vergeten. En dan is hier nog niet eens aangehaald, de rappe islamisering. Sarko is gewoon een l.l.

 3. WOLFY zei:

  Maar het landschap is geweldig mooi en dan is er wat mij betreft de stroom minder belangrijk.
  Ik heb mnd in een hutje gewoond op PhiPhi- Island (thailand) zonder stroom douche en een cool drankje, ik heb er genoten van de mooie natuur, vooral de zee was overweldigend.
  Ik moest dik een uur door de jungle klimmen om in het uiterst kleine dorpje te komen.
  Het was genieten, ondanks de vele muggebeten.
  Door een overvloed aan touristen ben ik uiteindelijk naar Maleisie vertrokken en woon daar nu zo’n 15 jaar, niet dat het hier beter is maar omdat mijn vrouw hier woont.
  Maar ik verlang nog steeds naar mijn hutje op het strand daar.
  Luxe is dus maar relatief.

  Gegroet.

Comments are closed.