Het pretpark Nederland

557363_merry_go_round_2Stop the world, I want to get off, is de titel van een Engelse musical en voor veel Nederlanders is dit langzamerhand een hartenwens als je ziet hoe een stel volledige incapabele Haagse bestuurders het land vakkundig en snel de vernieling inhelpen, terwijl er soms in ons land schamper lachend gepraat wordt over b.v. Italiaanse of Franse toestanden, waarbij er dan gedoeld wordt op corruptie, malversatie en chaos, zou ons land gegarandeerd wereldkampioen worden, als het gaat om een volkomen uit de hand gelopen bestuurlijk bestel. Gewoon even een greep van wat je in een paar dagen zo allemaal tegenkomt:

 

Werkeloze Marokkaanse lieverdjes mogen gratis een hockeytraining in Amsterdam gaan volgen, want  het arme Marokko heeft geen nationaal hockeyteam van importantie en daar moet dringend verandering in komen.

Een zichzelf verrijkende Amsterdamse politiechef die ruim € 260.000 per jaar toucheert voor een volkomen ontoereikend veiligheidsbeleid in de hoofdstad mag gewoon aanblijven. Bernard Welten, woonachtig in Warmond, waar de gemeente Amsterdam nog wat eurootjes bijbetaald voor zijn huis, volgde ooit een Reiki cursus omde sfeer op de werkvloer bij het korps te verbeteren. Van een politieman verwacht je een stoer type, maar in het geval van Welten ligt het even iets anders :

He gadver, dikke tietenHet feministische stukje dode boom heeft weer eens iemand langs de meetlat gelegd. Deze keer was het politiebaas Bernard Welten van de politie Amsterdam Amstelland. En voor zover wij nog vertrouwen hadden in het hoofdstedelijke korps, is dat nu voorgoed verdwenen. Met dank aan Opzij. Meneer blijkt namelijk een reikicursus te hebben gevolgd om de sfeer op de werkvloer te verbeteren. Bernard cursust trouwens wat af want ook over intimidatie op diezelfde werkvloer kan hij u alles vertellen. En hij spreekt uit ervaring, want ooit is Welten zelf geïntimideerd. Door een vrouw met hele grote jopen. “Ik zat achter de computer. Ze stond zo dicht bovenop me, dat ik niet meer omhoog durfde te komen. Ik lag bijna plat op het toetsenbord. Ik durfde niks meer te zeggen en wachtte maar af tot ze weg ging.” En met dit antwoord doet Welten het goed bij de Dresselhuys-maffia, want met een vierde plaats moet hij alleen Jan Pronk, Kees van Kooten en staatssecretaris Cees van der Knaap voor zich dulden. Watje! ( met dank overgenomen uit Geenstijl).

Dan hebben wij verder een schoolhoofd die doordat zijn vrouw hem niet vertrouwde vanwege wat amoureuze stappen buiten het huwelijk in zijn computer keek, en zag, dat haar man de school voor 8 ton had opgelicht.

Of wat te denken van de notaris , die het verschil tussen de derden rekening onder zijn beheer en zijn eigen rekening niet zo nauw nam en inmiddels het hoofd boven water hield met eveneens bijna een miljoen euro van aan hem door cliënten toevertrouwde centjes.

De OV chipkaart, u weet nog wel het hersenspinsel van meisje Tineke Huizinga, die er prat op ging middels de bijbel die op haar nachtkastje ligt contact te houden met de Heer, ook dat project gaat voor de zoveelste keer plat. De drie noordelijke provincies willen nu al gezamelijk een OV chipkaar uitgeven geldig voor Groningen, Friesland en Drenthe, in Rotterdam werkt de zaak slecht en moet er weer geld bij om e.e.a. op de rit te krijgen.

En dan last but not least een soort politiek kwartet spelend groepje politici, die zich uitsluitend bezig houden met hun eigenbelang en dat van hun partij, maar gemakshalve even vergeten, dat de Nederlandse kiezer toch een duidelijk signaal afgegeven had tijdens de laatste verkiezingen, hetgeen zoals wij al voorspelden, onmiddelijk na het tellen van de stemmen net zo veel waard was als het papier waarmee u uw billen afveegt.

En dit noemen wij een democratisch bestuurd en goed geordend land ? Berlusconi en de Grieken zouden nog wat van Nederland kunnen leren en de eerste beste Afrikaanse natie zou moeite hebben ons dit allemaal na te doen, behalve de heer Karzai van Afghanistan die kennelijk dit Nederlandse ontwikkelingsprodukt nog niet ontvangen heeft.

Stop the Netherlands , I want to get off zou dan ook een betere titel zijn voor de in de aanhef genoemde musical !