Montelbaanstoren, moskee ?

minaretHier een foto van de Amsterdamse Montelbaans toren, d.w.z. een fraaie minaret, die te huur is. De gemeente Amsterdam die eigenaar is van de toren, tracht deze sinds 2007 te verhuren, maar gelet de huurprijs van slechts een gedeelte dat als kantoor is ingericht, te weten € 9000 per maand, lukte dat niet. De huur is nu d.m.v. uw belastingdonatiesverlaagd naar € 1500 per maand en gelukkig is er nu een huurder gevonden, de geheel van subsidies ( dus weer uw belastingcenten) en donaties levende stichting “Secret Garden”.

 

Nu wordt je nieuwsgierig, als een stichting de naam Secret Garden draagt. Normaal gesproken heb je het b.v. over de Amsterdamse Volkstuinvereniging Ons Genot, of tuinclub Het Vlijtige Schepje, maar SECRET, dan moet er iets anders achter zitten. En ja, dat blijkt, want het gaat hier om een stichting die lesbische, homo- en biseksuele alsmede transgender moslims bijstaat en laten wij wel zijn, dat doe je niet zo maar in het openbaar, maar het liefst verstopt achter de geraniums. Homo zijn ligt in de Arabische landen en moslimwereld nogal gevoelig, vandaar de foto afkomstig uit Iran, waar men het homo zijn kennelijk niet weet te waarderen.

irangayteens3Nu hebben wij beslist niets tegen homo’s, ook niet als zij b.v. moslim zijn, ofschoon na jarenlange ervaring in moslim landen nergens deze groep weliger tiert dan juist in moslim landen. Maar vooruit. Hetgeen ons echter wèl  steeds weer opvalt en dat niet slechts bij moslim homo’s is de drang van deze groep mensen om te kokketeren met het “anders zijn”, dat dan als gewoon aangemerkt wordt. Gewoon of normaal beste lezers, is nog steeds een situatie of  een gegeven die door de meerderheid van ……… wordt bepaald en als wij b.v. in onze redactie en omgeving kijken, is daar geen enkele homo, lesbo, moslim of niet te bekennen en trekken wij daaruit de voorzichtige conclusie dat hetero zijn normaal is.

Maar goed, de kantoorruimte voor deze Geheime Tuiniersclub wordt op uw kosten verbouwd. Er komt een 2e ingang, een soort veiligheidssluis, want je weet maar nooit wie eens ongewenst bij Ali of Youssouf op schoot wil kruipen. De jaarlijkse bijdrage in onderhoud, € 10.000 komt eveneens uit de Amsterdamse PvdA geregeerde kas en als u dus in roze pakjes geklede moslims over straat ziet lopen, dan geeft u dat vanwege uw bijdrage ongetwijfeld een warm gevoel.

Ga anders eens naar “Oriëndam” dat door deze ongetwijfeld zeer nuttige stichting geoprganiseerd gaat worden. Het is een “Oriental Dance Party” te houdenop 10.07, 6.08 of 11.09 en voor slechts 10 euro kunt u dan op het Rembrandtplein nader kennis maken met, zeg maar de wonderen van de moslim wereld. Een echte aanrader, want Nederland moet zijn culturele diversiviteit en rijkdom, van uw centen, bevorderen.

Enfin, u begrijpt het al, wij hebben niet zoveel op met Gay Parades en andere daaraan gerelateerde evenementen van mensen, die steeds maar wanhopig een poging doen ons te overtuigen, dat zij “normaler” zijn, dan wij. En moet er dan in een soort sociaal democratische op hol geslagen verdwaasdheid ook nog weer in de buidel getast worden om een groep medeburgers die weinig of niets aan de economiosche welvaart van ons land bijdragen, te ondersteunen, dan zijn wij blij, dit allemaal op een verre afstand te mogen gadeslaan.

De volgende aanslag op uw portemonnee dient zicht echter al weer aan. Iedere dag vertraging in de aanleg van de Noord Zuid lijn in Amsterdam gaat  dagelijks 2 miljoen euro extra kosten. Daar kun je de hele moslim gemeente in Nederland van in een kantoor toren zetten, maar dat is uiteraard niet de bedoeling. Nee, het gaat dan om het megalomane projekt van Sir Lipton Cohen en de zijnen en het is echt te hopen dat deze ” samenhouder”nooit het pluche in Den Haag zal bereiken, ofschoon ook dat wel weer een ijdele droom zal zijn, gelet de politieke betrokkenheid van de Nederlanders en de na een verkiezing volgende ego-tripperij van de gekozenen. Job niet met Emiel Roemers, Verhagen niet met Geert, allemaal “grote” mannen met een heel klein “staartje” .


2 Reacties

 1. Leo zei:

  Wat een onzin, die toren wordt helemaal geen moskee. Of het moet een homoskee zijn, een mosgay, zeg maar. Ik zie het probleem niet.

  Wat kwalijk is, is dat de gemeente de verhuur niet heeft uitbesteed, zodat marktconforme prijzen konden worden gerealiseerd.

  Maar ja, de gemeente ziet het als haar taak om een liberale islam te kweken. Waanzin als je het mij vraagt, al was het alleen maar omdat het getuigt van een krankzinnige overmoed om te denken dat “we” de islam wel eventjes kunnen omvormen vanuit het gehucht dat Amsterdam heet. En dank heb ik het nog niet eens over de totale doorbreking van de scheiding tussen kerk en staat.

  Jezus, wat haat ik die linkse intellectuele wrakken.

 2. Lex zei:

  Het is je reinste waanzin dat de gemeente Amsterdam, zonder enige kennisgeving aan de belanghebbenden (buurtbewoners en potentiele huurders) de toren heeft verhuurd aan deze organisatie. Ook al gaat het om een privaatrechtelijke handeling, de gemeente dient bij dit soort zaken de algemene behoorlijkheidsnormen en met name de specifieke beginselen van behoorlijk bestuur in acht te nemen. Daar hoort onder andere bij dat iedereen die op de één of andere wijze een direct betrokken belang heeft bij de (verhuur van de) toren op de hoogte gebracht wordt van eventuele plannen. Hebben ze dus niet gedaan. Logisch dat de buurtbewoners elkaar verbijsterd aan stonden te kijken toen van de ene op de andere dag één of andere PVDA-er de tent feestelijk kwam overdragen aan Secret Garden. En logisch dat vele andere organisaties die al eerder hadden aangegeven interesse te hebben om de toren te huren zich van ongeloof op de kop krabden. Voorheen was de vraagprijs immers tienduizend euro per maand. En moest daar door menig bedrijf nog eens een nachtje over geslapen worden, een vraagprijs van vijftienhonderd euro is natuurlijk van een heel andere orde. Daar zou ik zelfs mijn woningzoekende zoon de toren nog voor kunnen laten huren! Anyway, zou me niets verbazen als dit verhaal nog een staartje krijgt. Met name nadat ik, een nachtje op de Oude Schans gelogeerd hebbende, zaterdagmiddag bij voortduring gestoord werd door de op zeer harde, hoge en overdreven toon lachende en gillende bezoekers van de toren. Vreemd landje leven wij toch…

Comments are closed.