Snijden in eigen vlees

1048381_butcher_and_meat_4Snijden in eigen vlees doet altijd pijn.Tussen onze lezers bevinden zich een groot aantal zelfstandigen en uit reacties die de redactie ook rechtstreeks bereiken, blijkt telkens weer dat in crisistijden het eerste gebod is “de tering naar de nering te zetten”.  Alleen op die manier kun je trachten je bedrijf(je) doorwoelige tijden te loodsen. Bij de meeste overheden (  of vorstenhuizen)  is dat uiteraard een geheel andere zaak. Je put immers uit de vast bodemloze put met geld , dat je onder min of meer sterke dwang van anderen afneemt, dus besparen betekent meer de heffingsdruk verhogen, dan eens naar de eigen kosten kijken.

 

Daar komt natuurlijk nog bij, dat je als politicus je achterban en ambtenaren tevreden moet houden, en op het moment dat er besparingen dreigen, vindt iedereen dat er eerst maar eens in het tuintje van een ander gewied moet worden. En…, maar dat geldt niet voor de vele ondemocratisch aanwezige vorstenhuizen in Europa, als je als GEKOZEN president in je eigen winkel gaat bezuinigen, dan kost dat vaak de broodnodige medewerking van je mede politici, en gauw al  je positie als gekozen staatsopperhoofd.

Toch waagt de Franse president Nicolas Sarkozy het er op. Ooit verguist vanwege zijn exhorbitante uitgavenpatroon, zijn jaarlijkse kosten bedroegen evenveel als die van de familie von Amsberg, met dien verstande uiteraard dat Sarko er wèl voor werkte, heeft de Franse president  het Franse overheidssysteem nu de wacht aangezegd en komen er , als de president zijn zin krijgt draconische besparingsmaatregelen in eigen huis. Nu moeten wij natuurlijk nog zien wat er van terecht komt, maar de aftrap is gegeven. Wij schreven hier al eerder over, de Franse staat zet de enorme hoeveelheid, zich vaak in deplorabele toestand verkerende overheidsgebouwen in de etalage en er gaat o.a. bekort worden op het enorm gegroeide wagenpark van de overheid. Zo heeft een beetje Franse minister toch permanent de beschikking over minsten 3 auto’s met chauffeur van de zaak en u begrijpt, dat dit betekent dat de auto’s praktisch niet gebruikt worden. Reizen die ook met het Franse TGV systeem gedaan kunnen worden, moeten worden geruild i.p.v. het vliegtuig, vaak ook immers een regeringstoestel en mits de reis langer duurt dan 3 uur, betekent dat sporen.

Ook het declaratiegedrag van zijn collega’s zal onder de loep komen, waarbij concurrenten natuurlijk gniffelend zich afvragen hoe het staat met de kosten van de familie Sarkozy + BRUNI zelf. Maar situaties zoals de inmiddels weggepromoveerde minister van justitie Racha Dati, die op kosten van de overheid ruim over haar jaarlijkse budget van 225.000 euro aan kleedgeld uitkwam, zullen tot het verleden gaan behoren ? Ofschoon ook hier weer geldt, dat de corruptie en het nepotisme inmiddels zo vastgeworteld is in het Franse systeem, dat we nog moeten afwachten, hoe e.e.a. uitpakt. Maar nogmaals de aftrap is gegeven. Snijden in eigen vlees.


4 Reacties

 1. ceck zei:

  Wordt de hoogste tijd dat de Fransen eens een fors toontje lager in Europa gaan zingen. Het hele systeem is kuis verrot en veroudert , maar geen enkele partij of president durft het echt aan te pakken, want dan gaat rustig het land een jaar of wat gewoon op slot. Zelfs dat onderdeurtje Sarkosy de mallote Napoleon kan geen deuk in een pakje boter slaan.

 2. peter zei:

  Wat zouden we in Nederland kunnen doen? Vermoedelijk is de gemiddelde burger daar wel mee op de hoogte. Men moet het zoeken in de algemene overheidsuitgaven. Hier is een link die het Rijksbegrotingsbudget 2010 mooi weergeeft:
  http://www.prinsjesdag2009.nl/pd09_sites/objects/2ac/32k/c3722445ea9e65d358a0e974448c4/rijksbegroting_2010_inkomsten_en_uitgaven_van_.pdf

  Hoe de nieuwe regering dit gaat oplossen?
  1. door lastenverzwaringen wordt stevig bezuinigd;
  2. minder ministeries door ze samen te voegen (1+1=3)
  3. verleggen van taken naar de lagere overheden, die dan vervolgens de bezuinigingen uitvoeren door de lasten te verzwaren.

  Jawel, beste mensen er gaat straks een “frisse wind” door het land waaien na jaren van reactionaire “oude politiek” met CDA en PVDA en VVD. Met die nieuwe regering doet de “nieuwe politiek” haar intrede met CDA en PVDA en VVD.

  Uw stem heeft daaraan bijgedragen, gefeliciteerd. En het zou ook zo maar anders kunnen, maar veranderen doet er niets, er zit alleen een ander etiketje op.

 3. harrie zei:

  @ceck
  precies. dat laffe volk heeft een veel te grote bek, is t e arrogant, heeft een waardeloos voetbalelftal, hebben geen enkele fatsoenlijke tourrenner meer, leven grof op de pof, consumeren het meest uit de eg-vleespotten, verkopen goedkope algerijnse en italiaanse wijn als franse kwaliteitswijn etc.
  Die sarkozy kan nooit op napoleon lijken. Menneke sarkozy is zo klein dat, indien hij op napoleon zou willen lijken, hij zijn hand in zijn gulp moet steken.

 4. ceck zei:

  @ Harrie

  Die hand in zijn gulp steken daar heeft hij een Italiaanse meid voor getrouwd. Heb het altijd een rare vertoning gevonden zeker voor een president om een porno star te trouwen. Niks bijzonders eigenlijk iedereen moet maar doen waar hij zin in heeft is mijn motto, vrijheid , blijheid. Neemt niet weg dat het weer een typisch Franse manier is om als 1st Staats burger zo te acteren en typerend hoe Fransen opereren. Heb ze vooral in het zwarte deel van de wereld m.n. in Afrika goed leren kennen. Hielden wij ons wijselijk afzijdig van zwarte mokkels vanwege niet een dodelijke ziekte op te lopen, hokte en hoerden de Fransen met elke zwart wijf. Afspraken ? Geen afspraken alles met de Franse slag als het hun beter uitkwam. Sinds ze de as Frankrijk – Duitsland tot stand hebben gebracht is het voor Europa gedaan, want die twee hebben het voor het zeggen. Ruim 70 % van het budget van de EU gaat op aan landbouw subsidies en daar profiteren vooral de Fransen en Duitsers van. De Duitsers hebben heel Polen opgekocht en dat telt dus dubbel op. Maar vlak de Fransen niet uit, want Sarkozy was de grondlegger van de Middellandse zee Unie, je weet wel alle landen om de Middellandse zee in een Unie. Dat houdt in dat alle N.Afrikaanse landen m.n. Marokko, Tunesië, Algerije, Libye zo ook Libanon, Egypte, Turkije zelfs Syrie binnen een decennia zo even Europa binnen wandelen. Dat met medewerking van Spanje, Frankrijk, Italië die allemaal een dubbele agenda hebben m.n. belangen in Afrikaanse landen. Je struikelt hier in Spanje inmiddels ook over de moslims die zoals we 40 jaar lang in NL hebben kunnen ondervinden allen maar hun hand op houden en je land in alles helemaal uitwonen. Fransen gaan voor hun eigen belang , verkopen hun moer nog als hoer als ze er wijzer van kunnen worden.

Comments are closed.