Vorsten die sparen, het kan.

roh-hrhOfschoon de twee troonpretendenten van Groot Brittanië en ons land qua outfit op elkaar lijken, wat is het toch met al dat goudkoord gedoe en medailles waarvoor geen enkele basis aanwezig is, luistert prins Charles in ieder geval naar zijn moeder, die de opdracht gaf het toch wat zuiniger aan te doen. Zoals u weet is dat in ons land niet het geval, in tegendeel, de kosten van de familie von Amsberg stegen dit jaar weer.

 

 

Wij zijn geen monarchie adepten, maar ere wie ere toekomt, het  budget van prins Charles is aanzienlijk gekort.  De kosten om , let wel, 9.396 gasten in het jaar 2009 te verwelkomen, de prins en zijn echtgenote zullen het iedere avond druk gehad hebben, zijn van 527.000 pond in 2008 gereduceerd naar 252.000 pond, doodeenvoudig door er niet elke keer  een 3 gangen diner tegenaan te gooien, maar gewoon gezellig ? een borrel met een hapje.

Ook op de reiskosten werd bezuinigd. De instructie aan het personeel luidt meer gebruik te gaan maken van het openbaar vervoer, vliegen in het land zelf is uit den boze en daardoor werden de post reizen ( voor het personeel !) gereduceerd van 308.000 naar 229.000 pond.

Het gehele budget van Charles uit welk hij ook de kosten van zijn 2 zonenWilliam en Harry moet betalen is van 12.5 miljoen pond in 2008 gedaald naar 10.7 miljoen in het afgelopen jaar. Toegegeven, het zijn voor de gewone Britse burger nog steeds astronomische bedragen, maar moeders wil is wet en er wordt in tegenstelling tot hetgeen in ons land het geval is, de kosten van de von Amsbergs stijgen, toch in ieder geval een geste gedaan, dat het Britse vorstenhuis ook zelf een poging doet de uitgaven te laten dalen.

Maar, mocht dat het geval zijn, spaar uw medelijden met Charles, want door huurinkomsten stegen zijn privé inkomsten van 16.4 naar 17 miljoen, waarbij en dat moet er aan toe worden gevoegd, de prins net als zijn moeder inkomstenbelastingen betaalt. In zijn geval werd dat in 2009 3.5 miljoen i.p.v. de 3.1 in 2008.

Ofschoon de verhouding tussen het Briste vorstenhuis en de oranje familie toch goed zijn, zijn dit soort zaken kennelijk nooit een gespreksthema. Goed voorbeeld doet niet altijd goed volgen.


2 Reacties

 1. anne hilverda zei:

  ja ze moesten wel, de windsors, toen dat enorme paleis afgebrand was en het weer voor astronomische bedragen moest worden gerestaureerd.Het volk morde en Elizabeth,wel oud maar niet gek en denkend aan de vorstinnen voor haar die op het hakblok hun hoofd kwijtraakten,greep terstond in. We betalen voortaan belasting. En nu, met de crisis: we bezuinigen. En dat is dan meer dan terecht.
  Een goed voorbeeld vind ik ook Sarkozy: waar een klein uitgevallen president groot in kan zijn: meteen bezuinigen op de :de drie vakantieverblijven worden verkocht, het wagenpark gedecimeerd,zelfs zijn jachtpartijtje gaat niet door.
  Hier gebeurt het omgekeerde.Toplui op Justitie zwendelen er 14.000 doorheen voor een lunch,gaan op zakenreisjes om bordelen te bezoeken en niemand durft in te grijpen, want hij zou zelfs iets weten van Hunne Doorluchtigheden de Sinaasappels? En Nout Wellink blijft gewoon zitten op de Bank der Banken terwijl hij 8000 gezinnen regelrecht de afgrond in heeft gewerkt. Hij zou in zijn val hooggeplaatsten mee kunnen sleuren……. lees je in de krant.
  Het is bar en boos in Haagse Kringen en iedereen heeft met iedereen iets gemeen wat het daglicht niet kan verdragen.
  Een hoge ambtenaar op Binnenlandse Zaken vertrouwde mij eens toe: Heel den Haag staat onder invloed van een maffia.
  Na het boek Doofpot Joris Demmink begrijp ik pas wat hij bedoelde. Boek gratis te bestellen op Klokkenluideronline.nl

 2. peter zei:

  Het lijkt alsof de verhoudingen tussen de beide vorstenhuizen goed zijn, maar er is een wezenlijk verschil, waardoor de “windsors” zich boven de “oranges” geplaatst voelen.
  De eersten stammen in rechte lijn af van een Duits vorstenhuiske, de laatsten praten alleen met Duits accent, voor de rest kunnen ze niet weerleggen dat het geen burgers zijn zoals u en ik, maar dan MET strafblad.

Comments are closed.