Clockwork Orange

untitledMet een knipoog naar de titel in de Cape Times van hedenochtend is het vanavond dus wachten of Spanje kans ziet Duitsland als kanshebber voor de finale WK te eleminieren, of zoals de landgenoten van een zekere familie von Lippe plachten te zeggen “ausradieren”. 

 

 

 

 

 

 

 

 U weet dat Peppie en Kokkie ondanks hun drukke bezigheden buitenshuis, toch kans gezien hebben zowel de openingswedstrijd NL – Denemarken bij te wonen, gisteren de semi finale en als het even mee zit ( en dat doet het altijd in vorstelijke kringen, je zet de zaken gewoon naar je hand ) a.s. zondag aanwezig te zijn bij de finale. Kokkie weer met die gezellige koeienprint outfit aan, verhult een beetje de toch zich steeds duidelijker manifesterende Latijnse Mama vormen en ja, jammer voor Kokkie, die het liefst een uniform aangetrokken had om toch een beetje in de picture te komen. Nee de kindjes konden niet mee, het zou een beetje te laat voor ze worden, maar het zijn ook echte oranje fans liet de trotse vader weten.

Na de jaarlijkse fotosessie op landgoed de Horsten, waar de prinsesjes weer schattige jurkjes droegen, leuke dingen zeiden, en paps en mams trots zich  door de meekwijlende pers lieten fotograferen, is het bij voorbaat ingezette charmeoffensief weer een uiting van het brood en spelen voor het plebs, waarmee dit naast het WK zijn zomer tracht door te komen. Maar wat verwacht u van een volk, waarvan het merendeel  als het op vakantie gaat levensmiddelen mee neemt uit het vaderland.  Bij eigenaren van de in heel Europa bekende sleurhut met NL platen er op, is dat zelfs 75% en de favourieten zijn hagelslag, drop, kaas , ontbijtkoek  en…. pannekoekenmix. Kan een volk nog veel lager in de rijndelta zinken ? Wij denken van niet. Nadat het beeld van bepakte en bezakte Opeltjes Kadet, Fordjes Taunus met op de achterplank rollen WC papier of een zakje aardappelen inmiddels wat uit het beeld verdwenen zijn en wij dachten dat onze landgenoten volwassen geworden waren, bereikten ons bovenstaande cijfers via een enquete bureau en durven wij nog slechts aarzelend de grens naar ons land over in de angst dat wij in een grote open inrichting terecht komen.

Het is uiteraard niet bekend toen “de royalties” hun intrede deden in de KLM business class, of er ook een AH tas met dit soort zaken aan de stewardess werd overhandigd met de opdracht – “er zit kaas in” – deze toch vooral koel te bewaren. Het zal wel niet, want zoals een gezegde in gewijzigde vorm luidt : ” slechts de zon gaat bij ons voor niets op”, “de rest betalen anderen voor ons “.


2 Reacties

 1. anne hilverda zei:

  In duitsland kun je tegenwoordig overal heerlijk ontbijten met de heerlijkste vruchten, home-made jam, ei en kaas en diverse soorten brood, muesli en koffie,dus voor enkele euri waarvoor je in nederland slechts een kopje koffie met appelgebak kan krijgen.Kortom: laat hagelslag,ontbijtkoek en pindakaas maar thuis en na zo’n ontbijt heb je echt geen behoefte meer aan drop.
  Ik sta verbaasd wat duitsers je voor kunnen zetten voor weinig geld,terwijl je hier de meeste uitspanningen tot minstens l2 uur gesloten ziet.

 2. peter zei:

  @anne hilverda
  In Nederland moet je dan ook nog vreselijk je best doen om je rekening te betalen: “Ik kom er aan!” en dan loopt de garçon weg….
  In Amerika ben je als je binnenkomt de meest geziene gast ter wereld. Als je echter klaar met eten bent, kijken ze je weg, trekken je bord onder je neus vandaan, de beleefdste vragen nog: “You need a box?”, want dan kun je thuis de restjes opwarmen en de maaltijd voortzetten.

Comments are closed.