De B.V Oranje

Mabel-van-Oranje-135x135pxZoals u weet plaatsen wij graag  reacties van onze lezers. Deze keer sprong er een artikel uit van Harrie, dat wij u niet willen onthouden. Het gaat over een van de leden van de B.V. Oranje en dan weet je bij voorbaat, dat er van alles boven water komt.

 

Mabel van Oranje

Chief Executive Officer

Mabel van Oranje is the Chief Executive Officer of The Elders. She is also a founder and co-chair, together with Martti Ahtisaari and Joschka Fischer, of the European Council on Foreign Relations.

Mabel was the International Advocacy Director of the Open Society Institute from 2003 to 2008 and the Executive Director of the Open Society Institute in Brussels from 1997 to 2003. She founded and was the Executive Director of the European Action Council for Peace in the Balkans from 1993 to 1997.

Mabel holds a masters degree in Economics and Political Science (cum laude) from the University of Amsterdam. She co-founded the Dutch foundation War Child and served on its board from 1995 to 1999. In 2005, the World Economic Forum named her one of its Young Global Leaders.

Mabel was born in the Netherlands and lives in London with her husband and two daughters. She likes modern dance, jazz music and swimming.

Kijk, dat is nou nog eens een C.V, zoals wij het graag zien, het is van een meid die op haar toekomst was en is voorbereid om maar in marine termen te spreken. Lees hier wat Harry er van denkt :

Er verscheen een klein maar opvallend bericht dat ooit de aandacht trok. “Mabel wordt directeur van Mandela’s denktank” luidde de kop en vervolgde met: “Prinses Mabel wordt algemeen directeur van The Elders, de denktank van ‘oude wijzen’ die Nelson Mandela vorig jaar presenteerde. In de groep zitten naast Mandela onder anderen de Amerikaanse ex-president Jimmy Carter en het voormalige hoofd van de Verenigde Naties, Kofi Annan”. Mandela’s denktank ‘The Elders’ en Mabel Wisse Smit. Vraagtekens rijzen. Beatrix in haar Bilderbergclubje en schoondochter Mabel bij de ‘Elders’
Mabel Wisse Smit kennen we allemaal als het ex-liefje van wijlen crimineel Klaas Bruinsma met wie zij het ‘bootje’ deelde. Deze informatie danken we aan journalisten en niet aan de AIVD die na twee onderzoeken bleef volhouden dat er niets aan de hand was.

Ze is iets minder bekend om haar buitenechtelijke relatie met de Bosnische ambassadeur bij de VN, Mohammed Sacirbey
. Dat is dezelfde Sacirbey die 2003 werd gearresteerd op verdenking van verduistering van minimaal 600.000 dollar uit fondsen en hulpgelden van de VN.
Een groep prominenten onder leiding van oud-senator Ed van Thijn (!) probeerde deze schuinsmarcherende fraudeur vrij te pleiten.
Enfin, ook niet zo bekend is dat Mabel en Sacirbey ten tijde van de oorlog in v.m. Joegoslavië de enige twee personen buiten het Nederlandse politieke en ambtelijke circuit die invloed uitoefenden op het Nederlandse beleid ten aanzien van de Balkan (bron: NIOD rapport). Ook blijven de hardnekkige geruchten bestaan dat Mabel een lekkere vinger in de pap had bij wapenhandelaars tijdens het Joegoslavië conflict
Grappig genoeg gaat er ook een lijntje van Mabel naar de Hongaars-Amerikaanse miljardair George soros en werd directeur van zijn Open Society Institute (OSI). Het was toevallig een hele grote wens van Soros om Joegoslavië op te delen. Wat een toeval allemaal.

Soros verwierf zijn enorme vermogen met vaak adembenemende speculatiepraktijken. Met zijn Quantum Fund wist hij in 1992 in zijn eentje het Engelse pond op te blazen. Hij verkocht deze actie in de media als een herverdelingsoperatie van het rijke Engeland naar de minder bedeelden in Oost-Europa waar de Soros Foundation destijds talloze projecten ondersteunde.

Soros (één van de rijkste mensen ter aarde met politieke agenda) was ook zo vriendelijk om op haar bruiloft met prins Friso te verschijnen. Dikke mik dus.
Mabel, Prinses van Oranje-Nassau, , Gravin van Oranje-Nassau, Mevrouw van Amsberg – Wisse Smit, zoals de dame tegenwoordig heet, blijft een vieze smaak in de mond geven. Ze loog tegen de regering en zelfs tegen U door het verdraaienen verfraaien van haar eigen Wiki-pagina

The Elders.

Als we het over een vertrouwenwekkend persoon hebben dan is Nelson Mandela je man. Hij had dan ook de tijdsgeest mee. Tegenwoordig zou een figuur als Mandela als ‘terrorist’ bestempeld worden. In 1964 werd hij tot levenslang veroordeeld wegens z’n betrokkenheid in de Rivonia-bende, die moordaanslagen plande en ook uitvoerde tegen blanken in Zuid-Afrika. Ook zijn eigen ANC beschuldigde hem ooit van verraad. Maar goed hij wist uit te groeien tot symbool van de anti-apartheid en won zelfs een Nobelprijs voor de vrede. Leuk toch voor iemand die ooit leider was van de militante tak van het ANC; Umkhonto we Sizwe (de speer van de Natie).

Maar goed, iedereen maakt foutjes toch? En dus nu heeft de wereld volgens Mandela ‘vaderfiguren’ nodig. Op de website lezen we: “We are moving to a global village and yet we don’t have our global elders.” Mandela wil met een groep ‘wijze mensen’ oplossingen bedenken voor de moeilijke vraagstukken in onze wereld.
Op de lijst van ‘wijze mensen’ staan onder anderen; Desmond Tutu, Jimmy Carter, Kofi Annan em San Suu kyi. En nu kunnen we daar ook Mabeltje, als algemeen directeur aan toevoegen. Het lijkt een beetje op de oude vraag; “wat hoort niet in het rijtje thuis?”.

relatie Mabel Sebrenica

Een van de vragen is waarom het kabinet, de legerleiding en Dutchbat, zo verrast waren door de Servische aanval op de enclave. De militaire opbouw in de weken voor de aanval zou zonneklaar zijn geweest met betere inlichtingen uit het Servische kamp of met Amerikaanse satellietfoto’s. Maar Nederland is terdege gewaarschuwd: Richard Holbrooke, destijds Amerikaans onderminister voor de Balkan, waarschuwde een maand voor de aanval de Nederlandse regering voor de levensgevaarlijke positie van Dutchbat. Hij uitte zijn waarschuwing tegen… koningin Beatrix. Mabel Hielp haar schoonmoeder mee,of was het andersom? Immers men moest voor Johan Friso Bernhard van Amsberg,waarvan lang is beweerd dat hij homo was een geschikte kandidaat vinden. De “weduwe” van Klaas Bruinsma, die bekend was met wapenhandel en drugs kwam in beeld. Mabel Wisse Smit,later oprichter van het European Action Council for Peace on the Balkans- in feite een lobbyclub voor de Bosnische Moslims. Haar organisatie wierp zich op als adviseur van mogelijke wapenleveranties en had een verhouding (à la Bruinsma) met Mohamed Sacirbey,de Bosnische VN/Ambassadeur. Hierdoor wordt Mabel mede verantwoordelijk gezien voor het drama in Srebrenica. Per 1 juli 2008 is zij directeur van The Elders, een club van WIJZEN. Je zou het bijna Narcisme noemen, zeker als bij koninklijk besluit van schoonmama in 2004 je nog eens extra tot gravin bent verheven.

Boevevriendinnetje blijft boevevriendinnetje ! (note)

Zo ver het artikel van Harrie, waarvoor dank. Overigens, en het is een kleine wereld had ene van onze redacteuren het “genoegen” ooit eens in de toen nog  bestaande KLM Royal Class een 8 uur naast Sacirbey te zitten. En zoals dat zo gaat tijdens een vlucht raak je met elkaar in gesprek en bleek deze snelle mijnheer op weg naar zoals hij het noemde ” important arms deal” in het Midden Oosten.


6 Reacties

 1. crazy zei:

  knap hoor van deze leugenachtige juf, en dan ook nog zo godsgruwelijk lelijk en afstotelijk, maar ja, ze zal wel iets anders aanbieden………..dan nog.

  Maar ik heb gelezen dat de meeste van haar “relaties” brillen dragen, dus als ze die afzetten zien ze niks.

 2. Barbertje zei:

  Op de site van De Dagelijkse Standaard staat een oproep om Mark Rutte en de VVD te laten weten wat u van de formatie denkt:

  U kunt ze op dit email adres een berichtje sturen: info@vvd.nl (met kopie naar vvdvoorlichting@tweedekamer.nl). Als u liever iemand direct spreekt, belt u dan even naar 070 – 361 30 61 (en / of 070 – 318 30 36).

  Bea heeft de informateurs ontvangen öm verslag uit te brengen’.

 3. Koning zei:

  Toen ik de strapatsen van de v. Amsbergjes eens besprak
  met iemand zei die figuur “je kunt het de Oranjes niet kwalijk nemen, zij zijn, door hun weltfremde opvoeding
  een makkelijke prooi voor allerlei kwaadwillenden die
  misbruik van ze maken”.
  Kijk, en daar hebben we elkaar, er worden allerlei
  constructies bedacht om de v.Amsbergjes in de luwte te
  houden. Dus, eenieder die ’n wat twijfelachtig opvoeding
  heeft genoten, kan ongestraft maar precies doen wat in het hoofd opkomt. Wij plebs, kunnen, met bovenstaande uitspraak
  ons voordeel halen, mochten we ooit, onverhoopt, voor de
  strafrechter verschijnen.

 4. Anton Gerrit,Gerrit Zalm,Nout Wellink waar blijft het trubinaal zei:

  Slaap———Burger——————Slaap,

  Moderne,welvarende samenlevingen krijg je niet onder worpen door mind control.
  Die krijg je alleen in je macht door ze STRAATARM TE MAKEN!
  ==================================================
  Dat is triest maar waar,het systeem weet, als je net genoeg geeft dat zij denken dat
  zij het gemaakt hebben,zal er niets veranderen!
  En dan te bedenken dat vanaf 1914 deze situatie al bestaat,toen is er een begin gemaakt met een zich boven de massa verheven,zich koning noemde Willem 1.
  Dus twee honderd jaar spelen zij met hun regenten dit spel,van verdeel en heers.
  Deze macht breken is op dit moment niet zo makkelijk,namelijk de media en belanghebbende zijn daar niet mee gebaad!
  Zoals je weet is de massa bezig zijn kindjes op te voeden,en een tweede auto,meer als twee vacantie-s etc.etc.
  Veder kijken zij naar de TV,pulp programma-s,zoals Paul de schreeuw lelijk,Linda
  niets zeggend,ik bedoel maar dat geeft haar fijn weer wat het volk voedt.

  En om die reden houden zij zich krampachtig vast aan deze situatie,namelijk zij
  willen niet uit de boot vallen,de buren zouden er iets van kunnen zeggen over
  hun gedrag.
  En zo hou je een systeem in stand!
  En de boven ons gestelde weten dat je veranderingen,dat moet je langzaam invoeren,nietwaar,
  dan kunnen zij er aan wennen.

  En zo worden ook de crisis en economische situatie ons aangepraat,en zo kunnen zij langzaam de denk wijze van de massa veranderen!
  Eigenlijk te gek voor woorden,dat de massa deze leugens zich laat aan praten,
  maar ja met twee honderd jaar ervaring,en voldoende ja knikkers,die hun zakken vullen in DE-Haag en Brussel zal het wel lukken!

  WAT IS DE WAARHEID.
  ===================

  Volgens Freud; een projectie van eigen denken?

  Met een vriendelijke groet,

  AG.
  ======================================

Comments are closed.