Ernst Hirsch Ballin negeert negatief reisadvies

hirsieb

Deze sportieve jongeman kent u, ook als u geen expert bent in het wat schemerachtige uitgaansleven van den Haag en verre omstreken. het is de altijd sportieve heer Ernst Hirsch Ballin, die zich overigens in 1965 de 2e naam Hirsch Ballin toeëigende, zonder dat hier een K.B. aan te pas kwam. Wie appelen vaart, wie appelen eet en dat had de jongeman Ernst, want zo heette zijn vader goed gezien.  Nu stelt Hirschi toch zijn eigen regels, die in tegenspraak zijn met wat hij zelf verordoneert en liet zijn computer extra beveiligen, terwijl dit bij het ministerie van Justitie niet mag. Had hij wat te verbergen ?

 

Maar goed Hirschi wilde toch nog even als demissionair minister een daad stellen, het volk laten zien, kijk ik ben er nog steeds en zal het laten weten. Dus werd er besloten een groepje Somalische asielzoekers het land uit te wijzen.  Wij haasten ons te stellen dat wij iedere uitgeprocedeerde asielzoeker die het land terecht uitgezet wordt er èèn is en wij dat toejuichen. Uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd en dan moet je terug naar land van herkomst, iets dat onze meer sociaal democratische landgenoten die binnenkort ons land zullen gaan regeren wat anders interpreteren. Uitgeprocedeerd en uitgewezen betekent in hun ogen, dat je nu juist op de steun mag rekenen van de diverse rode gemeentes zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, die dan graag de deur weer voor je open zetten. Nederland wordt een doorlopend multi-culti festijn.

Maar nu doet zich het interessante geval voor, dat het ministerie van buitenlandse zaken een negatief reisadvies voor Somalië heeft uitgevaardigd. Niet, dat er veel landgenoten op dit moment van plan zullen zijn hun zomervakantie in Somalië door te gaan brengen, maar het is toch wel altijd een geruststellende gedachte dat de overheid ons allen als knuffels beschouwt en het goed met ons voorheeft. Dus niet de piraten eens zelf gaan bekijken, want zo zegt het reisbureau  Maxime Verhagen : de situatie is vanuit elk perspectief somber. Er is een terrorismestrijd aan de gang en dat betekent onveiligheid en reizen naar Somalië worden sterk ontraden.

Nu vragen wij ons af, op welke wijze de Somaliërs die ons land moeten verlaten teruggaan. Ons schieten een paar alternatieven te binnen : Ze gaan op een Nederlandse oorlogsbodem mee en worden dan, als die een piratenscheepje aanhoudt, gewoon overgezet. Ze gaan mee met een van de vele private jets die er gehuurd zijn door de meer vermogende medeburgers onder u op weg naar de finale WK  in Johannesburg. Een kleine omweg naar Mogadishu moet toch kunnen, of gewoon laag over de zee en de deur open……. Argentijnse know how dienaangaande is verkrijgbaar. Tenslotte, de regering stelt uit een of andere subsidiepot een fatsoenlijk goed onderhouden zeilboot , wij denken  aan de Groene Draeck, ter beschikking en de inmiddels emigranten varen gewoon terug . Als kleine meisjes van 16 rond de wereld zeilen, kunnen volwassen Somaliërs dat zeker, zij hebben zich inmiddels ontwikkeld tot een zeevarend volkje.


1 reactie

Comments are closed.