Haags kwartetten

813587_da_animals Zo stelt onze redactie zich een beetje de huidige kabinetinformatie voor.

 

 

 

Gewoon gezellig een beetje in elkaar’s vacht rondneuzen, opletten met Tjeen Willink uiteraard, kijken of je iets van je gading tegen komt eigenlijk gewoon ouderwets kwartetten, waarvan wij op een padvinder’s site , en ook dat is dus weer van toepassing, ofschoon padvinders er voor gaan, terwijl de “Hagenezen ” ? een beschrijving tegenkwamen van dat wat Den Haag ons als een kabinet’s informatie voor wil houden :

Levend kwartet is een spel waarbij kinderen dienen als kwartetkaarten en de groepen moeten proberen om zoveel mogelijk kinderen of kwartetten te krijgen. Afhankelijk van hoe moeilijk je het spel maakt, is het geschikt voor een wat jongere of juist een wat oudere groep. Je kunt het spel simpelweg spelen met namen, of met kwartetkaarten van bekende personen of stripfiguren. Er is ook een renspel dat “levend kwartet” heet. Zie daarvoor het artikel “Levend Kwartet (renspel)“.

Terwijl de vaderlandse pers nauwelijks na de wedstrijd NL – BRA nog ruimte heeft voor iets anders dan voetbal, het brood en spelen fenomeen viert, zagen wij toch nog een klein berichtje over iets dat in feite ons land meer zou moeten interesseren, mits dit op ene serieueze wijze beoefend zou worden, namelijk de politiek en het formeren van een nieuwe regering. In Groot Brittanië was men er in 2 weken uit, Duitsland deed er iets langer over, maar in ons land is het een “hoe zorg ik voor dat mijn ego zo groot mogelijk wordt ” spel.

Nu praten wij weer over de zoveelste nationale ramp Paars +, maar ook een Midden kabinet zou nog kunnen. Mensen wat een volksbedrog. Paars +, dat betekent, dat het sociaal democratisch graaien en uitdelen gewoon doorgaat. Een Midden kabinet is een voortzetting van de ellende die wij onder kabouter Jan Peter tijden hebben mogen meemaken en waarvan de resultaten nog vers in het geheugen zitten.

Maar een kabinet, dat weer geeft, wat de kiezer in feite ( te vergeefs zoals nu blijkt) duidelijk te maken, namelijk gewoon een een stukje opschuiven naar rechts, dat struikelt over het overgedimensionneerde ego van o.a. Maxime Verhagen.

Wij zijn geen voorstanders van een absoluut regime, in tegendeel, maar voor een aantal jaren een strakke harde bedrijfsvoering zou ons land geen schade doen. Een maximaal 4 partijen stelsel, wil je daar niet aan mee doen, dan stap je maar op, zou de zaken ook aanzienlijker een voudiger maken, in 4 partijen moet toch iedere Nederlander wel iets kunnen herkennen van datgene wat hij / zij wil. Misschien toch maar eens vragen hoe ze dat in Argentinië doen ?


2 Reacties

  1. ceck zei:

    paars , paars ofwel pimpelpaars is dankzij de slinkse Rutten van de VVD bijna een feit. Rutten heeft van Rita en Wilders gewonnen, die wijselijk er de brui aan hebben gegeven. DE VVD onder Rutten vaart een slinkse koers maar dat wist ik allang, alleen veel Ollanders zijn dement of hebben een slecht geheugen !

Comments are closed.