Nog een lintje of een uniform ?

01-kaiser-wilhelmIIOns staatshoofd zal de lintjedoos wel weer te voorschijn gehaald hebben, want je weet maar nooit, het zou zo maar kunnen zijn, dat het Nederlandse elftal als wereldkampioenen terugkomt naar ons land, de begeleidende F16 is al oranje gespoten, dus dan kun je als vorstin toch moeilijk met lege handen op het bordes verschijnen.

“Vorsten” hebben iets met uniformen en lintjes. De uniformen, die er voor moeten dienen dat het geschonden imago wat opgekrikt wordt en de lintjes en ander metaalwerk, dat er voor moet zorgen, dat je een onnozele ziel ( dus ook de vorsten onder elkaar ) blij maakt met een dode mus.

 

 

 

Konigin Victoria van Groot Brittanië gaf ooit aan Keizer Wilhelm II van Duitsland een Brits vice admiraal uniform cadeau met als gevolg dat Wilhelm zich ook gelijk met de gang van zaken bij de Britse marine meende te moeten bemoeien, hetgeen uiteraard niet de bedoeling was. Dus zette Wilhelm een eigen marine naar Brits voorbeeld op, benoemde zich zelf tot bevelhebber, hetgeen uiteindelijk leidde tot de “matrozenopstand” ,die weer ten gevolg had dat Wilhelm naar Nederland vluchtte en asiel zocht. U weet, hij stierf in Doorn.

albert2_tcm175-20214bc93609b-4f85-419a-8f01-93c4301c8086_wimlex-200launMaar andere vorsten of staathoofden kunnen er ook wat van, wij laten wat voorbeelden zien, en het merkwaardige is, dat gekoppeld aan het uniform er ook maar gelijk een rang aan gekoppeld wordt, de simpele zielen menen dat hiermede hun status gelijk stijgt, u weet wel, al trek je een aap een pakje aan, het blijft een aap, maar dat laatste schijnt de betrokkenen niet te deren. Ongetwijfeld kunt u zich nog “de straf” herinneren die onze snelle Bernie kreeg – geen uniform meer dragen – toen bekend werd dat hij van huis uit een zo op het oog lucratieve vliegtuighandel er op na hield. Diepe treurnis bij de heer von Lippe B.

Over vliegtuigen gesproken, wij plaatsten een artikel met enige correcties t.a.v. vliegtuigen met betrekking tot het door een heer Vogel geschreven verhaal over de zgn. “doodsvluchten”.  De heer Vogel was het niet eens met onze visie en schreef een lang comentaar in ROOD op de site van een Republikeinse fanclub, de moed om het commentaar op deze site te schrijven ontbrak, jammer, Hansje, dit jaar geen lintje.

Maar met name dames schijnen verzot te zijn op uniform dragende cabaretiers, ruim 30% van bevraagde Nederlandse dames zou graag huwen met een man in uniform, al is het van een brandweerman:

Trouwen in Uniform : HET IS DE DROOM VAN MENIG VROUW, TROUWEN MET EEN MAN IN UNIFORM, VOOR SOMMIGEN BLIJFT HET NIET BIJ DROMEN, ZIJ GEVEN HET JAWOORD AAN IEMAND DIE IN HET DAGELIJKS LEVEN EEN UNIFORM DRAAGT. ( gevonden op de site van een pretpakken en huwelijkskleding firma )

En om nu maar de rest van het gepeupel, dat inmiddels het padvindersuniform ontgroeit is ook tevreden te houden, werden de lintjes bedacht. Ieder jaar “behaagt het Hare Majesteit “enz. enz en is een hele familie compleet in de stress want pa ( of ma ) worden Ridder of zelfs Officier in een of andere orde, waarbij zodra de drager overlijdt, het uitreikende instituut er als de kippen bij is om  de medaille weer terug te vorderen, tenzij……. er uiteraard nog eens voor betaald wordt. Je zou haast zeggen een leuke huisbezigheid in een van de schuren van het paleis. “Wim, hoeveel moeten er nog geperst worden  en welke “? U begrijpt een knap stukje marketing.

Wat een phoney baloney om het maar eens internationaal te zeggen. Iedere Nederlander kan voorgedragen worden en mits je 40 jaar braaf de krant rondgebracht hebt, ben je van de ene dag op de andere zomaar “ridder” ( te voet). En maar doen als of je blij bent. De nieuwe ridders en officieren lopen gelijk een stuk rechter, net als Wilhelm die zelfs een soort ijzeren korset aantrok om maar recht en dus imposant te kunnen lopen en verschijnen.

Toch eens vanavond opletten, als wij Wimlex zien hossen.


1 reactie

  1. Barbertje zei:

    Wat ziet Willem v.A. er toch koninklijk uit in zijn uniform. Een echte ijzervreter. Komt het uniform dat hij op de foto aan heeft niet uit de verkleedkist? Het ziet er zo echt uit. En wat mooi die gouden tressen. Waarom heeft hij zijn pet niet onder de arm, dat hoort toch ook?

    Ik kan me voorstellen dat Maxima wel met hem wilde trouwen toen ze hoorde wat voor dapper krijger hij is en nog prins iop de koop toe. Bij mannen gaat liefde door de maag, bij sommige vrouwen gaat de liefde door de portemonnaie.

Comments are closed.