Staat de roze champagne koud ?

bernhard_jaagt02Laat de roze champagne maar vloeien en dan weet u natuurlijk gelijk over wie wij het hebben, onze grootwild jager, excellente vlieger ( zoals wij gisteren schreven) en levensgenieter, de heer von Lippe Biesterfeld. Mede n.a.v. een reactie gisteren zullen wij de komende tijd nog wat meer kleine wetenswaardigheden schrijven over deze “heer van stand”, waarbij het misschien nog wel vermeldenswaardig is, dat de schrijver van deze artikelen zelf bij sommige gebeurtenissen  aanwezig was. Weliswaar in een aantal gevallen nog in een korte broek, maar desalniettemin verhalen uit eerste hand. 

 

Wij zullen niet trachten de verhalen die anderen geschreven hebben te herhalen, neem eens een kijkje bij www.prorepublica.nl en u kunt daar een avondvullend programma lezen van schrijvers die op het onderwerp Oranje c.s. praktisch zijn afgestudeerd. Nee, wij geven nog wat kleine toelichtingen en  belichten nog wat zaken die soms helemaal niet of onderbelicht bleven.

flying-flowers-pink-hatton-champagne-and-flutesIn de beginjaren ’50 had de KLM een lijndienst die van Amsterdam via FRANKFURT en ZÜRICH eindigde in Buenos Aires ! Hierover is al menig woord geschreven, maar ouder wordend vraag je je dan bepaalde zaken af. Éen daarvan is, waarom de directeur van de KLM in Duitsland met de regelmaat van de klok naar het toenmailge vliegveld Rhein Main van Frankfurt moest. En als ik het dan heb over regelmaat, soms betekende dat 1 maal per week, want , u begrijpt het al, dan kwam Bernhard langs. Altijd als eerste stapte hij komend van Amsterdam of Zürich uit de DC6 en riep dan de historische woorden ” staat de roze champagne koud “?

Nu begrijpt u, dat vlak na de oorlog, Frankfurt viel onder de Amerikaanse bezetter, roze chamagne nu niet bepaald iets was , wat in winkels te koop lag en zeker niet het merk Taittinger dat door de prinselijke keel moest vloeien. Toen de KLM directie dan gelet dat probleem, aan Bernhard voorstelde, het maar te doen met gewone champagne of Duitse Sekt, betekende dat bijna een einde van de carriëre  KLM vertegenwoordiger: “of hij helemaal gek geworden was en daar zou hij meer van horen, Plesman zou worden ingelicht”!

Enfin, u begrijpt het al, vanaf dat moment werd er in het geheim een kist rose champagne aan boord meegenomen, bij aankomst werd er gauw via een andere deur een fles naar het luchthavenrestaurant gebracht en stond klaar voor zijn prinselijkheid. Overbodig te melden dat de fles vaak bijna onaangeroerd achter bleef, maar de  “show off” was weer gelukt.

Waarom destijds al die reizen naar Buenos Aires ?  Daar zijn betere bronnen voor, zie boven, maar achteraf nadat de korte broek al lang niet meer gedragen wordt , dan valt het muntje.

In de komende artikelen gaan wij het met u nog eens uitgebreid hebben over Bariloche, u weet wel dat leuke plaatsje “zonder” enige Duitse invloed in Argentinië en komen wij daarna nog eens meer in detail terug op de firma Zorreguieta.

Om in vliegerstermen te blijven Stay tuned, over and out.


3 Reacties

  1. check zei:

    Tja die Bernie toch. past in het plaatje van nazi Duitsland waar men tot de laatste snik Befehl ist Befehl bleef uit voeren. Dus bleef Dernie tot zijn dood, trouw aan laffe nazi gewoontes, je volk belazeren, terroriseren , uitmoorden, verraden en niet te vergeten hoeren en snoeren op kosten van andermans centen. Doe Alex heeft dezelfde streken , dus we kunnen ons borst nat maken. Tenzij we ze geheel ontdaan va alle poen en glorie aan de zuiderpier van H.V.H. in een forse roeiboot zetten, kunnen ze zelf naar Engeland roeien !

  2. peter zei:

    Ja, redactie, ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat iemand die papa Z. van dag tot dag in de gaten zou moeten houden. Op het moment dat het je ontsnapt, is ie plotseling Nederlander of hij zit ondergedoken in de catacomben van Noordeinde, in afwachting van. In het geval van naturalisatie wordt er een optrekje in de buurt van Wassenaar gebouwd.
    Je vraagt je dan weer af wat er met die investeringen in Argentinië gaat gebeuren, daar zit toch ook wel een paar miljoen in.
    Of heeft vadertje staat deze crimineel afgekocht met het afschrijven van een lening van 600 miljoen? Er klopt hier iets niet en stinken doet het ook.

Comments are closed.