Von Amsberg dient slechts één belang

200px-Amsberg-Wappen“Vergänglich ist nur der, der keine Zukunft hat” , wapenspreuk van de familie von Amsberg
Hoe de familie Von Amsberg en hun voorgangers eigen belang en staatsbelang door elkaar hebben gehaald, heeft zijn precedenten niet.

 

 

 

 Als je zo’n goeiige sul als ons aspirant staatshoofd W. de Overbodige aanschouwt, dan ben je bijna geneigd aan te nemen dat het allemaal redelijk goed bedoeld is. Met zijn moeder heb je wat meer ambivalente gevoelens, doch dat maakt ze dan weer goed door een bakkie thee bij een (ex)geitenfokker te doen of links en rechts een prijsje of een lintje uit te delen. Haar moeder werd soms serieus de “Moeder de Vaderlands” genoemd, omdat ze zo gewoon is gebleven en bij rampen altijd acte de presence gaf. Haar echtgenoot was een ondeugende schavuit, maar die heeft alles toch een paar dagen voor zijn dood ook nog van alles opgebiecht. Bij het volk en het voormalig verzet kun je dan vervolgens niet meer kapot.
De koningin dáárvoor was een heldin, als geen ander kon ze vurige toespraken vanuit een bunker in het zwaar bedreigde Londen “haar volk” toespreken, van verdriet moest ze er soms wel eens tussenuit naar Canada, de kleinkinderen, maar om wat zakelijke dingetjes af te wikkelen. Dat zij het allerbeste met haar volk voor had, blijkt wel uit haar idee om het parlement af te schaffen, ze zou het beter direct met de mensen kunnen regelen. Een ander voorbeeld is dat ze met haar vertrouwenspersoon Bernhard Zur Lippe het toch ook wel zag zitten haar land en dus haar volk om te bouwen tot een vazalstaat van Hitler-Duitsland en op te stomen in de vaart der volkeren. Dat de Nazi’s het plan hadden om ons volk als settlers naar de Ukraïne te deporteren boeide hen blijkbaar niet.
Kort en goed, naïeven onder ons denken dat ze door een overtrokken verantwoordelijkheidsgevoel en vaderlandsliefde privé- en landsbelang niet zo goed meer uit elkaar kunnen houden en dat dit nu juist zoveel verwarring schept. Wij geven toe, het spel wordt goed gespeeld. Maar de acteurs waar we het hier over hebben zijn zichzelf op onnavolgbare wijze buitenspel aan het zetten. Bovendien doet de politiek dat even hard met hen mee, door dit spelletje mee te spelen, achter gesloten deuren, in het geniep.
Maar laten wij nu die zaken nu eens “uit elkaar halen”. We hebben hier sinds 1848 een grondwet, waarin wordt vermeld dat iedereen, ook u voor alle openbare functies in aanmerking komen. Er staat ook in, dat het koningsschap via erfsysteem toekomt aan een familie die in 1815, alweer door middel van een staatsgreep(!),  door de overwinnaars van Napoleon Bonaparte op een troon zijn gezet. Er staat ook in, dat de regering niet wettig buiten het grondgebied van Nederland kan zijn gevestigd, zoals tijdens de 2e Wereldoorlog. Toen Wilhelmina met medenemen van kapitaal en kostbaarheden vertrok heeft ze feitelijk afstand gedaan van de regering. Uit hoofde van wie heeft ze dan in de microfoon zitten piepen al die jaren? Nog mooier wordt het, toen zij weer voet op Nederlandse bodem zette, in 1944 en de draad weer oppakt waar ze hem vier jaar geleden had laten liggen. Niet over gekozen, geen referendum , niemand geraadpleegd; ook een machtsgreep die veel weg heeft van een staatsgreep.
Bernhard heeft het verscheidene keren bestaan om zijn echtgenote buitenspel te zetten en zelf het landsbestuur ter hand te nemen. In Nederland of in het soevereine Indonesië. Men ging voor de man door het vuur, terwijl hij elders zijn frustraties botvierde op een zoveelste vriendin.

 
Uiteindelijk heeft onze huidige majesteit het grootste gedeelte van onze soevereiniteit opgegeven voor deelname aan de Federale Bondsstaat Europa, door het Verdrag van Lissabon mee te tekenen, terwijl zij dat had moeten tegenwerken, immers zij heeft trouw aan de grondwet gezworen? Wat dat voor die vreemde mevrouw betekent, hebben we deze week gezien: he-le-maal niets! Hoogste tijd om in te grijpen door ze maar zo rap mogelijk te laten ophoepelen: enkele reis Argentinië, zonder een cent zakgeld. De Nederlanders hebben dit tweehonderd jaar lang goed gevonden, onbegrijpelijk, maar het kán nog goed komen; niet te lang dralen dus.


20 Reacties

 1. wim3 zei:

  Prima aanbeveling! Maar hoe gaat dit in zijn werk? Loze kreten! Ik lees ze zoveel op allerlei republikeins gestemde sites. In werkelijkheid durft niemand een poot uit te steken, iets te ondernemen.

 2. D. G. Neree zei:

  Ik sta er voor 100% achter. Geef ze alleen en niet overerfbare toelage, zodat ze hun leven niet in armoede hoeven te slijten, en laat ze anders maar hun geheime kapitaal aanspreken. Contacten genoeg bij de Bilderbergers.

 3. Barbertje zei:

  Zolang politici, of ze nu links, rechts of marxistisch zijn, de Cul Royal blijven likken tot de stront ze in de neusgaten zit gebeurt er niets.

  Alle republikeins gestemde sites en mensen met republikeinse ideeen zouden zich moeten bundelen om een groter en krachtiger front te kunnen maken.

  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2010/05/31/de-gestolen-troon/

  Misschien op die manier?

  @Barbertje, wij hebben de site bezocht, lijkt ons een goed contact, zullen trachten er vervolg ana te geven, bedankt redactie Geennieuws.

 4. ceck zei:

  Ben bang dat je gelijk hebt.veel retoriek en geruis op de lijn, maar doen ho maar !

 5. peter zei:

  @wim3
  Helemaal gelijk, ik lees ook liever artikeltjes waar de oplossing kant en klaar wordt bijgeleverd. En dat niemand zijn poot durft uit te steken, op een enkeling na is dat wel zo. Maar we weten ook allemaal dat er eerst een brede (volks)beweging op gang moet komen om er een begin mee te maken. Alleen het staatshoofd inruilen, zoals je ook wel leest, is ook geen oplossing. De minzame weg van het ongekozen staatshoofd dan maar tegen zichzelf inruilen, dus ceremoniëel laten dienstverlenen, daar zijn ook genoeg argumenten tegen.
  Wat we inmiddels ook allemaal wel weten is, dat het meer is dan het koningshuis wegpesten met argumenten, het draait in feite toch om de democratische rechtsstaat op orde te krijgen? Maar als er geen eind komt aan het corrupte benoemingencircuit, houdt het fenomeen zichzelf in stand, gesteund door het “oranjegevoel” tijdens de WK of het schaatsen. De mensen halen dat “oranjegevoel” door elkaar met patriottisme en dat laatste is er in die tweehonderd jaar monarchie echt wel uitgebeukt.
  De bron van het kwaad ligt gewoon bij dat koningshuis, waar wij niet om hebben gevraagd. Degenen die het verdedigen weigeren na te denken of bevatten het niet.
  Bovendien mogen we ook niet vergeten dat met name na de oorlog de buitenlandse inmenging niet te onderschatten is en ook dat hebben we te danken aan die vreemde sociaal gemankeerde familie. Neem alleen maar escapades in het Midden Oosten, Bosnië, etc. Daar is het volk niets over gevraagd.

  Nu gaan we via internet steeds tekeer, de een doet het nog mooier dan de ander, de een nog fanatieker dan de ander en de een nog beleefder dan de ander. Zolang die brede volksbeweging er niet is, gebeurt er ook niets. Maar op het moment dat er een beweging, een partij of groepering die opstaat en om te beginnen zegt, dat we zelf wel een kabinet kunnen formeren en dat we daar die mevrouw niet voor nodig hebben, die dus ook wel thuis kan gaan zitten spruitjes pellen, die partij of beweging heeft mijn stem en die treffen we NIET aan in Den Haag.
  Iedereen die “een poot uitsteekt” en het via de kliek in Den Haag wil proberen heeft mijn zegen, maar daar heeft verder niemand last van.

 6. held op sokken zei:

  Wij zijn een volk van helden. Wij plegen geen verzet.
  Onze helden zijn zo lekker gewoon gebleven. Ze doen zo gewoon, omdat ze zo al gek genoeg zijn. Onze helden zijn voetballer, wielrenner of zwemkampioen.
  Ook een gewone amazone kan held worden, als zij paarden die worden omringd door water op het droge weet te krijgen.
  Ik ben ook een van de vele Nederlandse helden.
  Ik loop op sokken. Je moet maar durven op een uitgedroogde houten vloer vol splinters.

 7. antonio zei:

  Wim3, je zet hier in een paar woorden de ware aard van de van oorspronkelijke bewoners van het couscousland aan de Noordzee neer, namelijk apatisch en laf.

 8. alidas zei:

  Wim3 Deze familie nam de benen,hebben nergens een centje pijn aan gehad .kon van Hitler de hele wereld over vliegen,konden eten wat ze wilden hadden geen honger,hoefden geen tulpen bollen te eten.
  wat weten die lui nu wat de oorlog geweest is.

 9. Ines zei:

  Ik schaar mij achter Wim3: wanneer laten wij Republikeinen iets meer van ons horen dan enkel een blogje op internet? Zo blijven het inderdaad loze kreten…

 10. beti zei:

  Op de keper beschouwd is niemand in een hoge functie te vertrouwen omdat iedereen zijn eigen belangen nastreeft.
  Mensen zijn in staat om heel slechte maar ook heel nobele dingen te doen. Zelfs gruwelijke seriemoordenaars hadden thuis vaak een zeer goed en warm familieleven. Zo zijn mensen nu eenmaal.

  Ik neem het dus Beatrix niet echt kwalijk maar ik vind haar beslissingen niet goed voor onze toekomst. Ik ben dus van mening dat de koningin geen aandeel meer mag hebben (ook niet achter de schermen) in het bestuur van Nederland.

 11. Koning zei:

  Ja, maar dan zal de NOS ook eens uit een ander vaatje
  moeten tappen. Oranje voor, oranje na, en maar ophemelen
  die v. Amsbergkliek. Dag in dag uit liefst 24 uur per dag.
  De Amsbergjes hebben alles tot zelfs hun eigen omroep.
  En het domme Nederlandse tokkievolk slikt alles.
  ’n Republikeinse partij oprichten? Nergens voor nodig, stem
  maar op Wilders, die zal, als hij groot genoeg is zich niks
  van die Haagse rovers aantrekken. Moeke v. Amsberg is niet
  voor niets zo bang van Wilders, met alle middelen die zij
  tot haar beschikking heeft zet zij de PVV de voet dwars.
  Met Fortuyn had zij een makkie, maar die vlieger kan niet
  twee maal opgaan,alhoewel, moeke en haar kliek zijn tot
  alles in staat. Koningshuizen, lees de geschiedenis er maar
  op na, kijken niet op een liquidatie meer of minder.

 12. Barbertje zei:

  Plaats mijn reactie maar niet, toch wel wat cru, maar ik kon het niet laten……. Haal je geen problemen op de hals.

  Fijn dat het een goed contact lijkt. Ik zal blijven aandragen wat me geschikt of nuttig lijkt en bij twijfel ook, dan kunnen jullie zelf kiezen.

  @ Barbertje, nee hoor kan er best mee door, daarbij komt, zouden de “Royals”zoals in oude tijden nog Frans begrijpen laat staan spreken : -) groet Alex, redactie

 13. crazy zei:

  barbertje en neree,

  jullie begrijpen heel goed, dat wij in de minderheid zijn en dat deze bastaards begrijpen dat wij er een keer mee ophouden. Revolutie bestaat niet meer en via evolutie krijg je niets meer voor elkaar.
  Ze zijn slimmer dan wij, hebben meer geld en de tijden zijn niet veranderd, ook niet in Rusland en zeker niet in dit achtelijke nederland,de geschiedenis herhaald zich altijd.
  Of het nu met Poetin, Bea of Wimpie is.
  Brood, spelen, keizers, pausen of koningen het zijn allemaal rovers en de meerderheid van ons plebs begrijpt er geen zak van.
  Als ze maar met hun sleurhutten en w.c. papier op vakantie kunnen, of in een jetje van de jumboset,naast mr. nobo kunnen zitten.

 14. wim3 zei:

  Ik wil wel iets voorstellen maar ik weet uit ervaring op een andere site dat ik NIEMAND mee krijg. Als we nu eens op ‘prinsjesdag’ met een spandoek op een plek gaan staan waar we in het zicht van de camera’s van de staatstelevisie komen en daarbij nog flyers uitdelen? Nog even buurten bij de andere republikeinse sites en dan moeten er toch heel wat onvervalste republikeinen te porren zijn.

Comments are closed.