Carlos vliegt en u betaalt

800px-PH-KBXU bent het inmiddels al gewend, uw  afgedwongen contributie aan het onderhoud van de familie von Amsberg c.s kent geen grenzen. Toch sta je als gemiddelde burger steeds weer versteld hoe de grabbelarij ( wij drukken het dan netjes uit) van deze familie doorgaat , ondanks de groeiende kritiek van een steeds groter wordende groep van de Nederlandse bevolking, die deze praktijken meer dan beu zijn. Begint u even met het aanklikken van de nastaande site:

http://www.koninklijkhuis.nl/Organisatie/Koninklijk_Staldepartement/Regeringsvliegtuig.html

en lees dan verder.

Het is gewoon een belediging voor de intelligentie van de Nederlandse burger, dat een arikel dat u zonet gelezen heeft geplaatst mag worden. Het huis van oranje doet zich voor als milieubewust maar inmiddels is bekend geworden dat het lichaam van de overleden prins Carlos per REGERINGSVLIEGTUIG dus de PH- KBX van Barcelona naar Nederland vervoerd wordt om daarna te worden overgebracht naar de koepel van Fagel op het terrein van het paleis Noordeinde, zodat leden van de oranjes daar in besloten kring afscheid kunnen nemen van Carlos Hugo de Bourbon, alvorens hij naar Parma ( Italië) wordt overgebracht. Deze laatste reis zal dan zo ver wij kunnen inschatten ook weer met de PH – KBX geschieden, a) is dit goed voor de vlieguren die gezagvoerder Wim nog moet maken en b) zullen DHL en TNT wel bedankt hebben voor de eer.

Mensen, wat gebeurt er toch in Nederland, dat niemand, maar dan ook niemand zegt , en NU is het genoeg, de grenzen van het betamelijke zijn bereikt, het moet afgelopen zijn. Op het stelletje machtsbeluste en in een competitiestrijd gewikkelde politici in Den haag hoeft u niet te rekenen, tenzij er stemmenwinst valt te boeken en dat is nog even niet het geval hangende een soort wurgkabinet in wording.

Reken even mee : trip Amsterdam – Barcelona – Rotterdam  ( of Amsterdam) , transport lichaam Carlos naar den Haag, idem weer naar Schiphol of Zestienhoven en dan naar Bologna, waarna weer leeg retour. Dat betekent  8 vlieguren met stilstand, parkeergelden, intern Nederlands transport, vooruit € 200.000 en geen cent, maar dan ook geen cent uit eigen zak. 

Opmerkelijk is, dat de Spaanse media praktisch geen aandacht hebben besteed aan het overlijden van Carlos, die bekend stond om zijn openelijke facistische sympathiën ! Zou dat soms de affiniteit zijn, die de von Amsbergs hebben met deze man, die nadat de ruif bij Beatrix was leeggegeten ( o.a. erfenis van Wilhelmina) in het vergeetboek verdween. Enige , en dat is een understatement, aantrekking tot het facisme kan toch onze oranjes niet ontzegd worden.

U P D A T E :  20/08/ 12.00 uur

Wij plaatsen hier de url naar het artikel dat de Spaanse krant Lavangardia plaatste over het overlijden van Carlos en daarin kunt u zien dat 1) de berichtgeving voor deze ( en andere Spaanse kranten)  geredigeerd wordt vanuit DEN HAAG ) en 2) de familie Oranje bepaalt waneer een mis ter nagedachtenis van het overlijden gehouden zal worden:

http://www.lavanguardia.es/gente-y-tv/noticias/20100818/53985841274/muere-carlos-hugo-de-borbon-y-parma.html

Op z’n minst merkwaardig, daar Carlos geen deel uitmaakt van het Nederlandse vorstenhuis, direct noch indirect.

En dan nog wat “kruimeltjes” : het marineuniform van Wimlex zal wel niet op tijd door Maxima van de stomerij zijn teruggehaald, want als wij de Telegraaf fotoserie bekijken van de Sail, zien wij Wim op het dek van de Amsterdam staan, weliswaar in zijn karakteristieke houding, de rechterarm wat gebogen met glas, maar gewoon in pak burger.

En dat nog  wat nieuws uit Argentinië. Circa 2 jaar geleden is een fototoestel van Maximain de handen van  Argentijnse journalisten gekomen. Zij hebben de op het toestel aanwezige foto’s gedownload en deze o.a. in het blad Paparazzi gepubliceerd, niet echt netjes, toegegeven, maar ….. Dus Maxi naar de rechter in Argenintië, die , hou u vast de klacht van Maxi ongegrond verklaarde ! De uitspraak viel enige weken geleden. Dus, daar procederen op kosten van een ander ( U ) toch niets kost, de von Amsbergs zullen wel geen rechtsbijstandverzekering hebben lopen bij een verzekeringsmaatschappij, dat bent u immers, gaat Maxima nu in hoger beroep. Wordt vervolgd.

Toch nog een plezierige dag, misschien even naar de Sail, je weet maar nooit, hij is zo impossant in uniform !


24 Reacties

 1. check zei:

  Toen ik het artikel vanmorgen OOK las, dacht ik het al, de belasting betaler zal wel weer krom liggen voor die Stasi clan de lippe amsberg uitzuigers. Het is ongehoord dat men het allemaal laat gebeuren en zie wie nu de werkelijke macht heeft in NL. Geen politicus die zegt dat het welletjes is geweest en men het volk niet voor hun smerige hobbies mag misbruiken. Men gaat gewoon door met afpersen en wordt met de dag brutaler. Geef een mof een vinger en voor je het weet beheerst hij je hele leven.

 2. Roos zei:

  Ze worden inderdaad steeds brutaler en gaan gewoon met een big smile door met spenderen; alsof ze hun kont tegen de krib gooien.
  Ik denk wel dat ondertussen Internet heel goed door hen in de gaten gehouden wordt. Big brother is watching you.
  Ach het kan kort of lang duren, vaak lossen dingen zich vanzelf op.
  Veel anders dan er over schrijven en verspreiden zit er op
  dit ogenblik naar mijn idee niet op.

 3. anne hilverda zei:

  Nu daar had ik al met vooruitziende blik een opmerking over gemaakt op Nu.nl en beticht van jalouzie. Wat denken die onderdanen’belastingbetalers toch krom. Het zijn masochisten.Ze worden pas wakker als ze met hun gamelletje in de gaarkeuken staan voor waterige koolsoep.

 4. check zei:

  Lichaam prins Carlos aangekomen op Noordeinde
  DEN HAAG – Het stoffelijk overschot van prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme is vrijdagmiddag vanuit Spanje aangekomen bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Dat gebeurde zonder enig vertoon. Muziek ontbrak en er was geen officiële ontvangst.

  Het lichaam werd de paleistuin binnengereden door een hek naast de koninklijke stallen aan de Mauritskade. Het is nu opgebaard in de Koepel van Fagel, een simpel bakstenen gebouwtje dat ligt verscholen in de tuin van het paleis. De Oranjes en naaste vrienden kunnen in de koepel tot maandag afscheid nemen van de prins.

  De zwarte rouwauto werd vanaf Schiphol gevolgd door volgauto’s met daarin de familie van de overleden prins, die woensdagochtend in Barcelona op 80-jarige leeftijd overleed. De voormalige echtgenoot van prinses Irene leed aan kanker.

  Na de breuk met Irene bleef Carlos Hugo warme banden onderhouden met de Nederlandse koninklijke familie. Dat is de reden waarom hij enkele dagen in Nederland ligt opgebaard, zodat de Oranjes persoonlijk afscheid van hem kunnen nemen.

  De kist met het lichaam reist maandag door naar Piacenza in het noorden van Italië. Op woensdag wordt het stoffelijk overschot overgebracht naar Parma, ook in Noord-Italië. In beide plaatsen kan het publiek afscheid nemen van prins Carlos Hugo. In Den Haag is daar geen gelegenheid voor.

  De uitvaart heeft zaterdag 28 augustus plaats in Parma. Daar wordt de prins bijgezet in de familiecrypte in de Steccatakerk, waar de hertogen van Parma hun laatste rustplaats vinden. Carlos Hugo was hertog van Parma en Piacenza, ook al zijn deze Italiaanse steden hun politieke macht kwijtgeraakt. De prins had familiebanden met de koningen van Frankrijk en Spanje, die eeuwen teruggaan. Daarom worden veel leden van de Europese adel verwacht bij de bijzetting.

 5. Roos zei:

  @check. Misschien een beetje kort door de bocht, maar hadden die mensen niet gewoon allemaal naar Spanje kunnen gaan of denk je dat ze geen vervoer hadden ?

 6. check zei:

  @Roos

  een goede suggestie maar NIEMAND hier zit op de club van bea te wachten. de hoop is dat pa zorregieta hier komt en dan wordt gearresteerd, want ze hebben maling aan die Hollamders

 7. tom couzy zei:

  Mevrouw van Amsberg voelde dit commentaar natuurlijk aankomen,dus bracht zij snel in de media “Majesteit” heeft alle kosten voor eigen rekening genomen.

  Het lijkt Max Tailleur wel.

 8. Roos zei:

  @check. Het bezoek voor Prins Carlos bedoel ik, ipv Prins Carlos hierheen te halen. Maar goed ze betalen het zelf blijkt inmiddels volgens de reactie van tom.

 9. anne hilverda zei:

  Majesteit leest dus mee op Geennieuws en ProRepublica. Wij zijn nu allen hofleveranciers geworden. En Majesteit moet inbinden. Zo zie ik het graag, alleen nog een beetje verder ……..

 10. seigneur zei:

  richt een politiekepartij op met de doelstelling het volk beslist, en een ander volklied zonder historische inhoud en eigen verheerlijking van personen en belangen.

 11. peter zei:

  Ik heb altijd “gemengde gevoelens” bij de “eigen zak” van de majesteit. Ik kan het niet controleren, dus ik geloof het ook niet.
  Het is nog nooit bewezen, dat wat majesteit uitkraamt of doet uitkramen enig waarheidsgehalte heeft. Dus….U en ik betalen tóch wel, misschien via een verhoogde uitkering voor het volgende seizoen.

 12. check zei:

  Vraag me in alle ernst af , wiens belang het is om de berooide Carlos, die in Spanje NOOIT een POOT aan de grond heeft gekregen, ergo; gewoon door de Koninklijke familie volledig werd genegeerd. Sedert de komst van Maxima wordt vooral de afkomst van haar pa vermeden en zijn de banden minder “close” als voorheen. Denk dat geen enkel Koningshuis in Europa het zich kan veroorloven om familie met soms een bedenkelijke reputatie in de familie toe te laten. De arrogantie ten top dat
  mevrouw von Amsberg maling heeft aan alles heeft en zoals gewoonlijk altijd haar zin doordrijft. Denk niet dat een Engelse Queen dit soort strapatsen kan veroorloven , want de Engelse pers is berucht en had Bea en haar familie helemaal afgemaakt. Net zolang tot ze de koffers had gepakt.
  Zo ook in Duitsland waar boulevard bladen geen spaan van ze heel hadden gelaten. Maar in NL is de Goebbels propaganda goed opgetuigd.

 13. tom couzy zei:

  @seigneur
  Als jij zo’n parij opricht word ik alvast lid.
  Het echte “volkslied” – Wien Neerlands Bloed- werd door Wilhelmina veranderd in het absurde huidige “Wilhelmus” en dat alleen maar om hitler te behagen en de duidelijke connectie met de nazi’s te onderstrepen.

  Voor Wien Nederlands Bloed, luister op de volgende link:

  http://forum.fok.nl/topic/1321531/3/25

 14. tom couzy zei:

  Voor de critici!

  De tekst van Wien Neerlands Bloed dient natuurlijk te worden aangepast.
  Republiek voor het woord Koningin en idem voor Oranjehuis.
  Maar dat begreep u wel

 15. mina zei:

  Ik kan het nergens vinden dat majesteit zelf alle kostten voor rekening neemt.
  En ze kan dat nu wel heel mooi laten zeggen ,maar wie zal controleren of ze zich daar ook aan houdt.
  WA was niet eens in staat zijn belofte met betrekking van dat vakantiehuis te houden
  Ik vermoed dat wij allemaal weer op een verkeerd been worden gezet met die beloften van de familie van A.

 16. Jan van Dijk zei:

  Meer bewijs dat de Amsbergjes eigenlijk geen nette familie zijn. Wil je zo’n dooie een beetje zoals het hoort vervoeren, schilder dan tenminste dat vliegtuig zwart en zorg voor een behoorlijk escorte (erewacht en zo) als dat lijk heen en weer door Den Haag wordt gesleept. Het had dus allemaal nog veel duurder kunnen uitvallen.
  Ik bedoel maar, die Amsbergs graaien volop, maar eigenlijk alleen als het direct voor zichzelf is.

 17. peter zei:

  @check, geplaatst op augustus 21st, 2010 om 09:35
  Nederland is een modelstaat in wording, dat blijkt uit alles, maar vooral uit de volgzaamheid van de media als het er echt op aankomt. Het artikel dat we hier op weg zijn naar een politiestaat sluit daar aardig op aan. De ontmanteling van dit land als natie-staat is in volle gang, wie houdt ze tegen?
  De van Amsberg clan profiteert als geen ander van de komende veranderingen, zoveel is duidelijk. Als de discussie “Monarchie ja of nee?” niet meer dan een paar reacties trekt, die min of meer herhaling van zetten is, spreekt ook dat boekdelen.
  Dommelend Nederland is als er niets tussenkomt(!) reddeloos verloren, alleen de websites nog censureren, dus! En als dat een feit is dan begint het gejeremineer, maar dat is te laat: die protesten klinken dan als “onderwatergeluiden” van een duiker in doodsnood.

 18. anne hilverda zei:

  Er staat al weer een nieuw oranjepotje op het vuur. De burgemeester van Delft (dezelfdie die ook de kist van de Zwijger als een Cerberus bewaakt) pleit nu voor uitbreiding onder de kerk,naast de grafkelder,how convenient, voor een ruimte, een zaaltje met w.c.’s en een berghok voor gereedschap. Kosten l3 miljoen op te brengen door Delftse onderdaan.Peanuts. Maar het graafwerk is al gedaan en onder Willem de Domme is het dan nog maar een hanestap om van die loze ruimte de grafkelder uit te breiden want er kunnen nog maar 3 bodies in.De majesteit, ze ploetert voort en regeert over het graf heen.

 19. Tante Truus zei:

  Jongens, ben voor het eerst hier en moet zeggen: Bah, wat een nonsens. Bea betaald het vliegrijse met de eigen centen en ik denk het is tog wel even goedkoper, het lijk heen en weer te vliegen, dan de hele familie even naar barcelona…
  maar zover kunnen jullie niet denke.. jammer, maar neem nog maar een paar glasjes, want waneer je dronken bent, kun je deze nonsens net aan!

 20. NeeltjeJacobade2e zei:

  Tante Truus verdenk ik ervan, eigenlijk een republikein te zijn die vals spel speelt, door zogenaamd monarchistische tekstjes te spotten, op het niveau van een pakweg vierjarige…
  Niet nodig tante Truus. We weten zelf ook wel hoe weinig ontwikkeld c.q. dom je moet zijn om nog een nutteloze en zelfs zwaar schadelijke, kostbare monarchie met een graailustig koningshuis te willen!
  Mocht ik het mis hebben.. dan toch ook weer een prestatie van tante Truus om ȗberhaupt op welke website ook te komen!
  Maar in dat geval is het wel de vraag of ze haar geliefde oranje helden wel zo’n dienst mee bewijst.
  Als je het doorsnee peil der (pro-oranje) reacties bekijkt, zegt dit nogal iets van het knipmes- en lakeienvolk.

 21. alidas zei:

  Tante Truus inderdaad ,je bent hier voor het eerst,dus neem nog een glasje als je werkelijk gelooft dat de van amsbergertjen betalen.De rekeningen bij de mensen waar ze wat kopen heb ik gelezen betalen ze niet eens.
  En nu wil jij geloven dat ze dit betalen.Ze graaien alleen maar en leveren niets in .Ik zou maar eerst eens meer sites lezen ,word je wel wijzer.

 22. peter zei:

  Hallo Tante Truus! Blij dat u even langs komt, want de constatering die u daar plaatst verdient opvolging. Ik ben al weer een tijdje op zoek naar de officiële bekendmaking dat de kosten van dat morbide heen en weer gesleep van een adellijk lijk, niet voor rekening van de burgers komen. Kunt u ons een beetje op weg helpen , want dat zou een historische “kentering in de mentaliteit van deze familie Van Amsberg betekeken, namelijk dat ze wel iets “zelf” betalen, nadat ze het ten onrechte uit onze zak hebben geklopt. Ben benieuwd…..en ook nuchter, trouwens.

 23. Gerrit Hak zei:

  Ik weet niet wat ik lees! Ik had al zo’n vermoeden dat de belastingbetaler weer zal opdraaien voor de kosten van deze gestorven uitvreter, Carlos! Schande, weg met al die Duitse koningshuizen!

Comments are closed.