De “9/11” moskee en Geert Wilders

9-11-finalDe debatten over de zgn. 9/11 moskee verhitten steeds meer de gemoederen in de VS. Nadat president Obama eerst zei, dat het ieder’s recht is een gebedshuis te (laten) bouwen waar hij dat wil, maakte hij een dag later al een terugtrekker, toen duidelijk werd ,dat circa 70% van tijdens een poll bevraagde Amerikanen vinden dat de plek om dit islamitische centrum te bouwen verkeerd is.

Maar inmiddels komt de naam van Geert Wilders ook steeds meer in de Amerikaanse discussies voor en zeker niet altijd positief. Luister :

U dient even geduld te hebben en de discussie op gang te laten komen, maar dan wordt Geert Wilders genoemd als de grootse moslim “basher” ter wereld en dat niet door de eerste de beste:

http://video.foxnews.com/v/4311653/ground-zero-mosque-debate-still-rages/

Wij kunnen als outsiders geen oordeel geven over het feit of de moskee c.q. het centrum nu juist op deze plek vol herinneringen gebouwd dient te worden, maar zoals wij al eerder schreven, vragen wij ons wel af, waarom een Nederlandse parlementariër, die in deze drukke tijden toch naar wij aannemen andere zaken aan zijn hoofd zou moeten hebben, in New York een toespraak moet houden. Wilders is kennelijk uitgenodigd door een zeer kleine Joodse minderheidsgroepering en daar gaan wij weer, wat is het toch dat Wilders met het Joodse geloof en de verdediging daarvan verbindt. Heeft hij zelf Joodse “roots”?

Uiteraard is het prima, dat er mensen zijn, die ons waarschuwen voor een oprukkend gevaarlijk geloof, dat bepaald  niet bekend staat om zijn tolerantie, zeden en wetten. Dat Wilders , om de mensen wakker te schudden vaak overchargeert is ook nog iets wat wij ons voor kunnen stellen. Maar dat hij nogmaals als Nederlands politicus zich wereldwijd dermate in moet zetten voor iets dat op een persoonlijke kruistocht begint te lijken, komt ongeloofwaardig over en zet je aan het denken wat en wie achter de PVV voorman schuilt.

Zoals u als lezer van deze site weet, zijn wij zeer islam kritisch en omarmen dat geloof beslist niet. In tegendeel, op het moment dat uit angst er iedere kleer maar toegegeven wordt aan de opdringende islam is het nodig hiertegen actie te voeren en als een dialoog met moslims niet lukt ( hetgeen er op begint te lijken) dan moeten er andere resterictieve maatregelen genomen worden, zoals bij voorbeeld in Zwitserland met de stop op de bouw van minaretten, het verbod om in het openbaar een boerka of niqab te dragen Frankrijk en België, kortom er dient geeist te worden dat moslims zich aanpassen aan de gebruiken en regels in hun gastland.

Dit bereik je echter niet, door wild om je heen te slaan, een nietszeggende film ( Fitna) te produceren en zeker niet door je taken als Nederlands volksvertegenwoordiger ( de belastingbetaler mag opdraaienvoor de kosten ) in het buitenland waar te nemen, tenzij in een officiële hoedanigheid.


18 Reacties

 1. peter zei:

  Ooit heb ik wel eens het idee geopperd om de bouw van een volgende moskee pas toe te staan als er een gereformeerde kerk in Riaadh mag worden gebouwd.

  Tja, je zou dat natuurlijk ook in de USA kunnen suggereren, maar dan komen de moslims gelijk met een tegenargument (“gelijk oversteken?”) vrees ik. Kijk even op de landkaart waar zich in het Midden Oosten en in Azië Amerikaanse bases bevinden, op “islamitisch” grondgebied.

  Je praat over heel andere machtsverhoudingen in de wereld. En dan komen wij daar met een prediker tegen de Islam met een opgeheven vingertje? Iedereen mag zijn ding doen natuurlijk, maar eerst maar eens bewijzen dat we het hier In Nederland heel wat beter hebben geregeld. Bijvoorbeeld: volledige immigratiestop in het regeerakkoord. Gelooft u het nog?

 2. check zei:

  De reactie van MOSLIM OBAMA de president van de Yanks ze4gt mij genoeg en bevestigd wat ik al wist voordat hij werd beëdigd. De Yanks zijn er met open ogen ingestonken, ze hebben een moslim als president die steeds meer openlijk zijn ware gezicht laat zien. Het enige GROTE verschuil met Nedrigland is dat men daar een president afschiet als het ze niet bevalt. Daar kan je op wachten denk ik, want in zeer korte tijd is zijn populariteit tot bijna een 1/4 al geslonken. Het vertrek uit moslim landen is bij der wapen lobby slecht gevallen en ja dan heb je ineens meer vijanden dan je lief is ………….

 3. Andre de Groot zei:

  Ik hoop dat de mensen zich nu eindelijk eens bewust worden wat voor gevaarlijk figuur Wilders is. Ik ga nier allemaal beschrijven wat voor visioenen ik allemaal heb als hij als gedoogsteun in het minderheidskabinet komt. Ik wil wel loslaten dat Nederland er over een jaar heel anders uit zal zien als dit kabinet doorgaat. Dan zullen heel veel mensen vreselijk veel spijt hebben dat ze op deze man hebben gestemd. Heeft iemand er ook wel eens over nagedacht hoe hij aan geld komt? In ieder geval geen contributie van leden, want lid worden kan je niet. Welke organisatie zit hier achter, wie zorgt dat hij voldoende financiën bezit? Niemand die ik daar over hoor.

  @ heer de Groot, svp zie ons artikel over Wilders geplaatst op 8 augustus “Wilders mininster van Joodse zaken ” voor de rest van uw reactie ook wij vragen het ons af.
  groet

  Redactie Geennieuws.com

 4. alidas zei:

  Waar halen de andere partijen hun geld vandaan ,zoek dat eens uit.Hij besteelt in ieder geval niet de burgers die probeert hij te helpen,om corrupte subsidie sleurpers een kopje kleiner te maken.

 5. check zei:

  @ de Groot,

  Ooit afgevraagd hoe de andere politieke partijen aan hun geld komen ? Ongewild en ongeacht welke politieke voorkeur je hebt, betaal je via je belasting centen mee aan de politieke zakkenvullende charlatans in den Haag en de rest van het land. Zo ook aan alle gesubsidieerde clubjes en zgn wetenschappelijke instituten en niet te vergeten de Goebbels propaganda m.n. publieke omroepen met weg met de Nederlander mentaliteit. Dan liever een Wilders die gewoon zegt dat hij daar een eind aan wil maken en waar HIJ zijn geld vandaan haalt zal me een zorg zijn. Niet van MIJ of U dus waar maak je je druk om ? Ooit nagedacht wie er aan de touwtjes trekken in de USA waar het merendeel van de politieke huichelaars in NL zo hard aan moeten hollen ? Waarom denkt je dat ze Obama en zo ook Boesj zo hoog hadden zitten ? Om de eigen zak mijnheer en nergens anders om.

  Indien Wilders door Joden financieel wordt gesteund, dan juich ik dat van harte toe. Beter van een Jood dan van een Arabier die je als dhimmie wilt onderwerpen , open je ogen eens en kom uit je hut op de hei en ga in de grote steden eens op straat lopen.

  Er is NIEMAND zaligmakend in de smerige kuis verrotte politieke systeem is NL. Wellicht is Wilders wel de minst kwade keuze van allemaal !

 6. alidas zei:

  Waar halen de andere partijen hun geld vandaan ,zoek dat eens uit.Hij besteelt in ieder geval niet de burgers die probeert hij te helpen,om corrupte subsidie sleurpers een kopje kleiner te maken.waarom kunnen jullie de side niet vinden,is het antwoord, niet naar jullie zin.

 7. peter zei:

  @check
  Ze knallen in Amerika alleen een president af, als die aan hun centen zit. Er zit vast nog wel ergens een “lone nut” met een tulband te wachten, hoor! Maar Obama doet vooralsnog wat hem wordt ingepeperd (Afghanistan, Pakistan, Irak: niks terugtrekken, No, We Can’t!). Stel je voor dat hij “voor zichzelf gaat beginnen” en de US Constitution letterlijk gaat nemen door de US Dollar zelf uit te gaan geven. Of BP daadwerkelijk gaat aanpakken, dan kan je heel Wall Street laten imploderen en komt er weer wat ruimte voor gebedsruimtes…..

 8. check zei:

  @ Peter,

  Nou dan weet ik ZEKER dat hij NOOIT levend de rit gaat uitzitten. Kijk geld kan je blijven drukken, maar eens kom je je zelf tegen en is het piramide spel ten einde. Wie dan de rekening krijgt gepresenteerd laat zich raden, zo ook wie de trekker gaat overhalen ………….

 9. Dutchwax zei:

  Wat ik mis in dit verhaal is dat Nee-derland 1 miljoen euro geeft voor de bouw van deze moskee. Dat is wel heel wat meer geld dan de tijd dat het kost dat de heer Wilders daar aan besteed. Hij is daar op uitnodiging dus de kosten worden daar betaald en bovendien een fractie van de miljoen euro BELASTING geld (wat dus ook mijn geld is) die Nee-derland even kado doet. Dus het bezoek van de heer Wilders heeft zeker een reden en is een tegenreactie van het door moslim gedomineerde Nee-derland want die 1 miljoen euro is het afkopen van de sociale. De heer Wilders is een vrijheidsstrijder maar dat zien nog niet zo heel veel mensen.

  @ dutchwax , toch even de eerdere artikelen over Wilders lezen, met het slechte weer aangenaam tijdsverdrijf en is de NL bijdrage van 1.5 miljoen reeds gemeld.
  redactie Geennieuws.com

 10. Tom Couzy zei:

  Zou de voordracht van wilders,de koninklijke betrekkingen van Nederland schaden en is dat erg? In het gunstige geval vervallen we in een Republiek.
  Maxime Verhagen treft zich persoonlijk met twitteraars over het nut van internetcommunicatie.
  Dries van Agt maakt zich hier en in het buitenland druk over de onderdrukking van Palestijnen(Hamas) door Israël.
  Ruud Lubbers houdt zich met alles bezig in het buitenland en en passent met Koninklijk huis propaganda.
  Wilders geeft een lezing in het buitenland, so wat
  Wat is het verschil of ligt dat aan het feit dat we graag demoniseren?

 11. Koning zei:

  Wilders was, zoals zo veel van zijn leeftijdsgenoten
  in ’n kibboetsj geweest. Is daar geruime tijd blijven
  hangen, en heeft, zoals velen van hen, liefde voor het
  land en volk opgevat. Zelf ken ik daar ook genoeg voorbeelden van.
  Dat onze correcte liberale-linkse politici liefde voor
  de islam en de moslims heeft opgevat, is goed, daar hoor
  je in de MSM niemand over, waar ze hun geld vandaan halen
  geen idee, wordt ook nergens opgenoemd.
  nmm Israel is een groots land, en het getuigd van inzicht
  dat land te respecteren en te beschermen.
  Dat itt landen met een fascistische ideologie waarvan de
  bewoners uitgezonden worden om het westen te terroriseren.
  Al die schaamteloze koketteerders met de islam zullen nog
  eens van een koude kermis thuiskomen. Denk aan de krokodil
  die grijpt alles.

 12. Andre de Groot zei:

  Jullie zijn allemaal een stelletje dromers met oogkleppen. Jullie hebben niet door hoe Wilders echt is. Als het minderheidskabinet doorgaat, God moge het behoeden, met Wilders als gedoogsteun, dan laat hij binnen de korst mogelijke tijd het kabinet vallen, dat is voor hem een peulschil. Dan komen er nieuwe verkiezingen. Een groot deel van het Nederlanse volk is zo dom om op hem te stemmen, hij zou nu al 35 zetels hebben. Dan krijgen we hem als minister president. Dan zal je wat beleven, dan gaan wij zijn echte aard zien. Voor mij een reden voor emigratie. Doen moeten de buitenlanders zich etnisch gaan registreren. Dat doet me denken aan de jaren 30 voor WOII. Maar dromen jullie maar lekker door hoor.

 13. check zei:

  Hallo de Groot,

  Waar wacht je op , ze zullen je zeker missen in NL of misschien een slinkse refo moraal ridder minder die graag als Dhimmie door het leven gaat ?

 14. R. Hartman zei:

  op het moment dat uit angst er iedere keer maar toegegeven wordt aan de opdringende islam
  Vanuit de politiek wordt er helemaal niet ‘uit angst’ toegegeven aan de opdringende islam; wanneer dringt dat nou eens door?

  Het faciliteren van de islam, ten koste van de westerse beschaving (of wat daarvoor doorgaat) is welbewust BELEID.

  Zolang zelfs ‘kritische’ sites als deze dat blijven ontkennen gaat er niets veranderen.

  @redactie:
  U wijst DutchWax er wel op al eens iest gemeld te hebben over de NL ‘bijdrage’ aan de GZ moskee, maar het zet wel de toon van een artikel als u nu kritiek hebt op de inzet van GW (als Nederlands parlementariër) om de islam te bestrijden (hetgeen ontegenzeggelijk in het belang van ‘de Nederlander’ is) zonder nog even aan te stippen dat zijn “collega’s” van Nederlanders afgeperst geld inzetten om de islam te promoten (hetgeen ontegenzeggelijk NIET in het belang van ‘de Nederlander’ is).

  GW is een verondersteld gevaar voor de toekomst van Nederland, terwijl die “collega’s” een bewezen gevaar voor de toekomst van Nederland zijn.

  Waar zouden de prioriteiten moeten liggen?

 15. check zei:

  @ Hans,
  Zeker een DOORDACHT antwoord op een belachelijk statement om te dreigen te gaan vertrekken bij een coalitie met de PVV. Who care’s , ik ben 10 jaar geleden al voor de horde waar jullie zo trots op zijn m.n. de refo rode dwazen , gevlucht uit Nedrigland of beter gezegd afpers land !

 16. check zei:

  Nog even een understatement van de Yanks zelf, zouden ze NU echt wakker worden ????
  Elsevier vandaag

  Een op de vijf Amerikanen denkt dat Obama moslim is

  donderdag 19 augustus 2010 13:57

  Uit een recente peiling blijkt dat 18 procent van de Amerikaanse inwoners denkt dat president Barack Obama het islamitische geloof aanhangt. Het gerucht bestaat al sinds de verkiezingscampagne, maar is sterk aan populariteit toegenomen sinds Obama de bouw van een moskee nabij Ground Zero verdedigde.

  De foto van Barack Obama in traditionele moslimkledij De foto van Barack Obama in traditionele moslimkledij

  Lees ook de weblog The Presidents Man: Obama: Politiek onhandig bij Ground Zeromoskee en de weblog van Afshin Ellian: Moskee Ground Zero: het Westen is zo laf

  Dat melden diverse Amerikaanse media.

  Christen
  Het Pew Forum of Religion, Politics and the President houdt de peiling jaarlijks. In 2009 geloofde nog een op de negen Amerikanen dat Obama moslim is. 34 procent van de Amerikanen denkt dat de president christelijk is, zoals hij zelf beweert. In 2008 was dat nog 51 procent. 43 procent van de respondenten gaf aan niet te weten welk geloof Obama aanhangt.

  De president verdedigde onlangs tijdens een maaltijd op het Witte Huis, voor de viering van de islamitische vastenmaand ramadan, de bouw van een moskee op twee blokken afstand van de plaats waar op 11 september 2001 terroristische aanslagen plaatshadden.

  Obama vond dat de bouw van een moskee bij de vrijheid van godsdienst hoort. Later nuanceerde hij die uitspraak. Bijna zeventig procent van de Amerikanen is tegen de bouw van de moskee.

  Foto
  Het gerucht dat Obama een moslim zou zijn werd door Republikeinen aangewakkerd tijdens de verkiezingscampagne. Het voornaamste argument was destijds de presidents’ tweede naam: Hussein. Daarnaast zou Hillary Clinton een foto van Obama in traditioneel moslimtenue hebben verspreid.

  Het radicaal-islamitische terreurnetwerk Al-Qa’ida heeft Obama zowel een president met islamitische wortels als een grote moslimvijand genoemd.

  Beleid
  De mensen die denken dat Obama een christen is, zijn ook het positiefst over zijn beleid. Degenen die denken dat de president de islam aanhangt zijn het negatiefst.

  Volgens Clyde Wilcox, een Amerikaans professor in de politicologie komt de negatievere beoordeling van de president vooral door het tegenvallende herstel in de economie. Onlangs werd bekend dat er in het afgelopen kwartaal veel meer banen zijn verdwenen dan voorspeld.

  Door Marlou Visser

Comments are closed.