De appeltjes van oranje

1204737_orangesDe appeltjes van oranje, zo te zien een mooie fruitmand vol, maar zoals u ongetwijfeld ook wel eens is overkomen, liggen er in zo’n mand ook vele rotte exemplaren, die op het eerste oog niet zichtbaar zijn, of zelfs geheel verborgen blijven.

Ook over “onze oranjes”doen vele verhalen de ronde, wel of niet waar, aangedikt, half waar, u mag het zeggen, maar wij zullen maar zeggen, waar rook is, is soms toch ook een beetje vuur en zo kwamen wij door een tip van een reageerder terecht op de navolgende url:

 

Nogmaals wij kunnen niet instaan voor de historische juistheid van wat u in het artikel tegenkomt, dus vraagt u  ons  in dit specifieke geval niet zaken te onderbouwen.  U trekt uw eigen conclusies. Wel is waar dat er in de oranjemand krachtig gerommeld werd. Zo kunnen wij wel vertellen dat er een” adelijke” (jonkvrouwe R.)  dame die bij de KLM als stewardess werkte, woonachtig was op de Amsterdamse Leidsekade, regelmatig door de secretaris van Berhard gebeld werd, als Bernie weer eens op reis ging. De dame in kwestie werd dan verzocht dezelfde vlucht aan te vragen en de rest van het verhaal zal u duidelijk zijn. Zo mocht een van onze redacteuren ooit eens “vakantie- kiekjes” zien in zwart wit, waar Bernie met de dame in kwestie en de toenmalige prinses Beatrix met Claus in 1968 tijdens de Olympische Spelen op de tribune van een stadion in Mexico zaten en wij ons nauwelijks voor kunnen stellen, dat Bernhard tegen zijn dochter met aanhang vertelde dat hij een Nanny bij zich had. Een beurs sinasappeltje in de grote mand zullen wij maar zeggen. Maar ach, er schuilen nog wel meer verborgen vruchtjes in de mand.

Lees: http://elisabethleroi.yolasite.com/

en oordeel zef.


16 Reacties

 1. Tom Couzy zei:

  Zo zijn er nog meer wetenswaardigheden die geheim moeten blijven:

  NW 7 was de spionage-afdeling van IG Farben die onder leiding stond van Max Ilgner, een goede kennis van Bernhards moeder prinses Armgard. De Abwehr was de Duitse (contra-) spionagedienst onder leiding van admiraal Wilhelm Canaris. Prinses Armgard en haar huisvriend (“kolonel”) Pantchoulidzew golden als informanten van beide organisaties
  Toevallig was Bernhard in dienst van NW7 sinds 1935 en het was deze “prins” Bernhard, die zelf onder de codenaam “Observator” inlichtingen naar Berlijn doorprikte gedurende de oorlog 40-45.
  Volgens Oranjehistoricus J.G. Kikkert, die als bron de geheim agent Pieter Brijnen van
  Houten opvoert, bezocht Bernhard zelfs in 1943 Argentinië waar hij te gast was op het
  landgoed van een zekere Juan Zorreguieta, de opa van Maxima.
  Argentinië was in de Tweede Wereldoorlog en daarna onder het bewind van Juan en Eva
  Perón een vriend van nazi-Duitsland. Perón en zijn vrouw zouden samen met Argentijnen
  van Duitse afstamming na 1945 zorgen voor een veilige thuishaven in Argentinië voor de
  vele Duitse en andere Europese nazi’s.

  Hierbij speelde de KLM (in handen van “Oranje”)een sleutelrol als het ging om het vervoeren van de nazi-
  kopstukken en Bernhard was ook weer flink gelieerd aan de KLM destijds, als ook Hoogovens
  en Fokker. Bernhard was na de oorlog namelijk commissaris bij de KLM en had dus ook
  wetenschap moeten hebben van de nazi-vluchten. Er zijn zelfs geruchten dat hij zelf een
  keer aan de stuurknuppel van een vliegtuig gezeten zou hebben om een persoonlijke nazi-
  vriend over te vliegen.

  Een ander interessant feit is dat de vrouw met wie prins Bernhard in 1952 een buiten-
  echtelijk kind kreeg, de dochter is van Wernher von Braun (een belangrijke
  raketwetenschapper in nazi Duitsland en werkte na de oorlog o.a. bij het Amerikaanse
  leger en NASA) en Hanna Reitsch (een bekende nazi testpilote).

 2. Koning zei:

  Heb dit verhaal over Marie Claire al eerder gelezen via
  een link van de site van M.Kat.
  Destijds vond ik bijna ongelooflijk en genant, later, eens
  verder pluizend in de handel en wandel van de groten der
  aarde, verbaasde het mij niet meer.
  Shockerend vond ik ook, te lezen, dat de zo verafgode
  John F. Kennedy een sexmaniak was. Zelfs z’n bodyguards
  hadden er moeite mee dat ze er op uit gestuurd werden ,
  soms dagelijks, ’n vrouw te scoren.
  ’n Kenner in die kringen verklaarde dat overspel, incest
  en hoererij heel gewoon was/is.
  De burger had daar nooit weet van, was al eeuwen zo, maar
  sinds internet is dat veranderd. Begrijpelijkk is dan
  ook dat het respect voor de hoge kringen niet meer is dan
  kijken naar een potsierlijk sprookje, terwijl de kijker
  tegelijkertijd weet van de duistere achterkant. We weten
  het niet maar misschien is die dubbelheid juist voor velen
  het pikante aan de koninklijke vertoning.

 3. Tom Couzy zei:

  Dat de vrouw met wie Bernhard in 1952 een buitenechtelijk kind kreeg kan toch
  niet de dochter van Wernher von Braun zijn? Of toch?
  Verder onderzoek heeft n.l. geleid tot het juiste verhaal,wat geheim moest blijven
  Op wikipedia wordt vermeldt dat deze vrouw een onbekende Duitse pilote zou zijn.
  Waarom kan dit niet de dochter van Wernher von Braun zijn?
  Wernher von Braun trouwde n.l. eerst in 1947 met Maria von Quistdorp en kreeg 3 kinderen
  2 dochters en een zoon en deze werden achtereenvolgens geboren in 1948/1952 en 1960.
  Geen van de dochters kan dus de moeder zijn van het buitenechtelijk kind van Bernhard zijn. Wat nu?
  Als we een stukje doorgaan met ons onderzoek….welke vrouw was een Duitse pilote in 1951….er was er maar één…namelijk Hanna Reitsch, deze was 1.54 meter groot en had rood haar.Hanna Reitsch was een bekende Duitse Nazi testpilote.
  Reitsch studeerde voor arts toen zij in 1931 haar studies opgaf om tespilote te worden. ….ook dit is opmerkelijk te noemen…….of was er iets anders aan de hand ? Zij had zweeflessen in 1931 te Gruna waar een zweefvliegveld was…en ontmoette daar Wernher von Braun , die werd haar vriend…ze hadden een nauwe band samen en een wel een heel nauwe….één jaar later was zij in verwachting………in 1932 is de geboorte van haar éérste kind.Deze zwangerschap en geboorte zijn allemaal geheim geweest.Nergens wordt er iets van vermeld.En vooral wie was de vader van het kind? U raadt het al Wernher von Braun.

  In 1951 komt een Duitse jong meisje van 19 jaar, genaamd Alicia Webber???(een verbastering van haar vaders naam wernher) en dochter van Hanna Reitsch naar Mexico City , die door haar vader naar de USA is gehaald ( haar vader wernher von Braun dus )…dit meisje (Alicia Webber) ontmoet een zekere Prins Bernhard …en het Duitste meisje raakt zwanger….van een prins die haar imponeert…en met dollars smijt.
  En op 21 juni 1952 wordt geboren …….Alicia Debielefeld…de buitenechtelijke dochter van Prins Bernhard.En wat een toeval dat meisje heeft ook weer dezelfde kenmerken als haar moeder Hanna Reitsch(de Nazi testpilote dus) n.l 1.59 meter groot en rood haar.
  Verhip was die Hanna Reitsch toch de dochter van Wernher von Braun en had Alicia Hala de Bielefeld geboren 21 juni 1952 te San Francisco plotseling twee beroemde en zeer bevriende Nazi’s in haar familie.
  1. Wernher von Braun als haar Opa
  2. Bernhard von Lippe Biesterfeld als haar vader.

 4. Tom Couzy zei:

  Foutje:
  Lees: verhip was die Alicia Webber toch de dochter van Wernher von Braun i.p.v. Verhip was die Hanna Reitsch….

 5. anne hilverda zei:

  Nu schuilt er in elk mens wel iets goeds zeggen ze dan en in dit geval gaat het dan over Hannah Reitsch, de jonge testpilote die bij Hitler geen kwaad kon doen. Dus zij is toch in Zuid-Amerika aangekomen en ook nog met Wernher braun getrouwd? En dan een dochter krijgen die weer met bernhard aanknoopt en Alica de Bielefeld verwekt. De naam is natuurlijk een fantasie-naam door Benno in elkaar geknutseld. Deze Hannah Reitsch was tot op het laatst aktief in Duitsland en verscheen eind april l945 met een hevig bloedende piloot (Ritter von Greim) in de bunker van Hitler,waar een soort noodhospitaal was ingericht. Toen ze hoorde dat Martha Goebbels haar 6 lieve mooie kinderen wou ombrengen )leeftijd 3 tot 11 jaar’ heeft ze uren en uren wanhopig gepleit bij Martha om de kinderen mee te nemen en ze op 6 verschillende plekken bij gezinnen onder te brengen.Daarvoor wou ze wel zes keer haar leven wagen, Maar Martha was niet te vermurwen en bereidde haar gruwelijke daad voor. Ik las dit toevallig deze zomer.In Duitsland was een boek uitgekomen ± Der letzte Zeuge, geschreven door Rochus Misch,die tot het eind in de bunker moest blijven om dat hij de voornaamste telefonist was. Deze man heeft op hoge leeftijd op verzoek van een historicus en een joodse wetenschapper en met hulp van hen dit boek geschreven voor allerlei details die niet verloren mogen gaan.Het boek is in december 2009 uitgekomen bij Piper Munchen-Zùrich.Echt aan te raden om te lezen.
  Deze Hannah Reitsch was dus de grootmoeder van Alicia.

 6. Koning zei:

  Het verhaal gaat zelfs dat Bernhard z’n kleinzoon
  Alexander op Maxima gewezen heeft.
  Het zal toch niet zo zijn dat Bernhard het feodale recht
  Le droit de seigneur” heeft uitgeoefend?
  Alles valt te verwachten uit die kringen!

 7. peter zei:

  Al deze wetenswaardigheden, je kunt er een boekenplank over volschrijven en je hebt waarschijnlijk nog niet de helft “gedekt”.
  Maar waar dient dit alles voor? Is dit interessant genoeg? Wat moeten we ermee?

  Wel, deze familie, die zichzelf “koninklijk” noemt, is onze natie tot voorbeeld, namelijk. Wij, simpelen, kunnen ons optrekken aan de normen, waarden en moraal van deze begenadigde, bij de Gratie Gods aangestelden. Zij zijn één met het volk, wij hebben gestreden voor God, koningin en vaderland.

  Maar hoevelen zijn er met mij, die zich persoonlijk nogal geschoffeerd voelen bij het lezen van al deze beerput verhalen? Hoe dienen we ons te indentificeren met dit soort escapades? Privé is privé, dat weet ik, maar wie heeft die lui betaald? Al een eeuw of wat? U en ik, willens en wetens door de monarchie te blijven accepteren als het alternatief voor onbestuurbaarheid. Zonder majesteit kunnen we nog niet eens een kabinetje in elkaar gedraaid krijgen, kunnen er geen rechtsgeldige besluiten worden genomen, kan er geen recht worden gesproken, kunnen er geen benoemingen plaatsvinden en kan er geen marineschip varen zonder naam.

  Velen zullen het af doen, met te accepteren dat het zo gaat in die “kringen”, blij zijn daar niet bij te horen, maar er verder ook al niet zo veel aan kunnen doen. Wat die familie doet of laat, wij weten het niet, wij mogen het niet weten. Een cordon sanitair (om de stank binnen te houden denk ik dan maar)wordt om die kliek heengelegd door de gevestigde politiek, ondersteund door een lakeien-legioen van ongekende omvang en gefinancierd door de slachtoffers, de onwetenden. Door gebrek aan kennis zijn wij gedoemd tot dienstbaarheid.

  De politiek is mordicus tegen een referendum, tegen bestuurlijke veranderingen, omdat men vreest voor instabliteit en wanorde. Maar wat er nu aan de hand is een gecontroleerde puinhoop, gedoogd door de massa. En alles wat in de armen van het Haagsche circuit terecht komt, is chantabel en corrupt, laat zich niets aan het electoraat gelegen liggen. Geen salonrepublikein die in actie komt, geen anti-islam populist die er wat aan gaat doen. De tegels blijven op hun plaats, Fortuyn zat er wél aan te peuteren, maar knelde zijn vingers…..

  Daarom: hoe meer deksels van oranje er worden gelicht, hoe beter het is. Laat ze maar aantonen dat het nergens op berust, hoe meer publiciteit hoe beter. Vooralsnog gaan we er dan maar van uit, dat de verhalen die nu allemaal boven water komen een hoog waarheidsgehalte hebben.

  En wat suggereert Hirsch Ballin? Het internet onder curatele, want: “De grenzen van de individuele vrijheid zijn bereikt”; quote van de “majesteit van dienst”, kerstpreek 2009.

 8. anne hilverda zei:

  Turbulente levens allemaal! En zo verschillend van onze degelijke en betrouwbare groot- en overgrootouders, die allemaal zo hard geploeterd hebben om hun kinderen in godsvrucht op te voeden tot betrouwbare “onderdanen”en belastingbetalers.
  Wie zong ook al weer; we worden belazerd, we worden bedonderd …..

 9. check zei:

  @ Peter,

  Goed verweer en stuk. Maar nu even de realiteit m.n. waar zijn de feiten ofwel de bewijzen dat het zo is. Want daar gaat het (helaas) om, je moet moet met bewijzen komen anders wordt je afgeserveerd naar het land der fabelen of op zijn hoogst haalbare, verwezen naar de zoveelste complot theorie. Waar liggen alle stukken , als die niet allang in de open haard door Bea of haar verraders ouwe vaar persoonlijk zijn verbrand. Kijk, dat er met op zijn minst 4 nazaten van SSer Bernie geen ontkomen aan was, een foutje of misschien wel pure gierigheid om de door hem verwekte nazaten niet met een tig miljoen elk zwijg geld af te komen. Ik houd het op het laatste want de nep Oranjes ontbreekt het aan geef klieren wel zijn ze boven normaal geschapen met roof en vang klieren die bij het gewone volk ontbreekt. Ook geen valse schaamte of een geweten maar dat zit eenmaal in het von Deutsche blut , nietwaar. Waar het om gaat dat ze id een hele volksstammen vazallen aan zich weten te binden, maar die nemen geen genoegen om te worden afgescheept met een medaille zoals bij het gewone klootjesvolk. Aan voldoende zwijggeld geen gebrek want die halen ze gewoon even uit onze staatskas die door ons wordt betaald.
  Maar even een andere vraag die me te binnen schiet, stel eens een aantal vragen aan de man/vrouw op een zaterdag middag in de straat m.n. laat ze door middel van een pamflet even een aantal kern zaken lezen en vraag wat ze er van vinden ? Ik weet de uitkomst al, maar ben benieuwd naar de reacties hier op GN !

 10. harrie zei:

  @anne
  dank voor de boektip
  overigens luidde het lied, je hebt me belazerd en je hebt me bedonderd, willem sonneveld.

 11. Tom Couzy zei:

  @ Anne en @ Harry.

  “Der Letzte Zeuge” is te bestellen bij Bol.com en kost € 20,99
  Het vreemde is dat dit boek ook in het Nederlands daar te bestellen is onder de titel.”De Laatste getuige” en in dat geval kost het € 18,95.

  Waarschijnlijk zijn hier een paar passages weggelaten gezien het verschil in prijs.

 12. harrie zei:

  @tom
  dank voor de tip. op bol is de duitse versie rond de € 11 euri en telt 336 pages. de nederlandse uitgave is 320 pages en kost rond de €19 euri.
  Je hebt waarschijnlijk gelijk als je stelt dat er een paar passages uit zijn gehaald. Ga ook eens bij de Slegte kijken.

 13. anne hilverda zei:

  Harry, ja,het was de onvergetelijke Sonneveld.
  Hadden we die nog maar in deze droeve tijden.
  Ik heb voor het boekje (paperback) 9.90 euri betaald in duitse boekhandel.En als je dicht bij de grens woont, alle boeken zijn daar zo veel goedkoper,dat we ons wel eens mogen afvragen hoeveel belasting wij op boeken betalen hier. Dat het korter is kan te maken hebben dat ze uit goedkoopte de lijst met korte levensbeschrijving hoofdpersonen hebben weggelaten. Ik geloof niet dat er belastende passages in staan voor de Lippe-Biesterfelds (die door de duitse adel worden aangeduid als “die Biesten”.}Bernilo en Armgard waren in elk geval niet in de bunker.

 14. Koning zei:

  Peter, avond in, avond uit, worden we getrakteerd op
  mensen die Wilders en z’n aanhang op de meest stuitende
  manieren onderuit halen, terwijl het enige wat Wilders
  doet de niet aflatende massa-immigratie proberen een
  halt toe te roepen en tevens de verregaande invloed van
  de islam op onze democratie te stuiten.
  We hebben in ons midden ’n familie die spot met al onze normen en waarden. Het internet heeft bergen vuilnis over
  deze fascistische familie boven water gehaald en wat doet
  Nova daarmee? Niets, daarom alleen al vind ik zo,n
  programma als Nova ongeloofwaardig en niet ter zake doend.
  Afschaffen, ze preken puur en alleen voor eigen parochie
  en belangen, en dat eigenbelang toont zich ook in dat
  geheul met die fascistische Oranjes.

 15. harrie zei:

  @anne
  those were the days anne, sonneveld, hermans..
  had van tom al een tip gehad mbt aanschaf dus ik ga vandeweek eens op pad. Woon niet dichtbij de grens want dan zou ik zeker in de verleiding gekomen zijn mijn handeltje over de pint te kieperen en daar te gaan wonen.

 16. anne hilverda zei:

  Harrie, ja het heeft vele voordelen alhoewel oudere nederlanders ook wel weer heimwee krijgen en terug willen. Maar bij de grens wonen is wel leuk,kun je af en toe even vluchten.Het is een andere wereld.

Comments are closed.