De grijze golf

untitledKunt u zich dit beeld voorstellen, een comfortabele gevangeniscel, speciaal voor leden van de “grijze golf  brigade”. Lees verder wat onze redacteur daarover te vertellen heeft:

 

 

 

 

DE GRIJZE GOLF?  GEEN PROBLEEM!
Een heikel thema van de laatste decennia is de vergrijzing, de “grijze golf” die met donderend geweld op onze samenleving en die van onze kinderen en kleinkinderen af komt. We worden steeds ouder, de baby-boomers gaan met pensioen, de AOW leeftijd moet omhoog, dus alles wordt in het werk gesteld om  het allemaal te kunnen bekostigen. Toch knaagt de realiteit aan ons geweten.  Steeds meer bereiken ons berichten, dat vanwege kostenontwikkelingen het allemaal onbetaalbaar wordt met die bejaarden die maar steeds groter in getale worden. Er moet een oplossing voor komen en veelal wordt gegrepen naar de draconische maatregelen van bezuinigen, snijden, downsizing, reorganisatie en niet te vergeten de euthanasiewetgeving, met als resultaat dat het er voor de oudere medemens  niet makkelijker op wordt.
Maar er is een eenvoudige, doch afdoende aflossing, daartoe moeten er in den lande een paar “knoppen om”.
Laten we onze bejaarden in de gevangenis zetten en de criminelen in een verpleeghuis!
Op deze manier hebben de bejaarden toegang tot douches, hobby’s, en wandelingetjes.
Ze krijgen dan ongelimiteerd gratis medicijnen, medische – en tandheelkundige behandelingen, rolstoelen enz.  Bovendien krijgen ze geld in plaats van te moeten betalen, nadat ze hun eventuele eigen woning al hebben “opgegeten”, zoals dat heet.
Ze worden constant via videocamera’s in de gaten gehouden dus ze kunnen direct geholpen worden als ze vallen of hulp nodig hebben.
Hun beddengoed wordt twee maal per week gewassen en al hun kleding wordt gewassen en gestreken naar hen terug gebracht.
Een surveillant checkt elke 20 minuten hoe het met ze gaat en brengt maaltijden en hapjes naar hun cel.
Ze kunnen familiebezoek ontvangen in een vertrek dat speciaal hiervoor ontworpen is.
Ze hebben toegang tot een bibliotheek, de sportzaal, ‘n geestelijke raadgever, het zwembad en mogen een opleiding volgen.
Eenvoudige kleding, schoenen, slippers en hulp zijn gratis voorhanden .
Privékamers voor allen met een tuin waar oefeningen gedaan kunnen worden.

Elke bejaarde heeft de beschikking over een computer, ‘n TV, ‘n radio en dagelijkse telefoongesprekken.

Een bestuur met managers is aangesteld om klachten in behandeling te nemen en de surveillanten moeten zich aan een strenge code hoe de bejaarden te behandelen, houden.
Terwijl aan de andere kant…

De criminelen koud eten krijgen, en alleen worden gelaten zonder dat er naar ze omgekeken wordt.
De lichten gaan om negen uur ’s avonds uit en douchen kan eens per week.

Ze wonen in een kleine kamer, betalen 500 euro per maand en hebben geen enkele hoop er ooit nog uit te komen….


12 Reacties

 1. check zei:

  Nl ten voeten uit. Het is nog slechts een kwestie van tijd dat je als je 70 jaar wordt je gratis en onvrijwillig een laatste pilletje krijgt, want niet alleen je tijd is op, maar het budget laat het niet toe om je nog langer te verzorgen of te huisvesten. Het hele systeem is doorgedraaid, maar we laten wel 2 miljoen parasieten toe, die even heel versneld de laatste centen die WIJ hebben betaald uit de pot te roven.

 2. anne hilverda zei:

  Ja ik wil ook liever zo mijn oude dag slijten. Vooral die boekenkast,computer etc. staan mij erg aan. Tenzij er censuur is natuurlijk. Inderdaad hebben gevangenen een twee keuze menu ,hebben ze ontspanning, verzorgde bedden en kleding. En nog geld toe als je kleine klusjes doet. Hoe zit het met verlof zonder begeleiding?

 3. Barbertje zei:

  Prima stuk en helaas is het nog de waarheid ook. Ik roep de laatste paar jaar al dat wanneer het voor mij tijd wordt naar een bejaardenhuis/verzorgingshuis te gaan ik eerst een grote misdaad pleeg en dat ik wel zal zorgen dat ik in de bak kom. Het begon als een cynisch grapje maar nu meen ik het.

 4. Tom zei:

  Bedenk daar ook even bij dat gedetineerden ca. €200,- per dag kosten.Met het huidige gedetineerden bestand een jaarlijkse kostenpost van een kleine 1,2 miljard !

 5. edwina zei:

  Ja idd, alleen kost het verblijf in een verzorgingshuis 1300 euro per maand. Voor ouderen met alleen AOW blijft er dan nog 5 euro per maand over, daar moeten ze dan de kapper, pedicure enz van betalen, misscien dat de ABWZ daaraan meebetaalt, weet ik niet zeker. Wat ik wel weet is dat gedetineerden ook per 5 gedetineerden wekelijks 1 leesmap krijgen. In het verzorgingshuis wordt alleen huis aan huis bladen en reclame neergegooid in de gang, te gek voor woorden maar heel triest.

 6. harrie zei:

  @ceck
  je zou er niet aan moeten denken maar wat jij stelt is volgens mij kwestie van tijd. komen doet het zeker.
  zag ooit eens een film solyent green waarin op een bepaalde leeftijd je afscheid kon nemen van het leven, wat eigenlijk geen leven meer was gezien de meeste voedingsmiddelen niet meer voor handen waren, je zag nog een mooie film, vette hap erbij en je restanten werden verwerkt tot voedingstabletjes voor de armen.
  het zal wel niet precies zo gaan maar ben het met je eens dat we straks allemaal gratis nekschot kunnen ophalen als we de 70 halen.

 7. Koning zei:

  Had mij nooit zo in het lot van bejaarden verdiept, er wel
  over gelezen. Tot ik voor ’n aantal jaren geleden er mee te
  maken kreeg. Het was inderdaad zoals het beschreven werd.
  4 Mensen op èèn kamer, ongezellige sfeer, een nare lucht
  van ongewassen mensen en urine. Met lood in de schoenen
  ging ik er wekelijks heen.Over de gang lopend openstaande
  deuren met identieke kamers en zeurende stemmen, Zuster,
  zuster ik moet plassen. Zodra ik m’n hoofd om de hoek stak
  paniekerige gezichten “ik moet zo plassen”. Vond ik dan
  eindelijk een zuster zei ze me, ik moet nog 2 kamers doen
  dan heb ik even tijd.
  Toen heb ik begrepen dat er in N’land iets volkomen mis is.
  Er wordt altijd beweert dat je de beschaving van een land
  kan aflezen aan de manier waarop gevangenen behandeld
  worden. Maar deze afgezaagde standaard lezing kan wel
  afgeschaft worden. De beschaving van ’n land kan afgelezen
  worden aan de manier waarop onze bejaarden behandeld worden.
  En daarmee is N’land het predikaat beschaving voorgoed
  ontnomen.

 8. Tinus zei:

  Héél triest, maar waar. Ik las net dat een 97 jarige in de cel werd gezet. Waarom, geen idee, heb niet verder gelezen. Maar misschien heeft deze, ik geloof een mevrouw, het al begrepen. Sorry maar ik wordt hier echt cynisch van.

 9. check zei:

  @ harrie,

  Eens ! Weet je wat me zo ontzettend opvalt is de domme meute zo ook al die ontzettende verraderlijke wereldwijde politici , die zich verbeelden dat ze het weten en ons een rad voor ogen proberen te draaien. Niet aan mijn besteed, want het liefst zou ik ze allemaal naar de kopermijnen 3000 meter onder de grond levenslang verbannen.

  We hebben het hier over het grote bedrog, het verraad en de grote leugens die ze verkondigen m.n. over milieu, opwarmen van de aarde, in de toekomst tekorten aan water, voedsel etc. Zo ook de oude dag voorziening, het t.k. tekort aan arbeidskrachten om het piramide spel voort te kunnen zetten, want eens stort het grote ellendige kaartenhuis in elkaar.

  Want wat hoor ik dus nooit van deze charlatans ?? De OVER BEVOLKING VAN DE AARDE, zo ook het Nedrigland waar jullie wonen. Het merendeel van alle ellende is terug te brengen door heel simpel d, desnoods met geweld, is het afdwingen en zo ook terug brengen van de bevolking groei. daar gaan we
  allemaal aan ten onder want met een verdubbeling van de populatie elke 20 jaar hangen we zelf onze nek in de strop. De bronnen zijn niet onuitputtelijk, zo ook de oppervlakte
  aan land om zonder consequenties voedsel te verbouwen. energie schaarste, schoon water zal een issue zijn om een oorlog voor te beginnen.
  Het oeverloze geblaat van de milieu terroristen en bedilzucht van Brussel is PUUR en ALLEEN om ons uit te zuigen. Want als je vanwege uitstoot en andere vervuiling gedwongen wordt om je bestaan m.n. agri en industrie te beperken of geen nieuwe industrie toe te staan, zo ook geen woonwijken meer mag bouwen, hoe bestaat het dan om iedere parasiet en clan , elk jaar met de fok zucht van de allochtonen erbij met 250.000 mensen toe te laten nemen.
  Hoe denken deze charlatans te realiseren, aan de ene kant vanwege het domme pensioen systeem en vergrijzing steeds meer mensen te verzamelen en dan roepen dat het milieu onder druk komt te staan en we allemaal geen adem meer mogen halen, niet meer mogen werken vanwege het transport, geen water en voedsel meer mogen kopen. Het is een visuele cirkel, die je alleen kan verbreken door de bevolking met een sneltrein vaart terug te brengen tot een aanvaardbaar niveau van 10 miljoen. Nee, geen Auswitz toestanden maar iedereen die NIET bijdraag aan de economie in welke vorm dan ook , terug naar hun eigen gebied en land. We zitten niet te wachten op straks 4 miljoen onwillige opvreters die niks willen en kunnen, dus laten we daar eens een halt toe roepen en ze vooral terug naar eigen land sturen.Alleen hoog opgeleiden mensen die een BIJDRAGEN aan een HIGH tech economie kunnen leveren die moet je toelaten, maar wel altijd met die restrictie dat ze in alle gevallen een tgw aan het land zijn. Kan niet, mag niet, onmogelijk ?? Hoezo??

  Kijk eens naar Singapore waar het allemaal WEL kan en hoe welvarend en vooral goed georganiseerd en S C H O O N is !

 10. antonio zei:

  De CousCous republiek aan de Noordzee (pardon Nederland) ten voeten uit. Ben blij er niet meer te wonen en heb ook geen plannen er ooit nog eens terug te keren.

Comments are closed.