De pro’s en de contra’s van de monarchie

854974_crownZoals u weet stelt Geennieuws haar site graag ter beschikking aan lezers die menen met een onderbouwd verhaal te komen en dat met anderen willen delen. Dit wil niet zeggen dat wij als redactie het altijd met het geplaatste eens hoeven te zijn, maar kunt u Geennieuws zien als een plek waar naast “geen of wel nieuws” artikelen, ruimte wordt gemaakt voor uw mening, die dan zoals wij regelmatig merken weer de aanzet is voor een ander reactie welke wij dan als artikel kunnen plaatsen. Vrijheid, blijheid dus. En,…. uw bijdrage hoeft zeker geen stijlbloempje te zijn. Wij behouden ons het recht voor het artikel even na te kijken op eventuele schrijffouten of onduidelijkheden, maar laten het verder in takt, zodat de originaliteit en de boodschap van de schrijfer (ster) niet verloren gaat. Hier volgt een bijdrage van Wim, en velen van u hebben Wim inmiddels ook via andere sites leren kennen als een overtuigd Republikein.

 Op het internet tekent zich een scheiding der geesten af. Bij een groot aantal websites valt te lezen dat er, om allerlei redenen, veel tegenstanders van de monarchie zijn. Op andere websites worden argumenten aangevoerd juist voor de monarchie. Zou het geen goed idee zijn om zowel voor- als tegenstanders van de monarchie hun argumenten te laten uiteen zetten. We passen hoor en wederhoor toe zodat iedereen, zoals het hoort, zijn zegje kan zeggen. Het is vanwege de beperking van dit medium helaas niet mogelijk rechtstreeks met elkaar in debat te gaan maar u kunt uw reactie opsturen waarna de redactie uw bijdrage in de juiste kolom kan plaatsen. Kolom I is bestemd voor de monarchie en Kolom II voor een republiek. Schrijver dezes is zelf tegenstander van de monarchie en geeft in Kolom II met argumenten aan waarom hij tegen is. Het is de bedoeling onderbouwde argumenten aan te voeren, dus geen argumenten in de trant van dat  onze vorsten zo hard werken, of  dat de Oranjes  de eenheid van Nederland bevorderen (nimmer bewezen en zie het begin van mijn stukje).
Kolom II   
1.        Het is een ondemocratisch instituut
2.        De koningin bemoeit zich, hoewel ze door niemand is gekozen, met allerlei regeringszaken
3.        Het handelen van de koningin is ondoorzichtig en speelt zich vaak achter gesloten deuren af.
4.        Dit instituut kost de Nederlandse Staat op jaarbasis meer dan 120 miljoen euro, geld dat beter gebruikt zou kunnen worden.
5.        In de grondwet van de EU staat bij het gelijkheidsbeginsel dat niemand door o.a. geboorte bevoordeeld mag worden. De erfopvolging is hiervan een flagrante schending.
6.        Een president volgens Zwitsers model, dus voor een jaar gekozen uit het kabinet om staatszaken te behartigen, kost een schijntje van wat dit instituut ons nu kost.
7.        De koningin wekt de schijn meer haar eigen belangen en die van haar familie te behartigen dan die van de Staat. Denk aan de belastingconstructies voor haar zussen en de onwil om openbaarheid te geven over het familie-vermogen.
8.        Deze familie bezit geen druppel oranje-bloed aangezien die tak is uitgestorven. De weigering om DNA-materiaal af te staan spreekt boekdelen.
9.        De koningin bepaalt waar ze haar verjaardag viert en zadelt die gemeente dan op met hoge lasten waar o.a. zorginstellingen de dupe van zijn.

Er zijn meer argumenten aan te voeren maar ik wil het hierbij laten en wacht gespannen op uw bijdrage.

En tot zo ver de bijdrage van Wim. Uw reacties in eerste instantie maar eens gewoon onder dit artikel plaatsen, en kunnen wij in een later stadium zien hoe e.e.a. te redigeren valt. Redactie Geennieuws.com


34 Reacties

 1. Tom Couzy zei:

  Een prima idee Wim,ik onderschrijf jouw kolom II.

  Het is wel zaak bekendheid te vinden voor deze mogelijkheid.
  Laat het weten op andere forums en familie en kennissen.

 2. check zei:

  Opvallend feit is dat je altijd op je wenken wordt bediend als het over “de familie “gaat. Niet dat de kwel buis me veel boeit, maar helaas ontkom je niet aan het dagelijks onderaards gerommel uit NL Zo ook hoe de ex van boom zwetster ofwel geflipte Irene m.n. Carlos de nietsnut die altijd van andermans zak heeft geleefd, het loodje heeft gelegd. Zou je verwachten, dat er een eind aan een episode komt en die Carlos zoals hier gebruikelijk is binnen 24 uur in de muur wordt gemetseld, maar nee hoor, zijn lijk wordt naar Nedrigland gevlogen om 3 dagen in het paleis van Bea te worden tentoongesteld. Als was die Carlos een Nlse held of vent met grote verdiensten. Want wie mag dat allemaal weer betalen he aards profiteur von Amsberg ?? Zoals een dictator betaamd ook nog even bedisselt dat die vent op onze kosten een staatsbegrafenis krijgt. Kortom weer een sterk staaltje van macht misbruik van onze semi moffin en haat Duitse stasi clan.

  Maar goed het is ook onze dictator Fidel uit Cuba niet ontgaan wat de macht van de stasi clan al eeuwen is met hun Bilderberg genossen.

  Even het nieuws uit Elsevier vanochtend

  Castro geeft Bilderbergconferentie schuld van alles

  donderdag 19 augustus 2010 08:54

  De laatste weken lijkt Fidel Castro weer helemaal terug van weggeweest. Nu richt hij zijn pijlen op de Bilderbergconferentie, die volgens hem een wereldwijde samenzwering is met het doel de mensheid in een ‘nucleaire holocaust’ te leiden.

  Fidel is weer fit, na twee jaar afwezigheid Fidel is weer fit, na twee jaar afwezigheid

  Complottheorie over Bilderberg-groep

  Dit schrijft de 84-jarige Cubaanse communist in een nieuw commentaar.

  Prins Bernhard
  De eerste Bilderbergconferentie werd in 1954 mede georganiseerd door prins Bernhard. De bijeenkomst werd gehouden in het Bilderberghotel in Oosterbeek.

  Later namen ook koningin Beatrix en demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA) deel aan de mysterieuze ontmoetingen van wereldleiders.

  Hitler
  Volgens Castro is ‘Hitler, het beest, gecreëerd door hen die vandaag deelnemen aan de bijeenkomsten van de Club Bilderberg’. De samenzwering heeft de muziekzender MTV in het leven geroepen als ‘perfecte machine voor hersenspoeling’ om de jeugd te verleiden tot hedonisme en ongeremde consumptie.

  Volgens Castro heeft de Bilderbergconferentie eerder al de Beatles en New Age gebruikt om de massa’s af te leiden van politieke thema’s.

  Boek
  De oud-leider heeft zijn theorie niet zelf verzonnen. Het staat allemaal in het boek ‘De waarheid achter de Bilderberg-groepvan schrijver Daniël Estulin. Castro noemt het boek een ‘fantastisch verhaal’ en Estulin een ‘eerlijke en goed geïnformeerde man’.

  Fidel Castro was tot 2008 leider van het communistische Cuba. Vanwege gezondheidsproblemen moest hij het leiderschap echter overdragen aan zijn broer Raúl.

  Helemaal terug
  De laatste weken verschijnt hij echter weer vaker in de media. Zo gaf hij onlangs een lang tv-interview waarin zo’n beetje alle wereldproblemen werden besproken.

  Volgens de Amerikaanse krant New York Times werkt hij zelfs aan een boek en is hij gespot bij een dolfijnshow.

  Door Robin van der Kloor

 3. Koning zei:

  Wel ’n aardig idee Wim, voel mij aangetrokken door kolom 2
  Het meest stuitend aan de monarchie is, voor mij, het
  onduidelijke, ondemocratisch gewroet in achterkamertjes.
  Dan de erfopvolging klopt ook geen moer van, vervolgens
  geen cent belasting betalen, een arrogante klap in het
  gezicht van de bevolking. Temeer omdat bekend is, [alhoewel
  dat ontkend wordt door de familie] zij in het bezit zijn
  van 20 miljard. Waarmee zij behoren tot de rijksten ter
  wereld.
  Die knaap, ex van irene, was zo arm als ’n kerkrat, hing
  in N’land rond, werd zgn. onderhouden door de familie.
  Door de familie?????? Door de N’landse belastingbetaler!!
  Enfin, met de stoffelijke resten wordt nog even heen en weer
  gevlogen, op onze kosten natuurlijk.
  Eèn parasiet minder, nu de rest nog.

 4. Jacoba zei:

  Mag ik dan de eerste zijn die Kolom I en Kolom II gebruikt.
  Kolom I
  1. “Majesteit”kost dan wel 120 miljoen/jaar,maar zoals een econoom zijn betoog hield,haalt deze “Majesteit”ook een miljard binnen met haar officiele bezoeken.
  2. We weten waar we aan toe zijn.

  Kolom II
  Graag worden deze inkomsten toegeschreven aan de “”vakkennis” van mevrouw van Amsberg.
  Het is bekend dat zij nij haar officiële bezoeken vergezeld gaat van Industriële zakenmensen,die hun zegje doen om opdrachten binnen te halen.

  Tevans is bekend dat bondskanselier Merkel en president Sarkozy miljarden meer binnen slepen.
  Zou het dan toch liggen aan een VOC mentaliteit van een republiek.

  Castro doet uitspraken over de Bilderberg conferentie±
  Het is een samenzwering zegt Castro met het doel de mensheid in een nucleaire holocaust te leiden.
  Vervolgens zegt hij dat de deelnemers aan de bijeenkomst onder meer Adolf Hitler hebben gecreèerd en tevens MTV in het leven heeft geroepen om de jeugd te verleiden.

 5. Ger de Vries zei:

  Al tijden krijg ik woede uitbarstingen als ik lees wat die familie nu weer onwettelijk heeft gedaan, een voorbeeld zijn de twee kapitale, op de monumentenlijst staande boerderijen in Wassenaar die ten faveure van pa Zorreguieta moeten worden gesloopt, om zo zijn terechte straf in Argentinië te kunnen ontlopen. Ondertussen is schoonzoon WA de waterbeheer- deskundige bezig half Argentinië op te kopen en te voorzien van landhuizen voor vakantie doeleinden. De lijst is eindeloos, en daarom moet dit ondemocratische graai- instituut zo snel als mogelijk worden afgeschaft!

 6. anne hilverda zei:

  Ik onderschrijf dit voorstel ook. Er zal zeker veel gebruik van worden gemaakt. maar wat die l20 miljoen aan kosten betreft, trek dit maar rustig op tot l40 miljoen,het oorspronkelijk bedrag. De vazallen Balk en Zalm hebben wat met cijfers zitten schuiven, Reken maar dat er nog heel wat sluikposten op ministeries zijn.En inderdaad, de gemeentes die met “koninklijk”bezoek vereerd worden, blijven met schulden achter waardoor er projekten ten bate van de inwoners worden geschrapt. In Franekeradeel,een van de armoedigste oorden in het land, leidde dat meen ik tot schrappen van de bibliotheekbus voor kinderen.Alleen de SP ging hier tegen in! Veelzeggend, die onzichtbare oranjeknoet die onderdanig denkende mensen in hun hok houdt. Bah!

 7. Roos zei:

  Op alle 9 punten ben ik het met Wim eens.
  Wat punt 4 betreft vraag ik me af:
  Wie bekostigt de overbrenging a.s. vrijdag van het
  stoffelijk overschot van Prins Carlos de Bourbon de Parme
  vanuit Spanje naar de Koepel van Fagel op het terrein
  van Paleis Noordeinde en het tijdelijke verblijf aldaar ?

 8. mina zei:

  Zet mij maar in kolom 11

  De familie van Ams en Lippe B is niet te controleren in hun gedragingen en bemoeienissen die betrekking hebben op Ons land.
  Nu er steeds meer bekend wordt over de dubbelhartige rollen van Bernard Lippe B is duidelijk dat dit geen goede zaak was voor Nederland.
  Normale Nederlanders zouden zijn berecht voor deze zaken. Bernhard kwam overal mee weg omdat Juliana ondschenbaar was en nergens voor verantwoordelijk.
  Deze rare middeleeuwse constructie kan ons land in de toekomst nog meer schade berokkenen omdat wij geen politici hebben die instaat zijn de leden van de familie te corrigeren , laat staan tot orde roepen.
  Wij hebben een President nodig die verantwoording kan en moet afleggen na een of twee ambtstermijnen.

 9. Leda zei:

  Wim, ik ben het helemaal met je eens. Niet gekozen lijkt me het grootste argument tegen deze geldverslindende club. Een instituut gefundeerd op populariteit, te dol voor woorden dat we daarmee opgescheept zitten. Alle mythes die om deze mensen heen verteld worden, o.a. hun ‘heldenrol’ in de 2e WO, etc., zijn zo langzamerhand wel ontzenuwd. Hoe het dan mogelijk is dat ze nog zoveel aanhangers hebben, is mij een raadsel. De mensheid wil bedrogen worden, zoiets zal het wel zijn. Of afhankelijkheid, denken dat je een soort oermoeder nodig hebt die voor het welzijn van haar volk zorgt. Terwijl we weten dat deze ‘oermoeder’ alleen voor haar eigen welzijn en dat van haar domme kuikens zorgt. Of geloven dat ze een samenbindend element zijn, de geschiedenis belichamen, noem de kulargumenten maar op. Intussen zitten we nog steeds opgescheept met zo’n monstrum. Het enige wat helpt is blijven informeren, de sites bekend maken waar mensen op kunnen lezen hoe het echt zit. Om met Ramses te spreken: ‘we zullen doorgaan’.

 10. Liesje zei:

  Ik ben het op alle punten eens met Wim, plaats mij ook maar in kolom 11.Ik ben dol op zeilen, maar doe de tv niet aan uit angst om het hoofd van Willem de overbodige te moeten zien. Mijn dag zou dan weer bedorven zijn.Dan maar geen Sail.

 11. wim3 zei:

  Prachtig dat er zoveel positieve reacties zijn. Mag ik u ook verzoeken dit aan familie, vrienden en kennissen door te geven zodat we wellicht gezamenlijk een goed inhoudelijk debat kunnen voeren. Ik hoop dat ook de oranje-verenigingen en andere monarchisten deze gelegenheid zullen aangrijpen om hun standpunten naar voren te brengen.
  @Jacoba, volgens mij is er geen enkele econoom geweest die heeft kunnen aantonen dat door het begeleiden van handelsmissies of de officiele bezoeken onze ongekozen vorstin een miljard zou hebben binnen gehaald. Mocht u over die gegevens beschikken dan gaarne op deze site zetten.

 12. anne hilverda zei:

  Koning, van onderdanen wordt verwacht dat ze begrip hebben van monarchale tradities. Vele eeuwen geleden sleepte Johanna de Waanzinnige (van Aragon) ook al met het lijk van haar geliefde husband Philip de Schone door europa. Ze kon niet scheeeeeeeiden van haar mannnnnn…… Is dat niet een smartlap van Corry en de rekels o.i.d. Waar verleden en heden elkaar weer vinden.Het is toch curieus.

 13. peter zei:

  Er is onderzoek geweest naar wat de monarchie ons zou opleveren. Deze studie door een Professor Van Dalen in Tilburg verricht doet een boekje open. Treffend is zijn conclusie:
  “Van Dalen zet zelf vraagtekens bij deze hocus pocus die als wetenschap de wereld in wordt gestuurd: “Een cruciale vraag die op de achtergrond blijft spelen is waar die baten precies vandaan komen. Hier moet deze studie in gebreke blijven. Misschien moeten we ons houden aan de woorden van Bagehot: We moeten niet teveel daglicht op de magie laten schijnen, anders verdwijnt wellicht de monarchiebonus.”

  Tja, met andere woorden: “Je moet er in geloven, anders werkt het niet….” Waar hebben we dat meer gehoord. En daar werkt dan heel medialand aan mee, het is ongelooflijk, maar waar.

  Hier is de link, interessant om even rekening mee te houden in deze discussie:
  http://www.leugens.nl/2010/06/03/koningshuis-levert-4-tot-5-miljard-op/

 14. D. G. Neree zei:

  Bij kolom II wil ik in reactie op Jacoba #4 zeggen, dat het niet de koningin is die iets verkoopt. Mensen kopen dingen en kennis van ons, vanwege die spullen en de expertise.

  Stel u een markt voor, waar u iets wilt kopen, zult u dan een product kopen, omdat er een koning naast de kraam staat of omdat u het beste product voor de beste prijs en het meeste voordeel wilt hebben? De aanwezigheid van de koningin bij handelsdelegaties heeft nul komma nada meerwaarde, behalve dan natuurlijk in haar functie van grootaandeelhouder in de verschillende betrokken bedrijven.

 15. Jacoba zei:

  @anne hilverda,
  Dat is nu toevallig Anne,dat jij die 140 miljoen noemt.
  Toevallig heel toevallig lees ik in de HGIS miljoenen nota van 2009 een post die men noemt “geheim”
  Uiteraard was die post niet gespecificeerd.
  Enig rekenwerk geeft die post na optelling het bedrag
  140 miljoen.
  Een geheime post in de miljoenen nota dus van 140 miljoen.
  @Koning
  Wel ingelichte bronnen komen op een vermogen van 50 miljard voor de familie van Amsberg.

 16. crazy zei:

  waatom heeft niemand zich ooit afgevraagd, dat elke ingehuurde kip 4 kuikens moest hebben ?

  Dat was de deal als ze met dat ingeteelde zootje mochten huwen. Maxidealtje had er na drie genoeg van, want ja zo’n dikke wipper wopper wordt je als dekbedje snel zat. Zelfs als er miljoenen op je staan te wachten.
  Dus………. buikpijn ! En je paardetanden te voorschijn toveren. Werkt bij het klapvee.

 17. alidas zei:

  Wat hebben we nog met die gewezen man van Irene te maken.
  Waarom moet dat hier gebeuren hij is toch geen Nederlander.Jullie hebben het wel over het koningshuis,maar geen van jullie,hebben het er over ,Hoe raken we ze kwijt dat vind ik belanrijk.

 18. Koning zei:

  jl.Dinsdag gezien op Canvas ’n documentaire over de afgetreden Edward VIII, de hertog van Windsor en z’n vrouw.
  Deze man presteerde het om te heulen met de nazi’s en
  te spioneren voor Hitler. Toen de grond te heet onder z’n
  voeten werd vluchtte hij naar Frankrijk. Heeft de rest van
  z’n leven er fascistiese ideeen op na gehouden.
  Dit hebben we meer gehoord!! Fascisme zit kennelijk in de
  koninklijke genen. Heden ten dage goed verstopt, maar in de
  juiste tijd en gelegenheid komt het uit de kast. Ook zeker
  ’n reden om monarchieen te wantrouwen en ze geen podium
  bieden zoals Nederland doet.

 19. Koning zei:

  Dat binnenhalen van poen is zeer omstreden en zeker geen
  feit. Daar staat tegenover dat zo’n staatsiebezoek ‘n
  geldverslindende poppenkast is, dus het batig saldo is
  zeer speculatief.
  We weten waar we aan toe zijn Jacoba, ook dat is maar
  zeer de vraag, we weten in ieder geval zeker dat ‘n
  koningshuis met alles erop en eraan ’n treurige, feodale
  folklore is. We kunnen r zeker niet van op aan dat zij
  pal staan voor het volk, want [zie mijn vorige reactie]
  bij onraad slaan ze op de vlucht met medeneming van
  ’s lands kostbaarheden.

 20. wim3 zei:

  Het klinkt een beetje schoolmeester-achtig maar ik wil weten of u iedereen die voor deze kwestie belangstelling heeft al heeft opgeroepen om mee te doen. Het gaat om de feiten waarop deze monarchie is gevestigd. Zijn ze legaal, illegaal, druisen ze tegen uw democratische principes in? Enz. enz. Onderlinge discussies zijn op dit moment niet van belang.

 21. maartje zei:

  Natuurlijk onderschrijf ik volkomen kolom 2 zoals door Wim is opgesteld. Wat de man van Irene betreft, hij was het hoofd van Postbussen-constructie no.2 op paleis Noordeinde. Misschien dat ze hem daarom nog een keer naar die plek sjouwen…hij heeft vandaar heel wat geld weggesluist, de familie zal hem zeker dankbaar zijn. Wanneer komen we van die dievenbende af???http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1144868.ece/Weer_fiscale_constructie_via_Paleis_Noordeinde

 22. Jacoba zei:

  @wim3
  Dat is juist er is geen enkele econoom die dat heeft aangetoond.

  Hoe komt men dan aan die cijfers dat mevr. van Amsberg zo’n 4 tot 5 miljard binnen sleept.
  Wel dat is propaganda/natte vinger werk omdat men haaar hierbij toeschrijft (dus niks bewezen) dat zij 1% binnen haalt van de economische groei.
  Een volledige waanzinnige stelling,die niet wordt gehanteerd als er krimp i.p.v. groei is

 23. redactie Geennieuws zei:

  @ Wim

  Wij hebben om de ALGEMENE belangstelling te testen voor een discussie uw stuk o.a. op NU JIJ gezet om daar te zien hoe de belangstelling is voor een discussie. Het gaat er immers om dat niet uitsluitend pro en contra monarchie aanhangers worden gehoord, van die groepen is de mening bekend. En wat blijkt ? Het onderwerp trekt totaal geen belangstelling , laat staan reageerders. Let wel het gaat hier dus om de plaatsing op een site waar “Jan met de pet ” nieuws vandaan haalt.
  E.e.a. bevestigt dat de pro/contra aangelegenheid slechts leeft bij een zeer klein gedeelte van de Nederlanders, de rest vindt het wel best zo, zolang de krat pils maar naast de stoel staat als het voetballen begint.
  De vooraanstaande media zullen hun vingers hier niet aan branden, want dat kost strafpunten van de RVD en dus uitsluiting van de gecensureerde nieuwsgaring.

 24. wim3 zei:

  @redactieGeenNieuws.
  Dank voor uw mededeling. Het is jammer dat de inerte massa niet in beweging is te krijgen ondanks de crisis en de vele scheve schaatsen die door onze bestuurders worden gereden. Ik had zelf alle politieke partijen geattendeerd op dit stuk en ze uitgenodigd een discussie te voeren. Zo ook de bond van oranje-verenigingen en verdere bekenden; in totaal zo’n 60 mails. Wat rest ons dan is de grote vraag?

 25. walstroom zei:

  Wat een non discussie. Het weer kan je niet veranderen en dit ook niet. Dat er een stelletje “verlichten” hier wat krabbelen op een blogje zegt toch helemaal niks ! Dit hier is een PR pieremegoggeltje van niks vergeleken met de RVD, meerderheid parlement, de Telegraaf, Elsevier, “ungesundeness volksempfinden” etc. Het enige wat zoden aan de dijk zet is u te bewapenen en de boel kort en klein te slaan. Een gezonde rebellie en flink wat bloed vergieten. Al het andere is ijdelheid en gezwatel in de ruimte. Wat mij betreft: einde gelul !

 26. check zei:

  @ Redactie,

  De belangstelling zal alleen maar bestaan als men ALLE KOSTEN van de Lippe Amsberg clan en alle escapades inclusief hoe men via de Bilderberg clan mensen afperst en de dood instuurt naar oorlogen waar ZIJ hun zakken mee vullen. Pas als alle bagger met alle details naar buiten komt, zal er een volks woede opsteken en de hele clan als een haas doen verdwijnen. De doofpot dankzij macht en Goebbels propaganda is hun beste middel om de macht te houden zo hun terreur uit te oefenen

 27. Leon de Ceuvelaer zei:

  Nederland was langer republiek dan koninkrijk. De graaifamilie mag vandaag nog afgezet worden, inclusief al die bekakt pratende nep-prinsesjes uit het criminele milieu. De pa van max achter de tralies in Argentinie, en alle gestolen goederen teruggeven aan het volk. Vluchten is de core-business van deze uitvreters (denk aan WO2, denk aan de 4 mei-herdenking die ze zich zo falselijk toe-eigenen – nb, dochter van een Nazi!). Doe nog es vluchtie-vluchtie.

 28. Edmond V.O. Katusz zei:

  “walstroom, geplaatst op augustus 20th, 2010 om 12:22 Schreef:
  Wat een non discussie. Het weer kan je niet veranderen en dit ook niet.”

  Geachte Heer Walstroom,

  Jammer! Wat een defaitistische opmerking. We moeten niet verwachten (wel hopen) dat de monarchie in Nederland en elders snel ten onder gaat, maar dat is een kwestie van de langere adem, helaas!

  Als we naar de geschiedenis kijkt dan ziet men een duidelijke beweging van regeren door elites naar meer democratische regeringsvormen. Het stelt gemiddeld nog niet veel voor en veel elites stellen alles in het werk om hun macht te behouden, maar als we stoppen met ageren, dan wordt het helemaal niets.

  Uh…, bloedvergieten heeft altijd averechts gewerkt, want het brengt alleen maar een nieuwe elite aan de macht.
  Gegroet, Edmond V.O. Katusz

 29. Karel van Amsberg (geen familie) zei:

  Mijn favorieten voor kolom 1:
  1: “De Majesteit geeft troost” (Moehahahaha)
  2: “Een president kost ook veel en je weet niet wat je krijgt” (maar kan bij disfunctioneren wel worden weggestemd)

 30. wim3 zei:

  “check
  U heeft gelijk. Er zal alleen maar belangstelling voor deze rotte plek in onze maatschappij komen als alle slinkse en achterbakse streken van dit roversnest bij voortduring aan het volk worden voorgehouden. De Goebbels propaganda doet dat eveneens voor deze roversfamilie. Een lijst dus waar iedereen zijn onderbouwde beweringen over de kosten, de geheime streken, het wegboeken op allerlei ministeries enz. enz. plus zijn of haar eigen grieven kan neerzetten.

 31. Happy Dutch Republican in Germany zei:

  Fulmineren tot in den treure over de ‘handel en wandel’ en almaar de overbekende argumenten oplepelen pro, of anti de Oranje dynastie is weinig constructief.

  Zet nu eerst eens op rijtje wat staatrechtelijk veranderd moet worden met als uitgangspunt dat het begrip ‘constitutioneel’ verdwijnt uit het staatsrecht en de staatsinrichting.

  Er zijn voorbeelden te over waaraan de noodzaak en wenselijkheid tot veranderingen getoetst kan worden:
  Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, de States, Engeland, Frankrijk.

  Één van de aspekten die dan boven komt drijven is het ontbreken van een Constitutioneel Hof in Nederland.

  Onder de lezers zijn ongetwijfeld personen die met verstand van staatsrechtelijke zaken over dit heikele onderwerp hun licht kunnen laten schijnen.

 32. Marie Jeanne zei:

  Er is geen enkele reden te bedenken om anno nu een familie toe te staan om het in crisis verkerende Nederland financieel uit te zuigen.
  De koningin zou geen politieke macht hebben, dus is ze volstrekt overbodig en als ze dat wel heeft is dat bijzonder kwalijk en druist het tegen grondwet en fatsoen in.
  De warme banden van de familie met drugsmaffia, oorlogsmisdadigers en ander gespuis is alle landgenoten welbekend en de carnavaleske outfits die bij bepaalde gelegenheden worden gedragen horen in de Efteling thuis.
  Misschien een leuk idee om hen daar dagelijks een rondje in de gouden koets te laten rondrijden zodat het als toeristische attractie nog wat oplevert. Voor de rest moeten we volwassen gaan denken en een zinvolle politiek gaan bedrijven in dit verscheurde land waar een revolutie op de loer ligt.

 33. Marie Jeanne zei:

  P.S. De mensen die pro-Oranje zijn (vaak diep religieus) zien deze Oranje kliek nog altijd als mensen met voorbeeldfunctie.
  Dat betekent: belasting ontduiken, stelen, ongelijkheid, liegen, bedriegen, heulen met misdadige bendes en ga zo maar door… Kortom, alles wat God verboden heeft als voorbeeldfunctie voor diep religieuze wezens die de laatste aanhang van het koninklijk huis zijn. Arme simpele zielen…

 34. maxim v. zei:

  @redactiegeennieuws

  “Let wel het gaat hier dus om de plaatsing op een site waar “Jan met de pet ” nieuws vandaan haalt.”

  nogal een stelling! dus jullie gaan ervan uit dat “jan met de pet” jullie blog niet kent of leest..

  dan is er voor u en de uwen nog een grote inspanning te doen.
  of is geennieuws alleen voor de intellectuelen en hogere inkomens? met zo’n opmerking diskwalificeert u zichzelf..

Comments are closed.