Een nieuwe EU belasting ?

detail_trust-me-im-a-tax-man

U kunt zich die aardige , rustige mijnheer nog wel herinneren, Herman van Rompuy de concurrent voor het EU “presidentsschap”  van onze eigen Houten Klaas.  Maar wij kunnen nog wel wat van deze Zuiderbuur verwachten, om de kosten van de EU te dekken, is er een nieuwe soort Europse belasting in de maak, uiteraard onder de mantel van iets wat ons allen na aan het hart ligt, de gezondheid.

 

 

 

 

 

De meesten onder u zal het ontgaan zijn, maar reeds in 2009 wist de Times in een verslag vast te leggen, dat van Rompuy met een nieuwe belasting wil komen. Uiteraard heeft hij het beste voor met zijn mede Europeanen, die in tegenstelling tot de Brusselse parasieten wèl belastingen moeten betalen en daarvoor ook nog moeten werken. Lees wat Herman te vertellen heeft en inmiddels rommelt het in Brussel, dus heb niet de ijdele hoop dat dit plan in de EU ijskast is beland :

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article6919380.ece

De Europese burger is inmiddels verworden tot een gewond stuk wild, dat er slechts op kan wachten dat de hyëna’s om hem heen er een einde aan maken.


3 Reacties

 1. check zei:

  Ik wil niet herhalen maar zeg het toch, Hitler had een droom die niet uitkwam zijn dritte Reich.De politieke charlatans hebben het toch voor elkaar , want dit keer is het wel gelukt , het vierte Reich is een feit !

 2. check zei:

  hoort hier niet maar heeft veel met Uw belasting centen zo ook de hele farce aan milieu en terroristen te maken.Lees hoe we door de politiek en haar vazallen elke minuut van de dag worden opgelicht !
  Massale klimaatfraude met onze subsidies

  Met obscure en geperverteerde handel in emissierechten maken Chinese bedrijven ons miljarden afhandig. En dat allemaal met goedkeuring van de VN

  Door Simon Rozendaal

  Fabrieken in China en India sjoemelen erop los Fabrieken in China en India sjoemelen erop los

  In India en China staan fabrieken die als doel hebben geld uit uw zakken te kloppen. Ze maken chemische stoffen om die ogenblikkelijk te vernietigen. Omdat het broeikasgassen zijn, krijgen die fabrieken geld daarvoor. Dat komt uit het Clean Development Mechanism van het Kyoto-protocol.

  Dat klinkt heerlijk anoniem maar het is in feite uw en mijn belastinggeld. De CO2-emissiehandel is met veel subsidie uit rijke landen opgetuigd. Het gaat ongeveer zo. Westerse bedrijven en overheden mogen zelf meer CO2 uitstoten als zij in ontwikkelingslanden broeikasgassen reduceren.

  Gesjoemel
  Die fabrieken in India en China worden maar voor één doel opgezet, om met ‘onze’ steun zoveel mogelijk broeikasgassen zoals HFC-23 te maken en dat vervolgens te vernietigen. Een verdwenen kilo daarvan levert al gauw vijftien euro op. De totale opbrengsten van dit gesjoemel zijn inmiddels zo hoog, dat het er niet meer toe doet wat voor fabrieken het zijn. Menige fabriek verdient jaarlijks 60 tot 100 miljoen euro met deze truc. Het afval is dus hoofdproduct geworden, het hoofdproduct afval.

  Voorlopig lijkt het om 23 fabrieken te gaan. Die verdienen aldus miljarden. Van dat geld blijft het merendeel in China en India maar ook Westerse investeerders (zoals de Rabobank, die zich graag als de klimaatbank afficheert) steken een deel in hun zak.

  Dit bovenstaande komt niet van de vele klimaatsceptische sites op internet. Nee, het komt uit onverdachte bron: een speciale klimaatcommissie van de Verenigde Naties die hier onlangs in Bonn over vergaderde.

  Pervers
  Het tekent de brisante combinatie van milieusubsidie en ontwikkelingssamenwerking. In principe valt er iets voor te zeggen om milieu-investeringen te doen in arme landen, waar het milieu nog vervuild is – bij ons is de echte milieuvervuiling al twintig jaar miniem. Dit weekblad heeft daar in het verleden ook voor gepleit. Maar toen ging het over echte vervuiling in Oost-Europa, dicht bij en enigszins te controleren. Onze redenering was toen: je koopt voor een euro meer schone lucht door in Polen te investeren dan in Nederland.

  Maar met de CO2-emissierechten is deze op zichzelf logische redenering geperverteerd. Sowieso is niet helemaal duidelijk in hoeverre kooldioxide een vervuilingsprobleem is, een en ander speelt zich af in verre, vaak corrupte en moeilijk controleerbare landen. Als geldsluis is een logge, bureaucratische VN-organisatie opgezet. En het gesjoemel wordt getolereerd omdat het zogenaamd goed is voor de planeet en het klimaat.

  Oh ja, wat besloot de klimaatcommissie van de Verenigde Naties? Niets.
  Reacties

Comments are closed.