Frankrijk trekt zijn eigen plan

aeroporto5

Terwijl “Brussel” en de Katholieke Kerk al een protest bij de Franse president Sarkozy hebben ingediend, gaat Frankrijk onverstoorbaar door met het opruimen van wat het noemt illegale Roma kampen. Het doel is er 51 met de grond gelijk te maken om daarmee een duidelijk signaal aan de Roma’s te geven dat zij zich aan de Franse wetgeving aan dienen te passen of anders moeten verdwijnen naar Roemenië en Bulgarije. Vandaag vertrokken er vanuit Parijs en Lyon 93 zigeuners per vliegtuig  naar Boekarest.

 

Ook bij onze Nederlandse subsidiesponzen is e.e.a. niet onopgemerkt gebleven en het klagen, zuchten en herinneren aan de 2e wereld oorlog is niet van de lucht.  Nu zijn er een aantal zeer significante verschillen met de afkeuringswaardige gebeurtenissen in de jaren ’40 – ’45. Om te beginnen vliegen de Roma’s uit Frankrijk terug naar Roemenië, voorzien van een “oprotpremie”die voor volwassenen 300 en voor kinderen 100 euro bedraagt. Toegegeven een klein bedrag, maar in aanmerking genomen, dat net als in ons land er slechts circa 1% van de volwassen zigeunerbevolking  gewoon legaal werk heeft, terwijl voor de rest de “inkomsten”op een minder reguliere wijze worden bijeengeschraapt, is deze premie toch een leuk gebaar.

Vorig jaar heeft de toenmalige minster van integratiezaken de PvdA-er van der Laan een uitvoerige brief gestuurd naar de kamer, waarin hij zijn aanpak van zigeuners uiteenzette. Het is een lang stuk, niet echt boeined maar misschien toch wel interessant om te lezen:

http://www.geenstijl.nl/archives/images/KST133324.pdf

Wat maakt het nu dat Frankrijk wèl en Nederland geen maatregelen kan nemen tegen EU burgers wat de Roma’s en Sinti’s in de meeste gevallen zijn ( Roemeense en Bulgaarse nationaliteit). De Fransen hebben net als de Denen op het moslim vlak voor het tekenen van het verdrag van Lissabon een uitzondering gemaakt voor het toelaten op Frans grondgebied van Roemen en Bulgaren en dat voorbehoud loopt tot 2014. De Fransen zagen de bui van rovende en stelende Oost Europeanen al aankomen en hebben er met deze “opt-out” regeling voor gezorgd dat er op z’n minst nog enig toezicht is op de binnenkomst van ongenode vreemdelingen.

Zoals gewoonlijk was Nederland weer het braafste jongetje van de klas en slikte onze marionettenclown alles wat hem op het bordje werd voorgeschoteld. Zal wel met zijn gristelijke opvoeding te maken gehad hebben, “het bordje moet leeg, denk aan de negertjes in Afrika”.  Ook van de andere bewindslieden en Haagse bevelvoerders was geen tegenstand te verwachten, immers zij wonen niet naast een zigeunerkamp.

Onder de streep, dus liever een doortastende president die met al zijn fouten er voor gaat en weet dat als de (Franse) burger niet tevreden is met zijn prestaties, hij aan het einde van zijn ambtsperiode zijn biezen kan pakken.  Wat dat betreft zouden veel van onze lezers wel leven als een Fransman in Frankrijk.


7 Reacties

 1. check zei:

  Jaren geleden dumpte de Fransen alle gajes die ze niet wilde hebben per busje zo over de grens bij Belgie of op de trein naar Nedriglnad , luilekkerland. Is nog steeds aan de gang want volgens Schenken moet men bij het eerste Schengenland bij binnenkomst asiel aanvragen. Dus hoe kan het bestaan dat NL tjokvol zit met die gelukzoekers. Via Schiphol binnen ? Dan is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk en kan ze zo de eerste vlucht weer mee terug nemen. Something stinks !

  @ check wij nemen aan dat “Schenken” meer naar een gl;aasje toe gaat en het Schengen moet zijn . bedankt voor je reacties. Alex red. geennieuws.com

 2. sandokan zei:

  Kom jij onaangekondigd of per ongeluk op een zigeunerkamp dan wordt je bijna gelynchd. Nu worden deze mensen (vaak met een duister beroep) netjes weggebracht naar hun land van oorsprong en nu begint de linkse kerk weer hardop te brullen in Brussel en daarbuiten. Ik hoop dat veel mensen hun echte geweten laten meespelen als er weer ‘iets gekozen’ moet worden – maar het liefst hoop ik dat Nederland zich terugtrekt uit dit broeinest dat EU heet – en dat velen mogen volgen. Wij zijn aan de lopende band bedonderd geweest en dat wordt eens teveel! Overigens is het vreemd dat onze eikel met een VOC-mentaliteit van alles tekent wat het volk (WIJ DUS) niet wenst. En om te illustreren hoe onbetrouwbaar linkse lieden zijn verwijs ik naar de ‘voortgang’ van een kabinet VVD+CDA met gedoogsteun (dus geen ministers etc!) van de PVV. Nu beginnen de linkse partijgenoten van Verhagen die eerst unaniem achter de onderhandelingen stonden terug te krabbelen. Zij waren natuurlijk toen van de leg na de desastreuze nederlaag van hun partij. Ik zou zeggen: Gaan jullie lekker door en jullie staan straks in de rij bij een of ander uitkeringsloket. Ik mag hopen dat dan gezegd wordt dat het hier om verwijtbaar ontslag gaat en er dus geen uitkering verstrekt wordt. (Net als bij de andere Nederlanders!)

 3. Roos zei:

  Op Geenstijl.nl. Friezen zijn bereid de uit Frankrijk verdreven Roma’s op te vangen in leegstaande huizen en boerderijen !

 4. Correspondent te Brussel zei:

  Een zeer vervelende praktijk hier in Brussel is dat groepen Oost-Europeanen, ik weet niet of het roma zijn, hier met busladingen , waarschijnlijk geronseld, aankomen. Vervolgens gaan ze op de eerste de beste metroingang zitten, liefst met een huilend kind op hun schoot.
  Ik weet dat het oplichterij is want ik heb met eigen ogen gezien hoe een kind dat bedelde om geld later naar een vent die op een terras een biertje zat te drinken ging om zijn geld af te geven.
  Ik heb ook gehoord dat ze allereerst asiel aanvragen, hoewel dat helemaal niet kan omdat ze EU inwoners zijn, maar schijnbaar is dit om een document status te hebben om tijd te rekken.

 5. check zei:

  @ Roos,

  Las het ook , maar ben gauw even tot de orde van de dag overgegaan, aangezien ik een enorme woede voelde opkomen. NL is knettergek , volkomen verknipt en niemand die ingrijpt ..

 6. Roos zei:

  Die leegstaande huizen en boerderijen in Friesland lijken me
  ook uitstekend geschikt voor die woningzoekenden waar de
  gemeente Amsterdam huiseigenaren met een 2e huis over aangeschreven heeft. Voor diegenen die geen werk hebben
  uiteraard, want of je nu in Amsterdam of in Friesland
  werkloos bent maakt geen verschil.
  Prachtige natuur en je kunt er een boerderij beginnen en
  schapen houden bijvoorbeeld.
  Misschien moet ik deze tip maar eens aan Amsterdam doorsturen.

Comments are closed.