Sociaal leed dreigt

638305_reliable_caneHet sociaal leed dreigt en zover u dat nog niet wist, komt dat door onbezonnen bezuinigingen. Het schijnt dat burgers, dus dat betekent u en ik het niet alleen kunnen, zeker niet in deze tijden waarin het werk niet voor het oprapen ligt en je  bedrijven moet aanspreken op hun solidariteit en ze laten investeren in mensen die het anders niet redden. Ja, gaat u gerust even de kamer uit, haalt u  een doos papieren zakdoekjes , want het wordt alleen maar erger.

Onbezonnen bezuinigingen, wat zijn dat ? Wij lazen verder in een artikel dat in de Volkskrant van afgelopen zaterdag werd geschreven door mevrouw Andrée van Es, u weet wel die mevrouw met wonderlijke communistische en marxistische ideëen, die misschien juist daarom wel werd uitgenodigd door een eveneens niet geheel van linkse  gedachten gespeende mevrouw van Amsberg, om haar toekomstige schoondochter te leren hoe ons land in elkaar zit.

Onbezonnen bezuinigingen zijn en je kunt de klok er natuurlijk op gelijk zetten, het eindelijk eens het mes zetten in die Giga stroom van subsidies aan de meest vreemdsoortige organisaties die ons land plagen met het ondersteunen van allerlei onduidelijke clubjes ( wij schreven hier gisteren al over) die “de Zorg ” hoog in het vaandel hebben. Zelf werkte van Es ook bij een dergelijke instantie , de GZZ Nederland, die per jaar ruim 2.5 miljoen opstrijkt, hetgeen ruim  1/5 is van de benodigde inkomsten. Nou, ja “benodigd”, het bestuur staat alleen al voor 3.5 ton op de uitgavenlijst. terwijl het totale bedrag aan loonkosten 6.1 miljoen bedraagt en dat bij ruim 12 miljoen aan “inkomsten”.

Dus volgens mevrouw van Es, die tegenwoordig  na een rode politieke loopbaan nu in het veilige Amsterdam is beland, mag je op dit soort zaken niet beknibblelen. Zo vertelt zij o.a. een verhaal van een mevrouw die na 7 jaar in ons land te wonen, opeens Nederlands wilde gaan leren, want haar kind ging naar de basisschool en zou daar voor het eerst onze taal leren. U begrijpt uit welke hoek de wind waait, de politiek staat weer eens ver weg van de dagelijkse realiteit, want iemand die na 7 jaar in ons land te wonen en naar wij mogen aannemen die gehele periode van steun geleefd heeft, verdient natuurlijk na 1 à  2 jaar ons land gewoon weer te verlaten.

Maar mevrouw van Es is een typisch voorbeeld van de in ons land  zich als muizen voortplantende salonsocialisten. Geef gul, geef ruimhartig , maar nooit uit eigen zak. Heeft u b.v. ooit gelezen of gehoord dat onze opper akela uit den Haag iets van haar toch op miljarden geschatte kapitaal uitgedeeld heeft aan het volk dat haar zo na aan het hart ligt ?

Begrijpt u mij niet verkeerd, natuurlijk is het een goede zaak dat zij, die steun in welke vorm dan ook, deze ontvangen, maar als ik vandaag in de media lees dat 1.4 miljoen in ons land aanwezigen ( let wel ik schrijf met opzet AANWEZIGEN en heb het niet uitsluitend over Nederlanders) een uitkering ontvangen in de vorm van een werkeloosheidsuitkering, terwijl “Brussel” juist de imigratienormen wil versoepelen omdat wij te weinig werkkrachten hebben , of een arbeidsongeschiktheidsuitkering ( u weet wel die metselaar die het aan “de rug “heeft, maar bij u thuis komt klussen, of diegenen die in het algmeen een bijstandsuitkering ontvangen, dan vraag ik mij af of er wel een WERKENDE controle is op deze groep.  Overigens ontving 21% van de niet westerse allochtonen een uitkering ( zie het voorbeeld van die boven aangehaalde  mevrouw die al 7 jaar in ons land woonde) en ofschoon ook in deze groep er mensen zullen zitten die terecht een uitkering ontvangen, zullen er na verhouding veel zijn die b.v. een WW uitkering hebben omdat zij vanwege het feit dat zij niet zijn geïntegreerd deze uitkering zeer ten onrechte ontvangen. Maar terug naar de oude tijden zoals in Zwitserland , “geen werk – geen verlenging van de verblijfsvergunning ” zal wel te kort door de bocht zijn, daarbij, en ik wil dit met nadruk herhalen er ook tussen de autochtone Nederlanders veel rotte appelen zitten.

Maar ons land is mede door mensen als van Es verworden tot een socialistische heilstaat en laten wij wel zijn, waarom werken als het geld ook zonder inspanningen binnenkomt, te beginnen met scholieren die gelijk na het afmaken van hun opleiding al in aanmerking komen voor een uitkering.

Ten slotte toch nog een woord over die mevrouw van Es :

====Intussen komt het duveltje uit het doosje. Diezelfde dag presenteert zijn partijgenoot Andrée van Es een zorgvuldig geheim gehouden cadeautje: het boek De tragiek van een geheime dienst. In het boek zijn de bekentenissen van Joop de Boer uitgebreid beschreven. Ook wordt de werkwijze van de geheime dienst in kaart gebracht. Maar de grootste klap is wel het publiceren van de foto’s, privé-adressen, telefoonnummers, autotypes en kentekennummers, burgerlijke staat, activiteiten in het burgerlijke leven en eventuele kinderen van inlichtingen- en politiemensen in Nijmegen. =====

Kunnen wij haar niet in de steun stoppen, ik draag graag mijn centje bij.


4 Reacties

 1. henk zei:

  Ze kunnen het niet laten, die rode rakkers, het is net onkruit dat maar niet wil vergaan, mooi weer spelen met de centen van een ander, die !!! de centen moet verdienen, zodat de zogenaamde sociale democraten die weer over de balk kunnen gooien.

 2. peter zei:

  “Maar terug naar de oude tijden zoals in Zwitserland , “geen werk – geen verlenging van de verblijfsvergunning ” zal wel te kort door de bocht zijn, daarbij, en ik wil dit met nadruk herhalen er ook tussen de autochtone Nederlanders veel rotte appelen zitten.”

  Dat is zo, maar we hebben onze handen immers al vol aan die autochtone rotte appels! Eén van de redenen dat de allochtonen hier nodig waren, gastarbeiders. Ik ben het er mee eens dat de verblijfsvergunning moet worden gestopt als het werk op is. Daarmee is gelijk ook de makke van de EU blootgelegd, want dan moet je over 27 lidstaten dezelfde lijn trekken en gij geleuft da?

  Douane weer activeren en keihard controleren, moet je kijken hoe dit land daar van opknapt!!

 3. Bas zei:

  Ramadan is het antwoord.
  Die maand waar alle vrede mensen iets moeten doen wat tegen hun instinct indruist.
  Toevallig dat een andere god water over akkers laat lopen
  waar vrede mensen wonen maar anders, het leger des heils is er niets bij.
  Gelukkig is er een antwoord, ongelovigen moeten storten.
  Is het niet vrijwillig, dan, met behulp van links, een moet.
  Die het ook opviel dat de vrede mens niet geeft.
  En gekken eigen niet weten dat een moskee bouwen veel belangrijker is als helpen om klanten te hoeden van verzuipen.

Comments are closed.