Waarheen met onze mislukte politici ?

1006111_crazy_kidMet opzet om de anonimiteit te waarborgen hebben wij maar geen actuele foto’s geplaatst van de politici die ons in de laatste tijd “ontnomen” zijn en die zitten te springen om een nieuwe baan. Nee. nu niet gelijk zeuren over het riante wachtgeld dat ze meekrijgen, de morele druk die op de schouders van een politicus rust  als hij/zij niet meer in de Haagse mallemolen mag meedoen is immens. Je kunt ’s savonds niet meer uitgesolliciteerd je straat binnenkomen, of je weet, dat de buurt achter de gordijnen fluistert :” daar heb je die uitvreter weer “, en geef toe zou u dat willen ?

 

In feite kwamen wij op deze titel , toen wij de weekend kranten doornemend  een advertentie aantroffen van het wervingsbureau Galan, dat zich specialiseert in het zoeken van kandidaten voor management functies. En wat vroeg Galan deze keer ? Iemand , die een ervaren operationeel manager is, strategisch kan denken !!!! , ( WEER) operationeel daadkrachtig moet zijn, hart voor de zaak moet hebben, maar dat ook heeft voor  mensen, veel bagage met zich meebrengt met name in re-organisatie structuren en zich voor 110% ( let op het cijfer !!) wil inzetten in een uiterst belangrijk veld.

Nu, dan ga je even zitten, neemt een kop koffie, want, zo denk je als eenvoudige burger, dat is niet misselijk wat Galan daar vraagt en voor wat voor functie zal deze wervingsadvertentie wel zijn ? En ja hoor, hier heeft u de oplossing, er wordt gezocht naar een “Divisiedirecteur AWBZ ” dus voor een semi- overheidsclubje dat inmiddels mede onder de bezielende leiding van de heer Dik Hermans  ruimschoots bewezen heeft er weinig of niets van te bakken, kortom Galan had net zo goed gelijk kunnen vragen of er misschien nog ergens op het politieke  kerkhof waar afgedankte politici middels een wrakkenpremie ( = wachtgeld) zo lang gedumpt worden, nog iemand aanwezig was voor deze functie.

Voorbeelden ten over:

U herinnert zich ongetwifeld nog de moeder kakelhen Ellen Vogelaar. Mensen wat kon dat mens een onzin verkondigen, zoveel zelfs,  dat zelfs  haar partijgenoten het niet meer met Ella zagen zitten, trouwens met haar collega “SKAKKELIEN” ook niet. Dus werd er een soort Russisch roulette gehouden, Bos reikte het pistool uit en Ella werd afgedankt. Maar waar dook zij weer op ? Bij de LVG de landelijke vereniging voor georganiseerde eerste lijn, een soort hulpclubje waar er voor gezorgd gaat worden dat de 1e lijn hulp weer toekomstbestendig gaat worden.En prompt drukt Ella als voorzitter gelijk haar stempel op het LVG , want de van de door Ela bekende prachtwijken werden het gelijk nu krachtwijken ( aldus de LVG site).

Dan hebben wij de meneer Jan de Vries. De Vries viel buiten de boot, toen het CDA recentelijk gehalveerd werd en er hoop daagde in Nederland van deze met de wind meewapperaars verlost te worden, hetgeen met de huidige onderhandelingen te betwijfelen valt.  Jan redde het dus niet meer bij het CDA en,…..  is sinds een paar dagen directeur bij MEE Nederland, ook weer zo’n onduidelijk wollig semi medisch hobby clubje dat het van de subsidies moet hebben. Maar in plaats van te zeggen, Jan is gewoon buiten de boot gevallen, de kiezers wilden het CDA en Jan niet meer, wat doe je met zo’n afdankertje,neem hem voor een zacht prijsje over, nee, lees wat MEE Nederland erover schrijft:

http://www.mee.nl/nederland/

Ja en wat te doen ,met dat pientere jongetje Jantje Petertje bovenaan het artikel ? Misschien dat u een oplossing weet. Het hoeft wat ons betreft niet ook weer in de softe sector te zijn, uiteindelijk toont het manneke vechterscapaciteiten, dus wat had u gedacht van Hoofd Beveiliging van Geert Wilders, komt hij toch nog in beeld.


9 Reacties

 1. wally groesbeek zei:

  Ze zitten allemaal op het vinkentouw te wachtten op een vette matsbaan
  Maarja als je samen nedrland naar de afgrond hebt geholpen
  heb je natuurlijk recht op een riante uitkering en daarna de matsbaan waar je ongestrafd door kunt blunderen.

 2. Roos zei:

  Rond Jantje Petertje is het erg rustig, die voelt zich al helemaal demissionair. Dan is de overgang naar helemaal uit de politiek natuurlijk minder groot. Balin en Donner voelen zich nog helemaaaaaaal niet demissionair en drukken er nog fanatiek vanalles door alsof er niets aan de hand is. Ik merk bij hen in elk geval geen verschil met niet-demissionair.

 3. Koning zei:

  Die hele subsidie-cultuur is een duizendkoppig monster.
  Stel je zet een subsidieclubje op voor blinden, binnen
  de kortste keren komt er ’n gesubsidieerde zijtak voor
  halfblinden.Dat gaat goed zo, dus nog weer een aparte
  arm voor mensen met anders dan blind of halfblind, te
  weten overige oogafwijkingen. Elke club ’n directeur,
  met prachtig luxe ingericht kantoor, rayonmanagers mèt
  kantoor.Eenieder kan bedenken war er allemaal voor komt
  kijken. Als dan alles in kannen en kruiken is, de posten
  voor directie en managers verdeeld onder uitgerangeerde
  politici, komen ze tot de ontdekking dat er al een blinden
  organisatie is. Maakt niet uit, we plakken er een ander
  etiket op, het dure reclameburo geeft advies. We noemen
  het Vereniging Ter Ondersteuning Van Gezichtsbeperkten Op
  De Arbeidsvloer. Kortom GODA.

 4. peter zei:

  @Roos
  Maar Jan Pieter (zo heet-ie namelijk)duikt altijd op als je het niet verwacht en duikt weg als je hem effe moet hebben. Dat doet de man natuurlijk al vanaf het begin.
  Verder horen we bij geruchte dat hij Wellink gaat opvolgen, die naar de ECB zou gaan, ook weer een gerucht. Wat betreft het doorschuiven van knoeiers en klungelaars is dat wel een logische gedachte, eigenlijk.
  Bal en Don worden straks natuurlijk weer minister, logisch dat die er van alles doordrukken, demissionair is dat blijkbaar heel wat makkelijker. En Nederland dommelt zachtkens door.

 5. check zei:

  Guusje slop op wist niet hoe snel ze op vakantie moest gaan na de val van het kabinet. zou ze nog steeds in coma liggen ??

 6. Roos zei:

  @peter. Ja, dat JP Wellink misschien gaat opvolgen heb ik laatst ook ergens gelezen. Ik vond het maar een rare combinatie toen ik het las; JP en de DNB.
  Ik zou ook niet, zoals in bovenstaand artikel gevraagd wordt, een oplossing voor hem weten. Ik weet niets te verzinnen waarvan ik denk; ja, dat is nou echt iets voor Jan Pieter. Misschien huisman ?

 7. check zei:

  @ Roos,

  Kerk rat lijkt me een betere job, kan hij met een kerkzak elke avond de duiten ophalen !

 8. Roos zei:

  @check.
  Wat jij voorstelt is uitstekend te combineren met huisman.
  Guusje is overigens nog wel even in beeld geweest toen ze
  vond dat kamerleden in de kamer niet meer mochten twitteren, sms-en enz. Ze was, waarschijnlijk vanwege een black-out, even vergeten dat ze dat zelf ook deed.

 9. R. Hartman zei:

  Waarheen? The Fletcher Memorial Home, natuurlijk.
  take all your overgrown infants away somewhere
  and build them a home a little place of their own
  the fletcher memorial
  home for incurable tyrants and kings
  and they can appear to themselves every day
  on closed circuit t.v.
  to make sure they’re still real
  it’s the only connection they feel

Comments are closed.