Achterstallig onderhoud, opruiming gevraagd.

976966_painter_2Nee, Wim heeft het in zijn artikel niet over zijn zorgen met betrekking tot de kozijnen van zijn huis, die weer eens aan een extra lik verf toe zijn. De winterschilder is dan een ideale oplossing. Nee, Wim geeft een overzicht wat er de echte Europse democraat te wachten staat, alvorens hij kan zeggen, ik leef in een democratie. Een stukje geschiedenisles dus van Wim.

 

 


Er zijn een aantal landen waar voorheen een “vorstenhuis” het voor het zeggen had maar die nu een andere regeringsvorm hebben. Deze landen zijn:

        Het Keizerlijk Huis van Frankrijk; het Huis Napoleon
        Het Koninklijk Huis van Frankrijk; het Huis van Orleans
        Het Keizerlijk Huis van Duitsland; het Huis van Hohenzollern
        Het Keizerlijk Huis van Rusland; het Huis Romanov-Holstein-Gottorp
        Het Koninklijk Huis van Albanië; het Huis Zogoe
        Het Koninklijk Huis van Bulgarije; het Huis van Saksen-Coburg-Gotha
        Het Koninklijk Huis van Griekenland; het Huis van Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg-Oldenburg
        Het Koninklijk Huis van Italië; het Huis van Savoie
        Het Koninklijk Huis van Joegoslavië«; het Huis van Karageorevitsj
        Het Koninklijk Huis van Montenegro; het Huis van Pjetrovitsj-Njegosj
        Het Koninklijk Huis van Portugal; het Huis van BraganÃsa
        Het Koninklijk Huis van Roemenië; het Huis van Hohenzollern-Sigmaringen

In onze democratische verlichte tijd zijn er nog steeds landen  met een feodale regeringsvorm. Deze landen zijn:

        1 Het Koninklijk Huis van België; het Huis van Saksen-Coburg-Gotha (heet sinds 1920 Van België«)
        2 Het Koninklijk Huis van Denemarken; het Huis van Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg-Oldenburg
        3 Het Koninklijk Huis van Groot-Brittannië«; het Huis van Saksen-Coburg-Gotha (heet sinds 1917 Windsor)
        4 Het Koninklijk Huis van Nederland; het Huis van Oranje-Nassau (Ottoonse Linie van het Nassause Huis, tak Nassau-Dietz)
        5 Het Koninklijk Huis van Noorwegen; het Huis van Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg-Oldenburg
        6 Het Koninklijk Huis van Spanje; het Huis van Bourbon
        7 Het Koninklijk Huis van Zweden; het Huis Bernadotte
        8 Het Prinselijk Huis van Liechtenstein; het Huis van Liechtenstein
        9 Het Prinselijk Huis van Monaco; het Huis van Grimaldi
10 Het Groothertogelijk Huis van Luxemburg; het Huis van Nassau-Weilburg (Walramse Linie van het Nassause Huis, tak Nassau-Weilburg

Van deze tien landen is er een land dat zeker geen “vorstenhuis” is, maar afkomstig is uit een  familie, die onder mogelijk valse voorwendsels de troon heeft bestegen. Aangezien deze familie nogal behoeftig was (voor meerdere uitleggingen vatbaar) werd alles in het werk gezet om de achterstand op de bestaande “vorstenhuizen” in te halen. Deze  hadden al eeuwen de tijd gehad hun land en zijn bewoners uit te melken en af te persen zodat ze zich in weelde konden baden. Aan de vorstenhoven sprak men Frans, want dat was sjiek en men bezocht elkaar zo nu en dan om onder mensen van gelijke soort te zijn. Dat het in feite dieven en moordenaars waren, werd voor het gemak maar vergeten. Twee eeuwen geleden voegde zich een familie bij dit “aanzienlijke” gezelschap. Deze had echter heel wat in te halen om op gelijke voet te komen met de andere roversnesten, die praalden met hun onterecht verkregen bezittingen. Derhalve werd er geroofd,  gelogen en bedrogen. Hoewel er nog van een democratie werd gesproken, werd alle macht en invloed naar deze familie toe getrokken. Dat gebeurde wonderlijk genoeg zonder dat de burgers van het land zich ertegen verzetten . In enkele landen waar de burgers meer op hun qui vive waren, werd deze toestand de kop ingedrukt, soms met desastreuze gevolgen voor de graaiers. Onze familie, die verder doorging onder de naam Oranje, moest zich dus meten met de andere echte “vorstenhuizen” en dat heeft het Nederlandse volk geweten. Alles wat niet  “nagelvast” zat, werd het rovershol binnengesleept. Controle was er niet aangezien alle macht en invloed bij de rovers berustte, bij verzet wist men wat er te wachten stond. Hoewel er nu 50 miljard in de spaarpot zit en ze van de Staat (dus de belastingbetaler) jaarlijks honderden miljoenen krijgen toegeschoven, schijnt dit toch niet genoeg te zijn aangezien er nog steeds gestolen en gegraaid wordt. Psychologisch of sociologisch is dit misschien te verklaren: ze voelen zich nog steeds niet echt bij de “vorstenhuizen horen en moeten dat compenseren door te pralen met veel rijkdom en bezit. Dat het Nederlandse volk dit, op een aantal uitzonderingen na, steeds heeft getolereerd zegt veel over de mentaliteit van dit volk. Je zou het onverschilligheid kunnen noemen of ook domheid, zoals in een eerder artikel werd gezegd. Hoe het ook zij: we verkeren in een toestand waar met alle mogelijke middelen zo snel mogelijk een eind aan gemaakt dient te worden


2 Reacties

 1. anne hilverda zei:

  Ja Wim, het is treurig. Omdat het op de scholen wordt nagelaten, zullen wij en iedereen die nog enig gevoel voor rechtvaardigheid heeft, de mensen moeten uitleggen hoe ze vernacheld (heerlijk woord) zijn door de eeuwen heen.
  Elsevier is al vast begonnen vanmorgen met de radioreclame:”Dit klonk opeens door de ether: Bent u niet “een beetje dom”als u gaat staan zwaaien naar de Gouden Koets, terwijl u niet eens weet hoe de bezuinigingen voor u zelf gaan uitpakken? Daarom abonnement etc.
  De mensen moeten wakker geschud worden. En de tegenstelling tussen die familie en het volk van Nederland,zal meer uitwerken dan 8 maitresses van Benno,7 dochters en 3 zoons (stand tot dusver)want als puntje bij paaltje komt moet er brood op de tafel en een dak boven het hoofd.
  P.S. En bent u toch nog geïnteresseerd in de handel en wandel van de Lippe-prins, kunt u dit altijd vinden op “Herstel de Republiek”. Zelfs Ima Sumac,de nachtegaal van de Bosgeluiden, werd beslopen.

 2. Tom Couzy zei:

  Jawel,wim , maar wij gaan onze hulp toch zeker wel verstrekken aan deze Narcistische familie?
  Als goed burger zijn wij verplicht één en ander voor hen weer in het juiste perspectief terug te brengen,het sociale aspekt dus.
  Vaak duurt dit lang bij patiënten die lijden aan Narcisme,
  maar in dit geval is het ’t waard en gaat de belasting betaler een vermogen opleveren zodat onze ouderen weer jarenlang zonder zorgen kunnen genieten van A,O.W en Zorg en misschien vangen we dan ook mevr. van Amsberg op in één van de verzorgingshuizen. Immers de spaarpot van onze patiënten is enorm.

Comments are closed.