Het “9/11” islamitisch centrum

Manifestacion_mezquita_zona_cero

Naar mate 9/11 nadert, raken de gemoederen in de VS maar uiteraard in het bizonder in New York steeds meer verhit of de bouw van een islamitisch centrum een paar huizenblokken van Ground Zero vandaan, doorgang moet vinden.

Ook de politiek heeft de kans ontdekt om hier handig op in te spelen, en de argumenten voor en tegen worden gebruikt om kiezers en symphatisanten te werven.

Vast staat wel dat de keuze om een islamitsch centrum te willen bouwen vlak bij een plek waar ruim 3000 onschuldigen waaronder ook moslims niet bijdraagt tot een goede verstandhouding tussen de verschillende Amerikaanse bevolkingsgroepen.

Het dagblad New York Times hield een onderzoek:

 

03poll-graphic-popup-v2 Ongetwijfeld wilt u de resultaten van het onderzoek zelf even bekijken. Klik daarvoor de volgende url aan :http://www.nytimes.com/imagepages/2010/09/03/nyregion/03poll-graphic.html?ref=opinion

Het is uiteraard niet verwonderlijk dat de meeste New Yorkers ( en Amerikanen) tegen de bouw zijn van het centrum, maarof de politiek zich iets van deze vrije meningsuitingaan zal trekken, is de vraag.