Màxima: Salud, amor y pesos

peso

De titel klopt niet helemaal, eigenlijk zou het moeten zijn : Salud, amor y pesetas, maar een kniesoor die daarover valt, want ook u, die onze vorstelijk financieel expert een warm hart toedraagt, zult geroerd zijn door het feit dat in het kader van “de week van het geld”, Màxima de moeite genomen had, schoolkinderen iets te vertellen over centjes.

 

 En laten wij nu eens eerlijk zijn, wie kan dat beter dan de echtgenote van ons toekomstig staatshoofd. Opgegroeid in een “eenvoudige” familie van staatsdienaren tijdens het Videla regime in Argentinië, heeft deze vrouw dankzij haar doorzettingskracht ( of die van haar ons inmiddels ontvallen “schoon” opa ) kans gezien zich te ontplooien tot een expert als het gaat om het uitgeven van het geld van een ander. Dus wie konden de kinderen zich beter wensen als adviseuse als het gaat om meer zakgeld te vragen en dan nog meer uit te geven ? “Je moet onderhandelen, als het gaat om de hoogte van je zakgeld” , wist zij de kids te vertellen, en dat vonden wij toch wel een schoonheidsfoutje in haar betoog. Immers waar geeft zij hierin het goede voorbeeld ? Onderhandelen ? Het is maar hoe je het bekijkt, of zou ze soms tegen Wim zeggen, meer poen, anders wordt er vanavond niet gekookt ? Wij kunnen ons het nauwelijks voorstellen. Maar één ding is zeker, er werden weer zieltjes gewonnen, die thuis vertelden, dat de prinses een echt aardige mevrouw is, die ook nog vertelde dat sparen belangrijk is en dus willen wij graag weer met vlaggetjes naar de a.s. oranje optocht.

Sparen ? Weer een foutje, wat zij de kinderen op de mouw speldde. SPAREN ? Hoe bedoelt u mevrouw von Amsberg- Zorreguieta. Sparen, uw kennis van de Nederlandse taal is toch van dien aard,dat u zou weten hoe je dat woord moet spellen, maar als wij naar uw gedragingen kijken, betwijfelen wij dat ten zeerste. Hoe leg je kinderen uit, dat het normaal is even voor de uitverkoop naar Milaan of New York te vliegen, of  stond u voor  een clubje kinderen van zeer geselecteerde “kenissen”, een handje vol Brenninkmeijertjes, Vroomjes, Van Vlissingenjes gelardeert met wat kroost van voetballers ?

“En hoe bent u aan uw centjes gekomen”, was dat een vraag die gesteld werd door deze Amsterdamse basisschool leerlingen . En wat was daarop uw antwoord ? Wimlex via Datingplanet toevallig leren kennen, omdat de knul zo’n open inteligente uitstraling heeft ? Of  zeer toevallig naar de Expo in Vallencia, omdat u die dag niets te doen had ? En wat blijkt, daar loopt een vlotte Hollander rond met een Amex Black Card ? Of toch misschien naar vader Jorge geluisterd, die het weer van zijn vader had, zingend de Spaaanse versie van “In Holland staat een paleis, ja , ja  snel er naar toe , want daar zijn de centen van je hopsa sa “? Misschien is het beter, net als u vorstelijke schoonzuster om sprookjesboeken te gaan schrijven ?

U ziet onze kennis van eenvoudige Hollandse volksliedjes is niet erg goed, maar u begrijpt de strekking en herkent de melodie. Als alternatief bieden wij u aan het deuntje over die Zilvervloot die binnengehaald werd ? U mag het zeggen.


5 Reacties

  1. check zei:

    Beste redactie , het woord is GOLD DIGGERS ofwel Goud delvers die als een smerige grote strontvlieg op de grote berg bullshit de von Ambsgers afkomen. Want ging het om zeer intelligente, open , eerlijke en bescheiden jonge heren die de pech hadden dat ze uit deze ouders zijn voortgekomen. Was het hun uitstraling , knappe sportieve echte Ollandse jonge knapen, die elke dag zich net zoals de gemiddelde b/l zich uit de naad werken ? Nee toch……………….

  2. Malabem zei:

    Redactie edit: vorstelijk financieel

    @ Malabem, als wij u toch niet hadden…. en dat geldt ook voor uw 2e reactie, hartverwarmend, dank
    redactie Geennieuws.com

Comments are closed.