Wie is de Noordeinde mol ?

220px-Close-up_of_moleUiteraard is het interessant om te weten wat zich zoals in onze Nederlandse bevelsbunker afspeelt en daartoe hebben wij geprobeerd om een mol het paleis binnen te krijgen. Of dat goed gelukt is, blijft de vraag, maar mol WXX3 doet zijn best zie het volgende bericht.

 

 

Met al dat gedoe rond de kabinetsformatie leek het mij een goed idee om weer eens in uw stulpje rond te waren en het oor te luisteren te leggen. Ik heb een paar contacten bij uw, door ons betaalde, veiligheids- en bewakingsdienst, zodat de entree niet al te moeilijk was.  Wat een weelde toch in uw huisje waar van alles wordt bekokstoofd. Marmer, goud en zilver verblinden het oog. Dat zal me een lieve cent gekost hebben, placht mijn moeder te zeggen. Ook zei ze: wie appelen vaart, die appelen eet. Op mijn tocht door het hutje kwam ik bediendes tegen die schichtig wegdoken als ze mij gewaar werden, terwijl ik niet eens de tafelbel had geluid. Lijkt me niet prettig om op die manier te moeten werken.
In een van de vele gangen liep ik langs een kamer en hoorde u daar stampvoetend roepen: Maar ik wil dat het zo gebeurt! Een sussende stem sprak: Majesteit, ik zal er alles aan doen om uw wens ten uitvoer te brengen. Geeft u me nog even de gelegenheid de betreffende personen er op te wijzen dat uw wil wet is en dat ze anders in ernstige verlegenheid komen te geraken. Enigszins gerustgesteld hoorde ik u zeggen: Ik wil dat het zo snel mogelijk gebeurt want anders moet ik nog langer wachten eer die jongen de troon kan bestijgen.
Wat er zo snel mogelijk diende te gebeuren werd mij niet duidelijk maar gezien de talloze netwerken die u in het Nederlandse bestuurlijke leven heeft aangelegd, lijkt het mij dat het zo zal gebeuren zoals u dat wilt. Er werd enige tijd geleden vermeld dat elke dag formeren de Staat der Nederlanden ontzettend veel geld kost. Ik veronderstel echter dat u zich daar niet om bekommert aangezien uw belangen voor alles gaan. Toch wel merkwaardig voor een (ongekozen) staatshoofd die het belang van de Staat als prioriteit dient te hebben. Het zal, denk ik, wel in de genen zitten. Na nog enige tijd rondgewaard te hebben en de talloze bediendes met tomeloze inzet te hebben zien werken: stoffen, vegen, zuigen, schrobben, boenen, reinigen enz. enz., zodat de indruk kon worden gewekt dat hier toch wel een “sœvereine” geest moest wonen met een rein gemoed en een rein geweten, heb ik mij, na gedacht te hebben dat alles wel in het reine zou komen, weer bij mijn contactpersoon gemeld en begaf me daarna naar de Italiaanse ijscoverkoper om daar een verfrissing te gebruiken na het verblijf in uw verstikkende woonruimte. Bij die ijsman trof ik echter ook nog een foto van uw ex-hoflakei Wim Kok, waardoor de lust tot een ijsje mij verging.
moleOok nu weer trof het mij dat ik u niet druk bezig hoorde allerlei prangende staatszaken te regelen om te voorkomen dat de Staat der Nederlanden niet nog verder in de modder zou weg zakken, maar dat uw eigen belang prioriteit had. Uw welgedane uiterlijk wekt ook niet de indruk dat u hard werkt voor de belangen van uw “onderdanen”, maar wel voor uw eigen onderdanen (als u begrijpt wat ik bedoel, sprak Olie B. Bommel). Kijkt u, net zoals een timmerman, kruidenier, verpleegster, na een harde werkdag dan met een tevreden blik terug op datgene wat u heeft gedaan in het belang van de Staat of dansen voor uw ogen nog steeds de cijfers van al het geld dat u bezit, eigenlijk moet ik zeggen ,waar u op zit, en waar geen mens op dit moment iets aan heeft, zelfs niet de mensen die het hard nodig hebben en die u in de positie hebben geholpen die u nu schaamteloos inneemt zonder zich van iemand iets aan te trekken. Mag ik u nogmaals dringend verzoeken ons het gewauwel op “prinsjesdag” te besparen. U leest altijd voorgekauwde redes voor,  ik ben dan ook van harte bereid om voor de derde dinsdag in september uw abdicatie-rede te schrijven. Schrikt u niet ik doe het geheel gratis.

En dat WXX er in geslaagd is in ieder geval de paleistuinen binnen te dringen mag blijken uit de foto.


1 reactie

  1. Naam (vereist) zei:

    Tsja, als je zelf toegeeft van staatshoofdschap geen benul te hebben ook niet kritiek hebben dat je de (vermeende!) prioriteiten van hetzelfde staatshoofd toch wel merkwaardig vindt. /Not to mention/ dat ons staatshoofd ook maar afhankelijk is van de medewerking van staf en wat er zo al verder een staat vormt zo tezamen, en dat er daar /op het moment/ wat kinderen al te uitgelaten bezig zijn de boel te traineren. Als verlichte afstandshouder is daar niet heel veel aan de versnellen. Sterk jeukende handen en een met zweepje op dienblad klaarstaande kamerheer niettegenstaande.

Comments are closed.