Heeft Nederland een leider nodig ?

castro_03

Toen deze vraag in de media gesteld werd, weten wij zeker, dat een mevrouw in den Haag zich vergenoegd in de handen wreef. Immers zij had  haar kandidaat al een paar keer bij Randstad  te vergeefs had aangeboden,( jongen, je moet nu eindelijk eens de kost gaan verdienen), maar  werd deze “ lijder” niet aangenomen, Nu was het moment, maar ja u ziet er is toch een verschil tussen “e i ” en “i j” en zullen wij deze optie maar vergeten. Of “El Lider ” Fidel de juiste man voor ons land zou zijn, is ook de vraag, ofschoon Femke, Job, Emile en niet te vergeten Alexander , maar dan die van D66 zich in de handen zouden wrijven.

 

Nee, in tijden van onzekerheid heeft een groep mensen een echte leider nodig. Nu vallen er in ons land een aantal mensen af, die hebben de Heer als leider, dus dat zit wel goed. Rest de overigen, voor de moslims is er Allah, voor de krakers Job Cohen en dus schiet het zo aardig op. Maar even zonder gekheid, mensen hebben altijd een leider nodig en de dierenwereld is daar een goed voorbeeld van. Kijk eens naar de bekende apenrots in een dierentuin, altijd zit de premier op het bovenste puntje van de rots. Het gezegde luidt dan ook, dat diegene op de bovenste plek naar beneden kijkend zegt “all I can see are assholes” , terwijl diegenen die naar boven naar de leider kijken zeggen: “all we can see is one big ass “.

Wat wij daarmee willen zeggen dat in deze regeringsformatie periode,  het naar typisch vaderlands gebruik weer passen en meten, een stukje opschuiven, een treedje hoger en dan weer lager zal worden, totdat alle deelnemers hun plekje gevonden hebben en content zijn. Of u dat ook bent, doet in dit hele ritueel niet terzake, dat is verleden tijd, zeg maar tot voor de dag van uw stem uitbrengen.

Maar hoe zit het nu met die echte leiders ? Zijn zij b.v. in het zakenleven wel te vinden , zoals wel eens gesuggereerd wordt ? Maar ook daar, en dan hebben wij het over met een staat vergelijkbare organisaties, worden de leiders van boven geparachuteerd, kijk b.v. naar de ABNAMRO of recentelijk KPMG. Je hebt wat vriendjes en op een dag gaat de telefoon: “wij kunnen je relaties en contacten goed gebruiken, dus wat dacht je van ….. “? En boven in die top, de ivoren toren zetelen zij dan, de leiders die geen feeling meer hebben met hetgeen om hen heen gebeurt en dan soms ook beslissingen nemen die tot falen gedoemd zijn. Het eigen belang  staat primair en dat zal de rest ook merken.

Hetzelfde is het geval tijdens een kabinetsformatie.  Kijk nu eens naar het C.V. van een gemiddelde politicus. Een grote kans dat u ziet, dat hij of zij onderwijzer geweest is, daarna bij de vakbond is gegaan, een onduidelijke studie politicologie al dan niet heeft afgemaakt en toen een kaartje gekocht richting Den Haag of landelijke politiek.Elk gevoel van “ik moet presteren” is diegene die aldus aan zijn reis naar de top = de leider begonnen is, vreemd. De druk er moet verdient worden, er moeten doelen gehaald worden staat niet in de vocabulaire, want er is niemand die je ergens op afrekent. Ook na een kabinetsperiode, wachten er zachte vangnetten, zoals baantjes als commissaris van de konigin (kun je vaak zelf regelen!), burgemeester, of wachtgeldgerechtigde. Dus gewoon zorgen dat je op de juiste momenten in de picture raakt , verkiezingen zijn daarvoor  een goed moment en zie de recente beelden van de CDA fosielen zoals Piet de Jong, Lubbers, van Agt, Wiegel,  je blijft gewoon maar wat meepruttelen en de hele meute hangt bewonderend aan je lippen .

Wij zien de toekomst van het nog te formeren kabinet dan ook met sombere gevoelens tegemoet, u mag ons corrigeren, maar na zo lang vergaderen over zoveel compromissen, is er van ene krachtige aanpak weinig of niets meer over en daar helpt ook de ” grote verlosser St. Geert”niets aan.


2 Reacties

  1. Henk zei:

    Het is al vaker op deze site geschreven, echte leiders hoeden zich er voor om leiding te geven aan een volk dat voetbal, pils en de jaarlijkse koekhapdemo van de oranjes als belangrijkste zaken in hun leven beschouwen. Dus ook het door velen gewenste zakenkabinet zal weinig animo ( van de zakenmensen) trekken, waarom je naam besmeuren met politiek ? Het hele handeltje bij elkaar houden vergt mannen als Charles de Gaulle, Tito en….. misschien wel een soort Castro, maar die zijn er in Nederland niet. Liever een hypo actieve Sarkozy die in ieder geval zaken doorzet hier in Frankrijk, dan een aanmodderende compromisclub die het a.s. kabinet gaat vormen.

  2. check zei:

    @v Henk,

    Ja juist, maar als ik nu zie wie er in de regering wordt aangesteld ben ik er al weer helemaal klaar mee. Alleen maar weer regenten waar je kotsmisselijk van wordt. Hetzelfde zooitje nitwitten , zakkenvullers en charlatans die zich verbeelden dat ze de kennis in huis hebben die nodig is om een land te regeren en de broodnodige KEIHARDE veranderingen te bewerkstelligen. Het was NIKS, wordt NIKS en wordt NOOIT MET WAT. Men dronk een glas etc etc.

    Hoe bestaat het dat NL niet in staat is om eindelijke deze waardeloze idioten te lozen. Allemaal svp , RUIMEN die zooi !

Comments are closed.