Het verschil

media_l_303909media_m_303858

Het verschil tussen de landen waar de burger wèl interesse heeft in wat de “overheid” tracht hen te laten slikken en een land waar de krat pils, voetbal en de uitreiking van de gouden Televizierring het summum van importantie zijn, kunt u aflezen uit de  foto’s, beide genomen afgelopen week op hemelsbreed een 600 kilometer van elkaar vandaan.  Op de ene lokatie 600 aanwezigen ( foto uiterst links in een dubbele betekenis van het woord)  en op de andere lokatie ruim 20.000 burgers die hun onvrede met het bestel duidelijk wilden maken.

 

En, om op deze zondag dan maar gelijk met de deur in huis te vallen, met een knipoog naar o.a. de gelijkluidende reacties van onze lezers “ChECK” , het wordt niets in ons land, noch met een republiek noch met het uitmesten van de politieke zwijnestal. Waarom niet ? Dat wordt u door middel van de 2 bovenstaande foto’s duidelijk. De foto laat zien dat als de burger het oneens is met de gang van zaken in het ene land de actiebereidheid groot is, terwijl in ons land men liever achter de geraniums kruipt en het aan anderen overlaat in actie te komen, Los even van uw politieke gezindheid  Zie :

http://rekeningretour.wordpress.com/2010/10/23/honderden-demonstranten-geven-startschot-voor-verzet-tegen-kabinet/

Kijk eens naar de ontwikkelingen aan het “republikeinse front” . Nadat 2 van de kurken waarop de site Prorepublica dreef er een jaar tussenuit gingen, wij hebben het dan over Biesemaat en Elbracht, zit PR met de handen in het haar en zoekt naar mensen die actief aan de organisatie deel willen nemen. Prima initiatief, maar als wij de media bekijken moet het in ons land barsten van republikeins gezinde burgers, toch rolden de republikeinse sites ruziënd met elkaar over straat en was de ene afsplitsing nog niet daar, stond de andere al in de startblokken. Niemand die zich echt wilde inzetten, zeker niet als je met name door ProRe op je politieke kleur werd afgerekend.

Een oproep om een halt toe te roepen aan het geknoei in den Haag ( linker foto) bracht welgeteld 600 man op straat, terwijl als je de pers mag geloven, velen het oneens zijn met de gang van zaken in Den Haag, ook met de nieuwe ploeg van Rutte. En terecht, want wat gaat er op 26.10 gebeuren in  het “Knäckebrood debat “, wie houdt de rug recht ? 

Nee, wij maken ons liever druk over de rol van de KLM  na de oorlog die Nazi’s naar Zuid Amerika heeft vervoerd en Bernhard vloog mee. Maar gaat u nu ook klagen over de NS, die duizenden Joden naar de kampen transporteerde. lever uw OV chipkaar dan maar in. En de Nederlandse politie die de Joden naar de stations bracht, ijverige dienstkloppers, maar een protest  60 jaar na dato? Of tankt u geen SHELL, want die waren fout, voor tijdens en na de oorlog en idem levert u uw Makro kaart in ( Fentener van Vlissingen ) Wist u dat ons land naar verhouding meer met de Duitsers meeheulende burgers ( NSBers) had , dan België of Frankrijk ?

Allemaal selectief geprietpraat met een zeer dun laag collectief schuldgevoel. De familie von Amsberg dient te vertrekken, want …… Wilem 1, 2 ,3  enz. ,  wat een schavuiten. Maar waar was u, toen Bernie wat Lockheed dollars ongemerkt in zijn zak probeerde te stoppen. Bent u naar Den Haag gegaan om Ome Joop er van te overtuigen dat de hele oranje handel opgedoekt moet worden, het was toch een mooie kans, scoren voor open doel .

Nee, mensen het wordt niets, misschien als het roer bij de oosterburen omgaat en ons land braaf volgt, maar dan circa 50 jaar later pas, want dan gebeuren dat soort zaken bij ons, zoals Heinrich Heine ooit een zei.

Laten wij ons toch een wat minder opwinden over zaken uit het verleden, leuk voor de statistieken en soms best interessant om te lezen of te horen, maar ons concentreren op twee zaken, namelijk een restauratie van het politiek bestel en in feite daaruit voortvloeiend de modernisering van onze staat ( = republiek)  maar e.e.a. niet meer motiveren met zaken uit het verleden.

En mocht u soms denken dat de redding van de PVV komt, het zou mooi gweest zijn, maar Wilders heeft een eigen agenda, en die zal uiteindelijk niet overeenstemmen met dat wat de gemiddelde Nederlander wenst. Twitteren dat Israél door moet gaan met de bouw van nederzettingen op Palestijns grondgebied en dat weer baserend op het inmiddels tot op de draad versleten Joodse verhaaltje, dat de grond van hen is, want dat staat in de bijbel. En onze papagaai Geert die deze onzin allemaal nakakelt onder het motto “wiens matzes men eet, wiens matzes men predikt. Maar, het doet het goed in sommige kringen want daar heerst een selectief schuldcompleks en dat wordt tot op de laatste druppel uitgeperst als een Jaffa sinasappel. Ga eens kijken in de Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon en zie de keerzijde van de medaille. En Joden uitlsuitend de onderdrukte vervolgde medemensen ? Nee, een uitstekend geöliede P.R. machine, waarbij de macht die de Joden trachten uit te oefenen op het wereldgebeuren gemakshalve even wordt vergeten. Kijk eens naar de deelnemers van die door velen van u verfoeide Bilderberg conferenties, wat zie u, wie zijn de deelnemers ? En wat te denken van b.v. de Lehman Brothers Bank die de aftrap gaf tot de crisis lawine.  Lehman is toch niet een naam die u vaak in het telefoonboek in Groningen of Friesland tegen zult komen.

Nee, geef ons dan maar Duitsers, Belgen, Fransen , Spanjaarden en zelfs Grieken, die de straat op gaan, zich organiseren en uit durven te komen voor hun ongenoegen,zonder zich te laten financieren door de joodse staat.

Slaapt u rustig door.


16 Reacties

 1. jan zei:

  Inderdaad, we hebben allemaal wel een mening over iets. Maar als puntje bij paaltje komt, zijn we niet thuis, ik bedoel eigenlijk wél thuis, en blijven in onze rijtjeswoningen al mopperend zitten, met als slogan “ze doen maar, naar ons wordt toch niet geluisterd” Het lijkt mij een onmogelijke opgave krachten te organiseren om ons staatsbestel te organiseren.

 2. Cathy zei:

  Dat Wilders reacties heeft losgemaakt is prima, vrijwel iedereen is ontevreden, maar zolang de portomoneetjes nog gevuld blijven bij de meeste mensen, veranderd er niets.

  Helaas ziet bijna niemand het gevaar van Wilders. Het is een vooruitgeschoven pion van de Joden, die een settlement in Europa nodig hebben om, als Iran een bommetje op ze gooit, ze niet alleen naar de USA kunnen, maar ook naar het altijd gastvrije Nederland en geld hebben ze zoals gewoonlijk altijd genoeg.
  De duistere achtergronden van Wilders zijn helaas waar en levensgevaarlijk, maar oh, wee, als je dit uitspreekt en zelfs maar denkt.

  Ik denk dat in Duitsland Sarrazin een beter onderbouwde en goed en onafhankelijk gefundeerde mening geeft, waar 90 % van de Duitsers het mee eens is.

  In Frankrijk idem dito, zonder boekje of blonde pruik is ook 90% van de Fransen het er mee eens dat de islamisering te ver aan het gaan is.
  Sarkozy neemt gewoon reeds jaren maatregelen, zonder er iemand in te betrekken, prima.

  Dictatuur in Fr., ja misschien wel, in Nederland dictatuur, nee hoor, nou vergeet het maar, alleen al de islamieten zitten zo ingekapseld in de nederlandse politiek dat er geen houden meer aan is.
  Dictatuur nee dus, democratie nee dus, stasiland en u heeft helemaal niets te vertellen.

  Weet u hoeveel er hier al van hun bed gelicht zijn en vermoord zijn omdat ze een andere mening hadden?
  En dit, terwijl ze zelfs hun eigen moordenaars gefinancieerd hebben.

  De nederlandse politici, marionetten van Bea en de Islam, en Wilders aan de touwtjes van de Joden.

  Ik dank mijn “volk” dat het zover heeft laten komen.

 3. wim3 zei:

  Laten we ook eens de blik richten op Engeland waar zogenaamd de democratie is ontstaan. Er is, op India na, geen land ter wereld waar zoveel klasse verschil is.David Kelly en Robin Crook zijn er vermoord omdat ze de waarheid durfden te vertellen. Is daar een volksopstand ontstaan? Natuurlijk, de Nederlanders zijn (excusez le mot) schijtluizen. Wat de TV-staatsomroep durft uit te brengen, het is bagger waar totaal verdwaasde mensen met open mond naar zitten te kijken. Het was vroeger een goede gewoonte om met respect voor elkaar een debat aan te gaan. Nu wordt er meteen een mes getrokken. Verloedering, armzaligheid, onwetendheid, hufterigheid, luiheid en onfatsoen zijn de woorden die uitstekend op Nederland van toepassing zijn. Ga naar een ander land en merk hoe vriendelijk en behulpzaam daar zijn (uitzonderingen uiteraard daar gelaten). Maar in Nederland schijnt het een volkscultuur geworden te zijn om geen respect voor anderen te tonen. Het zijn domme navelstaarders geworden die niet in de gaten hebben dat ze aan alle kanten door de “boven ons gestelden” geplukt en geschoren worden. En in het centrum van deze graaiclub zit uiteraard ons roversnest, die het goede voorbeeld zouden moeten geven maar het veel te druk hebben met graaien, plukken en roven.

 4. Tom Couzy zei:

  Nou,ja
  Wat geweest is,is geweest lees ik hier uit het artikel en laten we ons druk maken over de toekomst.
  Dit is precies de reden waarmee criminele activiteiten in de doofpot blijven
  Zeker een toekomstig front is belangrijk,maar leren van het verleden is veel belangrijker. Immers er is een massa nodig om een front te vormen.

 5. harrie zei:

  @cathy
  ben toch blij dat jij ziende bent. vetel eens, wat is het gevaar van wilders en wat is zijn duistere achtergrond. Gaarne eigen visie en geen copy/paste verhaaltje.

 6. Tom Couzy zei:

  @Cathie
  Vertel eens meer Cathy. Wilders een pion van de Joden?
  Hoezo, daar hebben ze echt Wilders niet voor nodig.
  “Het gevaar van Wilders,duistere achtergronden en levensgevaarlijk”?
  Welke Cathy, gevaarlijker dan de islamitisering en fundamentalisten?
  Het is bekend dat er veel van het bed gelicht zijn,maar naar mijn oordeel heeft dat meer met de monarchie en haar verderfelijke verwevenheid te maken dan met Wilders.Misschien pedofilie,zie het ronde huis te Nunspeet.
  Een voorbeeldje wat helemaal niets met Wilders te maken heeft:
  (1)De huisarts Joyce Labruyere kwam op het spoor van kinderen die waren misbruikt door hoge ambtenaren. Ze trok aan de bel. Diende klachten in bij het OM. Ze leeft niet meer. Onder verdachte omstandigheden is ze gestorven. In februari 1991 verdween ze onderweg naar haar ouders in Hoofddorp. Haar ontklede lichaam, verzwaard met een blok basalt, werd een maand later teruggevonden in de Maas bij Appeltern. (2)Mr. Wilfred Brinkhuis organiseerde seksfeestjes voor volwassenen in Utrecht. Hij kwam zo in contact met hoge ambtenaren die zijn ruimtes wilde gebruiken voor pedofeestjes. Daar wilde hij niet aan meewerken en klaagde bij het OM. Hij leeft niet meer. Onder verdachte omstandigheden is hij gestorven. (3)Maarten van Traa ontdekte dat er banden bestonden tussen de IRT-affaire en enkele hoge ambtenaren en hun seksuele voorkeur. Hij leeft niet meer. Hij stierf onder verdachte omstandigheden. (extra vreemd is dat zijn vrouw Andrée van Es hierna aan het hof werkte om Maxima Nederlands te leren en wegwijs te maken bij de inburgering) (4)Chauffeur Mosterd reed zowel Aad Kosto als Joris Demmink. Hij beklaagde zich bij zijn chef over het gedrag van Demmink die op de achterbank van zijn auto jongetjes misbruikte. Hij leeft niet meer. Hij stierf onder verdachte omstandigheden. De aanslag op Kosto is mislukt, maar nimmer opgehelderd.”

 7. check zei:

  @ Harrie,

  Ik zie wel meer opmerkingen over Wilders en over zijn pro Jood zijn of Joodse connecties. Laat het nou zo zijn dat IK ook pro JODEN ben en altijd achter ze zal staan want hun veiligheid beleid is en zeker tegen het geboefte dat hun omringt. Heb genoeg meegemaakt daar in Libanon waar ze me naar de andere wereld wilde helpen. Oog om oog tand om tand is OOK MIJN DEVIES !

 8. Henk zei:

  @ “allen” wat je ook denkt van de reactie van “Cathy” 1 ding heeft ze wel gelijk, je komt aan Geert en opeens ontbranden de gemoederen.
  Kijk hier in Frankrijk hebben wij een hyperactieve Sarko, die uiteraard volgens velen het niet goed doet. Maar je weet welke financiële vriendjes hem steunen en hoe hij daarom campagne kan voeren. Je kent zijn standpunten die gedwongen door de politiek soms aangepast moeten worden. Sarko toont echter een breed spectrum van zaken.

  Dan gaan wij naar Duitsland, idem. Mijnheer Thilo Sarrazin schrijft een boek en als van oorsprong “rekenkundige”is dat doorspekt met cijfers, dus mits niet gemanipuleerd, feiten. Feiten die waarschuwen voor de oprukkende islam, maar ten allen tikjde onderbouwd. Seehöfer van de CDU doet er nog een schepje boven op, openbaart zijn 7 stellingen en uiteindelijk moet zelfs Merkel gedeeltelijk door de knieën.
  Weer allemaal duidelijk en helder.

  Echter in NL hebben wij het over een man ( Geert) die niet echt het slimste jongetje van de klas was. Echter, en dat moeten wij hem nageven, hij zag wat mogelijkheden mede en dat is toch wel uit met name de Amerikaanse pers te achterhalen ingegeven door zijn joodse relaties, die ook een inzameling hielden om het lopende proces in A’dam te betalen. Maar veel one liners en gebakken lucht.

  Wie van jullie reageerders heeft een donatie gestort om Wilders zijn process te betalen ?

  Dus lijkt mij de redenatie van Cathy niet geheel vreemd als zij stelt dat Geert zich daarmee afhankelijk maakt van de joodse lobby m.a.w. een pion wordt. Dat als zeer welkome bijkomstigheid er gewaarschuwd wordt voor de islam is m.i. prima. Echter , wat zijn de achterliggende gedachten. Waarom niet zoals in andere landen, maar waarom een soort kruistocht WERELDWIJD tegen de islam ? Op z’n zachst gezegd vreemd. Gewoon een stuk stevig onderbouwde argumenten, maar die mis ik geheel.
  Wilders speelt mede handig in op het onvrede gevoel in de buik van veel Nederlanders, en er moet een ( terechte stok) gevonden worden om te slaan dus de islam, en nogmaals een waarschwing is wel degelijk op zijn plaats.
  Ik denk echter dat het doel van Geert 2 ledig is, uiteraard een politiek NEDERLANDS doel maar mogen wij zeker niet zijn ????? mondiale ambities vergeten, en deze worden volop gesponsord door o.a. Israëlische politci . WAAROM ? Waarom betalen wij mee aan de activiteiten van geert in het buitenland, hij is gekozen als NEDRLANDS politicus en mag zijn buitenlandse shows zelf betalen , of,….. wederom, laten betalen door ….

  Check schrijft dat men hem in Libanon naar het leven heeft gestaan, ga er onmiddelijk vanuit dat dit klopt en hij doelt waarschijnlijk aan de deelname van NL aan het VN bataljon. Als je echter ziet dat gelijk na de 2e wereldoorlog miljoenen palestijnen het beloofde land uitgezet werden en naar Shatilla konden verhuizen en daar nog steeds wonen, dan klopt er toch iets niet. Je gewoon maar op de bijbel beroepen is mij een tikkeltje te smal. Natuurlijk zal Israël trachten een buffer te zijn tegen de extreme arabische of iraanse ambities, maar dat is voor 100% begrijpelijk zelfbehoud en wordt niet ingegeven door naastenliefde die ik in mijn veelvuldige bezoeken aan het “beloofde land”nog nooit ben tegengekomen. In tegendeel zou ik haast zeggen. Dus in tegenstelling tot CHECK ben ik niet zo’n fan van Israél, waarbij ik zeker vind dat zij recht hebben opeen eigen land enz. maar dan volgens de VN resolutie.
  Zo een droge keel cq wonde vingers en trek ik een Lafitte open.
  Henk/ Parijs

 9. harrie zei:

  @henk
  heb ik reactie van cathy niet gelezen dat het onderwerp wilders de gemoederen doet ontbranden.
  Zie ook in de reactie van cathy geheel geen redenatie die op wat voor manier dan ook onderbouwt dat Wilders afhankelijk is gemaakt van de joodse lobby.
  Gezien ik veelal je reacties to the point vind Henk meen ik dat je nu enigszins op twee gedachten hinkt wat bij mij de vraag oproept of je die Lafitte al op had alvorens je je reactie plaatste.
  Enneh, voor wat het waard is, heb een donatie gedaan.

 10. Tom Couzy zei:

  @Check.
  Mijn idee Check.Hoeveel geld er ook in palestina gepompt is en wordt ,blijkt een ding slechts belangrijk. Wapens !

  @Henk.
  Ach Henk,als het geld niet via de weg binnenkomt ,welke andere politieke partijen al decennia ontvangen,moet je een andere geldschieter zoeken.Wilders heeft die gevonden en so what.Problématique?,mais non monsieur,pourquoi.
  Tussendoor even Henk,ik zag pas geleden een filmpje op youtube over de belegering van de straten in Parijs,waar moslims hele wijken enkele keren per dag afsluiten om op straat te bidden,waardoor parijzenaars gedurende dat gebed niet in of uit hun huis kunnen.
  De politie grijpt niet in,want de moslims hebben eigen beveiligers in dienst.Lekker als je plotseling naar het ziekenhuis moet.Overigens is de man die het filmpje heeft opgenomen met zijn telefooncamera bedreigd met de dood.
  Hebben wij in Nederland in al die jaren met joodse zakenmensen nog nooit meegemaakt.
  Belachelijk is ook dat er 600 kerken in Nederland zijn voor 15 miljoen mensen en inmiddels 450 moskeeën zijn gebouwd voor 1 miljoen moslims. Provocatie of islamitisering?

 11. check zei:

  Bonjour Henk !

  Mooi stukje schrijven en dan daarna een Chateau Lafitte pakken innemen een uitstekend idee !
  Even jouw opmerkingen m.n.

  Dus in tegenstelling tot CHECK ben ik niet zo’n fan van Israél, waarbij ik zeker vind dat zij recht hebben opeen eigen land enz. maar dan volgens de VN resolutie.
  Zo een droge keel cq wonde vingers en trek ik een Lafitte open.
  Henk/ Parijs

  Even ter verduidelijking ; Ik was niet in Libanon als militair, maar op een privé missie om een paar mensen daar weg te halen, die in het nauw zaten.

  Met alle respect; Je moet het nodige van het M.O. weten, er tussen gezeten hebben en zo ook jarenlang ervaring hebben om echt te kunnen oordelen wie er nu goed of slecht is.
  Opvallend feit is dat de m.n. de slinkse pers er in slaagt elke keer de Joden in een kwaad daglicht te zetten, de schuld te geven van alle ellende en vooral hun medewerking te geven door de vaak in scene gezette ellende de wereld over te sturen. Opvallend feit is dat de wereld o.a. in Nederland men een heel kort geheugen heeft en men is vergeten dat Israël een 6 tal oorlogen heeft moeten voeren om vooral te blijven bestaan en niet in zee te worden gedreven. Altijd wordt er een discussie gevoerd dat dat de Staat Israël nooit heeft mogen bestaan , het de JODEN waren die de arabieren hun land hebben afgepikt en allemaal stuk voor stuk moordenaars zijn die de arme arabieren erger mishandelen dan de Nazi;’s in WO2.

  Palestina en zo ook het hele noorden van Afrika heeft NOOIT bestaan, het was niemandsland waar nomaden met hun kudden rond scharrelden en over niet bestaande grenzen trokken.
  Dat men ver terug gaat in de historie en men de oorsprong van de stam Joden in de Romeinse tijd zoals Jeruzalem, Bethlehem etc blijkt naderhand een een van de belangrijkste feiten te zijn. Maar waar het om gaat is dat met algemene stemmen in de VN na de oorlog de wereld heeft ingestemd met de oprichting van Israël als staat en zich niemand druk heeft gemaakt wat met de lokale bevolking te doen. In het ontstaan van de landen in Europa en vooral de US heeft men zich ook nooit druk gemaakt,dat men tig oorlogen heeft gevoerd en zo ook de lokale stammen volledig heeft uitgemoord of heeft verdreven, dus so what dacht men.
  Daar kunnen we lang of breed discussen wie er nu rechten hebben of niet, het zijn gewoon feiten die je moet accepteren want je kan de geschiedenis niet terug draaien.

  Maar wat ik zie , zonder partij te willen kiezen is een uiterst simpele uitleg m.n. hoe het kan bestaan dat de Joden van een dorre woestijn een welvarend land hebben gemaakt en de Arabieren door vooral door te gaan met geiten hoeden , waterpijp roken en in het theehuis zitten om steeds in de stof bak vertoeven. Hoe kan het bestaan dat veelal Christenen in Libanon een van de mooiste steden “Beyrut” het Parijs van het midden oosten hadden opgebouwd en vooral rijke Saoedi’s er een zeer luxe onderkomen hadden. Terwijl de Palestijnen nog in open riolen en krotten leefden.
  Afgunst en nijd zijn vaak de drijfveer van arabieren om onder het mom van discriminatie en bezetting het meest schreeuwende stamhoofd een oorlog te laten beginnen. Want andere motieven zijn er niet , er is geen olie, er zijn geen grondstoffen die strategisch belang hebben, er is niks anders dat zand en bergen.
  Weet je Henk dat ik het ook vaak niet eens ben m.n. dat vooral de Orthodoxe Joden tekeer gaan daar maar kan het me ook gezien mijn ervaring heel goed voorstellen. Als je zoveel keren oorlog heb moeten voeren om je vege lijf te redden, zoveel familie bent kwijt geraakt en nog elke dag met raketten wordt bestookt of bussen met onschuldige kinderen worden opgeblazen, ga je niet rustig in een bunker zitten afwachten of ze opnieuw gaan toeslaan. De staat Israël is een feit, Arafat de schurk had de kans om zijn eigen staat Palestina te hebben, maar wilde dat niet want dan kon hij zijn zakken niet vullen.

  Dat men nu nederzettingen bouwt is wat mij betreft een strategische zet, wisselgeld voor eigen veilheid straks mocht het ooit tot vrede komen. Maar dat zullen wij gezien de agressie van de Arabieren en de expansie drift van de islam nooit meemaken. Kijk eens wat er in Kosovo is gebeurt een DUIDELIJK voorbeeld hoe men te werk gaat en dat zou voor Europa een waarschuwing moeten zijn. De islamitische Albanezen hebben Kosovo ingepikt door simpel te zorgen door door aanfokken en immigratie ze in de meerderheid kwamen en hadden het met medewerking van de louche YANKS binnen no time voor het zeggen en Kosovo gewoon ingepikt.
  Dat is ons voorland als we er niks tegen doen, de bedoelingen zijn duidelijk ook van de Yanks.

  Dat Wilders als anti moslim juist steun zoekt bij de Joden lijkt me slim. Want van de Nederlanders is niks te verwachten zeker niet als het om duiten gaat. Maar dat duidt nog niet op een Joodse lobby of connectie in NL. We hebben allemaal een gemeenschappelijke vijand die elke dag wat je ook doet het leven beïnvloed of je wilt of niet. Zelfs als het je niks kan schelen wordt je geconfronteerd met de werkelijkheid m.n. de enorme bedragen die er in anti terreur en vooral de 7 miljard elk jaar die er in moslim allochtonen moeten worden gepompt.

  Daar wil ik van af m.n. maakt me niet uit of hij nu Geert, Piet Paaltjes of weet ik wie wordt genoemd. Je ziet nu wie er dom , naïef of moedwillig met weg met de Nederlanders is zoals de slinkse stasi die nergens voor terugdeinzen en ons als het even kan overleveren van de islam. Zelfs op de Universiteit Erasmus doet men onder de slinkse charlatans er aan mee. Een cursus anti Wilders , hoe volslagen krankzinnig kan je zijn………….

 12. Henk zei:

  @ check

  kijk dat bedoel ik, “wij doen er wat aan om het historisch gehalte van deze site een beetje op peil te houden, misschien dat wij toch maar eens ingehuurd moeten worden “grapje.
  Ik ben het best een stuk met je eens, inderdaad er was een stuk land, wat heen en weer gescharrel van “bedu’s” en na o.a. een aanzetje van “het perfide albion” waren de zaken snel geregeld en kwam er een Joodse staat, die ik ze en laat dat duidelijk zijn van harte gun. Ook ben ik het met je eens dat door hard werken en ploeteren Israël geworden is wat het heden te dage is, groen, geciviliseerd en dat kun je van de arabische buurlanden niet zeggen. Misschien wat proforma groen langs de wegen die de rulers gebruiken als ze een ritje gaan maken ( UAE enz.) en dat is het. Dat verder de Israëli’s trachten een buffer te bouwen, ook duidelijk. Blijft echter m.i. overeind, dat terecht of onterecht een groot aantal Palestijnen die op het gebied leefden zonder padon de tent uitgezet werden en nog heden ten dage in de vluchtelingenkampen in Z. Liban leven, hetgeen hoe je het went of keert leidt tot onvrede etc. zeker daar ze door hun islamitische broeders??? in de steek gelaten worden. Als er dan een VN resolutie komt en het meerendeel van de stemmers is het daarmee eens en je lapt dan als land de hele zaak aan je laars mede doordat je weet dat je veel geloofsgenoten in de States aan je zijde hebt, draag dat niet bij tot een stabilisatie en begint het gerommel met raketten, zelfmoordacties enz. Een duidelijk teken van Israël “tot hier en niet verder”zou m.i,. op zijn plaats zijn.
  Ik heb veel jaren in het M.O. gewoond en gewerkt voor lokale overheden, kwam ook veel in Israël, dus een beetje kijk op zaken is er.
  Maar wij zullen beide het probleem niet via deze site op kunnen lossen, daar er te veel ( geheime wapen) belangen mee gemoeid zijn.
  Nu even Wilders. De man is symphatisant van Israël, nogmaals prima, maar als politicus moet je toch enigzins de neutraliteit weten te bewaren, al is het alleen maar uit eigen partijbelang. Want te veel naar een richting geeft een reactie van de andere zijde, welke kant je ook uit wilt. Dom dus. Als je dan je verdediging enz. door geheim gehouden bronnen waarvan iedereen inmiddels weet hoe en wat laat financieren, laad je wel de schijn van partijdigheid op je en dat is fout. Niet iedereen is een vriend van Israël en zijn bewoners ondanks het respect dat je voor de opbouwers van dat land moet hebben en uit de strategie van Geert komt dan een verhevigde aversie bij de andere zijde naar voren en dat dient vermeden te worden en is ook jammer.
  Dat de islam niet vredelievend is, OK zijn wij het over eens, dat er gewaarschuwd dient te worden of meer, OK, maar geeft mij maar b.v. Sarrzin in Duitsland die met zijn boek op een rustige wijze uiteenzet hoe zaken in elkaar zitten. Maar met dien verstande dat Sarrazin geen politieke partij wil starten, terwijl 25 % !!! van de Duitsers op hem zouden stemmen en dat is eer dan in NL op de PVV gestemnd wordt, waar de kiezers van Wilders voor een groot deel uit meelopers bestaat.
  Helemaal oneens zijn wij het dus niet, geheel eens ook niet, maar nog wat reacties over en weer en komen wij er wel.
  Te vroeg voor de Lafitte, maar tijd voor een frisse wandeling,
  groet
  Henk / Parijs

 13. D. G. Neree zei:

  Nederland is de laatste 3 decennia met succes versplinterd door verdeel- en heerspolitieken. bevolkingsgroepen werden tegen elkaar uitgespeeld en alle ideologieën gingen verloren in postmodernisme (alles is maar een mening) en later het cultureel relativisme. Anderen werd verdeeld in “groeperingen”, die met veel succes tegen elkaar uit werden gespeeld. “De bejaarden” andere belangen, “de politie-agenten” andere belangen, ieder groepje zijn eigen belang en er was nergens consensus meer. Als er 500.000 mensen komen protesteren tegen de plaatsing van kernraketten, dan slikt Lubbers even en drukt het toch door. Pas de laatste jaren, het laatste decennium, beginnen mensen zich weer te vinden in gemeenschappelijke doelen, maar de vergeten ideeën van vrijheid, gelijkheid, democratie etcetera moeten weer opnieuw ontdekt worden. Het is het toenemende landverraad van links en de dreiging van een totaal mislukte integratie en een uit de hand gelopen immigratie, vooral van kanslozen met een volkomen andere cultuur.

  En de mensen zijn inderdaad murwgebeukt met sport en de debiliteit die 80% van de televisiezendtijd vult.

  Misschien moet Nederland zichzelf opnieuw uitvinden?
  En zal dat lukken?

  welke lijm moet ons bij elkaar brengen?

 14. check zei:

  Olo, olo Henri !

  Tja dat moest ik ff verteren, nou ja dat is een zwaar woord, maar die Lafitte elke keer zit me dwars, want ondanks dat ik marginaal ben met o.a. alcohol zo ook vette happen, mag ik ff niks dus geen Lafitte voor mij. Kijk als we beiden ervaring hebben in het m.o. dan si het makkelijk keuvelen nietwaar en zal je ook niet moeten ontkennen beter gezegd bekennen dat je een Arabier nooit moet geloven, nooit je portemonnee laten zien en zo ook nog geen NAGEL van een vinger moet geven. Is het zo verwonderlijk dat een Arabisch land alleen kan bestaan als het een DICTATOR of zoals wij kenners noemen een RULER heeft. Haal je die weg dan is het chaos en worden ze gevaarlijk want je weet nooit wat ze in hun achterlijke hoofd bedenken. Zijn tenslotte zeer primitieve mensen, die qua denken nooit verder gekomen zijn dan duizenden jaren geleden en daar ook naar leven. Ach er rijden auto’s er is licht, maar vel liever zouden ze nog op de kameel rijden want ze willen alles als ze er vooral maar niks voor hoeven te doen. Mijn beleving is nog steeds dat olie op de verkeerde plek is gevonden, want dat is een machtig wapen om zonder oorlog andere continenten te chanteren en vooral dankzij corrupte westerse politici de poorten tot Europa wagenwijd open te zetten. Ga nooit in dialoog met een Arabier, win je nooit, kost je je hart en gezondheid, want de dialoog in hun ogen is net zolang ouwehoeren tot ze gelijk krijgen. Daar hebben ze geen haast, dus als het een tig generaties duurt die dialoog insjallah. Trots of dom als ze zijn zeggen ze tegen je dat ze het geduld en taaiheid van een kameel hebben, nou mag wat mij betreft, maar laten ze zich tot hun eigen stof bak beperken en ons niet overspoelen met lui die ze graag kwijt willen omdat er ook in eigen land niks mee aan te vangen is , ze niks willen, niks kunnen en alleen maar voor onrust kunnen zorgen. Maar de zegen na vertrekken ze om die achterlijke westerlingen tot last te zijn, te beliegen en bedriegen, leeg te zuigen en het meest belachelijke nou ja voor hun geweldig fenomeen dat alleen maar meer minachting opwekt, gewoon de wil op te leggen. Want beste Henk, heb jij het ooit begrepen hoe het kan zijn dat ze in eigen stof bak worden afgetuigd met zweepslagen op de voet zolen, gestenigd of gewoon in een smerige gevangenis weg rotten als ze maar even de grote klep open durven te trekken, terwijl het in het westen ALLER REGISTERS OPEN IS ALS ZE IETS NIET BEVALT. Te pas en te onpas wordt discriminatie geroepen en dan worden de rode lopers voor de bedoeïen gauw uitgelegd.

  Kijk dat hebben de Joden na duizenden jaren heel goed begrepen en vooral geleerd. Eerst waren het arme sloebers, die ook moesten gaan dwalen, maar uiteindelijk een eigen land gevonden en zijn dus thuis waar ze horen. Dus niks landje pik, niks medelijden met vervloekte terrorisatie , achterlijke mongolen die nog tig duizend jaar terug leven. Heb het jaren moeten ervaren hoe zeer ze je kunnen tergen en vaak tot het uiterste kunnen brengen. Maar het was hun land ze hadden me niet geroepen, dus laat je het zolang als je jezelf minacht gebeuren. Nee, ben gepokt en gemazzeld en wellicht daardoor KEIHARD. De enige taal die ze verstaan is de zweep erover, oog om oog , tand om tand , geen mm toegeven, want voor je het weet zwem je in zee………….

 15. check zei:

  @ Henk,

  Heb je een tankwagen Lafitte laten aanrukken of ben je verdwaald in het Bois de Bologne ?

Comments are closed.