De aanslag

Truth_Lies_Roadsign_2291766In Duitsland staan sinds een paar dagen de signalen op rood. De minister van Veiligheid De Mazière, beweert stellig dat een bevriende inlichtingendienst heeft doorgespeeld, dat er op 22 november a.s. een of meer aanslagen in Duitsland gaan plaatsvinden door moslimextremisten. Algemeen wordt aangenomen, dat de CIA die informatie heeft doorgegeven, maar het zou natuurlijk ook de Mossad zelf kunnen zijn, wie zal het zeggen.

 

 

 

 

 

U zult van ons aannemen, dat iedere keer dat er een “alarm” door de autoriteiten wordt gegeven, wij de oortjes spitsen. Want hoe vaak is niet gebleken, bijna altijd eigenlijk, dat het loos alarm was. In het geval 11 september 2001 in Amerika waren er ook aanwijzingen, maar die zijn onder de pet gehouden door de ‘autoriteiten”, slechts een paar beurshandelaren wisten ervan, getuige de piek in transacties betreffende de betrokken vliegmaatschappijen. Toeval.
Over het algemeen kun je dus stellen, dat de echte aanslagen ook bekend waren dat ze kwamen, maar dat er niet aan de bel is getrokken. Veelal wordt net op die dag een ramp- of veiligheidsoefening georganiseerd. Zowel in Amerika als in London 2005 was dat het geval. De echte aanslagen hebben ook vaak het kenmerk, dat er twee doelen op hetzelfde  moment worden aangevallen. In het geval van “loos alarm”, zullen we nooit weten of de daders zijn afgeschrokken of dat het simpelweg een operatie ter bevordering van de angstpsychose is geweest. Nog nooit is er achteraf een verklaring gekomen.

In het geval van de Nigeriaan met springstof in zijn onderbroek is achteraf vast komen te staan dat de jongeman (onder de dope?) op alle mogelijke manieren is “begeleid” om hem op de vlucht naar Detroit te krijgen. Ooit nog wel eens wat vernomen van onze Hollandse held, die zo kordaat ingreep? Ook kwam vast te staan, dat binnen de kortst mogelijke tijd de orders voor vliegveldbeveiliging loskwamen, daar waar voor deze “aanslag” de luchtvaartautoriteiten twijfelden over de aanschaf. Nederland  was er als de kippen bij, als veiligste jongetje van de klas. Maar ook vandaag nog is Schiphol het beste te vergelijken met een vergiet vol water.Onze minister van Veiligheidzaken, burgemeester Ivo Opstelten, is na de berichten uit Duitsland te hebben vernomen, in het geheel niet ongerust. Hij zegt dat er niets aan de hand is, dat we in feite rustig kunnen gaan slapen, het valt wel wat mee. De vraag die zich dan opdringt is, hoe hij dat zo zeker weet. Heeft hij meer informatie tot zijn beschikking dan wij? Of neemt hij onze oosterburen überhaupt niet serieus? Wij houden het er maar op, dat hij ervan uitgaat, dat Duitsland ver weg is en zolang je de klap niet hoort er ook niets aan de hand is.
Het klusjeskabinet Rutte kan wel een aanslagje of wat gebruiken om de daadkracht van de nieuwe premier wat te accentueren. Want zo wordt het met deze regering met gedoogclub nooit wat. Het zou niet de eerste keer zijn, Brown in Engeland is gedurende de wittebroodsweken na Phony Tony Blair ook direct aan een aanslag geholpen. Want veel vertrouwen in zijn leiderschap had men niet en daarna ook niet trouwens.
Lang verhaal kort: geen idee wat we met deze waarschuwing aan moeten en nog minder idee over de zienswijze van dit kabinet, in het bijzonder de burgemeester van Veiligheid. Als het motto is, dat men niet onnodig paniek wil zaaien, dan is dat ook een keus, maar op die manier wekt dit kabinet niet echt het vertrouwen de zaken op zijn juiste merites in te schatten. Maar misschien heeft Moeke Merkel onze Mark wel ingefluisterd, dat hij zijn adem niet in moest houden in afwachting van een “aanslag”.


6 Reacties

 1. Bas zei:

  Ik boekte en stapte ooit in zonder securiteit checks.
  Tot het moment dat woestijn bewoners het naar de bol steeg.
  Te vergelijken met Nederland en Slochteren.
  Klein duimpjes die reuzen willen worden grijpen naar middelen zoals terreur wat vliegtuigen en passagiers sitting ducks maakte.
  Daar had Israël geen klote mee te doen.
  Duizenden doden later word een bedreiging afgedaan als een mogelijk Israël Mossad bedenksel.
  Er bestaat een Palliwood, een terecht bewezen woestijn fantasie, maar geen Israëlwood.

 2. wim3 zei:

  De wapenindustrie vond dat er maar weer eens nieuwe wapens aangeschaft moesten worden, vandaar deze door het militair-industrieel complex geuite waarschuwing.

 3. anne hilverda zei:

  De Elsevier komt met het bericht dat Edwin de Roy van Zuydewijn naar het politieburo is gesleept voor verhoor (zijn advokaat kon er bij zijn, het was een zeer intimiderend verhoor!!!!!) De politie stond te posten bij ziojn moeder en bij het huis van zijn zus.Het zou gaan om een aanslag op een lid van het Spaanse koningshuis (niet dat die er waren,maar dit terzijde) op de bruiloft van Don Carlos!

Comments are closed.