Kamerleden mogen “bijklussen”

1146317_fishman_at_work“Wat wil je later worden als je groot bent “? Die vraag hebben wij allemaal wel eens te horen gekregen en het antwoord was dan afhankelijke van de sekse, stewardess, verpleegster, filmster, machinist of piloot.  Maar , zoals ik onze lezers inschat zijn wij allemaal gewoon hard aan de slag gegaan, niet in de laatste plaats als ,wat toen nog heel gewoon was, “huismoeder- en vrouw” een full time job, die weinig van de huidige moeders nog kan bekoren. Maar waar het om gaat, wij moesten gewoon voor 100% of meer aan de bak. Hoe anders is het tegenwoordig, vooral als je ambtenaar cq. kamerlid bent.

 

Geert Wilders gaat een paar dagen  naar Israël om een toespraak te houden over de Palestijnen en hun land. Inhoudelijk komen wij daar nog wel eens op terug. Maar , als wij dit voorbeeld even als kapstok mogen nemen, hoe kan het dat kamerleden, van wie wij telkens lezen dat zij het druk, druk, druk hebben, tijd vrij kunnen maken voor “bijklussen”? Kijk ,een loodgieter legt in de avonduren nog wel eens een leiding, een timmerman timmert een zolder af, een tuinman komt na zijn werk nog even uw tuin bijwerken. Maar kamerleden verdwijnen hele dagen van het Haagse toneel en wat blijkt, dat mag ook nog ! Haastig wordt daaran toegevoegd dat zij zich niet voor nevenfuncties laten betalen ( dat is toch vanuit het oogpunt van hen ( dus wij de belastingbetalers)  die de kamerleden betalen een felicitatie waard, maar er zijn ook die er toch een leuk zakgeld aan over houden. Willibrord van Beek VVD is voorzitter van de raad van toezicht van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en dat brengt voor een paar vergaderingen toch 13.500 euro in de la. Maar daar blijft het niet bij, hij is ook nog commissaris bij de Brabant Hallen in Den Bosch, kassa, en dat brengt 4500 euro per jaar op.

En als u nu dacht dat het verdiende geld , wat in feite gewoon diefstal is of ontvreemding, want zij genieten immers een volledig salaris plus plus voor een  dagtaak, afgedragen moet worden of in mindering gebracht wordt op het kamerlidsalaris, dan heeft u het bij het verkeerde einde. Stef Blok ( VVD) krijgt 10.000euro als commissaris van de Scholtens Groep, en werd onze “crimefighter” Fred Teeven door Ajax uitgenodigd voor de wedstrijd Alax – AC Milan. Over belangenverstrengeling gesproken of mogelijkheid tot compromiteren.

Kamerleden verdienen 90.000 euro per jaar bruto plus de nodige vergoedingen en het zou normaal zijn, als er in het geheel geen sprake zou mogen zijn van bijbanen in “de tijd van de baas” zoals dat bij een normaal bedrijf gangbaar is. Echter is het in Haagse kringen inmiddels al zo ingeburgerd , zie eens wat mijn grote baas mevrouw von Amsberg doet , dat de meeste kamerleden er wel wat bij doen en…. een aantal daarvoor beloond worden.

Tja, en wat moet dan de baas zeggen of wat ons betreft de minister president, ofschoon die wel pro deo voor de klas staat, maar toch in de tijd van ONS ! Let overigens bij het lezen van de lijst goed op kamerleden die “in dienst” zijn van hun eigen bedrijf en hiervoor geen betaling (zouden) ontvangen ! En vergeet niet onze PVV  raadsleden uit den Haag, of kijk eens naar onze nieuwe Nederlanders, die zich ineens goed geïntegreerd blijken te hebben.

Voor uw informatie hier een bijgewerkte lijst van nevenfuncties van onze kamerleden. En ja wat te zeggen over  de commisarissen van hare maje en de rest van het ambtelijk appararaat. Onze harde schijf is er te klein voor en Italië waar wij zo graag over praten,  als het gaat om belangenverstrengeling en corruptie is er een onschuldig paradijsje bij.

Lees verder : http://www.tweedekamer.nl/images/Nevenfuncties_Tweede_Kamer_2010_(nieuwe_kamer)_118-115919.pdf


5 Reacties

 1. peter zei:

  En dan die hulpjes van van Amsberg in de provincie : May Weggen spant de kroon met ik geloof wel 140 bijbaantjes, Karla Peijs kan er ook wat van. Ook deze beunhazen dragen niets af.

  Het hele systeem is zo rot als een mispel!

  Hoe het wel moet? Dat is nogal eenvoudig. Een kamerlid is een full-time functie, dus er MAG niet worden bijgeklust. Ze zijn allemaal Rijksambtenaar met leuke emolumenten, is dat niet genoeg?

  Nog beter is het, dat ze worden betaald door de partij die ze afvaardigt, dan ben je helemaal klaar. Of er dan nog zoveel animo voor de politiek is, moet worden betwijfeld, echter dan zal het kaf van het koren worden gescheiden.

 2. wim3 zei:

  Schandalig als ik de hele lijst bekijk. En dan gaat het mij niet eens over de bijverdiensten maar over het aantal bijbaantjes. Het lijkt wel alsof deze dames en heren slechts voor Jan met de korte naam in de 2e Kamer zitten hetgeen in veel gevallen ook zo is) en meer belangstelling hebben wat ze er op de vrije markt nog bij kunnen schnabbelen. En dat moet een oordeel uitspreken over de handel en wandel van de Nederlanders door wie ze gekozen zijn. Daarom zijn er bij de zittingen ook zo weinig “volksverlakkers”. Ik zou behalve de 90.000.- euro per jaar die ze KRIJGEN ook wel eens willen weten wat voor secundaire arbeidsvoorwaarden er zijn en wat ze allemaal declareren. In het vorige kabinet zagen we dat er door Guusje ter Dorst ook 2 zoute haringen werden gedeclareerd en dat met een salaris van anderhalve ton en meer. Wie komt deze Augiasstal eens uitruimen? Ik dacht dat mevr. Verbeet toch wel elke dag aanwezig moest zijn maar met zoveel bijbaantjes lijkt me dat onmogelijk.

 3. harrie zei:

  valt me wel op dat op de lijst ook personen staan die de bijbaan onbezoldigd verrichten.
  Maar tis natuurlijk grof als je ziet dat bijv.de dames weggen, peijs en ferrier ook nog kans hebben gezien hun hele of halve familie in een leuk beloond baantje te manoeuvreren. Evenals wim3 vraag ik me af wat die secudaire arbeidsvoorwaarden zijn van die kamerleden en meer hoe hun pensioen geregeld is en wie dat betaalt.

 4. Tom Couzy zei:

  Het is niet alleen in de kamer zo schandalig met bijbaantjes,maar ik durf rustig te stellen in de gehele Top Ambtenaren wereld.
  Ëén klein voorbeeldje ter toelichting:
  Op een Nederlandse Luchthaven is een Raad van Bestuur aangesteld.Deze raad van bestuur heeft een voorzitter die 3-4 x per jaar voor ca 1,5 uur aanwezig is op deze Luchthaven voor vergadering (samen met zijn mede bestuursleden en directie).Deze voorzitter is in dienst van Binnenlandse Zaken(want je wordt niet zomaar voorzitter)
  Voor deze jaarlijkse aanwezigheid van 4,5 – 6 uur staat deze man(voorzitter) in het jaaroverzicht genoemd met een salaris van € 16.000,-
  Tienduzende bedrijven worden zo jaarlijks belast door deze opvreters!

 5. Beb zei:

  Hieruit blijkt dat de uitbreiding destijds van die 2e kamer een”wassen neus “was!
  Ze huilen dat de drukte zo groot is dus je kan dan NIET wat “bijeen harken”buiten je door de inwoners betaald zeer goede inkomen!Daar bij komt een ongelofelijk lange vakantie die een werknemer niet krijgt,haringhappen zonder kosten enz.enz. Het wordt tijd dat er zowel goede “bij de tijd”zijnde mensen zitting krijgen,100 kamerleden is genoeg,en vooral ;GEWOON de zelfde rechten als een normale werknemer dus,niet verkozen gewoon WW(wat voor ieder telt)verplicht op zoek gaan naar werk waarbij telt;werk aannemen ook onder je kunnen! Moet Jantje met zijn klabak ook!Dan pas is men EEN met de werkvloer.Stap je uit de kamer GEEN GELD via de burger maar zoek gewoon werk!!De soc.dienst is er ook voor U kamerleden……….

Comments are closed.