De wereld van Beatrix

hobased_2128_12556954Laten wij nou altijd gedacht hebben, dat wij Nederlanders allen hetzelfde zijn. Ik bedoel één volk met één gedachte, recht door zee, hulpvaardig, eerlijk en oprecht.

Dan zap je de TV aan, de kat schiet in de gordijnen, de hond loopt jankend met de staart tussen de poten de kamer uit en PietParkiet hangt opeens dood aan zijn stokje.

Één ding moeten wij onze vorstin wel nageven, zij is haar carriëre volkomen misgelopen, want ware het niet zo in en in triest wat wij een uur geleden mochten horen, zien of lezen, dan zou je zeggen, meid ga lekker bij het toneel, want je bent een natuurtalent ( hetgeen natuurlijk een beetje in de familie zit).

 

 

In plaats nu weer eens te beginnen met ” Beste landgenoten, ik wilde de kerst zoals iedere moeder graag bij mijn kinderen, kleinkinderen en schoonfamilie doorbrengen, dus vergeef mij, maar terwijl u zit te kijken en luisteren, heb ik net vanwege het 4 uur tijdsverschil hier in Villa La Angostura mijn eerste eitje gepeld, het is hier prachtig weer en ik geniet”, nee, dan krijg je de je aanhef: ” dat er uit’s werelds duistere wolken een licht der lichten is opgegaan”, en dat is even schrikken, want van die duistere wolken waarin het huis oranje zich al eeuwen beweegt, ach dat wisten wij al lang, maar dat er nu opeens licht aangaat, dat roept vragen op. Zouden wij dan toch te horen krijgen dat de familie ons al 300 jaar lang belazerd en deze houding als normaal beschouwt ?  Maar nee, wat geleuter over Jezus, die als hij nog geleefd had, volgens ons onmiddelijk Moskovitz in de hand genomen zou hebben wegens een poging tot smaad.

“Maar toch fijn, dat ieder mens een behoefte heeft aan een veilige plek”. Kijk dan kennen we ze weer die oranjes. Stront aan de knikker, waar zijn de reddingssloepen, oranjes en hun kinderen eerst en voor  de rest: ” het was een plezier u te hebben mogen kennen”.  Toch ziet Beatrix de bui aankomen, want even later zegt zij  “dat er vrees is voor onbestemde veranderingen en onzekerheid van de toekomst “, en dat is als we eerlijk zijn toch de spijker op de bekende kop tikken. Het broeit in Nederland, mevrouw von Amsberg, daar heeft u gelijk in.

“Je vooroordelen onder ogen zien en het handelen te toetsen op de consequenties voor de medemens”, enfin wij , de Nederlandse burgers, wachten in spanning af.

Toen kwam het moment, dat het beeldscherm uit protest ging flikkeren want een lid van een familie, die nu niet bepaald het imago van een brandschoon oorlogsverleden heeft, durft zo maar te zeggen dat er mensen waren in die oorlog , die voorbeelden gaven van indrukwekkende moed. Hoe durft ze ? Terwijl inderdaad mannen en vrouwen in die periode hun leven gaven, zat de familie gezellig ver weg in Canada en Groot Brittanië om vanaf de zijlijn hen die achterbleven waren,  aan te moedigen en was er zelfs middels een gesprek tussen opa Bernie en Adolf een poging gedaan om ons land bij het Duitse rijk in te lijven.

“Het geweten, ( zover aanwezig, maar de kans lijkt ons bijzonder  klein) is het  de toetssteen die de keus bepaalt. Door om te gaan met goed en kwaad  wordt iemands geweten van jongsaf gevormd”, kijk en dan komen we tot een wezenlijk punt, want als je toch naar de geschiedenis van de oranjes kijkt, zijn daar weinig goede zaken in te ontdekken. Heulen met de vijand, corruptie, buitenechtelijke affaires, omgang met criminelen, belasting trachten te omzeilen, kortom allemaal zaken, die mits je in een fatsoenlijke familie bent opgevoed als kwaad worden gezien. Echter, zoals u weet, “niet bij de buren in het Haagse”. En als wij dan nog lezen dat het bemoedigend is dat wij , d.w.z. de spreekster en u/wij waarden delen, mag ik dan beleefd verzoeken deze draaimolen te mogen verlaten. Waarden delen met een oranje lijkt ons geen zaak om trots op te zijn of later aan je kleinkinderen te vertellen, in tegendeel.

“Behandel anderen, zoals u wilt dat zij u behandelen”, is dan in feite de uitsmijter, van een verhaal, waarvoor elke fatsoenlijke tekstschrijver zijn neus ophaalt, want veel slechter kan het toch niet. Hoe is iemand in staat om in zeg 10 minuten zoveel aperte onwaarheden en suggesties bij elkaar te pakken  en dat met een gelaatsuitdrukking in de trant van ” ik geloof zelf wat ik zeg”. 

Verdrietig, vernederend,en diep  triest !


16 Reacties

 1. Andre de Groot zei:

  Behandel anderen zoals u wilt dat zij u behandelen. Nou mevrouw denkt u maar even aan Edwin de Roy van Zuydewijn. Wilt u zo behandeld worden? Ik denk het niet. Wilt u zo arrogant en uit de hoogte behandeld worden zoals u als uitverkorene van God iedereen behandeld? Mens ga toch fietsen.

 2. Henk zei:

  Redactie, dacht dat u even een paar dagen vrij zou nemen ? Maar het bloed kroop waar het niet gaan kan, zie ik.
  Het was , ik heb even een stukje op internet gezien, een schertsvertoning , als het niet zo in en in tragisch is, dat er weer hele horden NLers aan de buis gekluisterd zaten en het toch wel een hele mooie toespraak vonden. laten wij niet vergeten, mmaar dat schijnt er bij de massa niet in te gaan, dat deze familie sinds jaar en dag op onze kosten meent zich alles te kunnen permiteren. Zeg in zo n christelijke familie eens dat oom Frits een slippertje gemaakt heeft. Nou oom Frits gaat gelijk om de strontkar het dorp door, maar als het oom Bernie is, ach…. Een misdadiger als vriendje, geeft niets hoor kind, als jullie maar van elkaar houden. Een zwager die trots naast de net veroordeelde Videla in de auto staat tijdens een parade. nee hij wist het even niet, was slechts een landbouw ministerie ondergeschikte. Nee hoor Wim als opa het zo beslist heeft dat je met HAAR moet trouwen dan is het goed, mama kijkt wel even de andere kant op.
  In Zweden roepen ze nu in ieder geval dat Gustaaf de laan uit moet, maar in Nl. Mams spreekt haar jaarlijkse prevelementje, hief het glas ( nou ja glazen) deed een plas en alles bleef zoals het was.

  Aan de “mede lezers” toch nog een goede 2e kerstdag,

  Henk / Parijs

 3. check zei:

  Behandel anderen, zoals u wilt dat zij u behandelen”, is dan in feite de uitsmijter, van een verhaal, waarvoor elke fatsoenlijke tekstschrijver zijn neus ophaalt, want veel slechter kan het toch niet. Hoe is iemand in staat om in zeg 10 minuten zoveel aperte onwaarheden en suggesties bij elkaar te pakken en dat met een gelaatsuitdrukking in de trant van ” ik geloof zelf wat ik zeg”.

  Ach ik schenk tenzij opgedrongen geen enkele aandacht meer aan deze nazi clan, met dien verstanden dat ze aan de hoogste boom wegens hoogverraad en pure oplichting zouden moeten worden opgeknoopt. het land uitsturen met achterlating van alle bezittingen is te gemakkelijk, een militaire rechtbank zou ze moeten veroordelen. Nee geen d66 nsbers je weet wel het geteisem dat NL een grooty boeven land maakt. Las vanmorgen dat die Peter van Vollehoven ook volledig de weg is kwijtgeraakt en naast zijn schoen van arrogantie gaat lopen door te beweren dat NL NU onbehoorlijk wordt bestuurd. Waar haalt die opvreter en nietsnut het lef vandaan, terwijl zijn ouwe vaar een van de grootste NSBers was en mening landgenoot aan de nazi’s heeft overgeleverd. Wat een bende wanneer komt er een eind aan.
  Maar even herhalen wat frau von Amsberg aan wartaal heeft uitgekotst m.n. behandel anderen zoiasl zij U behandelen.

  Het volgende artikel is zoals andere ons behandelen dus laten we het BEFEHL van frau pormuts maar gelijk opvolgen.

  Aanslag in Nederland verijdeld; twaalf terreurverdachten opgepakt

  zaterdag 25 december 2010 13:55

  De Nationale Recherche heeft vrijdagavond in Rotterdam twaalf Somaliërs aangehouden. Zij zijn vermoedelijk betrokken bij terroristische activiteiten.

  In Rotterdam zijn twaalf terreurverdachten opgepakt In Rotterdam zijn twaalf terreurverdachten opgepakt

  Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag bekendgemaakt.

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/284895/Aanslag-in-Nederland-verijdeld-twaalf-terreurverdachten-opgepakt.htm

 4. Johan zei:

  Behandel het rifgajes zoals zij ons behandelen dan voldoen wij aan haar wens.In WO2 gaven velen het laatste wat ze hadden,hun leven; die konden n.l. niet aan de stutten trekken.Hoe kunnen de Veteranen van WO2 en de politionele acties in Indonesië etc. zo hoog opzien tegen heur vati?
  Was die er een die een voorbeeld heeft geven van indrukwekkende moed? Falls das so wäre,dann habe ich es Nicht Gewußt!

 5. Leda zei:

  Wat een goed stuk weer, heb weer zo ontzettend moeten lachen. U had het verhaal voor hare narigheid moeten schrijven, hadden we nog harder kunnen lachen. Wat een fake vertoning is dat hele zgn koningshuis toch, een grote belachelijke poppenkast. Ik begrijp er niets van dat er nog mensen zijn die daar mee weglopen! Hoe blind kun je zijn of hoeveel blinde verering kun je hebben voor mensen die geen knip voor hun neus waard zijn en nog nooooooit een cent zelf verdiend hebben? Een staatshoofd dat gekozen wordt, moet aantonen dat hij wat in zijn mars heeft en de baan waardig is. Deze mensen hebben slechts aangetoond dat ze niets in hun mars hebben. Wat een farce, wat een schande voor een land als Nederland! De hoogste tijd voor de Republiek!

 6. J. Pen Senior zei:

  Woorden uit de kerstrede 2010 van de vakantievierende Beatrix in Argentinië: Het komt aan op maatschappelijke betrokkenheid. Mede menselijkheid. Solidariteit zijn krachten die binden in moeilijke tijden en houvast bieden. Over persoonlijke moed in de tweede wereldoorlog. De vele armlastigen Nederlanders, afhankelijk van de voedselbank, de wegkwijnende ouderen in verzorgingstehuizen, hebben nooit iets gemerkt van enige betrokkenheid of solidariteit van de door God uitverkoren (?) Beatrix. Persoonlijke moed? Als eerste vluchten de zogenaamde koninklijken weg uit Nederland met medeneming van het goud van de Nederlandse bank. Beatrix haar Kerstrede verder lezend: Wat gij niet wil wat u geschiedt. Doe dat ook een ander niet. Slaat zeker niet op de behandelwijze, door Beatrix, op haar ex-schoonzoon van de Roy van Zuidewijn. In deze moeilijke tijden nu het misdaadkapitaal van Bernhard Von Lippe, lees het boek Bernhardcate, direct confisceren aan de staat der Nederlanden. Met terugwerkende kracht belasting betalen door de van Ambsbergers. Het is werkelijk te gek voor woorden dat dit nog steeds niet gebeurt. Wat een laffe Lakeien herbergt de Nederlandse regering om dit niet aan te pakken. Wat een onrecht! Een groot gedeelte van het immense miljarden kapitaal van het “Koningshuis” gebaseerd is op drugsinkomsten wapenhandel, en steekpenningen. De Boomwetgeving zou meteen van toepassing moeten zijn. In binnen en buitenland conservatoir beslag leggen, op onroerend goed, waardevolle voer- en vaartuigen, kunst, bankrekeningen of cash geld door het Bureau Ontneming Openbaar Ministerie (BOOM-wetgeving) op het door misdaad verkregen kapitaal. Bestraffen zoals geldt voor iedere Nederlander of allochtoon die op grond van deze wet volledig kaal geplukt wordt. De in 1824 door Willem I opgerichte NEDERLANDSCHE HANDELS MAATSCHAPPIJ (N.H.M.) verhandelde destijds OPIUM vanuit Nederlands-Indië naar Chinese opiumkitten en dit ging door tot ver in de 20e eeuw. Wat velen niet weten is dat deze N.H.M. in de jaren 60 overging in de ABN en later in ABN-Amro. Beatrix heeft nog steeds 10% aandelen in ABN-Amro in het verlengde van deze opiumhandel. Met de 4,4 miljard steun van Wouter Bos aan de ABN-Amro bank heeft hij dus indirect Beatrix gesteund. Worden de gepensioneerden, en alle recessieslachtoffers ook gesteund? De voedselbanken? De Nederlandse wegkwijnende armlastigen? Mijn DNA mag iedereen hebben. Waarom Beatrix geen DNA wenst af te geven, ten bewijze dat zij van afkomst een ECHTE Oranje is, laat zich raden. Zij blijft een vreemde mevrouw. Het geslacht van oranje stierf uit in 1702 en kent geen nakomelingen. Wij Nederlanders worden dus al 300 jaar belazerd. Geven een vreemde familie per jaar een miljoenenuitkering, een vliegtuig, paleizen, etc. etc. waarover zij bovendien geen belasting hoeft te betalen, ondanks dit gegeven nog schimmige belastingzaken hebben gedaan uit het Paleis Noordeinde.

 7. check zei:

  Het is opvallend wat heet hondsbrutaal om als een derderangs artiest of programma even een door andere geschreven tekst van een auto cue op te lezen en dan op kosten van de burgers als een speer per luxe 1ste klas met hele aanhang aan kontlikkers af te reizen. Hetgeen mij in ieder geval opvalt dat men zelfs geen moeite doet om het allemaal te verbergen, men is zo dronken van de macht dat men het openlijk en hondsbrutaal ten toon stelt. Neem nou die omhooggevallen pampa meid, die Argentijnse gouddelver. Zou ze alle garderobe en niet te vergeten haar peperdure schoenen uit Milaan uit eigen zak betalen ? Tuurlijk niet dat doet het klootjesvolk. Ik ken veel Duitsers die ik als persoonlijke vrienden reken, maar wat deze von Amsberg clan vergeet dat arrogante MOFFEN zoals die tig jaren geleden bestonden allang uit beeld zijn verdwenen. De huidige Duitsers zijn uiterst plezierige mensen waar ik heel goed mee door een deur kan. Niks meer arrogant of vormelijk,. maar wel wat vele NLers allang zijn vergeten , uiterst beleefd en mensen waar je op kan rekenen.

  Waarom niet door een geheel onafhankelijk instantie, dus niet een Nlse subsidie vretende vazallen club of Goebbels propaganda een publiek referendum houden. Schaffen we ze
  af ja/nee. Moet er een diep gaat onderzoek komen naar de rijkdommen en hoe ze er aan komen ? Indien illegaal verkregen wie moet het volks tribunaal leiden en in dezen pleit ik voor invoer voor een militair gerechtshof, want het onterecht dragen van een militair uniform heeft consequenties, dus zal dikke Willem de keerzijde van de medaille ervaren. Zal hij spijt als haren op zijn bolle kop krijgen.
  Voorst lijkt het me rechtvaardig voor diegene die ze zo graag willen houden en vooral als apen staan zwaaien, een aparte von Amsber tax gaan betalen. Diegene die tegen ze stemmen hoeven dan NIKS te betalen. Zo hoort het in een democratie en we zullen dan zien wie er bereid is zijn knip te trekken. Ik weet de uitslag al ………….

 8. NeeltjeJacobade2e zei:

  Waar ik me het meest zorgen om maak, is dat onze volksvertegenwoordiging niet krachtiger optreedt tegen dit kostbaar, circus van feodale makelij. Ongelooflijk dat schijnbaar vooruitstrevende figuren als Rutte c.s. de status quo met een brede, toegeeflijke glimlach willen handhaven. Dit kan maar 1 oorzaak hebben: men vreest een democratie waar het ‘ getal’ gaat bepalen. En dat is ongetwijfeld weer toe te schrijven aan het gastvrije beleid van links. Wijsheid , van oudsher gelegen in het midden, is kennelijk niet meer voorhanden.

 9. Leda zei:

  Kleine correctie: de Rooy van Zuydewijn is niet de schoonzoon van hare narigheid. Hij was de schoonzoon van de bomenfluisteraarster Irene.

 10. christina zei:

  Die pompoen geeft precies aan hoe ik me voelde, toen ik bij het journaal de door God zelf uitverkorene, toch nog moest zien en horen.
  Ik ben het dus volkomen eens met bovenstaand stukje en ook de reacties hierop.
  Volgens de krant hebben 1 mio Nederlanders naar dit onverschaamde gezwam zitten kijken. Nu dat hebben de resterende 16,5 mio dus niet.

 11. cathy zei:

  Wat erg, die vrouw, die geen nakomeling was van onze marktkoopman, aardappelvrouw, broodbakker. Zij lag in haar wiegje, liet een scheet en …..oeps zij was ineens konigin, net zoals haar oma, overgrootoma, en de rest van het zootje dieven, moordenaars en oplichters.

  Ach, oh wee, en nu las ik net dat zij ontstemd was over onze lieve somaliers, heeft ze haar huid soms laten bleken ????
  En dat las zij in de argentijnse metro.

  Niets is deze juffrouw vreemd.Liegt en bedriegt net als onze verwelkomde somaliers, wie had ze ook alweer binnengelaten? En was nooit in dat land geweest?

  Ik, helaas wel.

  Was een mevrouw, die zei dat ze uit Kenia kwam ook niet een somalier? enz.enz.

 12. check zei:

  @ Cathy

  Zit in de familie , Bernie haar ouwe vaar was gek op zwarten. als slaaf, als drijver als holmaat maakte hem niet uit, was niet zo kieskeurig die schooier. vooral als het maar ex nazi genossen waren zoals Fentener van Vlissingen. Soort zoekt soort ! Hoe zit het met de villa in Madagaskar van dikke Willem en zijn pampa meid ? Wet 100 % zeker dat ze daar ook nog even vakantie gaan vieren.

 13. Johan zei:

  MERDEKA!! Indonesische strijdkreet om van het koloniale juk af te komen in 1945.Kunnen we weer gebruiken? Zij het dat we onder een ander soort juk voortsukkelen (Met mijn oprechte verontschuldigingen aan de veteranen van destijds die vergeefs voor het karretje gespannen werden om de ´´ melk en honing´´ uit de kolonie veilig te stellen.Die later zo hoog opkeken naar hun ´´ beschermheer´´,nogmaals, mijn excuses aan jullie allen) Sommigen van deze jongens waren er het ook niet mee eens met deze gang van zaken en liepen over naar ´´de vijand´´ en die werden dan als verraders beschouwd! O ja? En genoemde bescherm-meneer dan?Die later met zijn soldaat van naranja,na de onafhankelijkheid van de RI de boel in de war wilde sturen,ook weer toen Republiek Maluku Selatan zijn eigen autonomie uitriep,vergeefs!
  Als er een volksdeel tot de dood trouw was aan Mien v.Meckelburg
  dan waren het wel de Zuid-Molukkers m.n.: Ambon,Haruku,Saparua ,Ceram,KEI-eilanden,ook de Menadonezen en Timorezen,allen tot gristenen geconverteerd.Het meest ontgonnen was Java (overwegend Islam),de rest van van de kolonie werd heel toepasselijk ´Buitengewesten´ (buitenbezittingen)genoemd.Mien en aanhang is nog geen second op visite geweest om deze ´rijkdom´te aanschouwen.
  Merdeka!

 14. patrick zei:

  Hallo hier radio Oranje …hier volgt een mededeling voor onze brave Nederlanders vanuit London…Houd u allen moed wij zitten aan de thee…Prins Bernhard heeft zojuist 4 vijandelijke olifanten neergeschoten…

Comments are closed.