Politici, ambtenaren en kleine kinderen?

973172_playground_2Politici , ambtenaren en kleine kinderen ? Nee, wij gaan het niet met u hebben over de diverse ontucht en zedenzaken die op dit moment in ons land als paddestoelen naar boven komen , TERWIJL !! bezorgde ouders al jaren geleden aan de bel trokken, maar door de politie als dom werden versleten en weer lachend   naar huis werden gestuurd.  Hoe kan een klein kind van 3 of 4 opmerkingen maken over pedofiele handelingen, terwijl dat kind daar nog helemaal niets over weet. Op dat moment gaat er terecht bij de ouders een alarmbel af, maar de politie , u weet wel , wij waken zodat u kunt rusten, weet het uiteraard beter.

Nee, wij willen het met u hebben over de  gelijkenissen tussen politici, ambtenaren en kleine kinderen. De overeenkomsten zijn op z’n minst gezegd zeer opvallend !

 

 

Zet een kind in een speelgoedzaak en zeg dat hij wat uit mag kiezen, zo maar uit een rek mag pakken zonder dat hij hiervoor straf krijgt en wat ziet u ? Het kind begint om zich heen te graaien, weet niet hoe snel hij zijn meegenomen winkelkarretje moet vullen, meer, meer , meer. Dit zelfde verschijnsel ziet u als een politcus of een ambtenaar de kans krijgt, en die zijn er zo langzamerhand in ons land legio, te beschikken over centen, waar hij nauwlijks  aan bij gedragen heeft. De controle, zo die er in ons land ooit was, ontbreekt, het ethische gevoel van mijn en dijn is al lang verdwenen, dus die ambtenaar of politicus gaat graaien, de paar positieve uitzonderingen, want die zijn er, niet te na gesproken. Uiteindelijk zijn er ook bescheiden, goed opgevoede kinderen, die zullen vragen in de speelgoedzaak “mag ik dat echt “?

Dus zien wij affiares als van  de VVDer Ton Hooijmaijers, die door justitie ervan verdacht wordt voor een paar miljoen  ( !!) aan steekpenningen te hebben aangenomen ( er werd door de FIOD voor 1.8 miljoen belsag gelegd). maar ook zijn bijna  naamgenoot burgemeester Niek Meijer ( VVD) van Zandvoort, die via woningcorporatie de Key een villa ter waarde van 1.85 miljoen huurt voor ….. 1500 euro per maand. De key heeft  o.a. 2500 woningen in Zandvoort, dus u begrijpt het. Hooijmaijers kon het overigens goed vinden met Harry Borghouts, die indirect verantwoordelijk was voor de financiële flop van 78 miljoen euros belastingcenten die naar IJsland gingen. Trouwens Borghouts kon het goed vinden met zijn medewerkers, want wie herinnert zich niet de hypotheek affaire van VVDer Hultmans, burgervader van Den Helder.

Maar even terug naar de gelijkenissen : Uw kind doet iets stouts en wat zegt u : “dat was niet lief, maar als je beloofd het nooit meer te doen, dan is het vergeten en vergeven”.  Kijk even naar de 28 miljoen affaire die de provincie Gelderland waarschijnlijk moet betalen ( belastingcenten uiteraard) aan de vrienden van Vitesse. De 2 gedeputeerden die daar voor veranwtoordelijk zijn, de heren Peter en Esmeijer kregen een  motie van wantrouwen, terecht zou je zeggen als je verantwoordelijk bent voor het verdampen van 28 miljoen gemeenschapsgeld. En u kent het resultaat  “mammie ben je niet meer boos als ik zeg dat het mij spijt “?  en ja hoor,  nadat  beiden hun excuses hadden aangeboden, werd de motie met 38  tegen 12 stemmen verworpen en kunnen de beide geldverkwistende heren  brokkenpiloten gewoon in functie blijven. Kunt u het zich voorstellen, dat u verantwoordelijk bent bij een bedrijf voor een  dergelijke flop ? Er uit !

In feite zijn politci en ambtenaren, wij schreven al vaker over Lubbers, Den Uyl,  Elatik, enz. net kinderen die nooit volwassen geworden zijn en dat ook nooit zullen worden. Daar komt nog bij, dat als je de C.V’s  van de dames en heren bekijkt er niemand is, op een paar  uitzonderingen na, die ooit geleerd heeft wat een  financiéle verantwoording is, nooit deelgenomen heeft aan normaal zakelijk verkeer, dus is de vraag hoe  het mogelijk is,  dat je dit soort mensen je centen toevertrouwd. Uiteraard , dat doet u niet op vrijwillige basis, de centen worden u in feite afgeperst, te korten en/ of besparingen bij de (semi) overheid betekenen in gewoon Nederlands lastenverhogingen en toch neemt u het gelaten en accepteerd alles als zoete koek. 

Er is al weer zout tekort, er zijn geen centen, maar hoe zou het zijn, als de overheid eens als een goed huisvader/vrouw betaamt met de aan hem/haar toevertrouwde centen  op een werkelijk verantwoorde manier   omgaat ? Maar nee, en dan zijn wij bij het uitgangspunt, het zijn kinderen in de speelgoedwinkel en ze verdienen een goed pak slaag ! Wie begint ?


2 Reacties

  1. Henk zei:

    Geef ze , de politici en hun maatjes een vinger en ze nemen daar ze niet gecontroleerd worden en zeker zijn dat er geen sancties volgen bij een greep in de kas de hele hand, arm en lichaam. Zo oud als de weg naar Rome of dit geval den Haag, mag ook Parijs of welke andere stad zijn. Maar een nieuwe actie die volgt zoals toendertijd in Italië – mane pulite – om corruptie en de maffia uit te bannen, wat gebeurde er ? de mannen die probeerden orde te scheppen, verdwenen, kegen een ongeluk, dus wie zich er aan waagt oprecht de overheidscorruptie tegen te gaan moet wel van goede huize komen.
    Maar wat mij met “nedrigland”om maar eens een woord van collega reageerder Check over te nemen, is dat in nederland totaal geen belangstelling bestaat voor zelfs een poging tot verbetering. Wat geklaag en dat was het dan weer en kijken ze naar boer zoekt vrouw.
    Henk/ Parijs

  2. wim3 zei:

    Het monster van Riga blijkt in Duitsland opgepakt te zijn en kwam er na onderzoek met een jaar voorwaardelijk van af. Daarna ging hij naar Nederland waar de hoeders van onze eer en veiligheid niet eens de moeite namen om bij de Duitsers te informeren of alles wel in orde was. Hetzelfde geldt voor de economische vluchtelingen, er wordt niet gekeken of je een strafblad hebt. In het riool dat Nederland nu geworden is, is iedereen welkom. Met dank aan Joris Demmink, hoofd Justitie en eveneens een smeerlap.

Comments are closed.