Ramp treft Nederland

untitledEen gigantische ramp heeft gisteren ons land getroffen, althans als je de berichtgeving in de kranten en op TV mag geloven. Terwijl veel landen in Europa zich zorgen maken over de financiële crisis, die er in Europa woedt, is ons land naast uiteraard getroffen door zich steeds maar herhalende treinstoringen, het feit dat Wesley en Yolande hun rekeningen gaan betalen, helemaal van slag.

 

 

 

 

Men zegt wel eens dat het gemiddelde IQ van een land afgelezen kan worden aan wat de pers en het nieuws als belangrijkste zaken iedere dag naar voren schuiven en dat was gisteren bij ons het als een explosie nadaverende bericht, dat een man die qua uiterlijk en tekst zo in het eerste beste museum voor prehistorische wezens kan worden ondergebracht, deze man had ontslag genomen bij een over het paard getilde z.g. voetbalclub. Wij hebben het dan over Martin Jol en Ajax, maar dat had u al begrepen. Tjonge wat een narigheid, want de vraag is of onze nationale economie tegen deze klap bestand is. En wat zal “Den Haag ” hierover zeggen en maakt hare maje hiervan gewag in haar jaarlijkse kerstconference ?

Maar zoals altijd in dit soort zaken is de redding nabij. Aartsengel Johan Cruyff  heeft de oplossing en ook daar is meer dan de helft van ons land meer in geïnteresseerd dan wat zich voor de rest in deze Rijnmoerassen afspeelt.Het gekwaak van Johan, doet mij denken aan een anekdote, die wij toegezonden kregen van een lezer. Hij moest lang geleden een zakenlunch bijwonen, waar aan de tafel naast hem de directie van het aannemingsbedrijf Ballast Nedam zat, samen met deze Johan. Het gesprek ging over het presenteren aan steden of landen die daar belangstelling voor hadden van een turn-key voetbal stadion.  Ballast zou uiteraard de bouwwerkzaamheden voor haar rekening nemen en wat Johan zou doen, kwam hij vertellen. Het werd een prachtige middag, want de een na de ander liepen de Ballast mannen rood aangelopen van het lachen naar het toilet, om daar bij te komen van zoveel uitkramende  onzin. Onze  lezer en zijn gezelschap konden niet nalaten mee te luisteren, want het domheidsgehalte van wat deze Johan de lucht in blies was uniek, zodat ook onze lezer en aanhang regelmatige bezoekers van het toilet werden om met de Ballast mensen even bij te komen. Maar ook hier zie je weer het niveau van uw medeburgers. Johan predikt en de gemeente luistert aandachtig en er is geen woord van kritiek.

Een ander goed voorbeeld voor deze domheid is wat wij tegenkwamen op het 10 uur journaal dat tegenwoordig heel chique Nieuwsuur heet en gepresenteerd wordt, zoals wij dat al eerder aangaven door een zeer partijdige Twan Huys. Haast hebben wij de neiging zeker na gisteren te roepen ” Huys, blijf in hemelsnaam thuis”, want terwijl wij o.a. zaten te wachten op nieuws uit Den Haag, liet Twan als een wezenloze tennisspelkijker 2 “experts” hun mening geven over het vertrek van Martin Jol, links, rechts, links  ging het hoofd en na circa 10 minuten wijze woorden, mochten wij dan eindelijk echt nieuws horen en zien. Maar, kennelijk weten Huys en zijn redactie wat goed is voor u en moeten wij daar maar vrede mee hebben.

Begrijpt u nu een beetje, waarom het waarschijnlijk nooit meer iets wordt met ons land ? Verdwaasden die naar een gouden koets kijken, andere soortgenoten die Cruyff als de mesias zien, schapen die achter een blond geverfde volksmenner aanlopen , nee mensen het wordt echt niets! Nooit!


5 Reacties

 1. marcel w zei:

  Ik weet niet hoe het met de kijkcijfers van nieuwsuur zit,maar ik kijk nooit meer tegenwoordig,ik wil in een nieuwsprogramma nieuws zien en geen geleuter over “foeballe”

 2. hertog zei:

  En niet alleen het ontslag van Jol, toen een voetbalclub uit Rotterdam, ik meen “Feyenoord” met 10-0 van de gloeilampenclub uit Eindhoven verloor, beheerste deze uitslag niet alleen de journaals van de diverse rubrieken maar zelfs nog de papieren media. En dan niet te vergeten die poppenkast omtrent de loting van de WK, het was bijna een nationale ramp, dat Nederland die poppenkast niet kreeg toegewezen! Het lag niet aan het “BID”. Hoe zielig een land kan zijn!

 3. Sjors zei:

  Het volk dom houden en dat lukt aardig!
  Als ik al naar de tv kijk dan is het op buitenlandse zenders, zoals de Belg met het programma “Ter zake”. Hierin worden echte problemen aangehaald en niet van die onbenulligheden.
  De Romeinen zeiden het al: “Brood en spelen….”

 4. jantje zei:

  Met alle respect, Johan Cruyff heeft in zijn leven meer voor elkaar gekregen dan de schrijver dezes.
  “Geen profeet is in zijn (eigen) land geëerd.”
  In Barcelona hebben ze Cruyff wel begrepen.

Comments are closed.