Claudia Zuiderwijk, de Gooise matras ?

896CA68A-8A7B-4138-B73A-C8EBAC991196

Als u de komende tijd nog plannen heeft de trein te nemen, dan moeten wij u dat alweer dringend afraden. Zoals u in de kranten van vandaag heeft kunnen lezen, is er een wisseling van de wacht bij ProRail en wordt mevrouw Claudia Zuiderwijk ( 1962) per 1.02.2011 de nieuwe tijdelijke president directeur . Slechts de SP vermoed toch wat problemen, want Claudia, zoals wij haar maar zullen noemen, heeft nogal  wat exhorbitante salariseisen, waardoor b.v. haar baan vorig jaar als baas van het Amsterdamse GVB niet door ging. Men hield daar aan de zgn. Balkenende norm vast, dus zeg maar een bruto jaarinkomen van rond de 180.000 en dat was te weinig voor deze mevrouw die als voorzitter van de raad van bestuur van de Tergooi ziekenhuizen in parttime baan , 4 dagen per week , 245.000 Euro’s  kon besteden bij de Gooise Albert Heijn.

(foto met dank aan de Gooi en Eemlander)

 

 

 

Maar even terug in de historie, Claudia werd in 1962 geboren in Bussum, studeerde Andragologie aan de Universiteit van Amsterdam. Pardon, u weet niet wat andragologie is ? Nu, dat is de wetenschap  waarmee je volwassenen bij kunt staan in de ontwikkeling van hun mondigheid en verantwoordelijkheid. Nu twijfelen wij er niet aan dat men een beetje mondigheid en ontwikkeling bij ProRail, maar waar trouwens niet in Nederlandse ( semi ) overheids organisaties nodig hebben, dus tot zo ver alles onder controle.  Echter blijkt dat Claudia al in 2001 toetrad tot de raad van commisarissen van ProRail en dat voor (2008) een bedrag van 22.750 Euro, en werd dit bedrag in 2009 geïndexeerd met 2.65%.

In 2008 toen Claudia nog  “in het ziekenhuis lag ”  werd zij uitverkoren tot zorgmanager van het jaar en daar vonden wij op de site van www.misdaadjournalist.nl  een gezellig stukje over, waaruit u begrijpt hoe je carriëre kunt maken :

 Quote : =====Marjanne Sint van de PvdA. Ja, ik kan me die uitglijer destijds van haar nog herinneren. Jammer dat zulke mensen toch altijd kans blijven zien, want soort zoekt soort, om in hoge functies terecht te komen.

untitledOverigens wel een opsteker, al is het sneu voor Zwolle, dat dus niet alleen Het Gooi jaren intens heeft moeten lijden onder een zogenaamde “zorgmanager van het jaar”. De club die die jaarlijkse titel uitgeeft, is m.i. rijp voor een justitieel onderzoek naar het runnen van een criminele organisatie.

In Het Gooi heette dat loeder Claudia Zuiderwijk, ex-Pink Roccade en voormalig zorgmanager van het jaar 2008. Ik durf de stelling aan dat er doden zijn gevallen door haar beleid rond de twee overgebleven Gooise ziekenhuizen in Blaricum en Hilversum. Maar ja, wat wil je… Zuiderwijk instigeerde een glossy een paar jaar geleden waarin ze zichzelf op de cover etaleerde “in bed met de Raad van Bestuur“.
De reacties op die narcistische publicatie vielen nogal tegen, en dat is een eufemisme. Hoe zei HJK dat in een ander recent blog? “Geen erger furie dan een versmade vrouw”

Affijn, een besloten afscheid was al dat er voor Zuiderwijk langs de Gooise dreven onlangs nog inzat.
Nou die Sint nog. Dat maak je maar zelden mee, dat iemand’s naam zo in de belangstelling komt.  ===== Unquote.

Claudia nam in 2010 afscheid van  de Tergooi ziekenhuizen, naar eigen zeggen omdat zij aan nieuwe uitdaging toe was, maar met een geschat verlies van 7 miljoen euro en terugloop van de omzet met 10%,   zijn de stemmen in de wandelgangen dat het om een op non actief stelling gaat wel  heel erg sterk.

En bij ProRail zit nog een oude bekende als commissaris , namelijk onze “cineast Paul Rosenmöller,  u weet wel die zeer sociaal begane oud geld miljonair. Uiteraard ook weer links, maar dat is inmiddels de rode draad in dit soort door ons geplaatste artikelen. Paul , wiens vader directeur en grootaandeelhouder was bij Vroom en Dreesman is u wel bekend als oud vakbondsman en ex lid van de groep Marxisten/Lenisten, maakt tegenwoordig voor de IKON TV films.

Kortom , dit artikel is  één van de eerste Oudjaars voetzoekers die wij nog ergens in de goot vonden en zoals u ons kent, zullen er nog wel een paar volgen.


10 Reacties

 1. wim3 zei:

  De situatie van een van de twee Gooische ziekenhuizen is alarmerend. Een paar jaar geleden stond dit ziekenhuis in Hilversum nog nr. 1 op de lijst van beste ziekenhuizen. Nu wordt er overwogen, mede op aandrang van de PvdA, om dit ziekenhuis te sluiten. Het is in een paar jaar afgegleden naar een zeer lage status terwijl er over het algemeen zeer bekwame artsen en verpleegkundigen werken. Niets dan lof. Waarom dit ziekenhuis in een plaats met 80.000 inwoners moet fuseren met een ziekenhuis in Blaricum, inwoneraantal (denk ik) 20.000) is een raadsel. De bewoners van Hilversum zijn dan aangewezen op een ziekenhuis dat 15 km. verderop ligt.

 2. cathy zei:

  Waar ” ïn bed met de raad van bestuur” al niet toe kan leiden………..misschien een idee, om i.p.v. w.c.’s in de treinen wat bedden neer te zetten, kan ze ook af en toe eens mee rijden !

  Wat een land om je voor te schamen. Dit soort incapabele, nog nooit iets gepresteerde, golddigers aan te stellen bij een bedrijf wat al jaren niet functioneert en nu helemaal naar de kl….. geholpen gaat worden.

  Maar ja, van die kl……en de miljoenen verliezen weet ze genoeg!

 3. Tom Couzy zei:

  Het is mij een volkomen raadsel welke opdracht deze mevrouw bij prorail heeft , TENZIJ : …
  De spoorwegen heet n.l. in particuliere handen te zijn , doch dat is om redenen pure volksverlakkerij.
  ALLE aandelen van prorail en de NS zijn n.l.in handen van de Nederlandse Staat en in handen van Mevr.(van) Amsberg,die een eigen rijtuig heeft. Er is dus gewoon sprake van een overheids bedrijf die gerund wordt door particulieren.
  Hoef je geen ambtenaren in dienst te nemen en kun je makkelijk ontslaan en voorts een ander de schuld geven.

 4. Bas zei:

  Er is nog iets wat dit soort mens bind.
  Hun koningsgezindheid en verering.
  Waar de root van hun succes ligt.
  Openlijk anti Royal dan is het hoogste
  wat je kan bereiken de rand van een bed is.
  Voor de meisjes letterlijk, voor jongens, vraag maar
  aan Roy.

 5. mina zei:

  Mooie taak voor reizigersvereniging Rover om aan de bel te trekken over deze benoeming van deze vrouw, voordat het hele openbare vervoer in Nederland compleet stuk is.
  Lijkt er zo langzamerhand op dat dat ook de bedoeling is.
  In dit soort functies gaat het er waars. alleen nog maar om wie wie is, en niet om wat men aan kennis en inzicht heeft.
  Mooi Nederland wordt op een vakkundige manier de nek om gedraaid, dat kunnen ze dus wel goed.

 6. G.weten zei:

  Wat is het toch slecht gesteld in Nederland, met de journalistiek wel te verstaan.
  Het is niet mijn vakgebied, maar wat een slecht artikel is dit. Geen wonder dat de schrijver onbekend wil blijven. Lekker je gal spugen over andermans rug, zonder van alle feiten op de hoogte te zijn. Ga eerst eens goed na wat je allemaal de wereld in brengt, zo moeilijk kan dat toch niet zijn (tenzij je er op uit bent om een gekleurd beeld te schetsen). Diep triest wat de nieuwe media zoal voortbrengt.

 7. redactie Geennieuws.com zei:

  @ G. Weten, dank u voor uw compliment, hoe slechter de inhoud van onze artikelen, hoe meer wij de spijker op de kop slaan, door de wantoestanden in Nederland te signaleren.De feiten zijn ons bekend, U ook ? Dan nodigen wij u bij deze uit, via de link “contact ” de u bekende feiten aan ons te mailen, wij zetten die dan keurig in de vorm van een artikel ( u mag dat ook zelf schrijven) op onze site. Maar voorlopig houden wij het bij hetgeen ons bekend is, niets goed afgemaakt en dan per 1.2.2011 baas bij Prorail , de toekomst zal het wijzen

  redactie Geennieuws
  A. Groen

 8. cathy zei:

  g.weten, welterusten !
  U zult wel te laf en te onwetend, zijn om uw “stelling” te onderbouwen, anders lees ik het graag.

 9. G.Weten zei:

  Het probleem met dit soort sensatiezoekende media is hetzelfde als met complottheorie denkers. Elk aangedragen argument of onderbouwing zal alleen maar aangegrepen worden om weer een eigen verhaal van te brouwen. De kwaliteit van dit artikel en de reacties van personen hierop, nodigen dan ook niet uit tot een diepgaande, inhoudelijke discussie.

  Vrijheid van meningsuiting genieten we toch?
  Dus ga gerust door met het ventileren van je ongenuanceerde, niet op feitelijkheden beruste, agressieve en gekleurde mening. Maar waar ligt de grens tussen vrijheid van meningsuiting en het bijdragen aan een verharding van onze maatschappij?

  Situaties aan de kaak stellen, daar ben ik groot voorstander van. Echter is de wijze waarop dit gedaan wordt steeds vaker oppervlakkig en ronduit smakeloos te noemen.

  De journalistiek draagt een maatschappelijke verantwoordelijkheid, waarbij ethiek een belangrijker drijver zou moeten zijn.

  noot redactie : “ongenuanceerde, niet op feitelijkheden beruste, agressieve en gekleurde mening ” Nogal een mond vol, maar waar blijft uw weerlegging van datgene dat u onder de voorafgaande woorden rangschikt ?
  Wij zouden zeggen, schrijf eens een leuk stuk zonder ……. en wij plaatsen het graag.

  “Verharding van de maatschappij ” ? Het wordt hoog tijd dat het Nederlandse publiek wakker wordt, zich eens voor belangrijkere zaken gaat interesseren dan voetbal of het al dan niet mislukte huwelijk van juffrouw X met mijnheer Y. Daar dienen dit soort sites voor en zult u hier geen sociaal democratisch multi culti meningen aantreffen.

  Horen gaarne van u.

Comments are closed.