Een Griekse sigaar uit eigen doos

Hoewel je bij sigaren in eerste instantie niet aan Griekelnad denkt maar meer aan Cuba, presenteren de Grieken nu een sigaar uit eigen doos, die u als trouwe EU belastingslaaf weer een paar centjes zal kosten, terwijl wij van  Jan Kees de Jager hier niets over horen , hetgeen natuurlijk in zijn lijn ligt. Er gaan zelfs geruchten dat Jan Kees het oude programma,  “het is hier fantastisch”,  gaat presenteren, speciaal afgestemd op burgers die van sprookjes houden.

Wat gebeurt er als u schulden heeft en deze niet meer kunt betalen ? Nu niet gelijk over een in beslagname van b.v. uw huis praten, nee u kunt uw schulden ook om laten financieren. Een slimme  dorpsagent van politie uit West Friesland heeft hier zelfs een inmiddels in elkaar gezakt imperium mee opgebouwd, de DSB bank, dus u bent gewaarschuwd hoe dit soort zaken eindigen. Overigens kunt u nu ook uw erfenissen aan de heer Dirk Scheringa, d.w.z. zijn zoon toevertrouwen.

 De Griekse minister van Financiën, de heer Giorgos Papakonstantinou ziet het wel zitten, u een Griekse sigaar uit eigen doos te gaan presenteren. De zaak gaat als volgt: de Grieken hebben zoals u weet ruimhartig gebruik gemaakt van de door de EU goochelaars gereed gehouden financiële reddingsparapluie. ( niets aan de hand volgens Jan Kees). In de bijeenkomst van financiële bollebozen in het Zwitserse Davos, een soort imitatie Bilderberg gebeuren, werd het volgende plan gelanceerd: Griekenland gaat staatsschuldpapieren ( obligaties) terugkopen, want de rente over deze obligaties is niet meer op te hoesten ( i.v.m de sigarenrook ? ). Daar is natuurlijk geld voor nodig en,….dat geld willen ze nu van de EU gaan lenen. Dus nog een keer, de EU stelt de Griekse regering uit het Europse reddingsfonds Eurootjes ter beschikking, waarmee de Grieken de obligaties die zij uitgeven hadden om hun schulden te kunnen financieren, kunnen terugkopen, waarna ze uiteraard dan weer het geleende geld aan het reddingsfonds dienen terug te betalen.

Daar de Griekse obligaties echter momenteel duidelijk onder de marktprijs worden verhandeld, betekent dit in gewoon helder Nederlands, dat de crediteuren, de EU , dus de belastingbetalers de Grieken hiermee een 30% van de schuldenlast kwijtschelden. Je gaat namelijk door deze financieringstruc akkoord met het feit dat je minder ontvangt van de debiteur ( Griekenland) , dan oorspronkelijk afgesproken, maar dat zal de meeste EU burgers ontgaan, daar de focus bij hen op andere zaken ligt en natuurlijk de respectievelijke ministers van financiën dit als een unieke oplossing zullen aanprijzen, zonder de gevolgen te noemen. Overigens werd dit trucje op een andere wijze ook al eens met Argentinië gespeeld, Nederland ging voor meer dan 100 miljoen het schip in.

Als de bekende klap van de sigarendoosdeksel riepen de bedenkers van dit moois nog,  dat er slechts een gedeelte van het 750 miljard Euro reddingsnet wordt gebruikt, de rest lag er toch maar , dus presenteren van deze sigaren uit eigen doos kan gemakkelijk. Steekt u er nog eentje op.


4 Reacties

 1. Tom Couzy zei:

  U heeft volkomen gelijk.
  Omdat het gros van de Nederlanders slechts interesse heeft in boer zoekt vrouw en gebiologeerd naar vermakkelijkheidsspelletjes kijkt, zullen de miljarden zenuwcellen (bij sommige aanzienlijk minder) van het slapende hersengedeelte eerst gestimuleerd worden als zij dagelijks met feiten worden geconfronteerd.
  Maar ja tegenwoordig is de leesbril ook uit het ziekenfonds basis pakket.

 2. anne hilverda zei:

  Grieken zijn toch wel slim; nu weer die obligatietruc en vorige week konden ze al 2000 asielzoekers tijdelijk aan Nederland overdoen, omdat ze geen geld hadden voor de stumpers.Hoe lang het “tijdelijk”duurt,dat werd er niet bij verteld.En wie zorgt er voor het vervoer, kost toch ook een heleboel geld.Maar dat regelen Uri,Jan Kees en Rutte even in het torentje. Of blijven de asielzoekers daar en betaalt Nederland de huur van de opslagschuren, de slaapzakken en de dagelijkse korst brood met water?Het is allemaal zo rekkelijk,die begrippen.

 3. Tiemen zei:

  Toch hopelijk geen vertraging en kostenoverschrijdingen bij het moskeeën bouwen, meneer Papakonstantinou? Wij hebben nog wel een deskundige op dat gebied voor u in de aanbieding, Job Cohen en u mag hem kostenloos van ons overnemen.

 4. ir Jacob Bogers zei:

  aaah dat gezeik ook…de babybomber generatie (de generatie der uitvreters) dient haar pensioen verkwanselt te zien aan Griekenland,…,kijk hoe groot die linkse betweterige bek een stuk kleiner wordt!

Comments are closed.