Ook Fransen verliezen vertrouwen in de politiek

Ook in Frankrijk verliezen de burgers steeds meer het vertrouwen in de politiek en de politici. Op het voor u moeilijk te lezen bord, dat deze mevrouw ophield tijdens een recent protest van studenten , de Fransen gaan zoals u weet  in tegenstelling tot de Nederlanders wèl de straat op, stond de tekst “: “Toen ik zo oud was als jullie, werkte ik al ” , en dat sloeg op de voorbijtrekkende studenten, die net als hun Nederlandse “vakbroeders” vinden dat er zonder beperkingen onbeberkt lang gestudeerd mag worden.

Maar de Fransen hebben zo langzamerhand ook  genoeg van sjoemelende politici, die net als in ons land hun gemaakte beloftes nooit nakomen, zodra zij de veilige haven van een overheidsbaan zijn binnengelopen. Er heerst met name op het Franse platteland een groeiend wantrouwen ten aanzien van gedeputeerden, provinciale ambtenaren en andere lokale bestuurders.  Een ander probleem dat de Fransen stoort, is de steeds minder wordende veiligheid, niet alleen in de zgn. banlieue’s , de voorsteden van de grote Franse plaatsen zoals Parijs, Lyon, Marseille, maar ook de veiligheid op het platteland, waar aangetrokken door lagere kosten van levensonderhoud er steeds meer met name moslim immigranten te zien zijn. Hoofddoekjes in kleine dorpjes zijn geen uitzondering meer en terwijl in 2009 nog 49% van de Fransen tijdens een poll aangaven wel te kunnen leven met “buitenlanders” , zijn dat er in 2010 reeds 59%, die vinden dat de regering meer restricties moet invoeren t.a.v. het immigratiebeleid en ook strenger moet toezien op de uitzettingsprocedures.

Al met al dus niet zo’n verschil met wat er in ons land speelt, met dien verstande, en wij kunnen het niet vaak genoeg herhalen, dat de gemiddelde Fransman zijn onvrede duidelijk laat blijken. De regering van welke kleur dan ook moet hier wel naar luisteren en zo is er onlangs bekend gemaakt dat nu eindelijk op 9 maart oud president Jacques Chirac die inmiddels 76 is, voor de rechter dient te verschijnen om uitleg te geven over zijn rol in een massieve fraudezaak ten tijde dat hij burgermeester van Parijs was. Om kosten te camoufleren werden er toen 22 fictieve ambtenaren op de loonlijst van de gemeente gezet, hetgeen uiteindelijk uitkwam en waarvoor hij nu voor de rechter moet verschijnen.

De klokkenluider slaapt immers nooit en ook in Frankrijk zijn er  de Franse Assanges, Of Chirac uiteindelijk op staatskosten zal gaan logeren is zeer de vraag, maar het is voor deze man die van status houdt, natuurlijk zeer beschamend om zich voor de rechter te moeten verantwoorden.

Wat wij met dit artikel aan willen geven, dat de steeds groter wordende puinhoop in eigen land mede te wijten is aan de onverschilligheid van de gemiddelde  nederlandse  burger. Hoogstens gaan er wat proteststemmen naar een PVV of SP, maar daar blijft het dan bij. Dit, terwijl als zaken die wij in ons land ongestraft de revue hebben zien passeren in Frankrijk, Italië of België gebeuren , iedere van de 16.5 miljoen experts die wij in ons land hebben, op de achterste pootjes gestaan had om b.v. de regeringspensioenfraude, de recente 180 graden draai t.a.v. de missie naar Afghanistan te veroordelen , foei te roepen, want dat is nu weer eens typisch…… en dan mag u het land zelf invullen. Nee, de Heer vergeeft ons onze zonden, en de draaikolk naar de bodem van de Nederlandse gierput is nog niet in zicht, maar nadert heel snel.

En vergist u zich niet, heb niet de illusie, dat stemmen op Geert Wilders en de zijnen nu uw naderende verlossing van deze ellende is. Toegegeven, Geert bond de kat de ( moslim) bel aan en doet dat nog steeds, hetgeen wij waarderen. Maar een totaal spreekverbod voor zijn collega’s, het telkens even niet aanwezig zijn als er belangrijke zaken ter tafel komen,  geeft ons weinig vertrouwen in Wilders,die de kenmerken van een echte Haagse draaideur politicus al behoorlijk onder de knie heeft. Uiteraard beter een PVV, dan een zwalkende theedrinker, een politiek would-be sapjesprinsesje enz. maar vergist u zich niet, indien , wat een wens is van velen, Nederland nog eens een republiek zou worden, dan ontstaan de problemen pas echt , want gedreven echte aanpakkers zijn in ons land met een zaklantarentje te zoeken.

En daar maakt Bea met haar kippenhok, nog steeds dankbaar gebruik van.


3 Reacties

 1. Cathy zei:

  Ik schaam me telkens weer over dit land en zijn z.g. burgers, de mensen met hersens en capaciteiten, indien zij konden, zijn reeds vertrokken en de rest schrijft een beetje…..verder gebeurd er niks.
  Een land vol lafaards, luiaards en apatische dombo’s, die zich de leugens van de kabinetten via de media laten vertellen en verder lekker gaan slapen.
  Maar………..misschien is dit ook wel het beste, totdat………….en daar zijn we niet ver meer vanaf.

  Lekker slapen Bea, je koffertje staat al in Zwitserland en is veilig bij de Shell in Argentinie, je diamantjes liggen in Canada en met je 3 paspoorten kom je ook een heel end.
  .Je bent nog nooit gestikt in je eigen leugens, want je weet niet meer wat je zegt, dag mamma dagobert de genen van juliana en Bernard verlochenen zich niet.
  Ook dat begrijp je niet meer en heb je nooit begrepen.
  En dat je op je 73 ste nog 12 uur werkt per week, tjonge , tjonge, dat is effe wat!!
  Wat zul je moe zijn. Maar ja , geld maakt veel goed.

  Nageltjes laten lakken, pruikje op, jurkje en corsetje aan laten trekken, rimpeltjes als het nog gaat, wat laten liften, en dan huppekee, op weg in je autootje met chaufeur en dan met een bloemetje in je hand je mondje af en toe opentrekken en wat stotteren.

  Trouwens je moet wel heel erg dom zijn om met een homo te trouwen, ( ik was ooit zijn buurvrouw in Tanzania) maar ja het is je vergeven, je wist niks van mannen en dacht dat ze allemaal waren zoals die Bernie, he? Nou, ja die half zusjes en broetjes zijn ook niet alles, he, kosten alleen maar veel geld, dat weer uit jouw potje gaat.

  Goed voorbeeld trouwens is onze Mabelinetje, geld is geil, toch? Oh, ja en wat was haar echte naam ook alweer en van die z.g. boekjes schrijvster, ster, die zich al prinses noemde, voordat ze al getrouwd was met die flapdrol .Trouwens, wie heeft die z.g. titels ooit bedacht ? Lijkt toch nergens op!

  Ik houd maar op, neem een lekker wijntje en ik zou zeggen, lees Wikipedia er eens op na, het zijn zeer geleerde en geletterde mannen en vrouwen.
  Dag Oranje, alles
  is gekocht, verkocht, veranderd en gelogen!

 2. Tom Couzy zei:

  De EEG (voorloper EU) afspraak: moslimmigratie naar Europa geen strobreedte in de weg te leggen met als belofte : onophoudelijke olielevering (de olieembargo 1973 deed zeer) zodat , daar komt hij weer de SHELL geld kon verdienen.
  U weet toch ook dat Shell in Frankrijk actief is ?
  Tankopslagbedrijf Vopak en olieconcern Shell gaan samen een terminal bouwen voor de opslag en doorvoer van vloeibaar aardgas (lng) bij de Franse stad Marseille.

 3. Pjotr zei:

  Als ik zeker wist dat het percentage kamerzetels overeenkomend met het aantal niet-stemmers leeg zou blijven, zou ik niet meer stemmen.Nu stem ik maar PVV om de rest van de politici dwars te zitten.

Comments are closed.