Trucjes mijnheer Rutte, trucjes !

Herkent u deze man in camouflage outfit, die aan de Duitse minister van Defensie zu Guttenberg in de Afghaanse plaats Mazar-i-Sharif tracht uit te leggen hoe gevaarlijk het daar is ? Nee? Vreemd !

Vreemd, want 2 dagen geleden zag u deze zelfde man , keurig in zijn “zondagstenue” nog bij de slimmerikken van de 2e kamer zitten. Dit op uitnodiging van de heer Mark Rutte, die wanhopig tracht de reeds voorgenomen missie naar Afghanistan er door heen te boksen. Dus het vriendelijk verzoek aan generaal majoor Hans Werner Fritz  om even naar Den Haag te komen en de kamerleden, toch al niet het meest slimme gedeelte van onze bevolking, uit te leggen, dat er bij een Nederlandse politie trainingsmissie naar Kunduz geen vuiltje aan de lucht is.

Ach. ach Mark, wat een erfenis heb je overgehouden van JBP, die met de toezegging aan de Yanks dat wij de Afghanen wel even komen leren dat een rode licht boven aan de verkeerslichtenpaal zit, oranje daaronder en tenslotte groen, hoopte dat hij een leuke baan zou krijgen in plaats van nu de pseudo professor in Rotterdam uit te hangen. Gelukkige bijkomstigheid is wel, dat mevrouw JPB ook aan de zelfde universiteit doceert, kunnen ze elkaar net buiten Cappele bij de carpoolplek ontmoeten. Staat beter voor de buren, “harde werkers die Balkenende’s”.

Dus liet het inmiddels tot praatpapegaai gedegradeerde NOS journaal een generaal zien, die op vriendelijk verzoek verklaarde dat het in Kunduz allemaal kits achter de rits zit.

Hè wat nu, want 4 maanden geleden verklaarde Fritz een geheel ander verhaal, maar toegegeven dat was in de Duitse pers. Het is toch niet aan te nemen, dat de Duitsers inmiddels in Kunduz een soort Atlantik Wall gebouwd hebben om de Taliban tegen te kunnen houden, “Achtung Fritz, daar beweegt zich iets, sofort schiessen “! Nee, beste lezers, wat de generaal in de Duitse pers zei, was de waarheid en is het gewoon in Kunduz uiterst gevaarlijk en zullen de Duitse troepen die toch al hun handen volhebben niet in eerste instantie als kindermeid fungeren voor de collega’s van Bernard Welten ( gaat die overigens zelf mee ? Ik zou het doen Bernard, zit vast wel een lintje voor je in !)

Maar nu even concreet : Fritz nam in juni 2010 het commande van de ISAF strijdkrachten in de sectie Noord over en o.a vertelt hij in een interview met de Duitse pers, dat zijn troepen weliswaar niet principieel de hoofdwegen vermijden vanwege de aanwezigheid van  de door de Taliban gelegde bermbommen, maar graag wachten op speciale eenheden van de Amerikanen die de wegen bomvrij kunnen maken met daarvoor geschikte apparatuur. De Duitsers zijn voortdurend het doel van Taliban aanvallen, hetzij rechtstreeks, hetzij vanuit hinderlagen. De lokake Pasjtoen bevolking zijn aanhangers van de Taliban en steunen deze. Nog enkele dagen geleden ( het interview werd gehouden in september 2010) werden nog 8 Afghaanse agenten doodgeschoten, doordat zij in hun slaap werden overrompeld.

Op de vraag of de Afghaanse politie in staat is de veiligheid in de steden en de provincie te waarborgen, antwoorde Fritz, dat dit zonder directe steun van de Duitsers en Amerikanen niet lukt. Een offensief  van de Duitse troepen in Kunduz is in voorbereiding. Daar zou ook een Afghaanse politie taskforce aan deel moeten nemen, maar voorlopig nemen de Duitse troepen zelf zeer intensief  aan de gevechten deel.

Enfin u mag zelf beoordelen wat u van de mening van generaal Fritz t.o.v. de Duitse pers denkt, maar wij kunnen ons niet ontrekken aan de gedachte dat er met man en macht aan Fritz vooraf is uitgelegd waarom hij zijn praatje in Den Haag mocht komen houden. De kop van het met Fritz gehouden intervieuw in de Duitse pers luidde dan ook : “Solche Gefechte haben wir noch nie geführt “!

Ja, maar van Bommel gaat weg bij Bayern Munchen, Patty Brard heeft bij het aantrekken van een jasje haar arm uit de kom gerukt, Ben Saunders en familie krijgen een show, dus beste lezers er zijn zaken in ons land die echt veel belangrijker zijn.


9 Reacties

 1. peter zei:

  Maar nu even concreet.

  Driekwart van de Nederlanders zijn TEGEN deze politie missie.

  noot van de redactie : de gehele reactie van Peter leest u in het artikel “Afghanistan, u wordt weer bedonderd

 2. check zei:

  De Nederlandse pers heet niet voor niets de GOEBBELS propaganda ! Weet je het is veel makkelijer om mensen uit te knijpen wat heet 18 miljard op harde werkers en zo ook op mensen die met pensioen gaan te bestelen. Het is een pot nat in Nedrigland , het land barst uit zijn voegen m.n. de verraders kliek zit er nog steeds na 1940 en heeft de lesjes van de SD, SS en Gestapo goed geleerd en zelfs verbeterd. Want mag ik even een snelle opsomming doen van de misstanden die deze verraders op hun geweten nou ja geweten hebben ze helemaal niet, anders ga je niet als schandknaap van Oom Tom en zo ook Bilderberg, von Amsbergs elke dag gebukt staan.

  Want wie eens niet helemaal de weg kwijt is en ook eens bezie hoe Nedrigland ervoor staat dan maak je je toch ernstig zorgen om vooral je EIGEN welzijn. Een staatsschuld die zijn werga niet kent en elke dag als een raket oploopt m.n. al de 400 MILJARD teuries ( ik weiger als principe de euro niet als tering euro te benoemen) bedraagt. Een pensioen stelsel dat na alle enorme inkomsten m.n. de aardgas baten en de tijden dat het wel heel goed ging, door louche bankiers en verzekeraars helemaal is uitgewoond en verkwanselt. 65 jaar wist men dat de bb er aan ging komen, maar het malloten circus cq ellendige charlatans hebben altijd maar uitgedeeld van ONZE centen. Een volledige overgaven zonder een schot is een feit m.n. het grote boeven pakhuis in Brussel heeft het voor het zeggen en heeft gewoon onze vrijheid en portemonnee gestolen. Het altijd maat ja knikken zit in het bloed van de verraders politiek omwille van eigen zak en positie. Een golf zandvlooien die zijn weerga niet kent m.n. de vele paarden van Trojen uit Turkije, Marokko hebben niet alleen het straatbeeld verziekt, maar hebben met medeweten van deze smerige regenten kliek ons hele sociaal stelsel uitgewoond en opgevreten. De ziekenhuizen en klinieken zijn de laatste decennia overbevolkt met deze parasieten en die kwamen nb om de vergrijzing op te vangen. Om maar te zwijgen van de ruime meerderheid die zij in de sing sing vertegenwoordigen en zeker eens de 100derd duizende bezigheid therapie projecten, die al meer dan 30 jaar aan de gang is , niks uithaalt behalve vele slinkse geiten wollen sokken malloten een leven als een luis op een teerton en een dik katje geven. Zo ook de volledige teloorgang van de krijgsmacht die wordt opgeofferd om een Boesj en nu Oom Tom te plezieren. Ooit wel eens nagedacht hoeveel miljarden dat ons heeft gekost, behalve dat ze in het zwaar gestoorde krankzinnige hof den Haag niet kunnen rekenen, behalve als het om hun eigen zak gaat. Een onderwijs dat allang failliet is, het niveau van een academicus die zich nu bachelor of master mag noemen voor een of andere onbenullige idioten studie is gelijkwaardig aan wat wij vroeger de MULO of HBS noemde en dat op zich is al heel hoog
  gegrepen,. Maar wat wil je als je net zoals het Pol Pot , iedereen die probeert boven het doperwt intellect van een politicus uit te komen geestelijk vermoord met gore leugens en Goebbels propaganda in leer en studie boeken. Ik merkte het al eerder op, Stalin, Hitler hadden jaloers geweest over zoveel list en bedrog en vooral staats indoctrinatie die er op is gericht om zombies en werkslaven te creëren.

  De waarheid en rechtvaardigheid wordt elke dag verkracht eb ten voeten getreden. Discriminatie van ex landgenoten, het afpersen van hard verdiende duiten en voila we hebben de JUNTA van Nederland weer in kaart gebracht.

  Waar blijft de PVV met hun grote mond, terwijl er elk jaar weer 10.000 ongenode zandvlooien bij komen. Maar wat zeg ik nu, ik had het kunnen weten na het echec van de toestroom bij Wilders die verzwegen hadden dat ze crimineel en alleen op de duiten afkwamen, dus weigerde te vertrekken. Een pot nat dus !!!!

 3. Bas zei:

  Neem de famueze kreet, blind them with bullshit.
  Vakwerk, om verlies of verloren om te draaien in winst!
  Die nieuwe denktank in Den Haag, [kosten miljoenen!] het werkt bij, geen nieuws !!!!!

 4. Cathy zei:

  Meneer Rutte heeft nu weer een andere smoes bedacht, onze bilaterale verhoudingen met Duitsland zouden eronder lijden als deze missie niet door zou gaan! (Over deelname aan de G20 praten we niet meer)

  Huppekee weer ruim 5oo miljoen down the drain en nog meer, want het was nog niet helemaal te becijferen hoeveel deze missie zou gaan kosten.

  U wordt weer belogen en bedrogen. De jongens die er naar toe zouden gaan, moesten maar eens weigeren, maar deze mietjes durven ook niets te ondernemen tegen deze “dodesmissie, het is er levensgevaarlijk!”

  Inderdaad neem die fatso Alex mee en Welten als onderofficier, dan wordt het pas echt knallen.

  Trouwens de Duitsers zitten echt niet op deze apatische en lamlendige nederlanders te wachten, dankzij Duitsland en de Duitsers hebben wij nog een beetje recht van bestaan, zonder Duitsland hadden wij nooit “bereikt”, waar we nu zijn.
  Het enige wat wij kunnen is met oranje vlaggetjes wapperen.

 5. Cathy zei:

  Peter, je wist toch wel dat meneer Wilders weer op vakantie is? Hij heeft zich nog nooit ergens over uitgesproken, heeft een goede start gemaakt door van de onvrede van de bevolking gebruik te maken, met opzet de onderste lagen van de bevolking voor zijn “partij”uitgezocht, maar een politiek debat is hij na de verkiezingen nooit meer aangegaan en ach, die Cohen heeft Amsterdam verpest en had allang met vervroegd pensioen gemoeten, linkse stakker van de bovenste plank, een duidelijk voorbeeld van de nederlandse natie.

  Bas. Ik begrijp de strekking van je laatste zin niet, zit geennieuws.com dan in Den Haag, en hoezo miljoenen???

 6. Andre de Groot zei:

  Het kabinet is al aan het draaikonten om de twijfelaars toch over de streep te halen. De rekruten krijgen een langere uitgebreidere training.
  Ja Rutte zit natuurlijk met zijn thee-uurtje op maandagmiddag in de knoop. Hij roept steeds dol enthousiast en uitzinnig positief dat de missie doorgaat. Dat zal hij moeten verantwoorden bij Sheltrix. Zij zal extra stevige schoenen aanhebben, zodat zij flink kan stampvoeten.

 7. Tom Couzy zei:

  @Peter,
  Maar Peter mevr. Amsberg heeft al beslist (boven de wet en met de wet)
  Art.167,par 1,tweede lid van de huidige Grondwet vergt dat de koning zeker de basisbeslissing neemt om de krijgsmacht in te zetten bij een gewapend conflict in het buitenland.Als de marechaussee zich het beste laat typeren als een politieorganisatie met een militaire status,dan is de rol van de politie bij een graag genoemde vredesmissie ook niet ver weg van een krijgsmacht.

  @Check
  prima reacties,maar maak je niet druk over die euri,dat is binnenkort afgelopen,net zo als het afgelopen is met een pensioen zodra de overheid de pensioenpotten volledig inlijft.Wij blijven gewoon schreeuwen om actie en het volk slaapt verder.

 8. check zei:

  Er zitten in Nedrigland 35000 Afghanen, dat was het aantal verleden jaar en reken maar dat er weer een tig duizend zijn bijgekomen, op hun luie krent en volledig levenslang pensioen onvermijdelijke kinderbijslag voor 8 plus plus en niet te vergeten de tig bezoeken aan ziekenhuizen en klinieken. Waarom die niet opleiden en dan terug sturen om hun land op te bouwen zo ook de lokale analfabeten t.k. plizie lieden opleiden. Het mes snijdt zo aan vele kanten, zij spreken de taal, weten de weg , voelen zich gelijk weer thuis in eigen land en wij zijn ze kwijt zo ook hebben weer miljarden bespaard op de kont kruiperij van de vazallen van oom Tom. Wat een oplichters en verraders is die regenten kliek toch elke keer weer. Wie wordt er nu wijzer dat ligt toch voor de hand dat het een GROTE CORRUPTE BENDE IS IN DEN HAAG !

Comments are closed.