Tunesië, Egypte…… en Nederland ?

Het zal nog wel tijden duren, of geheel niet, dat Nederlandse vrouwen, terwijl hun mannen thuis naar het voetballen zitten te kijken, de straat op gaan om net als de vrouwen in Tunesië en Egypte de straat opgaan om hun onvrede te uiten over de maffieuze toestanden waarvan de gemiddelde vaderlander denkt, dat die slechts in andere landen heersen. En of wij het dan over deze 2 landen hebben of over Italië, waar  Berlusconi driekwart van de pers en media beheerst, Griekenland waar ambtenaren ongestraft jaren onverdiende uitkeringen toucheren, of nogmaals Tunesië en Egypte, waar de met ijzeren hand hun invloed op de dagelijkse politiek uitoefende heerserfamilies de gang van zaken bepalen, de  overeenkomst  wordt voor de oplettende Nederlander steeds duidelijker zichtbaar.

Alleen het grote verschil is, dat in alle bovengenoemde landen,de burgers wèl een initiatief ontplooien en in ons land de schouders opgehaald worden en de kreet “het zal mijn tijd wel duren” een excuus is, om naar Boer zoekt Vrouw te gaan kijken.

Laten wij eens wat zaken op een rij zetten, om de gelijkenissen met die landen die wij als Nederlanders “zo verfoeien” duidelijker te maken:

1) De media:  Of het nu gaat om de kranten, die meewaaien in de vaderlandse wind, of de sumiere nog weinig serieus te nemen nieuwsprogramma’s op TV, het is duidelijk , dat onze Mass Stream Media aan alle kanten gekortwiekt zijn en slechts een zwakke drab afgeven, van dat wat zich echt in de (Nederlandse) wereld afspeelt.  Zaken worden gecosmetiseerd, omgedraaid  en waar je het ene moment in een krant de versie “groen” leest, is deze nog geen paar weken later van kleur veranderd in “blauw, groen of  oranje” !! U kent het wel “met de wetenschap van toen enz.” Interviewers tonen geen lef om eens krachtig door te vragen en die paar die wij nog hadden zijn allang ( gedwongen)  van het toneel verdwenen. Als u het geluk heeft en de benodigde talenkennis plus een schotel of andere ontvangstmogelijkheid, maak er eens een vaste gewoonte van om zeg 3 maal in de week naar een Duitse of Britse  zender te kijken,WDR, SDR, BBC geven prima programma’s hoe de wereld er wèl uitziet en ook een CNN of Al Jazeera laten zien, hoe anderen denken. Lukt dat niet, doe wat deze redacteur al van jongs af aan deed, besteed de zondag aan het lezen van de Britse Times, de Frankfurter Allegemeine, de Züricher Tageszeitung, of bent u wat luier ingesteld de International Herald Tribune en tenslotte op het www. kunt u eens een kijkje gaan nemen bij Le Monde, Figaro, El Pais, de Messagero, maar wij waarschuwen u,  u mist dan wel de zoektocht naar Zorro of de huldiging van Ben Saunders.

2) Nederland wordt in tegenstelling tot datgene wat menigeen denkt inmiddels “geregeerd” door een ijzersterke clan van maffieuze ambtenaren, die veelal net als hun politieke “bazen” slechts hun  eigenbelang in het vaandel hebben. Daar zij op de achtergrond blijven, niet gekozen worden, nauwelijks ontslagen kunnen worden, is deze groep mannen en vrouwen steeds machtiger geworden en bepaalt hoe ons land bestuurd wordt. En, omdat zij op de achtergrond kunnen blijven en slechts bij hoge uitzondering bekend worden ( Wiklleaks) kunnen zij onbelet en ongestraft hun gang gaan. De “klappen” worden dan opgevangen door andere echelons, zoals de ministers, staatssecretarissen, comissarissen van een mevrouw uit het Haagse, gedeputeerden , B en W leden. Die zorgen zoals u weet natuurlijk prima voor zich zelf, linkse of rechtse signatuur, dat maakt niets uit. En of je nu bij de PPV zat, VVD, PvdA, GL, SP, de minimale wachtgeldregeling als je ZELF of gedwongen besluit op te stappen is toch nog altijd minstens 12 maanden  ook, al duurde je carriëre slechts 2 maanden.  Dat betekent dat ons land zit opgezadeld met een wachtgeldregeling die op jaarbasis de 20 miljoen Euro ruim overschrijdt, betalingen aan nietsnutten, die gewoon tot 4 jaar op hun niet verdiende lauweren blijven rusten, bijklussen en dan weer door clubgenoten in een ander zadel getild worden. Heeft u wel eens ontslag genomen en kreeg  u dan 4 jaar centjes mee ?

3) En mocht u denken, dat die pseudo vriendelijk ogende en wuivende mevrouw uit Den Haag met haar gehele aanhang er een andere filosofie op na houdt dan een mijnheer Ben Ali of Moebarak, dan kunnen wij u slechts het advies geven snel eens naar de psychiater te gaan om u eens grondig te laten onderzoeken op waanideën. Sinds Willem I en via, via, al lang daarvoor heeft deze familie net als hun soortgenoten in de bovengenoemde andere landen, datgene gedaan wat “heersers” doen, namelijk over de rug en “ohne Rücksicht auf Verluste” hun eigen financiële positie te verbeteren ( en dan drukken wij het nog zeer netjes uit). Dat er daarbij slachtoffers onder de bevolking vallen zullen wij aan de hand van een zeer concreet voorbeeld van de laatste maanden, binnenkort publiceren.

Stay tuned.


5 Reacties

 1. check zei:

  hahhah mag ik even keihard lachen ? Nedrigland ia l decennia in HANDEN van nietsontziende zakkenvullende charlatans maaarrrr zijn niet in dienst van de burgers ben je mal ? Het old boys circuit ook weer in dienst van de Bilderberg en dat soort criminele clubjes verkopen het land aan de Yanks en aan een ook weer door de genossen uitgevonden EU. Ik blijf het zegggen wat HITLER niet lukte mer zijn dritte reich heeft men in een paar decennia voor elkaar gekregen en dat niet alleen, de vrijheid is geruisloos tot een absoluut minimum verworden. Hoorde gisteren dat de vopo cq Aussie frau Merkel een voorstel doet om alle belastingen naar een Europees niveau te tillen. Ook nog ven snel tussen de regels doorgelezen dat men het garantie fonds voor pauper en oplichters landen hebben VERDUBBELT naat 1, 5 B I L J O E teuries

  gaat u even gebukt staan of bent U al genaaid ????????????

 2. Henk zei:

  De redactie was kennelijk in een zeer optimistische bui, toen ze dit artikel schreef, NL ers de staat op ? Kom nou, ja a.s. koninginnedag ergens in Limburg, maar voor de rest, ik denk het niet, en trouwens vergis je niet, het hele zaakje corrupte ambtenaren en profiterende politci naar huis sturen, wat blijft er dan nog over, die enkele ondernemen die nu de hele zaak al moet financieren ?
  Maar goed als voorbeeld of de spiegel voorhouden was het goed geprobeerd en laten we wel zijn, in de Telegraaf lezen we het niet.
  Henk/ Paris

 3. Tiemen zei:

  Die mevrouw uit Den Haag heeft de koffers al klaar staan om naar een riant landgoed in Argentinië te verkassen als hier de pleuris uitbreekt. Komt dat even goed uit dat haar zoontje met de dochter van een handlanger van Videla getrouwd is!

 4. Cathy zei:

  Die mevrouw met haar zoontje en dat pampa paard hebben een fout gemaakt.
  Ze worden nu al in Argentinie, om zo maar te zeggen: “uitgekotst” en als pappa Zorguieta, voor het tribunaal gaat komen, hebben ze hun koffertjes op de verkeerde landerijen neergezet. Het goud zit al in de emiraten (ze gaan daar binnenkort naar toe op onze kosten) en zwitserland.

 5. Tiemen zei:

  You make my day, Cathy!

  noot redactie : lees artikel “Beatrix zoekt hypotheek ” over circa 1 uur en bedankt voor interesse

Comments are closed.