Wachtgeld

Of mijnheer Ibrahim Singh nog lang zal moeten wachten op zijn geld, staat eigenlijk wel vast, want hij zal nooit iets ontvangen, ondanks het feit dat hij op zijn manier er hard voor gewerkt heeft. Ja, mijnheer Singh, dan had u maar politicus of ambtenaar en dan met name in Nederland moeten worden.  Wellicht toch nog even vluchten, een politiek asiel aanvragen, aankloppen als actief lid van een linkse partij, goed onthouden “links lullen , rechts vullen” en komt het allemaal toch nog voor elkaar.

Er bestaat geen betere  ontslagregeling, dan die voor politici en veel ambtenaren en het zou ook vreemd zijn als deze groep niet goed voor zich zelf gezorgd zou hebben. Immers “wie appelen vaart, wie apppelen eet” , luidt het oude gezegde en daar maken veel “hard gewerkt hebbende” Nederlanders gebruik van, zodat de eerste 30 miljoen belastinggeld in ieder geval opgemaakt kan worden. Het zou immers zonde zijn, al die je door burgers toegeworpen  centjes nutteloos te laten liggen.

Hoe zit die riante regeling nu in elkaar en waarom is deze ontstaan? Om met het laatste te beginnen, ambtenaren en politici lopen risico’s. Je zou het zo op het eerste gezicht niet zeggen, maar deze mannen en vrouwen die jaren voor dag  en dauw op stap gaan om uw belangen te dienen en dan het risico lopen om na 4 jaar ondanks dat zij zo hun best gedaan hebben , afgedankt te worden, die verdienen beter was de gedachte. En let vooral op het woord beter ! Zoals vastgelegd in de algemene pensioenwet politieke ambtsdragers ( ook weer zo’n gewichtig ogend woord) hebben politici c.s  recht op wachtgeld.  Dat wachtgeld bedraagt net zo veel jaren als dat deze zwoeger in de politiek of zijn ambt “actief” geweest is, met een maximum van 4 jaar, maar ook een miniumum van 2 jaar. Dus 2 maanden bij de PVV of een andere club in de gelederen, er uit, omdat je een pornosite onderhield, de komende 2 jaar zit je op financiële rozen, 80 % van je laatste salaris komt trouw je bankrekening binnenvladderen.

Heb je 12 jaar in de politiek gezeten en ben je 55, kun je zelfs wachtgeld ontvangen tot aan je pensioengerechtigde leeftijd van nog steeds 65 jaar. Maar kon je aantonen volgens de oude regeling,welke in 2010 werd gewijzigd, was het zelfs zo dat indien je 10 jaar actief  was in de politiek, dat je vanaf je 50ste tot aan je 65ste een wachtgeldregeling opleverde, Een duidelijk voorbeeld is mevrouw Halsema die zuchtend die eindstreep wist te behalen door nog net even aan te blijven.Politiek geangaeerd of toch weer alleen maar om haar linkse zakken te vullen, u mag het zeggen.

De PvdA leden van het bonte gebruikerscircus staan aan de top als het gaat om gebruik te maken van deze regeling . Zowel in gemeenten als ook in de provincies zijn zij de trotse aanvoerders van de wachtgeldregeling, die om u eens een idee te geven gemakkelijk 250.000 euro in 4 jaar kan opleveren. Een uitschieter is de Antilliaanse wethouder ( PvdA) Hannah Belliot die gedurende 4 jaar 316.000 Euro opstreek, maar de dochter van onze drukbezette ex comissaris van hare maje, mevrouw Maij Weggen, deed het ook niet verkeerd met 292.000 Euro als CDA wethouder in Amsterdam. En,…. zoals u weet geldt de regeling ook, als je zelf afscheid neemt van je baan als staatstsecretaris, gedeputeerde, wethouder enz. of zelfs bestuurder van een waterschap.

Dat politici zelf  geheel anders denken over deze regeling,  die in de ogen van de burger die dit schoons allemaal mag ophoesten gewone flessentrekkerij is, mag duidelijk zijn. Want redeneren de profiteurs, wij lieten vaak een goed betaalde baan in het bedrijfsleven achter en stortten ons in een wereld van ongewisheid. Wie eens de moeite neemt om gewoon wat C.V’s van politici en ambtenaren door te lezen, weet dat dit in de praktijk geheel anders is. Meestal zijn er aan de politieke carriëre’s  wat onduidelijke studies voorafgegaan, is men een paar jaar onderwijzer of verpleegster geweest om daarna te eindigen in het warme weldadige bad van rustig van het leven te gaan genieten.

Wachtgeld mag dus terecht de Haarlemmer Olie genoemd worden om het onze hardwerkende landgenoten naar de zin te maken en er zal weinig of geen verandering komen in deze regeling. Van in eigen vlees snijden houdt immers niemand en de geldpot lijkt onuitputtelijk.


4 Reacties

 1. Cathy zei:

  Het schijnt zo te zijn dat juffrouw Halsema in eerste instantie de politiek in is gegaan om haar vriendje, een filmpjesmaker, van de nodige subsidies en centen te voorzien.
  Dat ze zo lang is blijven zitten op het warme pluche heeft te maken met de lesjes van meneer Rosemuller, die ze goed heeft ingeprent en haar bevlogenheid heeft te maken met pecunia en niet met politiek.

  En ach, May Weggen die heeft; gouden lensjes, in haar ogen met haar 160 comissariaten + haar “baantje.”
  Haar dochter heeft ze er als huppel hulpje bijgenomen, omdat mevrouw zelf niet snel genoeg haar zakken kon vullen,opleiding, hoeft niet meer als je; Wegg en Vullen heet.

  En ach, hoe zat het ook alweer met mevrouw Annemarie Almere?

  Zo kan ik nog wel heel lang doorgaan, kotsmisselijk wordt ik van deze stelende en graaiende “volksvertegenwoordigers”, oftewel gewoon ordinaire oplichters

 2. harrie zei:

  tis inderdaad allemaal reuze triest als je de cv”s van onze volksvertegenwoordigers en kabinetsleden eens goed onder de loep neemt. bijna allemaal wat vaags gedaan met een geitenwollensokkenstudie of, net zoals dikke willem, studietje geschiedenis gedaan en dan met specialisme de jaren 1650 tot 1652.
  zij die na acht jaar vmbo niet toegelaten werden tot een universitaire opleiding vonden hun weg wel via links gesponsorde cursusjes etc waarbij het gebruik van de arm tot aan de elleboog en het oeroude credo… naar boven likken en naar onderen trappen..voluit in de praktijk werd gebracht.
  groot voorbeeld van de natuurwet dat uitwerpselen altijd boven komen drijven is wel die sharon dijksma.
  Niet gezegend met enige vorm van verstand en herseninhoud die bij lange na niet evenredig is met haar steeds meer uitdijende omvang placht ze elke cameramoment mee te pakken.
  Gelukkig dat de meeste televisies het formaat 16:9 aaankunnen.
  Tis toch een gotspe dat dit soort figuren, geheel los van hun eigen achterban en geen enig idee hoe de maatschappij in elkaar steekt, daarbij behalve wat populair gekwekkebek geheel niets bijdragend mbt inzicht, ervaring en scholing, zich toch zon riante wachtgeldpositie hebben kunnen aanmeten.

 3. Cathy zei:

  Harrie, sharon dijksma, heeft de bijbel op haar nachtkastje liggen, oftewel het grote sprookjesboek en dat helpt.

 4. Cathy zei:

  Als een staatshoofd alleen maar loopt te stelen en te “jatten”, waarom zouden haar lakeien het dan niet doen?
  Zeker als je ziet dat het werkt, ze zijn ook echte mensen niet waar?

  Wat ik niet begrijp is, dat in deze 21 ste eeuw van vooruitgang (? is dat wel zo?) het nog steeds zo kan zijn dat een z.g. erfgenaam van moordenaars en dieven uit de middeleeuwen, nog steeds tot op heden ten dage, op vrijwel dezelfde manier haar gang kan blijven gaan!

  Dit is niet de geschiedenis herhaald zich, maar de geschiedenis veranderd niet.

Comments are closed.