2 miljard euro per jaar voor nabuurschapsbeleid

Wat u hier ziet is ongeveer 1 miljard Euro, dus gebruik uw fantasie en verdubbel deze berg geldbiljetten en u komt op het bedrag dat de EU , dus mede u, als Nederlandse belastingen betaler jaarlijks cadeau doet aan de Noord Afrikaanse landen , zoals Egypte, Tunesië en Marokko. dit heet volgens de heer Uri Rosenthal ” Nabuurschapsbeleid” en daarmee zijn wij weer een woord rijker geworden uit de Haagse  trucendoos vocabulaire.

Bagateliserend wordt er door de EU en buikspreekpop Uri Rosenthal gesproken over slechts  3 Euro per EU bewoner, en dat is weer eens typisch een EU / Den Haag grapje om vooral niet met een zoveelste voorbeeld te komen hoe uw geld er door wat politici doorheen gejast wordt ( want dat is toch wel het meest typerende woord hiervoor). Overigens leert een snelle blik op de zakjappaner, dat het gaat om 10 euro per Nederlandse burger, als wij de kinderen niet mee in de berekening opnemen, dus zeg maar gerust 25 Euro per belastingbetaler.

Maar daar krijgt u dan ook wel wat voor terug, althans volgens Uri : U heeft b.v.in Noord Afrika bijgedragen dat er openingen zijn bewerkstelligt naar de democratie en respect voor de mensenrechten en wij nemen aan, dat u dat er graag voor over heeft. Europa, weer volgens Uri heeft een grote verantwoordelijkheid om de transitie  in de Arabische regio te ondersteunen en ( let op !! ) deze kans mogen wij niet laten lopen ! Maar er zijn nog meer structurele inspanningen van Europa nodig en mevrouw de baronesse Catherine Ashton, u weet wel die Britse met dat vrolijke gezichtje, is momenteel bezig een transitiepakket op te zetten. dat betekent vrij vertaald nog wat meer Eurootjes graag, want ook de Lybiërs staan nu te trappelen, daar  de Eurobronnen gemakkelijker te bedienen zijn dan olie- of gasbronnen.

En Uri Rosenthal weet dit allemaal neer te pennen en het gezicht er strak bij te houden. U kent als regelmatige bezoeker van deze site onze gedachten over politici  en in het biizonder in Den Haag en de EU en als wij dan even de EU site bekijken waar het woord “nabuurschapsbeleid” op voorkomt, dan krijg je weer een gevoel dat je ronduit ter meerdere glorie van wat mannen en vrouwen in de politiek bedrogen wordt.

http://ec.europa.eu/news/external_relations/080403_1_nl.htm

En als u toch op de bovengenoemde pagina bent, typ nog eens het woord nabuurschapsbeleid in de zoekfunctie in en dan ziet u dat uw geld “goed besteed wordt” en dat is toch een hele geruststelling, blije meloenboeren, vrolijke dadelplukkers, kom op lezers, daar doen wij het toch allemaal voor ?


10 Reacties

 1. cathy zei:

  Tja, en opa en oma liggen nu bijna de hele week in hun poepluiers, hebben nu 4 dagen per week pyamadag en moeten niet alleen zelf hun w.c.papier, koffie en thee betalen maar ook nog hun opwarmmaaltijd en plastic zeiltjes!

  Het is te gek voor woorden, wat er hier gebeurd.

  Niet alleen weg met Bea, maar eerst de hele EU opruimen, dat lijkt mij veel belangrijker.

  Gewoon die zwarten eindelijk eens aan het werk zetten na ze 50 jaar alleen maar geld gegeven te hebben. Geef ze een hengel en leer ze vissen, misschien dat ze dan ooit eens wat voor ons doen en hun eigen grondstoffen op een fatsoenlijke manier gaan beheren.

 2. check zei:

  ZAG HET GELIJK DE BARONNESSE AAN HAAR TOKKIE HOOFD, WAT EEN DOM MENS EN DAT IS WEER EEN TOONBEELD HOE HEEL DAT EU CIRCUS IN ELKAAR STEEKT.

 3. Beb v.d.Brink zei:

  Die natuur daar gaat mij geen donder aan!De natuur HIER,welke door de instroom totaal kapot is gemaakt,dat gaat mij WEL aan!Zolang wij als haringen in een ton zitten,in aquaria MOETEN wonen en “zij”liever de gewone huizen willen,zijn ze gewend in hun huttendorpen,gaat het nog verder de afgrond in.Nederland de afvalput van Europa,Nederland de grootse betaler,Nederland het domste,eigenwijze land .de aarslikkers van de EU!

 4. Diever zei:

  “U heeft b.v.in Noord Afrika bijgedragen dat er openingen zijn bewerkstelligd naar de democratie en respect voor de mensenrechten”, dat wil zeggen: U betaalt ervoor om nog betere Rothschild & Soros puppets in al die landen te zetten en te laten dansen.

  Zie ook: http://www.puppet99.com/?p=126

 5. Pieter H zei:

  Al het ontwikkelingsgeld van de hele wereld zal niet helpen de Afrikaanse landen een enigszins behoorlijk bestuur te geven.
  Noem één Afrikaans-Islamitisch- of Negroïde-land met behoorlijk of democratisch bestuur !!
  Haïti en b.v. de Dominicaanse republiek zijn al 150 jaar zelfstandig en hoe gaat het daar ?
  Kijk eens naar Suriname,de Antillen,Zuid-Afrika,het gaat allemaal dezelfde lamlendige kant op !

  Waarom ontwikkelt Azië zich wèl en Afrika of daaraan verwante staten zich niet;heel simpel het ontbreekt deze mensen aan verantwoordelijkheid.
  Dat ze nu in Noord-Afrika in opstand komen is niet vanwege het ontbreken van democratie;maar door de honger en het geweld !!
  Ondanks de gigantische bedragen aan olie- en gas-opbrengsten
  zijn ze niet in staat rationeel zaken te regelen;nog even en dan is het hier ook zo!
  Wat is er over van de gigantische opbrengsten van de aardgasbel in Nederland ?
  Vergelijk dat eens met de Belgen die dat niet hebben;die hebben daarbij zelfs nog een arrogante en geldverslindende
  Waalse bourgeoisie !!
  De Belgische staatsschuld wordt volledig gefinancierd door de eigen bevolking,interessant in dit verband is dat gemiddeld élke Belg een vermogen heeft van ca. 160.000 €;terwijl in Nederland slechts de gemiddelde AOW er ca. 60.000 € bezit en maar roepen wat zijn we toch rijk !
  Als de aardgasbel en de pensioenfondsen leeg zijn vervalt Nederland waarschijnlijk tot het welvaartsniveau van Griekenland !!

  Ja,regeren is vooruitzien,nietwaar !

 6. Henk zei:

  @ Pieter, u bent mij een slag voor. Jarenlang over de hele wereld gezworven met name Afrika en M. alsmede Verre Oosten U slaat de spijker op de kop, in geen door excusez donkere medemensen bestuurd land is het ooit iets geworden in tegenstelling tot Korea, Maleisië, Singapore, Taiwan enz..en tot op zekere hoogte toch ook China. Harde werkers, gaan er voor. Als ik zeer vroeger zei terugkomend uit Z. Afrika (tentijde van de apartheid ) dat nergens de oorspronlijke bewoners het zo goed hadden als in Z. Afrika sprong iedereen in mijn nek, want het NOS journaal vertelde het anders. Rhodesië inmiddels Zimbabwe idem. In schrille tegenstelling dus de bovengenoemde landen. Maar in het klein zie je het in Nederland. De Vietnamees met zijn loempia stalletje, de chinees met zijn restaurants, maar de Afrikaan ? STEUN, STEUN en nogeens STEUN en zich maar gediscrimineerd voelen de paar uitzonderingen????? daargelaten. Afrika was ooit iets, is nu niets en wordt nooit iets, maar door een soort collectief misplaatst schuldgevoel menen onze politici in NL en het gros van de burgers dat je die arme mensen toch niet in de steek kunt laten.
  Den Uyl verkwanselde het aardgas, zodat het Westland NL aardgas terug kon kopen uit Italië tegen een hogere prijs dan aan Italië geleverd, UITVERKOOP om leuke dingen voor de mensen te doen en zelfs heden denkt het fervente PvdA kiesvee nog steeds dat Job en consorten hun naar een socilaistische heilstaat die nergens bestaat zullen brengen. Een zielig volk , het merendeel van de nederlanders, ben blij dat ik er niet meer woon en begrijp ik dat er vorig jaar weer een groot aantal opstapten, misschien uit machteloosheid ? maar wel met visie

  Henk / Paris

 7. cin zei:

  henk jmmr dat je gtevlucht ben uit ons landje, je had zowaar iets moois er van kunnen maken, Parijs zit je nu, geweldig land jammer van die strengere regelgeving .

 8. antonio zei:

  Voor wie het niet heeft gelezen in het officiele blaadje van de EU, “het Leugenaartje” genaamd, vernam ik en er viel mij werkelijk een pak van m’n hart, dat de EU, dat zijn wij dus, zich verheugt over de vooruitgang op een aantal vlakken, en dat wij, de EU dus, streeft naar samenwerking met Israel, Moldavie (waar ligt dat?), Oekraine en (hoera) Marokko.
  Na dat gelezen te hebben was mijn dag weer helemaal goed.

 9. Pieter H zei:

  @Henk

  Indertijd ging het “politiek correcte” gemeentebestuur van Purmerend zo ver;dat men een verklaring eiste dat men geen banden had met Zuid-Afrika;anders mocht men niets meer aan deze krankzinnige gemeente leveren !

  En wij maar belasting betalen aan het “politiek correcte”
  domme schorem.

Comments are closed.