Het hypocriete geweten van de Nederlander

Hiernaast ziet u het Vredespaleis, het gebouw waar de door de VN in 1946 opgerichte Internationaal Gerechtshof zijn zetel heeft. Over het algemeen heeft u daar als Nederlands burger nauwelijks iets mee te maken, want het gaat  over   de “ver van uw bed” zaken, zoals het Rwanda tribunaal, de Kosovo affaire, maar ook zaken die zelfs internationaal nauwelijks aandacht trekken.  In principe , en dat was de basisgedachte, zou dit gerechtshof er op toe moeten zien , dat misdaden jegens de mensheid , bestraft zouden kunnen worden, een uitvloeisel van het principe dat gehanteerd werd tijdens de zgn. Nürnberger processen. Toegegeven, zware kost op zondagmiddag, maar wel iets waar u allen mee te maken heeft.

Tijdens de Nürnberger processen, zo genoemd naar de Duitse stad waar zij plaats vonden, werden een  200 Duitsers aangeklaagd, wegens deelname aan een misdadig regime, dat van Hitler Duitsland. Naast kopstukken als Göring, von Dönitz, Hess enz. werden er ook een groot aantal onbekende Duitsers aangeklaagd , Duitsers die in feite slechts indirect te maken gehad hadden met het Nazi regime, zoals bankdirecteuren, of directieleden van fabrieken die aan de oorlogsmachinerie produktie hadden deelgenomen. Het basisprincipe was en is echter nog steeds, dat je aangeklaagd kunt worden, indien je als staatshoofd en/of regeringslid deel uitgemaakt hebt van wat later bekend gaat worden als een misdadig regime, waarbij het in eerste instantie gaat om misdaden tegen de mensheid. Het is dan niet relevant of je direct of indirect middels je positie aan deze vergrijpen hebt deelgenomen en tevens is de verdediging, dat je e.e.a. op bevel van hogerhand deed niet van belang.

Dan komen wij nu ter zake : In Argentinië heerste onder het bevel van de generaal Videla in de periode 1976 – 1983 een zoals inmiddels is vast komen te staan een misdadig regime, dat het leven kostte aan meer dan 30.000 Argentijnen, die het oneens waren met het regime. De minister van Landbouw gedurende dat regime was de vader van de Argentijnse Maxima, die zoals het zich nu aan laat zien,  de echtgenote is van het toekomstig Nederlandse staatshoofd. U weet, dat na een zeer oppervlakkig onderzoek naar de rol van haar vader tijdens de regering Videla door professor Baud, er weliswaar werd geadviseerd papa Z. niet aanwezig te laten zijn bij het huwelijk van zijn dochter met Willem Alexander, maar daar bleef het dan ook bij, Baud kon geen duidelijke “bewijzen”  boven water krijgen, dat Z. actief aan het regime had deelgenomen ! ?? !

Dit druist dwars in tegen de nog steeds geldende regels van de Nürnberger processen, want die zeggen immers, dat reeds de deelname aan een misdadig regime genoeg is, om gezien te worden als een medeplichtige van dat regime. Wij zullen op dit moment niet verder ingaan op de ons inziens wel actieve rol van Z. noch op het feit dat hij mede verantwoordelijk geacht mag worden dat Videla aan de macht kwam.

Ach, zegt half Nederland, maar wat kan zijn dochter daar nu aan doen, zij is toch niet verantwoordelijk voor de mogelijke daden van haar vader ? Net zo als half Nederland zei dat de deelname aan de Waffen SS door Bernhard in feite hem ook te vergeven was en net zo,  als het lidmaatschap van Claus aan de SS ( lees hiertoe eens het bericht op de site van herstel de republiek (  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2010/09/20/de-geheim-gehouden-militaire-loopbaan-van-claus-von-amsberg/  ) of tenslotte het huwelijk tussen een dame die het niet zo nauw nam als het ging om banden met Klaas Bruinsma of  de Bosniër Mohamed Sacirbey. En wederom zegt half Nederland, dat je zo iets ruim moet zien. Een kind dat is opgegroeid in een de sfeer van een regime, weet niet anders, kent niet anders en meent dat dat de realiteit is en zal bovendien  altijd trachten deze schijnrealiteit te bewaren ook in een gehuwd leven.

Dacht u nu serieus dat de kinderboekenschrijfster Laurentien , let op zonder de door haar geeiste titel voor haar naam, de mevrouw die opeens in de Elder Group zit, de man die baas wordt bij Urenco dit allemaal op eigen kracht hadden behaald ?  Nee, ze doen het zo leuk , dus de schrijver van dit artikel zal wel jaloers zijn. Maar ik dwaal af……

…want nu even iets anders, uw zoon of dochter komt thuis met een nieuwe vlam en blijkt die Broere , Luitjens of  Rost van Tonningen te heten, of de nieuwe partner komt uit Duitsland en heet Dönitz, Himmler of Göring ! Wat doet u in dat geval ? U roept uw zoon of dochter even in een hoekje  en vraagt indringend “of het wel goed zit” met die nieuwe aanwinst en blijkt uw nieuwe familielid een dochter of zoon van Mladic te zijn, tja, dan betekent dat een uitvoerige familieraad, want die nieuweling “is fout”, dus u ziet weinig heil in een toekomstige verbintenis.

Maar wat is het verschil ? Juist de “ver van mijn bed show”, ” het gaat mij zelf niets aan”, “ze moeten maar doen wat ze niet laten kunnen “, en zo nog een hele riedel van hypocriete ter plekke verzonnen excuses, want ja, het zijn toch de oranjes en “zij lijkt mij best een leuke meid, altijd lachend en ze hebben schatten van kinderen “. Is dat een verschil ?

Ga u schamen voor dit soort goedpratend gedrag, wees eens flink, zie de zaken zoals zij zijn en zeg gewoon, ik wil geen vorst die met de dochter van een deelnemer aan een misdadig regime is getrouwd. Ik wil geen prinsjes die net als de aangehuwde prinsesjes nooit in de posities terechtgekomen zouden zijn, als ze niet het “vorstelijke” ruggesteuntje gehad hadden. Ik wil af van een “staatshoofd” dat geen enkele inspanning hoeft te leveren om staatshoofd te worden, die bovendien iedere Eurocent aan gemaakte kosten afwentelt op de gemeenschap, die vlucht op het moment dat de situatie uit de hand dreigt te lopen, kortom een familie die zich nog waant in de middeleeuwen, toen dit met de knoet nog wel afgedwongen kon worden.

Richt de rug, verstop u niet in de Story of Privè, geloof niet in de sprookjes op zaterdagavond van Blauw Bloed, het bestaat niet ! Maar vooral durf u zelf weer in de spiegel aan te kijken, omdat u een eigen mening heeft en niet buigt en kruipt voor ……., nou zeg het maar !


13 Reacties

 1. peter zei:

  Er is geen potje zo zwart of er past wel een dekseltje van dezelfde kleur op. Vooral bij de zo geliefde “keuninklukke” familie.Zo langzamerhand moet je met een batterij stadionschijnwerpers te werk gaan, om nog iets van een vleugje deugdzaamheid te ontdekken. Het zal u waarlijk niet meer lukken.
  Een stamboom met terminaal uitgezaaide houtrot waar ons “staatshoofd” uit voortkomt? En dat noemt zich ons ‘moreel kompas’, waar wij ons allen op kunnen richten! Goed voorbeeld doet goed volgen.
  Nederlanders moeten zich toch schamen voor zoveel onnozelheid gebaseerd op goedgelovigheid. De mentale verpaupering is niet van vandaag of gisteren, we lijden er al eeuwen aan.

 2. Sjors zei:

  Discussie met een familielid over maxima:

  “ach, ze is zo aardig.”

  “Heb je haar gesproken dan?”

  “Nee, maar dat lees je overal”.

  I rest my case………

 3. Tiemen zei:

  Ik vrees dat we de invoering van de sharia nodig hebben om van de familie van Drakensteyn af te komen. lang zal het dus niet meer duren… 🙁

 4. Andre de Groot zei:

  Er zijn zoveel misstanden in Nederland dat wij er bijna in stikken. Vrijdag 11 februari heeft u de gelegenheid om uw stem te laten horen, na de rechtzaak die vrijdag om 10 uur begint tegen Micha Kat.
  http://www.vimeo.com/19618707

  noot redactie : Andre bedankt voor de tip, wij hebben de film nog even op onze voorpagina gezet.

 5. Abjectief zei:

  Zolang er geen Argentijn is de de zaak Zorreguieta aanhangig maakt is er geen zaak. Daarnaast zal men eerst de Argentijnse rechtsgang af moeten gaan alvorens in Den Haag aan te kloppen, het is tenslotte weer een democratische rechtsstaat. Dat er vanuit Nederland een paar zijkstralen zijn die de dochter van Zorreguieta willen besmeuren met de daden van de partijgenoten van haar vader is te triest voor woorden. Kinderen dragen geen schuld aan de daden van hun ouders, lieden die anders menen te denken zijn hun bestaan op deze aardkoot niet waardig. Ons koningshuis, dat is een heel andere discussie, van mij mag het vandaag nog verdwijnen, maar dit soort valse streken zijn beneden alle peil.

 6. check zei:

  @ Abjectief wel objectief blijven ! Om je geheugen even op te frissen; Hoeveel Serven, Bosniers zo ook zwarte massa moordenaars heeft en wil men naar het International Tribunaal slepen om berecht te worden ? Dus naze vaar Z. kan zo binnen 5 minuten vanaf zijn flat in den Haag even naar het Oranje Hotel worden gesleept. Ten tweede; hoeveel en hoelang hebben NLers kinderen van vlm NSB en SS ouders niet hun hele leven verwoest en nagewezen ?

  Vraag me in alle ernst af hoeveel de pampa meid boter op haar hoofd heeft m.n. door het zwendelen en witwassen tijdens haar Deutsche Bank dienst verband van ex Nazi’s zo ook heel verdacht dat nu JUIST Bernie ook een nazi haar even snel aan domme Willem kon plakken. Deze kringen zijn pure oorlogsmisdadigers, oplichters zo ook de hele Z. clan die er lustig van mee vreet. Dacht dat er was afgesproken dat Pa Z\. NOOIT een voet in Nedrigland mocht zetten, maar dankzij Frau von Amsberg die haar vazallen in het zwaar gestoorde krankzinnige hof volledig in haar macht heeft, teert hij nu op onze belasting centen.Er is maar een woord dat hier van toepassing is ; Raus, allemaal opzouten en hier met alle gestolen POEN !

 7. Tom Couzy zei:

  @Abjectief,
  Maxima kwam naar nederland met 4 miljoen dollar op haar rekening.Iets wat zij nooit verdient kan hebben. Particuliere scholen en immens grote stukken aangekocht land in Spanje en Argentinië was haar nooit opgevallen.
  Het was haar helemaal nooit opgevallen dat er plotseling 4 miljoen op haar rekening stond.
  Hoe naief kun je zijn.

 8. Henk zei:

  @ Abjectief, begin eerst eens de reactie van Sjors te lezen, uiteraard kun je een kind niet aansprakelijk stellen voor de mogelijke daden van de ouders, maar dat kom ik in het artikel ook niet tegen. Waar het om gaat is dat als het een zaak is die de Nederlander zelf aangaat, dus je zoon komt thuis van de dochter van Willem Holleder of een ander bekend onderwereld figuur dan de wereld te klein is, maar als het op afstand gebeurt, dan zit het goed, dus hypocritie ! Dus als Zorreguieta wel veroordeeld zou worden, er zijn natuurlijk veel krachten die dat trachten te voorkomen, dan kan het niet zo zijn, dat een dergelijke mevrouw naast onze koning ( en hij mag wat mij betreft met familie vertrekken ) een treedtje lager op de troon komt te zitten. En misschien dat je even aan kunt geven wie die”, ik citeer “zijkstralen” zijn. De daden van partijgenoten van haar vader ??? Verdiep je eens in de geschiedenis van het regime en kom dan terug. Z was wel een belangrijk deel van het regime, minister n.b. dus hij wist van niets ?
  Prettige week,

  Henk / Paris

 9. Cathy zei:

  Helaas vertegenwoordigd Adjectief zeker 80% van de nederlandse bevolking.

  Helaas niet meer uit te roeien.

  Helaas voor die 20% komt de shariawetgeving er binnen 10 jaar eraan.

  Helaas hoeven we dan niets meer te schrijven.

  Helaas verdwijnt dan het hele zootje van Amsbergjes naar Argentinie.

  Gelukkig ben ik er dan niet meer.

 10. Andre de Groot zei:

  Ik vraag me af of Maxima ook zo verdedigd zou worden als ze een hazelip zou hebben en een bochel.

 11. anne hilverda zei:

  Cathy dan pas? Je had beloofd dat we binnenkort een borrel op het vertrek van de Familie konden drinken?
  En ik ben het ook eens met Check en anderen,er wordt maar steeds gemeten met twee maten. De kinderen van NSB-ers en nederlandse SS-ers werden hun hele leven dwarsgezeten en meteen na de oorlog was hun lot verschrikkelijk.Moeders en kinderen zaten in kampen,kregen het smerigste voer,werden getreiterd en vernederd door zogen aamd goede nederlanders.
  Maar de dochtertjes van onze Super SS-er Bernilo werden toegejuicht, verschenen in bontjeasjes op de bordessen en kregen het beste van het beste te eten. eens prinsesje altijd prinsesje dus.
  Bah. We leven in een laag land.

 12. Cathy zei:

  Ja hoor, Anne over 3 weken denk ik, drinken we die Jagermeister, maar ik kan er niet meer zo goed tegen en heb toch nog ruim 10 jaar te gaan, dus een argentijns wijntje mag ook ? Oeps, nou ja, verdient met de maxima credietjes voor haar broertje moet dat lukken, alleen…eerst even het flesje controleren. Maar dat doen we samen, goed?

  Tenslotte wonen we nu vlak bij elkaar dus dat moet lukken.
  Het Franse platteland heb ik verlaten en woon nu aan de overkant, waar de mensen nog werken en de politici nog straf krijgen voor hun gejat en geroof en waardoor de nederlandse economie nog een beetje kan drijven in dat lage nedrig landje

Comments are closed.