Houdt Uri Rosenthal niet van buikdansen ?

Het is nauwelijks voor te stellen, dat onze minister van Buitenlandse Zaken van buikdansen en de beoefenaarsters van deze tak van sport houdt. De man kijkt zo serieus, en voelt zich hevig ( gemaakt) aangesproken als het gaat om de executie van de Iraans Nederlandse buikdanseres Zahra Bahrami. Zelfs Marietje Schaake ( D66) van het EU parlement wilde zich voor deze mevrouw inzetten, want het is verkiezingstijd.

Maar eens terugkijkend in de historie van deze dame, zien wij dat mevrouw Bahrami niet een geheel smetteloos C.V. heeft, want in 2003 werd zij betrapt met 16 kilo cocaïne in haar bagage en je kunt toch nauwelijks aannemen , dat dit de normale attributen zijn van een buikdanseres. En omdat de Iraanse autoriteiten een dubbele nationaliteit niet erkennen, ze lopen dus voor op de Haagse softies, was het toch wel een beetje dom van mevrouw Buikzwaai om naar Iran terug te gaan, daar  aan de protestdemonstratie mee te doen en , zoals de Iraniërs zeggen ook weer wat white stuff mee te nemen. Dat willen ze in Iran niet en dan ga je naar het Teheran Hilton en zijn er geen groepen rechters die zich over een dergelijke zaak buigen.

Toch een vreemde zaak, al die Iranezen die terwijl ze weten dat het in hun land niet veilig is, ondanks hun 2e Nederlandse paspoort, naar Iran reizen. Zo hadden wij ook mijnheer Abdullah Al Mansouri. Hij is een “activist” , hetgeen kennelijk in Iran iets anders betekent dan in Nederland en wegens propaganda tegen het ( Iraanse) systeem kreeg hij aanvankelijk 30 jaar gevangenisstraf, hetgeen teruggebracht werd naar 11 jaar. Dus ook weer net als Bahrami, activiteiten tegen de staat Iran.

Nu willen wij ons haasten te zeggen, dat wij het beslist oneens zijn met de wijze waarop er in Iran met “recht” wordt omgegaan. In feite kan iedereen van de straat worden opgepikt, de cel in gegooid worden en eindigen met een flinke gevangenisstraf of zelfs de doodsstraf aan de broek of  jurk krijgen. Maar het verbaast ons wel steeds weer een gelijkenis te zien in de wijze waarom en hoe Iranese Nederlanders worden gearresteerd en Buitenlandse Zaken dan wordt geacht in te grijpen.

En dan hadden wij nog Johannes van Damme, een “gewone” Nederlander, hij kwam immers uit Middelburg, dus naar wij aan mogen nemen had hij geen dubbele Zeeeuwse en Nederlandse nationaliteit. Van Damme werd in Singapore  op 23 September 1994 op 61 jarige leeftijd wegens het smokkelen van 4.32 kilo heroïne ter dood veroordeeld. De Nederlandse regering stuurde een brief naar de president van Singapore, Beatrix deed er een nog een briefje overheen, maar de straf werd ten uitvoer gebracht. Maar in deze zaak waren er geen Nederlandse EU politici, geen minister van Buitenlandse zaken, die zich voor deze zaak interesseerden. Er waren geen a.s. verkiezingen, iedereen zat comfortabel in het pluche zadel, en….. nogmaals er was geen sprake van een 2e nationaliteit, hetgeen als wij deze zaken naast elkaar leggen, kennelijk essentieël  is om in het politieke middelpunt van de belangstelling te komen.


9 Reacties

 1. Tom Couzy zei:

  “Ach ja,onze politici zijn er nog steeds van overtuigd dat de Islam vrede betekend, vrouwen en homo.s evenwaardig zijn, dat de sharia prima samen gaat met de Nederlandse wetgeving, de prachtwijken van Vogelaar een succes zijn, ze allemaal hun uiterste best doen om te integreren, da koran een prachtig boek is, dat we ze allemaal gelukkig gaan maken in Afghanistan, dat we ze daar alle democratische grondwaarden bij kunnen brengen, dat de vrouwen daar volledig geintegreerd zijn in de samenleving, dat steniging een groot goed is dat bij de cultuur behoort, dat ze allemaal hun wapens neerleggen als de Nederlandse Politie daar aan komt, dat ze allemaal in 16 weken meer kunnen lezen dan een nummerbord, dat ze de grondwaarden van de mensenrechten kennen en respecteren enz. enz. Zie de gedachtengang van Hol vat Pechtold, Sap, Cohen de enkele hersencel, kortom alles wat politicus is in dit humoristische landje met als hoofdrolspelers dit kabinet en aanhangsel. Niemand neemt ze toch meer serieus?

 2. Cathy zei:

  Tom, ik vind je reacties op de verschillende artikelen echt heel erg goed en getuigen van veel kennis, echt, mijn complimenten!

  Waar ik zo gefrustreerd van wordt dat er niets, maar dan ook niets gebeurd en de nederlander gewoon blijft zitten waar hij zit en zich door de media laat voorliegen.
  Het gaat echt niet goed in nederland, maar niemand maakt zich ergens druk over, behalve wij en nog wat andere sites.

  Hoe krijg je een nederlander zijn stoel uit? Vertel het me maar, ik weet het niet.

 3. sandokan zei:

  Mensen als deze dame, komend uit Iran moeten precies weten welke ‘normen’ gelden in dat land. Dat zelfde land dat eens de Sjah eruit trapte vanwege schendingen van de mensenrechten. Wat doen die mafketels zelf? Moorden, stenigen, ophangen, verkrachten, pedofilie bedrijven (waar is Demmink?) en ga zo maar door. Juist deze dame die als ‘politiek vluchtelinge’ naar ons land (de riool van Europa) gevlucht is gaat dus ‘rustig’ terug naar Teheran en zij heeft dan ineens geen last meer van de onveiligheid aldaar? En waarom Abdul Pechtold zijn smerige mond openzet omdat er een persoon met dubbel paspoort is veroordeeld? Weet die dwaas niet dat hij nog landgenoten heeft, mensen die hard werken, netjes zijn en zich aan de regels houden? Abdul, het tij zal eens keren, kereltje. Dan mag jij verantwoording afleggen over die smerige grondtransactie in Leiden die geleid heeft tot het overlijden van een keurige landgenoot. Deze man was eigenaar van een stuk grond dat Abdul (als wethouder van Leiden) zo graag wilde aankopen om het daarna door te verkopen aan grondspeculanten. Hij kwam een prijs overeen die hij later drastisch omlaag bracht wegens ‘VERMEENDE’ bodemverontreiniging! Testen wezen uit dat er niets aan de hand was, maar Abdul zag het anders en Abdul betaalde niet meer dan de door hem vastgestelde belachelijk lage prijs. Abdul, wees eens eerlijk: Wat schoof het onder de tafel? Abdul, heb jij geen last van je geweten?
  Je bent een eng, vies, koud-ogend wezentje met een grote mond. Abdul: Holle vaten klinken het hardst!

 4. christina zei:

  @Cathy: simpel, voetbal, soaps, disco, tv’s en aanverwandte artikelen überhaupt verbieden, bier en andere drank niet meer verkrijgbaar en iedereen moet tevens nog 50% van zijn / haar inkomen en een deel van zijn huur- of koopwoning gedwongen afstaan om alle vluchtelingen uit de Noord-Afrikaanse en Klein Aziatische landen te voeden, kleden en huisvesten.
  Heel heel misschien dán laat er iemand het puntje van de neus buiten de deur zien om te protesteren. Maar alleen als de buren het ook doen.

  Over frust gesproken, is wel duidelijk dacht ik.

 5. antonio zei:

  De Nederlander zal echt in opstand komen wanneer er geen nieuws meer te zien, te lezen of te horen is betreffende mevr. P Bard, Mevr. M. von Amsberg, De weled. Hr. Jantje uit Volendam, de fam. Veerkamp, nicht de Leeuw en honderden andere belangrijke figuren die het gemaakt hebben in de tegenwoordige vaderlandse geschiedenis.

 6. peter zei:

  Om even op de vraagstelling in de titel terug te komen:
  Nee, dat zie ik Uri nog niet doen, nee.

Comments are closed.