Zij- instromer Balkenende

Dit is nu een zgn. zij-instromer. Een zij-instromer moet natuurlijk wel aan een aantal belangrijke criteria voldoen en daarvoor verwijzen wij even naar de volgende url:

http://www.ey.com/NL/nl/Careers/Experienced/Applying-to-Ernst—Young/What-we-look-for

Bent u er nog ? Beste lezers, het begint eentonig te worden, maar wat worden wij weer om het maar eens in gewoon Nederlands te zeggen BELAZERD ! Nee, het is geen jalouzie over een salaris, of over het feit, dat je in een topbaan ook nog eens de professor uit kunt hangen. Nee, het is gewoon het feit, dat wij met z’n allen weer door een z.g. politicus gewoon bedonderd zijn. Waarom bedonderd ? U denkt toch niet, dat een topbaan bij een kantoor als Ernst & Young zo maar even op een regenachtige namiddag geregeld wordt ? Toegegeven het maakt in feite bij een dergelijk kantoor niet zo veel uit wat je kunt, als je maar de nodige relaties binnenbrengt, want wie ooit met kantoren kaliber Ernst & Young te maken gehad heeft, weet dat zowel de accountancy als ook het adviseursschap grotendeels is gebaseerd op drijfzand, behalve natuurlijk de gepeperde declaraties, die u als klant ontvangt, die staan als een huis.

Wij citeren even de New York Times van 15 maart : Legal and accounting experts say that Ernst & Young could now face  potentially damaging civil litigation by private plaintiffs or the Securities and Exchange Commission ( SEC) – or even criminal charges.

Dit n.a.v. het feit dat Ernst & Young de accountants waren van de inmiddels omgevallen bank Lehman Brothers, waar de accountant mede aansprakelijk gesteld kan worden voor de miljarden schade die de nalatige controle teweeg gebracht heeft.

Maar dat is niet de enige claim die er tegen Ernst and Young loopt. Het bedrijf Landis dat in 2002 ter ziele ging, ook hier weer een nalatige controle zijdens de accountant, betekent dat deze een schadeclaim van 145 miljoen tegemoet kon zien. En dan hadden wij nog het faillissement van CETECO , waar ook een gedeelte van de schuld naar Ernst & Young werd toegeschoven.

Dus beste Jan Peter, je bent van harte welkom van de ene knoei- en verbloemclub naar een andere, waar je ongetwijfeld je” capaciteiten” verder kunt ontplooien. En ongetwijfeld kom je nog oude maatjes tegen, want je nieuwe werkgever mag ook nog wel eens Haagse boeken “controleren”, Soort zoekt soort zullen wij maar zeggen en vergeet je niet even je wachtgeldregeling in orde te brengen ?


6 Reacties

 1. Cathy zei:

  Balkenende= bakellende.

  Tenminste voor u als burger. Zondags in het bankje met zijn handjes in zijn broekje gevouwen en daarna naar Bea en consorte.

  De gristelijke graaiers en oplichters.( Kijk naar onze katholieke -pedo- pindavriendjes in het hokje.)

  Maar de redding is nabij. Vanmiddag een uur, op het Gelders nieuws: een vraag aan de winkelende gelderlanders wat het belangrijkste nieuws van de dag was: Jesus komt terug, zei een mevrouw uit Barneveld !!!!
  Zo…………… dat geeft hoop mevrouw.

  En wat gaat die nu doen?

  Stakkers!

 2. Henk zei:

  Enfin moeite met aclimatiseren zal Balkie wel niet hebben, van de ene club zonder enige verantwoording naar de andere. Ik zie hem er nog voor aan dat hij s morgen naar het verkeerde gebouw toerijdt. Verrek ben ik hier eerder geweest, shit ik hem me vergist, doei portier .

  Toch een wijze beslissing van B en W in Amstelveen, om hem nooit als wethouder aan te nemen vanwege zijn gebrek aan kwaliteiten, een vooruitziende blik.
  Henk / Paris

 3. sandokan zei:

  Hieronder een open brief van drs. J. Poot, een dappere landgenoot die niet wenst te buigen voor de terreur uit Den Haag, een dappere man die onze steun en respect verdient!

  Open brief aan drs. M. Rutte,
  Na verkwanseling KLM: nu Schiphol aan de beurt?

  Voor Schiphol is de KLM, dat als dominating airline de luchthaven heeft gemaakt, van levensbelang. Daar wees ik Balkenende op in mijn brief van 23 september 2003 (Final Call pag. 156), als waarschuwing tegen de mogelijke overname van de solide KLM door Air France. Tevergeefs. Opvallend is de onverantwoord lage overnameprijs van € 780 miljoen, nog geen kwart van de werkelijke waarde. Dat wil zeggen € 2,5 miljard te weinig, nota bene tijdens de hoogconjunctuur. Daarentegen heeft Berlusconi gevochten voor zijn failliete Alitalia en een half miljard euro meer uit het vuur gesleept. En dat op het dieptepunt van de financiele recessie.

  Waarom is Balkenende met deze uitverkoop van KLM akkoord gegaan?

  Een parlementaire enquete over deze verkwanseling is geboden, zelfs urgent. Mede omdat het gevaar dreigt dat Schiphol binnenkort eveneens voor een habbekrats overgenomen zal worden door Aeroport de Paris. AdP heeft reeds een belang van 8% in Schiphol genomen voor een bedrag van € 350 miljoen.

  Lees meer in mijn advertentie van vandaag in NRC en op http://www.schipholwanbeleid.nl.

  Met vriendelijke groet,
  Drs. J. Poot
  Oprichter Chipshol (1986) en Eurowoningen (1960)

 4. hertog zei:

  Na de politieke carriére is het zakken vullen geblazen. Kok, Balkenende en Bos zijn treffende voorbeelden.

Comments are closed.