Cambridge University wil donatie Sultan van Oman weigeren

Een groep studenten van de bekende Cambridge University heeft er voor gepleit, dat het universiteit’s bestuur met onmiddelijke ingang slechts donaties accepteert die als “schoon geld” betiteld kunnen worden. E.e.a. naar aanleiding van een gift van de sultan van Oman, die Cambridge een bedrag  gaf, waarmee het totaal  door de Cambridge University ontvangen giften uit Oman  nu op bijna 5 miljoen Euro komt.

Naast een bedrag ter waarde van bijna 10 miljoen Euro afkomstig uit Saudi Arabië, willen de studenten zoals zij in een uitgegeven communiquè meedelen, geen geld meer  accepteren van zoals zij het noemen landen welke bestuurd worden door middel van een dictatoriaal regime  , omdat uiteindelijk de universiteit daarmee gecompromiteerd  kan worden.

Jamie Scott vande University of Cambridge Liberal Democrats’ Group verklaarde, dat als het aan hem ligt er geen cheques uit Oman meer zullen worden aangenomen, totdat het land een democratisch bestuur heeft. Zijn collega Sam Westrop van de University of York bevestigde dat ook deze universiteit het daar  eens is, met deze visie van hun collega’s uit Cambridge.

Het geld dat Oman naar Cambridge stuurde was bestemd voor de leerstoel van ” Abrahamic Faith and Shared Values” en de bovengenoemde woordvoerders laten weten, dat zij ernstige twijfels hebben, dat de Sultan van Oman zich iets gelegen laat liggen aan dit onderwerp, waarin het gaat om democratische waarden. Dit voorval toont aan dat dat de Britten zich veel meer dan in ons land zorgen maken over connecties met landen bestuurd door  dictatoriale regimes. Eerder berichtten wij al over de donatie aan de Londense School of Economics, die recentelijk nog geld accepteerde vanuit Libië.


3 Reacties

 1. cathy zei:

  Ja, meneer verhagen en mevrouw beatrix, voor jullie geldt; geld stinkt niet, als het maar in onze zakken terecht komt!

  En met onze mond belijden we andere dingen.

  hypocritie ten top.

  Trouwens nederland een democratie, laat me niet lachen, een dictatuur met een dubbele moraal!

 2. alidas zei:

  Dat hele koningshuis verkoopt ons aan de islam,alleen maar om geld ,en Verhagen wat doe jij daar bij ,ben je aan het zoete broodjes bakken,dat je de islamisering niet tegen zal houden.

 3. Tiemen zei:

  Tot voor kort was niets de Britten gek genoeg om hun land aan de islam cadeau te doen, dus dit is een goed teken. Als ze in rusthuis Avondrood (ook wel bekend als de Tweede Kamer) eens een helder moment hebben: goed voorbeeld doet goed volgen!
  😉

Comments are closed.