De gouden drol voor Hans Hillen

 De redactie van Geennieuws heeft n.a.v. het kamerdebat gisteren inzake  de affaire Sirte   gemeend een kleine contributie te moeten leveren aan deze overweldigende cabaretvoor- stelling en hebben wij het genoegen de heer Hans Hillen “de Gouden Drol” uit te reiken wegens zijn  verbijsterend goede performance die hij heeft neergezet. Meent u dat wij associaties zien tussen de  prijs en de heer Hillen, ja, dan heeft u gelijk.

Naar wij aannemen zullen met de financiële crisis op de achtergrond deze zomer veel toeristen Nederland gaan bezoeken,  want waar in de EU vindt je een land, waar de normen en waarden inmiddels het riool in zijn gespoeld en de bevolking dit zonder morrren accepteert ?  Je moet dit met eigen ogen hebben gezien en meegemaakt, om daarna hardhollend te vertrekken terug naar je veilige Italië, Spanje of Griekenland, landen waar men er ronduit voor uit komt, dat het daar een puinzooi is, maar niet tracht de burger de impressie te geven, dat hij in een geordende democratie leeft.

Hadden wij nog 3 “Gouden Drollen” ter beschikking gehad, hadden wij deze natuurlijk graag ook uitgereikt aan  Mark Rutte, Uri Rosenthal en niet te vergeten aan de man die zelf op een glad uitwerpsel lijkt, Maxime Verhagen, maar ja ben je dan consequent, dan had je in feite ook de hele 2e kamer inclusief opperhen Gerdi Verbeet deze prijs moeten toekennen, want ook hun prestaties waren bedroevend, maar  dat gaat onze begroting te boven.

Er werd tijdens het debat gisteren dan ook nietmeer gesproken over vraag nummer 1, waarom moest er een helicopter ingezet worden om achtereenvolgens Erik Oostwegel, NN, Paul, De Waal of Mabel Marmot op te halen, nee, het ging er uitsluitend nog over of nu wel de MIVD in dit spel zonder grenzen had betrokken moet worden, of het wel verstandig geweest was zo haastig te ageren en nog een aantal secundaire zaken. Wij hebben alle documenten zoals die relevant zijn voor deze zaak ( of moeten wij inmiddels schrijven, relevant waren ?) nog eens doorgespit, maar nergens is gevraagd waarom nu in feite een oorlogsbodem met een helicopter en 3 bemanningsleden aan een risicio moeten worden blootgesteld om één sufferd van Haskoning die zijn paspoort vergeten was en één Zweedse schooljuffrouw van een strand te plukken ?

Daar gaat en ging het om, de rest is  zoals niet alleen wij vermoeden ” franje van Oranje”. Iedere boerenknuppel kon op zijn Google schermpje zien, dat de door NN, Paul , De Waal aangewezen landingsplek gewoon gevaarlijk was. Wij mogen toch aannemen dat de baas van de Tromp ook even zijn laptop heeft opengeslagen ?     

Waarom kan een Zweedse wel diverse interviews geven , o.a. op TV , maar mag NN, Paul, De Waal niet gehoord en getoond worden ? Omdat zoals Haskoning stelt, de privacy gerespecteerd dient te worden ? Als u op straat loopt en door een agent wordt aangehouden en u heeft geen legitimatie bij u, loopt u het risisco dat u mee moet naar het bureau en dan is het niet mogelijk deze “Mystery Guest” te dwingen bij een verhoor, eventueel achter gesloten deuren te laten horen ? Beste lezers , nee natuurlijk kun je de man niet horen, want hij bestaat doodeeenvoudig niet, of zijn ware identiteit zou boven water komen en dat mag niet.

Laten wij besluiten, met de opmerking dat wij Uri Rosenthal aanraden leuk in zijn volkstuintje te gaan werken en zich terug te trekken uit de politiek. Wij hadden gewoon medelijden met deze handwringende stakker, die maar niet wist hoe hij het allemaal uit moest leggen. En voor de rest was het debat een treurig bewijs van op welk laag niveau inmiddels onze politiek is beland, waarbij , en wij herhalen het nog maar eens, ook u, de burger hier mede debet aan bent. U laat het gebeuren, u staat het toe, dus u krijgt wat u verdient.


15 Reacties

 1. MarcelW zei:

  Ik vond vooral de rol van Bilderberg Fransje en Peggie opvallend.
  Fransje wist tot twee keer te melden dat door het geheimzinnige gedoe de wildste geruchten opdoemden aangaande de betrokkenheid van zelfs een lid van het koningshuis,terwijl dat natuurlijk onzin was en aangetoond dat die er niets mee te maken hadden(aldus Peggie,als ik het me goed herinner).
  Heb ik ergens iets gemist?
  Waaruit blijkt dat ze er niets mee te maken hadden?
  I.i.g.bleek dat niet uit de door Jut en Jul gestelde vragen.
  Naar mijn weten is er nog steeds niet gevraagd:
  -Waar was Mabel de betreffende data?
  -Wie heeft de opdracht gegeven?
  -Hoe zat het nu met de TV beelden van de heli,wanneer zijn die voor het eerst uitgezonden in Libya en indien pas een paar dagen later,waarom ?
  -Wie was die tweede NLer die in eerste instantie ook mee zou gaan?
  De enige die een klein beetje in de buurt durfde te komen was dat vrouwtje van de dierenpartij.
  Al met al een ongevaarlijk toneelstukje,met als kers op de taart nog een onhaalbare motie van Fransje.
  Niet nodig hoor Franse,aan je smerige grijns op je bek had de oplettende kijker allang gezien dat alles naar wens was verlopen.
  En verder,verder het overbekende verhaal van glas,plas,was.
  Gefeliciteerd Bea,met zo’n lakeien valt er weinig vrezen voor je rijkje van list en bedrog.
  Ieder volk krijgt de leiders die het verdient,vooralsnog verdient NL een heks als Bea,die als de heks uit Hans en Grietje het volk in haar web lokt en houd met haar sprookje van het peperkoek huisje wat hier bekend staat als de
  Monarchie der Nederlanden.

 2. H.Nieuwenhuis zei:

  Het is te hopen dat die “drie van Libie” OOIT gaan praten……………..bij P&W, DWDD of wat ook…………

  Maar ik denk zelf dat dat een utopie zal zijn……..

  Maar NIKS over die gast he ??? Die zo nodig met een Koninklijke Heli opgehaald moest worden !!!!!!!

  Vlakbij het kleine paleis van Kadaffie ? Mabel !!!!!!!!!!

 3. wim3 zei:

  En dat zijn dan de politici die door u en mij zijn gekozen. Ik zou toch graag willen weten waarom niemand zijn/haar rug recht houdt? Wat er intern wordt besproken? Welke druk er wordt uitgeoefend? Zijn ze vergeten dat ze door ons zijn gekozen? Waarom verlagen ze zichzelf en staan ze als leugenaars te kijk? Dat het deaar in Den Haag een riool is, dat is zeker en daar past die drol van Hillen goed in. Ik zou zeggen: doortrekken dat zooitje!

 4. Ben zei:

  Tja,ook al krijg ik als burger a/h eind van dit artikel een schop onder mijn kont,ben het roerend met de schrijver eens.

 5. anne hilverda zei:

  En niet één direkte vraag:
  Hoe zit het met de geruchten rondom Mabel Los,de Mata Hari van de oranjes.
  Waar was ze in die dagen, is dat eventueel te bewijzen?
  Ze behoort niet tot het Koninklijk Huis, alleen tot de familie, dus vooruit met de geit. Had er een boer Koekoek in de Kamer gezeten, dan waren we een heel eind verder gekomen.

 6. Wilma zei:

  Heb niet veel van dit smurfen toneelstukje gezien of gehoord, maar wist al dat bea’s lakeien zich slaafs aan haar beleid zouden houden. Smurfie rozenthal: anders had gekund, beter had gemoeten, bla,bla,bla. Smurfie rutte: lessen trekken uit de gemaakte fouten,bla, bla, bla. Deze smurfjes zijn diep door het stof gegaan volgens onze staats t.v.,ja ze hebben laten zien dat ze met liegen en bedriegen,net zo als smurfie balkenellende, Nederland een oorlog in duwen.De politietraining in Kunduz kan ook al niet zoals die Haagse smurfen ons proberen wijs te maken.Smurf sap heeft de indruk dat het kabinet goed zijn best doet, om ons, het volk, duidelijk te maken dat zij in staat zijn om de Afghanen in 18 weken,te leren schrijven en schieten.Het wordt tijd dat bea de hebzuchtige, ter verantwoording wordt geroepen,want bij al deze mensonterende zaken hangt de oranjegloed omheen. Kom bea toon eens lef,en laat ons eens zien dat jij voor de vrede bent.

 7. Bert zei:

  Je kan er 100 pagina’s aan wijden maar ze zijn er weer mee weg gekomen. Of het nu over corruptie gaat over welk onderwerp dan ook.
  Zoals ze met alles weg komen.
  Foutje, bedankt.

  Hoe blijft dit toch steeds weer mogelijk.
  Ons kent ons en niets anders.

 8. Wilma zei:

  En bea,voor jouw geen gouden drol, want goud heb jij genoeg, een vers gedraaide stinkende drol past beter bij deze hebzuchtige.Stinkt net zo als al die zaakjes waar bea zich mee verrijkt.

 9. Leo Athwater zei:

  De show was van magere kwaliteit, en zeer voorspelbaar.
  Job viel erbij in slaap en om verder pvda leed te voorkomen
  werd hij naar het ledikant gestuurd.
  De Wilders show gaat intussen verder,,zolang dit boven zijn hoofd hangt is Wilders gegijzeld.
  Hij moet tegen wil en dank ondanks zijn antie linkse pathien deze regering blijven gedogen,,,,,anders versneld het proces in een veroordeling wat impleciet betekend, weg geert weg Pvv.

  Oh heerlijke macht!

 10. Roberto zei:

  Die Hillen toch…
  Wie dacht dat gisteren de onderste boven zou komen zat te dromen. Voor Hillen geldt dat voor hij minister was hij het allemaal zo goed wist, de beste stuurlui staan immers aan wal. Nou mag en kan hij zelf sturen dan maakt hij er een puinhoop van. Nou ja, hij heeft een flinke deuk opgelopen, dat kost hem z’n no-claim korting.

 11. lijsterbe zei:

  Als protest tegen dit corrupte nazi koningshuis steek ik op 30 april wel de vlag uit maar dan halfstok met een zwarte rouwband. Ik roep eenieder op mijn voorbeeld te volgen. We moeten toch ergens beginnen. Er zal vast wel 1 of andere gemeentelijke verordening zijn of misschien zelfs wel wettelijke, die mij dit verbied maar daar heb ik dus, net als die zakkenvullers in den Haag schijt aan.

 12. cathy zei:

  Wilma@6
  Bea staat boven het “volk” en verlaagt zich niet te praten met de uitkeringsverdieners die haar uitkering betalen!

  Vergis je niet , dat wijf is echt zo gek als een deur ,net zo als haar Wimpi, met zijn aangetrouwde botox paard en de rest van haar familie, maar jullie krijgen wat je verdient een slap volk dat zich alles op de mouw laat spelden, dat overal voor betaald en steeds meer wordt uitgekleed en te lui is om te protesteren!

  Ga maar lekker staan wapperen met je oranje vlaggetje op 30 april.

 13. Henk zei:

  En dan niet te vergeten beste in het buitenland woonachtige landgenoten dat Hans Hillen voor deze prima bij hem passende prijs al eens genomineerd was, toen hij van de rokende CVZ puinhopen een meltdown had achter gelaten. Hoe kun je zo’n man nog handhaven, maar ja daarvoor ben je politicus

  Henk / Paris

 14. Lu zei:

  Onvoorstelbaar dat mevrouw Van Amsberg de hele Tweede Kamer en vier ministers gegijzeld kan houden. En dat voor een ordinaire intrigante als Mabel. De betreffende ministers zullen toch wel de pest in gehad hebben dat zij de schuld op zich moesten nemen voor de capriolen van het opperhoofd. Nederland is geen democratie, maar een dictatuur. En niemand durft deze ongezonde toestand te doorbreken. Waar was de SP en waar was Wilders?. Hopelijk komt de waarheid een keer boven water. Dan zijn de rapen gaar.

 15. Schuinsmarcheerder zei:

  Hillen doet mij op dit moment angstig veel denken aan een bekend Duits politicus uit de vorige eeuw. Die met zijn enorm tactisch inzicht een heel rijk naar de knoppen heeft geholpen.
  Het enige verschil is dat in tegenstelling tot die Duitse politicus, die het nog tot korporaal had geschopt, Hillen absoluut niet gehinderd wordt door enige kennis omtrent tactiek en Defensie.

Comments are closed.