Koninklijke Marine geeft Ghadaffi een kadootje

Het zal je maar overkomen, zit je gezellig in de woestijn een beetje in de schaduw van een palmboom in je kruis te grabbelen, komt daar opeens een Lynx helicopter van de OAD, nee pardon de Koninlijke Marine  landen om 2 verdwaalde Nederlandse “toeristen” op te pikken. Dat kan natuurlijk niet, want hoe u ook denkt over Ghadaffi en zijn stamleden, zo maar als vreemde mogendheid een souverein land binnenvliegen, dat mag nu eenmaal niet, dus” hier met die Lynx , de bemanning “, terwijl de “toeristen” met de complimenten van de Libische regering over de grens gezet werden.

De H.M Tromp ligt voor de Libische kust, de ANWB alarm centrale belt, of ze even 2 Nederlanders die in de buurt van Sirte zaten plus nog een andere EU burger op konden halen, een soort repatriëringsservice dus. De commandant van de Tromp belt met minister Hillen, die op zijn beurt weer met Rambo Rosenthal en ja hoor, jongens ga maar vliegen, want wat die Britten en Duitsers kunnen, dat kunnen wij ook.

Enfin u weet inmiddels wat er gebeurd is, de Lynx werd omsingelt, de bemannig is inmiddels afgevoerd, de “toeristen” keurig over de grens gezet en mogen Hillen en Rosenthal , maar inmiddels kunnen wij ze beter de Haagse Snip en Snap noemen, met Ghadaffi gaan onderhandelen hoe het nu verder moet.

Kijk eerst even naar een filmpje van de Koninklijke Marine, hoe ze zo iets doen :

http://www.youtube.com/watch?v=XF0xT6VvAtU

Nogmaals u zult net als wij de activiteiten van Ghadaffi veroordelen, maar om zo maar nota bene nog wel met een militair vliegtuig het land in komen vliegen, wij denken dat als dit in ons eigen land zou gebeuren, de vliegers en hun toestel ook zouden worden aangehouden. In het geval van Ghadaffi is dit natuurlijk voor de Libische leider een buitengewoon onverwacht kadootje, want de  Libische P.R. machine zal hier trachten munt uit te slaan, terwijl er maar moet worden afgewacht, wat er verder met  de helicopter en bemannig gaat gebeuren. Libië is niet in oorlog met Nederland, het ging om militairen, dus is er sprake van een onaangekondigde militaire inval een een vreemd land.

Wat overigens te denken van die 2 Nederlanders die opgehaald moesten worden plus een EU burger. Terwijl enige dagen geleden maar gedeeltelijk volle Nederlandse luchmachtmachines landgenoten en andere vluchtelingen ophaalden, staan er nu zomaar  opeens 2 Nederlanders bij een praatpaal in Sirte te liften . Sirte ligt midden tussen Tripolis en het inmiddels in de handen van de opstandelingen zijnde Benghazi in. Was het toevallig de Nederlandse ambassadeur met echtgenote en secretaris die vergeten waren de luiken van de ambassade te sluiten alvorens te vluchten ? In de afgelopen week werden er veel vluchtelingen vanuit de haven van Sirte, dat overigens de plaats is waar Ghadaffi oorspronkelijk vandaan komt, geëvacueerd. Hadden deze 2 Nederlanders de laatse oproep voor het vertrek niet gehoord? Waarom wordt er voor een dergelijk risicovolle operatie een helicopter ingezet ? En, tenslotte waarom hield Den Haag de zaak zo lang onder de pet, todat het fout ging ?

Snip en Snap zullen weer e.e.a moeten uitleggen en of dit hun beste voorstelling wordt, wagen wij te betwijfelen. Vreemd is trouwens ook dat naar wij mogen aannemen getrainde militaire vliegers zo maar landen waar ze plotseling door “troepen” worden omsingeld. Uit ervaring weten wij, dat er bij een dergelijke missie eerst een lage verkenningsvlucht gehouden wordt boven het “landingsterrein” , dat misschien nog een keer herhalen en dan pas landen. De omgeving van Sirte heeft talloze verlaten stranden, die goed vanuit de lucht overzichtelijk zijn en dan  stel je gelijk de vraag of een landing met een van die supersnelle inteventieboten niet een betere optie geweest zou zijn. In ieder geval is er iets hopeloos mis gegaan. De Britten en Duitsers zetten op strips C 130 vliegtuigen neer en vertrekken en onze Marine jongens slagen er niet in om met een helicopter ongemerkt 3 ONBEKENDE personen weg te halen ?

Deze zaak, los even van de consequenties, stinkt en het is maar weer afwachten tot er in Den Haag iemand met de billen bloot gaat. Maar met Snip en Snap zullen wij deze mini battle niet winnen.


18 Reacties

 1. harrie zei:

  je zou je ook kunnen afvragen of het oppikken van twee burgers het doel was van het zenden van hr ms tromp. best interessant te weten wie die burgers nou precies waren en , waarom die opgepikt moesten worden door marinelui, als het al marinelui waren, als burger verkleed in een marineheli.
  zou het soms zo zijn dat, gezien ook de rode waas die weer over nederland begint te hangen, analoog aan het russische systeem van weleer, een nitwit uit het rooie politburo de commandant overruled heeft, want dit soort acties op deze manier uitgevoerd passen geheel niet bij de aard en ervaring van de konmarine en het korps.

 2. Bas zei:

  Er zijn meisjes aan boord.
  Sap en Halsema als stimulator.
  Dan luister je niet naar hem, die tussen haakjes,
  krullenbollen wel zien zitten.
  Instructies vanaf het hoofdkwartier gaven de doorslag.
  Go, go ,go.
  Dat hoofdkwartier, links, was bezig met verkiezingen zwendel
  en kon een opsteker als , ik val aan en bevrijd, wel gebruiken.

 3. mina zei:

  Het is olie olie dom wat hier gebeurt is.
  Iedereen kan op 1 vinger en op zijn klompen natellen dat je niet zomaar met militair materieel een ander land kan binnen vallen.
  Dit is een hele duistere en vreemde zaak.
  Wie is die Nederlander, en wie is die ander persoon waarvan ze de nationale identiteit nog niet willen vrij geven.

 4. Tom Couzy zei:

  Moeten we nu lachen of ons schamen.
  Wie was de VIP? Gokje, Shell CEO van Shell Oil Lybië?
  Ik neem aan dat het niet mijn buurvrouw was die geëvacueerd moest worden.

 5. cathy zei:

  Ze zullen het wel uit willen laten gaan als de bekende nachtkaars. Ook het amassadepersoneel was er nog……………

  En jammer, maar doofpotje lukt niet meer omdat er nu 3 mensenlevens mee gemoeid zijn en waarschijnlijk een hoop losgeld.

  Hoezo bezuinigen, Wij, u en ik, dus !

 6. check zei:

  @ Harrie,

  Er stinkt weer eens iets vreselijks in de wrotten state of Nedrigland. Zal wel weer een Bilderberg holmaat van de von Amsbergs zijn want als normale burger laten ze op zijn Nedriglands gewoon barsten laat staan dat ze zich een seconde druk maken over je lot. Wat de KM betreft gewoon een enorme fuck up. De Tromp heeft Mariniers aan boord en die hadden in no time die lui van het strand afgeplukt met een snelle boot. het sturen van een heli met een klappertjes pistool zonder getrainde Mariniers was natuurlijk een onderdeel van deze “geheime missie ” Ben benieuwd of het stink ei ooit wordt uitgebroed en we nu echt te weten komen wie deze lui waren. Voorlopig zitten zoals je zegt de regenten charlatans met de handen in het haar. Weet je die Rosenthal was jarenlang mijn buurman in Capelle a/d Ijssel. Een zak eerste klas, die zijn wijf terroriseerde wat een galbak die vent want het arme vrouwtje was als de dood voor deze idioot !

 7. Henk zei:

  Inderdaad eerst laag over het dek om de zaak te verkennen, waarom geen boordgeschut ? Naieve amateuristische actie en zoals Check zegt beter een snelle boot met mariniers naar het strand, even gegoogled ruimte zat mensen mee, maar wat ook verdacht is, is het feit dat die 2 of 3 ? mannen nu al de grens over zijn. Soms een diplomatiekpaspoort ? En hoe wisten de Libiërs dat die Lynx er aan kwam ? Info van ???
  Het stinkt weer eens geweldig !
  Henk / paris

 8. Tom Couzy zei:

  Even een werknemer oppikken van ingenieursbureau Royal Haskoning (alleen de naam al) In het bestuur zit ene Frank Heemskerk ex staatssecretaris Econ. Zaken kabinet Balkenende.

  Ronald Stive =Hoofd adviesgroep in Libië
  Dr. Abdulhamid Ghazali = Man. Director in Libië

 9. Groene Leeuw zei:

  Onze mensen zullen straks ongetwijfeld ergens langs een zandweg geboeid gevonden worden met een nek-en kopschot door het mohamedaanse gepeupel

 10. antonio zei:

  Het intellect van de CousCous Republique aan de Noordzee ten top. Maar om in te grijpen in de Golf van Aden en de Indische Ocean om een stel bongobongo criminelen hun misdadige praktijken onmogelijk te maken moet er eerst een onderzoek worden ingesteld, is er geen geld en de KM onbekwaam.
  Om te kotsen, of is dat weer eens a dutch fuck-up????

 11. antonio zei:

  Koninklijke Nederlandse Marine:
  Zelfs in een bierbrouwerij zijn ze niet in staat een drinkgelag te organiseren.

 12. fonose zei:

  Dikke Willem in zijn uniform erop af sturen. Mouamar snapt dat meteen. O ja, Madame de Pampadel mag ook mee. Psst, paar microkredietjes hebben ?

 13. harrie zei:

  ..en we stonden er al zo fraai op, dutch treat,courage,headache,blue,bargain.concert,feast,shuffle,
  party, sandwich, bath, generosity,defence,rub etc etc.
  bijna alles nautisch en drank.

 14. Bas zei:

  Bij P&W.
  Een deskundige,landgenoten in problemen bellen B.Z
  Die geven direct hulp, als het moet militair.
  Wat hier gebeurde was duidelijk hulp aan landgenoten
  in nood.
  Zover mij bekend krijg je alle hulp van het corps als je in het buitenland de bajes indraait, onder voorwaarden.
  Je moet een drugs pendelaar zijn, en zielig.
  Log in op hun webpage dan is het bezoeken en helpen van dit gemors 24 uur p/d werk.
  Of een man met connecties, die in de problemen met Koenders [ zakkenvullen ] werk instructies krijgt om naar huis te komen, dan sturen ze militairen, met heli en machine gun, als een taxi.
  Ben je een gewone en belasting betalende Nederlander die met B.Z bel ivb met, geen drugs, problemen, dan is bidden een betere oplossing.

 15. Tom Couzy zei:

  @Alu Bertje
  Vergeet voormalig Staatssecretaris Frank Heemskerk niet die in het bestuur van Royal Haskoning zit. Enne een andere Fortman Telg ene Rick de Gaay Fortman die in Libië voor Shell werkt !

 16. Overlord zei:

  De gedachte dat een bloem in je geweer ontwapenend werkt, heerst al vanaf voor de tweede wereldoorlog in de lage landen.

Comments are closed.