Slapend arm worden

Slapend rijk worden, wie wil dat niet ? Waarschijnlijk had de verkoper van dit schilderij van Lucien Freud in 2008 wel een goede dag, want het doek bracht op de veiling ruim 33 miljoen dollar op. Hoe verging het u echter in de afgelopen week ? Werd u slapend rijker ? Nee in tegendeel want met veel wollig geklets trachtte onze financiële gochelaar Jan Kees De Jager ons te overtuigen, dat de Nederlandse garantie aan het EU steunfonds verhoogd moest worden.

Zonder dat u het merkte, werd namelijk uw schuld via het EU steunfonds, die tot enige weken “slechts” 1500 Euro per iedere Nederlander, dus kind, oudere, steuntrekker enz.enz., bedroeg, gedurende een ‘ Brusselse Nacht und Nebel Aktion” even verdubbeld.De Nederlandse “bijdrage” bedroeg 25 miljard en werd 50 miljard. De gehele “parapluie”werd van 440 naar 750 miljard vergroot. Dus ieder kind dat in ons land geboren wordt , heeft vanaf de geboorte gelijk een schuld via deze financiële parapluie waarmee wij ten onrechte denken landen als Griekenland, Portugal, Ierland en ieder land wat er nog moge komen, overeind te houden van DRIEDUIZEND EURO.  De kans dat deze schuld in zijn totaliteit zal worden afgelost bedraagt minder dan 50% , als er 30% uiteindelijk terugbetaald zal worden, mogen wij onze handen dichtknijpen.  De rente die b.v. Griekenland aan het fonds moet betalen is al met 1 procent teruggeschroefd, want ja die arme Grieken trekken het anders niet. Premier Socrates van Portugal, die een stel goede bezuinigingsmaatregelen had aangekondigd, kon gisteren zijn biezen pakken, en dit zijn slechts een paar symptomen, dat het huishoudboekje van Europa meer lijkt op de boekhouding van een 6e hands autohandelaar, namelijk gewoon maar wat op een sigarendoosje zetten en hopen dat het goed gaat.

Neemt u van ons aan, dat het niet goed zal gaan, maar niemand van de betrokken EU stamopperhoofden durft het te zeggen, misschien wel denken. Wij wachten dan ook met spanning op de dag, dat b.v. Duitsland zal zeggen : Genug is genug, Aufwiedersehen, en kanselier Merkel of haar opvolger beleefd de hoed trekt en vertrekt uit deze Brusslese EU maffia, omhooggeschoten terraskelners als Barosso, nitwits als van Rompuy, en vaalweggetrokken theedoeken als “lady”Ashton in verwarring achterlatend, want waar komt hun maandelijke salaris dan vandaan ? Opruimen die hele EU en zou Duitsland inderdaad door de zure appel heen willen bijten, om een paar jaar de enorme dan optredende verliezen van de banken te herfinancieren, dan is het afgelopen met die boze droom waar wij al tijden door geteisterd worden. Weg met de EU, gewoon een hechte club van landen die wèl een samenwerking aankunnen en misschien allemaal gaan betalen in de oude Deutsche Mark.

En, mocht u bezwaar hebben tegen deze Duitse invloed, wordt dan wakker, want ons land is economisch met huid en haar aan Duitsland verbonden, dus het is misschien even slikken, Duits hoeft u niet te gaan leren, wij worden gewoon een buitengewest. Belgë trekken wij, d.w.z. Vlaanderen mee aan boord, Wallonië wordt dan met Frankrijk een groot natuurpark waar wij in de zomer Tunesiërs, Libiërs en vrachten Afrikanen gaan bewonderen , “Kijk Jantje , dat is nou een neger “, waarna wij weer veilig terugggaan naar een stabiel mini EU staatje.

Gekke gedachte ? Ja, maar met een serieuze ondertoon.


11 Reacties

 1. Cathy zei:

  Slapend arm worden, nee verkeerde titel.

  Geboren worden met een schuld (van nu nog ) 3 duizend Euro, die straks ook nog gaat oplopen.

  Doe mij maar geen beschuit met muisjes voor mijn a.s. kleinkinderen, liever een ticket naar verwegistan en een kalasnikofje.

  Waarom zou je je als land zorgen maken over je schulden,en waarom zou je bezuinigen, als je toch weet dat je niets hoeft af te betalen en als je weet dat er iedere keer weer geld in je portomonee komt en je lekker op je kont kunt blijven zitten en anderen voor je blijven werken.

  Lachen toch!

 2. wim3 zei:

  Nee, lachen doen we niet meer, Cathy. Het is zo bedroevend met dit land gesteld dat slecht een bedroefd wenen op zijn plaats is. Ik hoop dat er spoedig, zeer spoedig, een volksopstand uitbreekt, maar de Nederlanders kennende denk ik dat ik dat niet meer mee maak.

 3. bosje zei:

  We moeten 18 miljard bezuinigen. Dat waren de woorden. Er moet gesneden worden. Dat waren de woorden.

  En ja. Er wordt gesneden. Het sociaal stelsel is verkocht aan het EU. Een gedrocht van een ding.

  Smit Kroes mag blij zijn. Maar onze voorouder draaien zich om in hun graf

 4. Ger de Vries zei:

  En de veroorzaker van al die ellende, de heer Frans Timmermans van de PVDA, zie je steeds meer woordvoerder zijn voor zijn partij. Hij is degene die als staatssecretaris het verdrag van Lissabon uit onze naam tekende, maar zonder onze toestemming. ER was op dat moment totaal geen meerderheid voor. Houdt deze schijnheilige in de gaten, het is een Judas in eigen persoon!

 5. Tiemen zei:

  Doe mij maar de Deutsche mark, kan ik eindelijk in het openbaar in mijn Lederhose rondlopen! 😀

 6. Box Zilla zei:

  Dat is op zich al heel vervelend maar de EU gaat zich ook bemoeien met het niet te ver uit de pas lopen tov andere landen. Onze minister van financieel wanbeleid staat een verregaande controle van de NL begroting toe. Opeens schiet mij een woord te binnen… Pensioen.

 7. cathy zei:

  Christina@

  Nee, de pensioenen waar wij hard voor gewerkt hebben, geen indexering.

  Maar o.a.de bijstandsuitkeringen, voor mensen die nooit gewerkt hebben worden wel geindexeerd.

  Prima land!

  Bijstanders hebben alle tijd om te protesteren, niks te doen, vaak op vakantie naar Turkije en Marokko, gepensioneerden zijn te oud , niet gevaarlijk dus en kunnen niets meer doen, geen interessant onderwerp voor politici

 8. check zei:

  Herhaal het nog een keer. De EURO bestaat eind van dit jaar niet meer. Na de verkiezingen zien we Merkel niet meer terug en dan trekken de Duitsers er de stekker uit ! DAAAAAAG POEN !

 9. christina zei:

  @cathy: zo verschrikkelijk waar.

  @check: ik hoop van harte dat je voorspellingen uitkomen. Kost ons ook wel weer een hoop geld, maar soit. Kan beter laat komen dan nooit.
  Daarna alle onrendabelen en ziektekiemoverbrengers het land uit. We hebben genoeg aan onze eigen onrendabelen.
  De boa mag ze meenemen naar Argentinië of plaatsen in Mabuto.

 10. Pieter H zei:

  Zolang er geen bindende referenda komen,is democratie een holle frase;iedereen kan nu zien waartoe een blanco cheque aan een onbekende en onkundige politieke nitwit kan leiden.
  Alle “democratisch gekozen staatslieden” hebben ons kundig een oor aangenaaid;ze waren na vier jaar toch weg naar die leuk betaalde baan.
  Het gaat er immers totaal niet om wat je kan,maar wie je kent.
  Democratie was ooit bedoeld om een vertrouweling des volks te kiezen die je goed kende en opkwam voor je belangen in het oude Griekenland,zo werkt het dus niet meer!
  Ze gooien alle schuld bij de banken;degene die de banken en de onkundige politieke scharrelaars hadden moeten controleren waren de regeringen !!
  Het zijn de politieke onbenullen en ambtenaren die dit alles met de Euro op hun geweten hebben;als ze waterdichte en controleerbare regels hadden gemaakt,was er weinig aan de hand geweest;snapt U dat Amro-zetbaas en dombo Zalm !!

Comments are closed.