Werkpaarden en politci

U kent het gezegde “er zijn werkpaarden en luxe paarden “waarbij wij de luxepaarden maar eens voor het gemak vervangen door politici.Wat zegt onze man met de altijd wat droevig naar beneden getrokken mondhoeken ?

Piet Heijn Donner, wiens vrouw op de vraag van een verslaggever ooit eens zei, dat zij niet wist wanneer en waar haar man was afgestudeerd ???? vindt dat er duidelijk 2 klasse mensen in ons land zijn. Dat zijn de normalen, zoals u en wij en dan, om het vervelende woord maar eens uit de kast te halen, de zgn. “Ubermensch” , die zich vooral in het Haagse ophouden en om preciezer te zijn in de ministeries rond het Binnenhof. Waar u, als u ongelukkigerwijze na de WW in de bijstand bent terecht gekomen en als het aan het aan het kabinet ligt binnenkort vrijwilligerswerk zult moeten gaan verrichten, is dat niet van toepassing voor ex- politici. De royale uitkering = wachtgeld voor politici dekt de risisco’s die deze mensen nemen om u te dienen en daar mag niet aan getornd worden.

Was het niet Piet Heijn Donner die in een toespraak tijdens de verkiezing van de Overheidsmanager ( u leest het goed ) 2010 o.a. zei : ” Ik denk dat mensen, dus de normalen, onbewust een beetje jaloers zijn op ambtenaren vanwege hun betrouwbare, oprechte en eerlijke karakter ” !

Wij mogen uit dit soort uitspraken wel de conclusie trekken dat de gekte in Den Haag zich steeds hardnekkiger aan het verbreiden is. Natuurlijk is het zo, dat je als fatsoenlijk bedrijf niet staat te trappelen om een ex politicus of ambtenaar in dienst te nemen, tenzij het gaat om het betere soort ellenbogenwerk.  Voorts is het o.i. verwerpelijk, dat alle kamerleden en ministers automatisch het zelfde inkomen ontvangen. Als wij naar het huidige niveau kijken van kamerleden, leden van de provinciale staten, dan slaat je de schrik om het hart over hoe weinig kwaliteit daar nog tussen zit. De nieuw gekozen PVV statenleden zijn daar grotendeels een goed voorbeeld van.  Het ontbreken van enige financiële prikkel om te presteren leidt tot een zelfde situatie als in het betaald voetbal, te hoge inkomens zonder dat er echt naar prestaties gekeken wordt, je aanwezigheid op de bank wordt betaald, ervaring en “wapenfeiten” tellen nauwelijks meer mee. En daar u vanwege het getrapte verkiezingsstelsel geen invloed heeft op wie en wat zich met staatszaken bezig houdt, zakt het niveau met de dag, hetgeen eveneens dagelijks duidelijk zichtbaar wordt.


4 Reacties

 1. Leo Athwater zei:

  Je kunt niet onbeperkt kampioen blijven worden,,,,de algemene incompetent (gemaakte) politiek zal niet ongestraft haar gang kunnen blijven gaan de ranglijst te manipuleren.
  De val van dit Haags Beabylon is nabijer dan gedacht,,,Donner en vele van zijn friends zullen als kikkers door dit land huppen en nergens een rustplaats vindend,,uitgekotst en verjaagd zullen zij worden.

  Wat te denken dat de eerste kikkers zullen huppen na het Grote Reces,,,gevolgd door een stroom van zaadlingen.

 2. cathy zei:

  Pardon……….?????

  Donner die zegt: betrouwbaar,eerlijk en oprechte karakter!

  Opsluiten die man en nooit meer vrijlaten, de enige keer dat hij eerlijk was, was toen hij “blup” zei toen hij uit de buik van zijn moeder kwam, daarna was het over.

  De man staat bol van de leugens en verdraaingen, schande, schande dit hele kabinet met eerlijke en betrouwbare ambtenaren. Wat een klonen, om je diep voor te schamen

 3. drfeelgood zei:

  @Leo A.:

  Helemaal juist, ze kunnen allemaal wel stukken land opkopen in Zuid Amerika of denken dat ze hier veilig zijn, echter we zullen op ze jagen als ratten net als Wiesenthal de Nazi`s van weleer opjaagde.
  Hopelijk alleen komen er geen rechtbanken aan te pas dit keer, de guillotine op het binnenhof is hun einde als het aan mij ligt!

 4. Nico zei:

  Kijk naar Rita,.. die heeft een paar jaar mogen paraderen met 4 bodyguards. TON en zichzelf laten sponseren door de vastgoed sector. Dan mag je toch terecht genieten van je verdiende rust na al die jaren nuttig werk voor de samenleving.
  Lucassen, Dion Graus, de Mos, Stassen etc een en al kwaliteit voor onze burgers, vaak met dubbelfuncties, dus dubbel wachtgeld op onze belastingcenten.
  Als deze mensen een zekere topcarriere opgeven voor Henk en Ingrid dan moeten wij daar toch dankbaar voor zijn..

Comments are closed.